Firefox 3.6

poruka: 13
|
čitano: 2.863
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Firefox 3.6".
17 godina
neaktivan
Firefox 3.6

Jupiiii..   sad će se bilježit adresa, grad, koordinate..

Toliko o tome koliko je FF bolji što se privatnosti tiče od npr. Chrome-a Namigiva

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Firefox 3.6
Dado_ZG78 kaže...

Jupiiii..   sad će se bilježit adresa, grad, koordinate..

Toliko o tome koliko je FF bolji što se privatnosti tiče od npr. Chrome-a Namigiva

Komplicirate, Google Chrome je bolji, ako nevjerujes provjeri u njegovom kodu sto te špijununira. Prije bi se reklo da IE spijunira korisnike nego Google Chrome ili Firefox. 

Fedora 11 Leonidas Kde 4.2
17 godina
neaktivan
Firefox 3.6

Nisam bas skuzio to sa spijuniranjem. Ne znam da li znate da postoje tablice sa ip adresama i stvarnim adresama, od kojih su neke (manje tocne) cak i besplatne. Te tablice moze kupiti (ili preuzeti beplatno) svaki webmaster i ukomponirati u svoj site. Ja sam to napravio sa svojim da bih znao otkuda mi dolaze posjetioci, a nevezano je za browser. Tako da stvarno ne kuzim kakve to veze ima sa privatnoscu i browserom?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
virtualAThome kaže...

Nisam bas skuzio to sa spijuniranjem. Ne znam da li znate da postoje tablice sa ip adresama i stvarnim adresama, od kojih su neke (manje tocne) cak i besplatne. Te tablice moze kupiti (ili preuzeti beplatno) svaki webmaster i ukomponirati u svoj site. Ja sam to napravio sa svojim da bih znao otkuda mi dolaze posjetioci, a nevezano je za browser. Tako da stvarno ne kuzim kakve to veze ima sa privatnoscu i browserom?

Pa ne žele svi da ti znaš odkuda oni surfaju. Šta njih ili tebe boli briga odkuda ja dolazim i s koje pozicije?

Prvo što sam napravio u FF 3.5 sam isključio geotaging. Evo kako se isključuje (ako koga zanima)

u addres bar upišite about:config

Kliknite Ill be careful, i promise

Nađite preko searcha ovaj string: geo.enabled i stavite vrijednost false

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
16 godina
neaktivan
linuxuser kaže...

Komplicirate, Google Chrome je bolji, ako nevjerujes provjeri u njegovom kodu sto te špijununira. Prije bi se reklo da IE spijunira korisnike nego Google Chrome ili Firefox. 

Svaki browser ima nekakav geo lokator i Chrome nije iznimka. Inače ,čemu bi onda služil UnChrome? Pročitaj malo!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2009 14:59 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
Firefox 3.6

Super!

Samo napred!

A vi što paničite oko geolokacije: http://www.mozilla.com/en-US/firefox/geolocation

There's no sense crying over every mistake. You just keep on trying till you run out of cake.
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2009 18:27 (icecold).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
virtualAThome kaže...

Pa ne žele svi da ti znaš odkuda oni surfaju. Šta njih ili tebe boli briga odkuda ja dolazim i s koje pozicije?

Prvo što sam napravio u FF 3.5 sam isključio geotaging.

Nisam te bas skuzio. Ti mislis da ja sad ne znam otkud ti surfas kad dodjes na moj site? Da platim 20$ znao bih i ulicu di si, palio ti ili gasio geotaging.

17 godina
neaktivan
virtualAThome kaže...
Paolo2612 kaže...
virtualAThome kaže...

Prvo što sam napravio u FF 3.5 sam isključio geotaging.

Nisam te bas skuzio. Ti mislis da ja sad ne znam otkud ti surfas kad dodjes na moj site? Da platim 20$ znao bih i ulicu di si, palio ti ili gasio geotaging.

Naravno da se može saznati, da li baš toliko točno u ulicu - nisam baš siguran.

17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...

U pravu, malo pretjerujem, ne moze tocno u ulicu, ali toliku preciznost koju nudi FF nude i razne GeoIP tablice, tako da nista ne postizes time sto to gasis. Postizes samo da oni koji nemaju novaca za platiti 370$ za precizne tablice ne mogu imati potpuno tocan podatak. Ali onaj kojeg se trebas bojati i koji ce stvarno iz toga izvuci neku korist na tvoju stetu ce taj podatak imati i ima ga vec odavno i taj je spreman platiti 370$.

17 godina
neaktivan
virtualAThome kaže...
Paolo2612 kaže...

U pravu, malo pretjerujem, ne moze tocno u ulicu, ali toliku preciznost koju nudi FF nude i razne GeoIP tablice, tako da nista ne postizes time sto to gasis. Postizes samo da oni koji nemaju novaca za platiti 370$ za precizne tablice ne mogu imati potpuno tocan podatak. Ali onaj kojeg se trebas bojati i koji ce stvarno iz toga izvuci neku korist na tvoju stetu ce taj podatak imati i ima ga vec odavno i taj je spreman platiti 370$.

Nitko se ne može boriti protiv svih, ali barem mogu malo zagorčati život nekimaNamigiva

Inače možda sam ja izolirani slučaj, ali otkada imam taj geotaging jedino što sam vidio da se više "prilagodilo meni i mojem položaju" su reklame. Dosada nisam naišao na neku web stranicu koja koristi taj geotaging u pametne svrhe (možda ih i ima, ali ih ja ne koristim)

17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...

Inače možda sam ja izolirani slučaj, ali otkada imam taj geotaging jedino što sam vidio da se više "prilagodilo meni i mojem položaju" su reklame. Dosada nisam naišao na neku web stranicu koja koristi taj geotaging u pametne svrhe (možda ih i ima, ali ih ja ne koristim)

Ja ga koristim na svojim web siteovima, a i Google ga koristi. Koristit ce ga sve vise i vise jer je to izuzetno korisno, ne zbog statistike nego zbog bas prilagodbe, npr. jezika kod visejezicnosti, valute kod web shopova i sl.

15 godina
protjeran
Firefox 3.6

Da ne otvaram novu temu:

Pa kaj u 3.6 personas ne mogu ić na bilo koju temu, nego samo na strata!?

God is an American
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Firefox 3.6

išta?

God is an American
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka