Voli fermi vruće ali ne i ostale komponente oko njega
Jedini pravi odogovor do sada procitan ovdje, kratko i jasno..
Sta je ovaj iz nvidije prolupo malo hbte, nije normalno da graficka u normalnom radu ide iznad 85 stupnjeva a pri opterecnju do cak nevjerojatnih 105.
A ostale komponente ??
Ocan proc npr, memorija hard, ploca pa covjece pa radi te graficke dolazi do nestabilnosti cijelog sistema 5 stupnjeva gore je uzas za komponente,u ovom slucaju moglo bi to biti i vise
A najvise sam se nasmijo kada je spomenu da mora tako biti zbog performansi ?? da li vi znate o cemu on tocno to prica kakvim faking performansama?? pa jedna hd5970 koja ima 2 gpua i koja je dosta jaca kartica nejde iznad 85 stupnjeva pri max opterecenju..
koji bolesni razlozi za visoke temperature i potrosnju, a os ti performansa u pm
Sta je ovaj iz nvidije prolupo malo hbte, nije normalno da graficka u normalnom radu ide iznad 85 stupnjeva a pri opterecnju do cak nevjerojatnih 105.
A ostale komponente ??
Ocan proc npr, memorija hard, ploca pa covjece pa radi te graficke dolazi do nestabilnosti cijelog sistema 5 stupnjeva gore je uzas za komponente,u ovom slucaju moglo bi to biti i vise
A najvise sam se nasmijo kada je spomenu da mora tako biti zbog performansi ?? da li vi znate o cemu on tocno to prica kakvim faking performansama?? pa jedna hd5970 koja ima 2 gpua i koja je dosta jaca kartica nejde iznad 85 stupnjeva pri max opterecenju..
koji bolesni razlozi za visoke temperature i potrosnju, a os ti performansa u pm
Sad bi se mogli javit ovi - "eeej - al to je dual gpu - nemo'š to uspoređivat"
nvidiaa
THE WAY IT'S MEANT TO BE GRILLED!
Nekužim kako oni mogu dizajnirat čip da radi sa temperaturama preko 100C? Zar nije svaki 40nm čip isit po pitanju dozvoljenog zagrijavanja.
A ostale komponente ??
Pa i nebi smjeli hbte,
Kako moze jedna kartica koja je dosta slabija i jos k tome single kartica, trosit isto cak i vise i grijat se vise pa toga nema nigdje ugl.. i cijenom ce kod nas biti faking iste...
promasaj kako god okrenes
Ja sam več reko, treba je netko nabaviti ( tipa ekipa iz bug laba) i onda je spojit i pustit da 20 dana bez prestanka radi pod furmarkom na extreme burning mode, ako tad ne krepa nece nikad hahahahah, jos bi je trebalo overclockat prije toga da ju se dovede do tih 105 stupnjeva, sto oni zovu max RADNOM temperaturom, mogu oni govorit sta oce ali ja se ipak nebi ugodno osjecao dok igram crysis a ono u kutu pise gpu temp 100 C.
Ja sam več reko, treba je netko nabaviti ( tipa ekipa iz bug laba) i onda je spojit i pustit da 20 dana bez prestanka radi pod furmarkom na extreme burning mode, ako tad ne krepa nece nikad hahahahah, jos bi je trebalo overclockat prije toga da ju se dovede do tih 105 stupnjeva, sto oni zovu max RADNOM temperaturom, mogu oni govorit sta oce ali ja se ipak nebi ugodno osjecao dok igram crysis a ono u kutu pise gpu temp 100 C.
lol,20 dana je previše
ali bi stvarno trebali probati držati je 15-ak sati,pa možda i cijeli dan u nekoj igrici i vidjeti kolike bi temperature postizala
sumnjam da pravi gamer hoće gasiti komp svako 4 sata kako bi ohladio grafu ^^
Pitam se , dal s dva fermija u SLI modu mozes dobiti kvalitetni toster . Inace mislim da je nVidia tvornicki OC grafe u plafon samo da bi bila bolja od ATI , pa zato i griju.
A ostale komponente ??
eeej - al to je dual gpu - nemo'š to uspoređivat
da, kao sto je Kant rekao, nemo'š to usporedjivat, NIJE POSTENO...al je FAIL time jos veci lol
Nvidia PR spineri u maniri prodavača rabljenih automobila ... "ma niš joj nebu gospon, može ona i na 200" :)
nVidia je svemirski brod za ati !
Za ati jest ali za ATi nije (fanboy-u )
Pa logično da brani svoje čedo,no ima ona stara narodna 'to samo majka može voljeti'.Krepavat će to masovno.
Fantastično kakve prognoze - kao da se nadaš tome iz sveg srca.
Nadam se da shvaćaš da bi to značilo ostanak visokih cijena Radeon kartica, a možda i dodatna poskupljenja u high-end segmentu
Pa logično da brani svoje čedo,no ima ona stara narodna 'to samo majka može voljeti'.Krepavat će to masovno.
Nadam se da shvaćaš da bi to značilo ostanak visokih cijena Radeon kartica, a možda i dodatna poskupljenja u high-end segmentu
Meni kao korisniku kartice to pase da cijene ostanu visoko jer vec imam najskuplju karticu recimo.. tako da cu je moc i prodat po visim cijenama...
Dok ljudima koji misle kupit karticu to nikako nevalja..
Tak da... ko vas sisa :D
Nije nikakvo nadanje,ako bi pak iz zlobe navijao da neka firma ima problema sa krepavanjem čipovlja to bi bio Intel.No to je već OT.
Samo komentiram smiješni stav nvidia inžinjera.Ako su ciljano išli na to da fermi bude hot - zašto nam to nisu spomenuli tijekom predugog isčekivanja proizvoda ? Definitivno bi me zanimalo da kartica koju svi iščekujemo planski bude visokog TDP-a i time i visoke temparature.No to nam nisu najavili, naravno, jer navedene osobine Fermia su - negativne,nitko ne preferira vruć i rastrošan gpu,osim eto Nvidia-e.
nitko ne preferira vruć i rastrošan gpu,osim eto Nvidia-e.
I zaboravio si spomenuti njihovih lizodupskih fanboy-a
Nisi me shvatio, trebalo bi je pustit da 20 dana radi pod furmarkom ne iz razloga da se vidi kolike ce temperature postic nego iz razloga da se provjeri jeli to svarno istina da podnose te temperature,ako bi prezivila, to bi trebalo znacit da je mozes kupit i da ce ti 4 godine radit okej.
Nisi me shvatio, trebalo bi je pustit da 20 dana radi pod furmarkom ne iz razloga da se vidi kolike ce temperature postic nego iz razloga da se provjeri jeli to svarno istina da podnose te temperature,ako bi prezivila, to bi trebalo znacit da je mozes kupit i da ce ti 4 godine radit okej.
20 dana pod full opterecenjem, hmm....kolko je ono potrosnja? :D
nitko ne preferira vruć i rastrošan gpu,osim eto Nvidia-e.
I zaboravio si spomenuti njihovih lizodupskih fanboy-a
krivi reply,sorry
I sad je fermi postao još jedan od mogućih počinitelja za požar, stoga uz normalnu uporabu tekućeg dušika nema opasnosti xD....
nVidia je svemirski brod za ati !
Za ati jest ali za ATi nije (fanboy-u )
Kakve su to glupe sheme, nije ATi nego ATI.
Pa u biti je ATi.... pogledaj sliku:
http://www.technobuzz.net/wp-content/uploads/2009/11/ati-radeon-logo-oct08.jpg
Imaš točku iznad slova i odnosno u slovu i
Pa u biti je ATi.... pogledaj sliku:
http://www.technobuzz.net/wp-content/uploads/2009/11/ati-radeon-logo-oct08.jpg
Imaš točku iznad slova i odnosno u slovu i
da ali u tekstovima svudgje pise ATI, cak i na njihovoj stranici
Pa nisam rekao da je krivo ATI pa tako ni ATi.... inače te sitnice ne gledam, mislim briga me jel se piše ati malim ili velikim slovima... ali ne volim takve ljude (fanboy-e) al ih volim provocirati xD... u ovom slučaju pljuju po atiju a hvale nvidiju bez ikakvog razloga
Meni kao korisniku kartice to pase da cijene ostanu visoko jer vec imam najskuplju karticu recimo.. tako da cu je moc i prodat po visim cijenama...
Dok ljudima koji misle kupit karticu to nikako nevalja..
Tak da... ko vas sisa :D
Kakva su vremena došla, svako gleda samo svoju gu*icu.
Eto malo overclockinga novih kartica