Kako lijepo tehnologija napreduje .
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
iskreno vise nade polazem u nvidiainu grafiku u tegri2 nego u qualcommovu, nakon sranja sto su ga napravili na msm72xx sa jadnim driverima, a bome im nije ni na snapdragonu nesto prebajna
qualcomm nikada vise
Nekada su procesori u računalima imali 400Mz,600Mz,1Ghz,1.5Ghz...a sada to imaju mobiteli,stvarno se može reći pocket pc i to dvojezgreni,najbolje da još izmisle i overclocking edition za entuzijaste(lol ono,vidiš lika sa tekućim dušikom hladi mobitel) = )
BTW:šta ovi procesori nemaju cache priručnu memoriju?
Nekada su procesori u računalima imali 400Mz,600Mz,1Ghz,1.5Ghz...a sada to imaju mobiteli,stvarno se može reći pocket pc i to dvojezgreni,najbolje da još izmisle i overclocking edition za entuzijaste(lol ono,vidiš lika sa tekućim dušikom hladi mobitel) = )
nemaju l2 koliko ja znam
Ma sta ce "COVJEKU" 1.5 Ghz procesor za mobitel.Ja imam Desire i to mi je dosta.Mislim da je počeo tzv. "Hladni rat" u razvoju tehnologije(kao što je bilo između SAD-a i Rusije(bivseg SSSR-a)samo mobilne . Dobro da se to razvija ,ali malo pretjeruju.
"Sve radi love"
Ma sta ce "COVJEKU" 1.5 Ghz procesor za mobitel.Ja imam Desire i to mi je dosta.Mislim da je počeo tzv. "Hladni rat" u razvoju tehnologije(kao što je bilo između SAD-a i Rusije(bivseg SSSR-a)samo mobilne . Dobro da se to razvija ,ali malo pretjeruju.
"Sve radi love"
ma dobro je,nek rastu :)
cim vise,tim bolje :P
iskreno vise nade polazem u nvidiainu grafiku u ionu2 nego u qualcommovu, nakon sranja sto su ga napravili na msm72xx sa jadnim driverima, a bome im nije ni na snapdragonu nesto prebajna
qualcomm nikada vise
Moj je msm72-nesto... Direct3D Mobile ima reda velicine 1 fps u primjeru s 1 trokutom
joj jos malo pa ce uvrjeda za los komp bit moj mob ima bolji cpu od tvog kompa
iskreno vise nade polazem u nvidiainu grafiku u ionu2 nego u qualcommovu, nakon sranja sto su ga napravili na msm72xx sa jadnim driverima, a bome im nije ni na snapdragonu nesto prebajna
qualcomm nikada vise
Moj je msm72-nesto... Direct3D Mobile ima reda velicine 1 fps u primjeru s 1 trokutom
jesi probao sa nushrikeovim wraperom? mozes igrati cod2, thps2 itd sa hardverskom akceleracijom i to bez stekanja, ali ni sa tim nema ni blizu performanse 4mil trokuta po sekundi za koje je hardverski sposoban, jer su driveri blago receno jadni
edit: tek sad vidim da si rekao d3d da je u pitanju, ovo je samo za opengl, jesi probao ati-ev dll staviti u windows folder?
ako nisi, probaj sa ovoh linka prvi atachment
Nije u šoldima (MHz/GHz) sve...
Ne možete uspoređivati Pentium na GHz i ovog mališana... Prvi ga pojede za doručak...
razvijaju sve jače i jače procesore, umjesto da naprave procesore koji troše sve manje i manje struje
trebaju učit od applea i njihovog A4 procesora... frend je dofurao iPad iz amerike i trajanje baterije je brutalno... bru-tal-no
a Snapdragon ko Snapdragon... naprave mu jak CPU, i onda stave bijedni GPU
zanimljiviji je Samsung Hummingbird - isto je ARM Cortex A8 na 1 GHz, ali je GPU PoweVR SGX540 - 90 milijuna trokuta u sekundi i tile based rendering.... 4 puta jače od ATI Adreno u Snapdragonu
i zato onda opet igre lete bolje na slabijem iphone,to nikako nemogu skuziti
Ne možete uspoređivati Pentium na GHz i ovog mališana... Prvi ga pojede za doručak...
khm... ne baš - bila je na engadgetu usporedba performancea atom vs cortex A8 - A8 na 1GHz samo je nešto slabiji od Atoma na 1.6 GHz
khm... ne baš - bila je na engadgetu usporedba performancea atom vs cortex A8 - A8 na 1GHz samo je nešto slabiji od Atoma na 1.6 GHz
a sto to ne pojede atoma? :D
ali pentium 4 bi pojeo cortex-a8, ali to se ni ne moze usporedivati, razlika u potrosnji je ogromna
N900 su clocknuli vec ;)
N900 su clocknuli vec ;)
plus intelovi, samsungovi itd arm procesori na wm platformi, samo se qualcommovi procesori nedaju clockat bez smrzavanja uredaja istog trena, uzas
najjači mob na tržištu je Samsung Galaxy S... ima Samsung Hummingbird procesor koji je zvijer
a da baš igre lete bolje... ne bih rekao... pogledaj ovu igru:
imam iphone 3GS i nijedna igra koju gore imam ne može se mjeriti sa ovim... i još uzmi u obzir da iphone renderira za 480x320 ekran, dok se ovdje radi o 800x480
Vjerujem da HTC EVO odnosno HD2, što se tiče hardware-a?
A što se tiče drugog pitanja veliku ulogu igra sam OS i kako je "ispeglan" te sama app kako je složena i kako "diše" na određenom OS, što iPhone radi trestrikcija koje provodi Apple ima najjbolje riješeno. A i sama složenost (mogućnosti) same aplikacije.
...a vezano za temu, biti će interesantno vidjeti ove nove procesore u mobitelima te njihove brzine (mogućnosti).
Odličnih nekoliko članaka o "nešto VS. nešto drugo"
wikivs.com
Članic o uređajima i poređenje specifikacija, procesora, frekvencija, cachea, RAM-a, OS ova...
sve je ukratko, ali pruža precizniju sliku.
http://www.wikivs.com/wiki/Apple_iPhone_3GS_vs_Google_Nexus_One
- Apple iPhone 3GS vs Motorola Droid
- Apple iPhone 3GS vs Google Nexus One
- IPhone3G vs iPhone3GS
- Nokia N900 vs Nokia N97
- IPhone 3GS vs Nokia N900
----------
Druga stranica o PowerVR čipu (wiki) i kompaniji koja ga proizvodi "Imagination Techologies"
http://en.wikipedia.org/wiki/PowerVR#Series5XT_.28SGXMP.29
Samsung S5L8900—MBX Lite + VGP Lite + FPU (VFP11) + ARM1176
- iPhone
- iPhone 3G
- iPod Touch
- iPod Touch 2nd gen
- iPod Nano 4th gen
- iPod Nano 5th gen
Texas Instruments OMAP 2420—MBX + VGP + FPU (VFP11) + ARM1136
- Motorola MOTO Q 9h
- Motorola MOTO Q music 9m
- Motorola MOTO Q PRO
- Motorola MOTORIZR Z8
- Motorola MOTORIZR Z10
- NEC N902i
- NEC N902iS
- NEC N902iX HIGH-SPEED
- Nokia E90 Communicator
- Nokia N82
- Nokia N93
- Nokia N93i
- Nokia N95 (Classic, US, SoftBank X02NK Japanese, and 8 GB versions) ( N95 RM-159 / 245 = TI OMAP DM290Z WV C-68A0KYW EI )
- Nokia N800
- Nokia N810
- Nokia N810 Wimax edition
- Panasonic P702iD
- Panasonic P702iS
- Panasonic P902i
- Panasonic P902iS
- Sharp SH702iD
- Sharp SH702iS
- Sharp SH902i
- Sharp SH902iS
- Sharp DOLCE SL (SH902iSL)
- Sony Ericsson SO902i
- Sony Ericsson SO902iWP+
Series5 (SGX)
- PowerVR SGX (pixel, vertex, and geometry shader hardware)
- next generation fully programmable universal scalable shader architecture
- exceeding requirements of OpenGL 2.0 and up to DirectX 10.1 Shader Model 4.1
- licensed to Apple Inc, Sony, Intel, Nokia, Renesas, NEC, TI, MediaTek, NXP Semiconductors, Samsung, Sigma Designs, SigmaTel, SiRF and others
- size from 2.6mm 2to 12.5mm 2(@65nm)
- 6 variants announced (estimated realistic performance listed):
- SGX520 (7 MPolys/s, 250Mpx/s@200MHz) for the handheld mobile market
- SGX530 (14 MPolys/s, 500Mpx/s@200MHz)for the handheld mobile market
- SGX531
- SGX535 (28 MPolys/s, 500Mpx/s@200MHz, Max Memory Band (GB/s) 4.2GB/s)for handheld high end mobile, portable, MID, UMPC, consumer, and automotive devices (Intel calls it the GMA 500)
- SGX540 (twice performance of SGX530)
- SGX545 (35 MPolys/s, 1000Mpx/s@200MHz
Products that include the SGX:
Apple A4—SGX535 + VXD375 (Samsung manufactured)
- Apple iPad
Texas Instruments OMAP3430—SGX530 + Cortex-A8
- Nokia N900
- Emblaze ELSE
- Palm Pre
- Palm Pre Plus
- Samsung i8910, i8320
- Samsung (Vodafone) 360 H1, 360 M1
- Sony Ericsson Satio
- Motorola Droid / Milestone
- Motorola MOTOROI
- Motorola XT800
- HTC Qilin/Dopod T8388
Texas Instruments OMAP3630—SGX530 + Cortex-A8
- Synaptics Fuse
- Sony Ericsson U5i "Vivaz"
- Sony Ericsson U8i "Vivaz pro"
Texas Instruments OMAP3640—SGX530 + Cortex-A8
Texas Instruments OMAP4430—SGX540 + Cortex-A9 MPCore (dual)
Texas Instruments OMAP4440—SGX540 + Cortex-A9 MPCore (dual)
Series5XT (SGXMP)
- PowerVR SGXMP variants available as single and multi-core IP
- Performance scales linearly with number of cores and clock speed
- Licencees Sony (rumoured) ; Apple (rumoured ; Intel (rumoured) ; Renesas ; Texas Instruments
- Available in single to 16 core variants
- SGX543 (single core) 35M poly/s @200 MHz
- SGX543MP4 (four cores) 133M poly/s, fill rates in excess of 4Gpixels/sec @200 MHz
Rumoured PlayStation Portable2
- SGX543MP8 (eight cores) 532M poly/s, fill rates in excess of 16Gpixels/sec @400 MHz
2D/3D grafika, OpenGL, OpenVG, 1280x800@24bit, 1080p video, audio engine, GPS...
Ludilo... sve u jednom čipu... AWSOME! Jos samo da nabriju bateriju i prodajem svog piceka :)
qualcomm nikada vise
jesi probao sa nushrikeovim wraperom? mozes igrati cod2, thps2 itd sa hardverskom akceleracijom i to bez stekanja, ali ni sa tim nema ni blizu performanse 4mil trokuta po sekundi za koje je hardverski sposoban, jer su driveri blago receno jadni
edit: tek sad vidim da si rekao d3d da je u pitanju, ovo je samo za opengl, jesi probao ati-ev dll staviti u windows folder?
Probat ću, hvala na sugestiji.
Što mi inače treba za upogoniti opengl-es? Znam da s Khronosovih stranica mogu skinuti header fajlove, ali gdje da nađem i prikladan lib ili dll (u WM 5 i 6 SDK-ovima ne nalazim ništa vezano uz to)?
qualcomm nikada vise
o čem ti pričaš???
ion2 uspoređivati s ARM-baziranim čipovima???
qualcomm nikada vise
o čem ti pričaš???
ion2 uspoređivati s ARM-baziranim čipovima???
ti shvacas da se u tegri 2 nalazi dvojezgreni cortex-a9 procesor, a da je ion2 sam ime za cjelokupni SoC?
ups, sad sam skuzio da sam umjesto tegra pisao ion ovdje :D
qualcomm nikada vise
Probat ću, hvala na sugestiji.
Što mi inače treba za upogoniti opengl-es? Znam da s Khronosovih stranica mogu skinuti header fajlove, ali gdje da nađem i prikladan lib ili dll (u WM 5 i 6 SDK-ovima ne nalazim ništa vezano uz to)?
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=461948
trebas dll iz atachmenta kopirati u windows folder uredaja, ako zelis hardverski akcelerirani tony hawk, iz foldera u koji si ga instalirao trebas obrisati libgles_cl.dll
za cod2 trebas exe datoteku verzije igre predvidene za nvidiu goforce 5500
jos postoje 3-4 igre koje podrzavaju opengl a da ne zahtjevaju minimalno snapdragona