Nek mi onda copy paste konfiguraciju računala u mail tak da pošaljem upit u HP i DELL za ponudu.
Zvuči kao par minuta posla
1. pročitati konfiguraciju iz eksternog izvora (mail, word, pdf...)
2. poslati mail iz aplikacije na određenu adresu
Nek mi onda copy paste konfiguraciju računala u mail tak da pošaljem upit u HP i DELL za ponudu.
Zvuči kao par minuta posla
1. pročitati konfiguraciju iz eksternog izvora (mail, word, pdf...)
2. poslati mail iz aplikacije na određenu adresu
Meni za napraviti aplikaciju na PC-u, a nekome sa
iskustvom u Objectiv C / iOS za napraviti to na
tabletu (dobro, sad malo lupam jer nemam iskustva
sa programiranjem na iPadu, ali kao programerski
zadatak nije previše složeno)
Ja stvarno mislim da se poslovna računala koriste za posao u večoj mjeri nego privatna. Masu ljudi doma ni nema komp nego nose s posla. Zadnjih 7 godina sam na poslu promjenil četiri računala a doma dva.
Nauči čitat s razumijevanjem a ne da vadiš iz konteksta. Nema veze sa softverom nego sa aplikacijom o kojoj ovaj gore drobi a ja mu odgovaram. Znači ako pogledaš post onda vidiš da on piše kak ne treba prilagođavat hardver nego softver a ja sam napisal da to nema veze s niti jednim od navedenih nego da je to jednostavno nedostatak unutar OS-a.
Isto tako mi škodi kaj za osnovne funkcije koje koristimo godinama od jednom trebamo appove. Moraš imat App za svaki k jer da dobiješ nešto sa OS-om onda to nije u redu?
Da znam programirat napravil bi alt+tab APP i ctrl+c, ctrl+v APP. Sigurno bi se obogatil.
P.S.
Svako ko je dovoljno pametan da napravi gore navedene Appove molio bih za dio kolača ;)
Edit
Imam ideju kak bi se to dalo izvest na touchscreenu da radi kak spada ili bolje nego na desktopu
Ti sve u zivotu gledas po sebi? Danas ne postoji obitelj bez bar jednog racunala u kuci. Ja ih doma imam 3 a u firmi 5. Na tih 5 u firmi radi pet ljudi koji svi imaju bar jedno racunalo doma. Velika vecina poslovnih racunala nisu laptopi nego desktopi i nemoguce ih je nositi doma. Omjer poslovnih i kucnih racunala bar je 1:10.
Meni za napraviti aplikaciju na PC-u, a nekome sa
iskustvom u Objectiv C / iOS za napraviti to na
tabletu (dobro, sad malo lupam jer nemam iskustva
sa programiranjem na iPadu, ali kao programerski
zadatak nije previše složeno)
Samo kaj je ovo naj osnovniji primjer, koji se opet sastoji od toga da sam prvo moral tražit na netu te informacije da bi ih tek onda mogel iskopirat u upit, ili tražit neki mail pa iz njega kopirat par stavki a recimo par iz drugog.
Anyway, koga zanima, ima ovdje dobar webcast o primjeni iPada i Iphonea
u enterprise okruženjima
http://www.sybase.com/ipadwebcast
napomena: morate se registrirati da bi pogledali, webcast traje 38 minuta
Ti sve u zivotu gledas po sebi? Danas ne postoji obitelj bez bar jednog racunala u kuci. Ja ih doma imam 3 a u firmi 5. Na tih 5 u firmi radi pet ljudi koji svi imaju bar jedno racunalo doma. Velika vecina poslovnih racunala nisu laptopi nego desktopi i nemoguce ih je nositi doma. Omjer poslovnih i kucnih racunala bar je 1:10.
Gledam po tome kaj je oko mene. Vidiš kod tebe je drukčije.
Kod mene ekipa nosi doma računala ili imaju privatna ali su stara jer im na kompovima po pet godina sve radi.
Jedini koji troše novac na računala su mlađi dečki dok ovi "stariji" troše novac na kuće, stanove, aute, motore itd.
Žicaju me za sve živo jer su škrti kupit, čast izuzecima.
Evo i jedno Sybase istraživanje tržišta:
"
The Potential Impact of the iPad and the Changing Role of Mobile Phones
The role of new tablet devices such as the iPad has been a subject of great debate recently, and while the study shows that entertainment activities such as watching video and playing games are some of the tasks for which consumers might choose an iPad over a smartphone, work-related activities unexpectedly ranked at the top:
Ko bi rekao, kupuju iPad za posao primarno, a tek onda za zabavu
Ko bi rekao, kupuju iPad za posao primarno, a tek onda za zabavu
Posao:
Uloga tableta:
Ja mislio da ćemo bolesnika njegovati još barem 5 godina ali evo izgleda da će sprovod biti ipak prije.
Ja mislio da ćemo bolesnika njegovati još barem 5 godina ali evo izgleda da će sprovod biti ipak prije.
http://www.marketwatch.com/story/gartner-says-the-personal-cloud-will-replace-the-personal-computer-as-the-center-of-users-digital-lives-by-2014-2012-03-12
Gartner će reći bilo što za što im netko plati. Ovdje pak kažu da tržište PC-a lijepo i zdravo raste: http://english.eastday.com/e/120313/u1a6422514.html
http://www.marketwatch.com/story/gartner-says-the-personal-cloud-will-replace-the-personal-computer-as-the-center-of-users-digital-lives-by-2014-2012-03-12
Gartner će reći bilo što za što im netko plati. Ovdje pak kažu da tržište PC-a lijepo i zdravo raste: http://english.eastday.com/e/120313/u1a6422514.html
U Kini. Zapravo posve se podudara sa predvidjanjima. Cloud computing ce dodatno biti oplemenjen kineskim radilicama za klasicnim dektopima koje cemo koristiti kao virtualne udaljene mašine. Moci ces zakupiti kineza za klasicnim desktopom primjerice da ti izradi prezentaciju sastavljenu od materijala iz desetak pdf-ova dok ti recimo gledas film. Ili mu naredis da ti skine najnoviji torrent, raspakira ako je komprimiran pa cak i pogleda i preprica ti sadrzaj i iznese dojmove u slucaju da si ti prezaposlen.
Ne samo u Kini, nego u cijelom svijetu. "The global sales of PCs are seen at 368 million units in 2012 and more than 400 million units next year" "The consulting firm added that the next-generation Windows 8 operating system that will run PCs and new ultrabook laptops which boast super mobility will propel the new demand for PCs around the world."
Koliko stotina miliona nečega se mora prodati i koliko ta prodaja mora rasti globalno, da prihvatiš da nečije vrijeme još nije prošlo?
Ne samo u Kini, nego u cijelom svijetu. "The global sales of PCs are seen at 368 million units in 2012 and more than 400 million units next year" "The consulting firm added that the next-generation Windows 8 operating system that will run PCs and new ultrabook laptops which boast super mobility will propel the new demand for PCs around the world."
Koliko stotina miliona nečega se mora prodati i koliko ta prodaja mora rasti globalno, da prihvatiš da nečije vrijeme još nije prošlo?
Pročitaj detaljnije. Rast PC-a se očekuje zato što se očekuje da će Kina činiti sve veće i veće tržište (22% sljedeće godine). Isto tako ukupno "emerging" tržište će činiti 50% ove godine, a 70% 2016.
A Kina je na mjesecu pa nju ne bi trebalo racunati?
Ja sam ranije kupovao racunalo svakih 2 godine jer su zahtjevi igara tako trazili. Danas najnovije igre mozes igrati sa grafickom starom 7 godina (8800GTS). Eto jednog velikog razloga zasto se manje kupuje. Onaj ko ima racunalo staro 5-6 godina sasvim mu je dovoljno za njegove potrebe. Jos je to kod igraca manje izrazeno. Za najmnogobrojnije internet/multimedija korisnike dovoljno je i racunalo 10 godina staro. Prije to nije bilo tako.
Ja sam ranije kupovao racunalo svakih 2 godine jer su zahtjevi igara tako trazili. Danas najnovije igre mozes igrati sa grafickom starom 7 godina (8800GTS). Eto jednog velikog razloga zasto se manje kupuje. Onaj ko ima racunalo staro 5-6 godina sasvim mu je dovoljno za njegove potrebe. Jos je to kod igraca manje izrazeno. Za najmnogobrojnije internet/multimedija korisnike dovoljno je i racunalo 10 godina staro. Prije to nije bilo tako.
A bome ni bolji tablet od ipada 3 ili 2 ti isto neće trebati.
Kad svi koji su mislili kupiti tablet kupe onda će se onaj golemi rast smanjiti. Samo je pitanje gdje će stati. :P
A bome ni bolji tablet od ipada 3 ili 2 ti isto neće trebati.
Kad svi koji su mislili kupiti tablet kupe onda će se onaj golemi rast smanjiti. Samo je pitanje gdje će stati. :P
Kod tableta (imobitela) postoji jedna druga caka - baterija. Nakon 3-4 godine baterija izdusi i prisiljen si kupiti novu. Kod nekih uredjaja je ne mozes sam promijeniti pa osim baterije koja kosta ko pola uredjaja moras platiti i servis. Znam puno ljudi koji su kupili novi laptop iako im je stari bio sasvim dovoljan samo zbog riknute baterije i cinjenice da im je bolje uloziti malo vise novca u potpuno novi uredjaj. Kod tableta je to 10x izrazenije jer laptop sluzi i prikljucen na mrezu a mobitel i tablet na taj nacin nemaju nikakvog smisla. PC-ju ti uvijek mozes produziti zivot ako neka komponenta crkne ili zastari. promijenis monitor, tipkovnicu, napajanje, graficku.... i to se nigdje ne racuna kao prodano racunalo. Ni kad promjenis maticnu i procesor, hard.... ja se ne sjecam kad sam zadnji put kupio PC (za kucnu upotrebu), a stalno nesto mijenjam i trenutno imam sve najnovije komponente. Kad ti na PC-ju rikne napajanje ti ga promijenis. Ako rikne ekran ili zelis veci, ti ga promijenis kad to zelis na tabletu, kupis novi. Tableti uzimaju dio trzista laptopima (koje je lako moguce izbrojati).
Čekaj, ti znaš da je 250 miliona četvrt milijarde?
Čekaj, ti znaš da je 250 miliona četvrt milijarde?
e?
Neces ga sad baciti, a nece ti valjda ni batrija jos riknut. Za par godina vrijednost ce mu pasti par puta a cijena baterije (ako se bude mogla nabavit) ce ostati ista ili cak rasti. danas je cijena izmjene sestina ukupne cijene uredjaja, za 2 godine ce doci na pola cijene uredjaja. Ako gledas iPad 1 danas (2 godine nakon kupovine) polovan kosta 250$ ko bi u njega ulagao 100+$?
Neces ga sad baciti, a nece ti valjda ni batrija jos riknut. Za par godina vrijednost ce mu pasti par puta a cijena baterije (ako se bude mogla nabavit) ce ostati ista ili cak rasti. danas je cijena izmjene sestina ukupne cijene uredjaja, za 2 godine ce doci na pola cijene uredjaja. Ako gledas iPad 1 danas (2 godine nakon kupovine) polovan kosta 250$ ko bi u njega ulagao 100+$?
pa da, računam da je sa tabletom isto kao i sa mobilnim telefonom rok trajanja cca 2-3 god i mijenjaj. ili uloži par sto kuna zamijeni bateriju i daj djetetu ili nekom da se igra.
al nije ni to loše ... eno imam 3Gs koji je star 3 god i sasvim dobro služi curi. Osim toga imam iPodova nekoliko , starih i po 6-7 god i rade ... s tim da nano star 4 godine svakodnevno koristim i baterija mu drži cijeli dan bez problema ( obično mi treba na par sati za jogg ) i nakon toga je spojen na dock na hifi ostatak dana.
pa da, računam da je sa tabletom isto kao i sa mobilnim telefonom rok trajanja cca 2-3 god i mijenjaj. ili uloži par sto kuna zamijeni bateriju i daj djetetu ili nekom da se igra.
al nije ni to loše ... eno imam 3Gs koji je star 3 god i sasvim dobro služi curi. Osim toga imam iPodova nekoliko , starih i po 6-7 god i rade ... s tim da nano star 4 godine svakodnevno koristim i baterija mu drži cijeli dan bez problema ( obično mi treba na par sati za jogg ) i nakon toga je spojen na dock na hifi ostatak dana.
dobra stvar kod većine Appleovih proizvoda su upravo baterije. Meni MacBook Pro star 2 godine još uvijek drži po nekih 7h rada, a većina ekipe koja je u isto vrijeme kupovala druge laptope već je zamjenila bar 1-2 baterije od tada. S iPhoneom također nemam frke. Neznam kakvo je inaće stanje s tabletima, ali nije mi se nitko od prijatelja žalio da ima problema s baterijom iPada. Ni oni koji koriste iPad 1. Sve to s nezamjenjivom baterijom najčešće je povezano sa samim smanjivanjem dimenzija uređaja, pogotovo debljine. Ista stvar je i bit će s novim laptopima kojI bi trebali biti većinom ultrabookovi. Naravno da kod desktop kompova to nije, niti će ikada biti problem kad ni nisu prijenosno uređaji :D
Nikome nije simpatično što ne možeš ili je jedva izvedivo samostalno zamijeniti bateriju na novim gadgetima ... apple je i to pokrenuo i sad je za očekivati i da ostali to prate.
Prednosti su kompaktnije kučište, u konačnici veća baterija.
Mane su skuplja zamijena i gotovo nemoguć pristup komponentama bez posebnih alata, a i onda je pitanje.
iPad 2 i ovaj novi vjerojatno ( čekamo iFix it ) najčešće niti u servisu ne mijenjaju bateriju nego dobiješ novi ( tj najčešće refurb ) ako prijaviš lošu bateriju u garanciji ili platiš zamijenu.
Tako je i u drugim industrijama, motori se zatvaraju - pada mi na pamet auto, jer mi se čini da apple dosta toga kupi od njih. Recimo sad ova šema sa imenima ... BMW i neki drugi proizvođači, oni koji su renomirani i imaju jako ime tj brend: golf, civic etc u svakoj novoj iteraciji se samo dodaje "new" ... novi golf, novi civic ... isto sad new iPad, a sigurno neće biti iPhone 5 nego New iPhone na jesen ... očekujem od samsung-a da i to prati pa će vjerojatno galaxy3 biti samo novi galaxy ili će to ostaviti za 4.
Tako je i u drugim industrijama, motori se zatvaraju - pada mi na pamet auto, jer mi se čini da apple dosta toga kupi od njih. Recimo sad ova šema sa imenima ... BMW i neki drugi proizvođači, oni koji su renomirani i imaju jako ime tj brend: golf, civic etc u svakoj novoj iteraciji se samo dodaje "new" ... novi golf, novi civic ... isto sad new iPad, a sigurno neće biti iPhone 5 nego New iPhone na jesen ... očekujem od samsung-a da i to prati pa će vjerojatno galaxy3 biti samo novi galaxy ili će to ostaviti za 4.
To sam htio i ja reći..
Na Renault 4 si promejnio sviječice bez frke, Renault Clio samo uz dosta spretnosti dok Opel Astra moraš na servis jer se skida cijeli blatobran..
Hehe, drito. I kod mene na kraju ipad najviše koristi moja mama za čitanje novina. Ali ju brzo zamori jer joj ekran premali.
Ili se splaši da ga je potrgala, jer palcem dok drži, upali nekakvu reklamu. Ja sam pokušavao u jednom sličnom threadu fotkom
pokazati kako mali dio teksta eto na ovom forumu vidim pored normalnog 27" ekrana, pa sam masivno popljuvan da neznam
koristiti "doubletap" kao da se time neznam povećava ekran.
Čitam, kao pretpostavljam i mnogi koji su pismeni više desetljeća - odjednom cijeli odlomak,
riječ po riječ prilično umara. Neznam, ja sam izgleda predugo u tim portabl vodama, koristio sam još
palm handhelde, pa sam valjda zasićen - nisam nešto impresioniran "neviđenom revolucijom" koju neki ovdje zagovaraju.
Običan laptop je jednako portabilan kao i ipad, a bome ja recimo preko ljeta na moru na njemu napravio
čitavu jednu grafičku pripremu (ironično baš za appstore)... rekao bih da to baš nebi šljakuvalo sa ipadom.
Prvo jer ipadu nisam imao kamo ugurati w'n'w stick, a na otocima baš ne vrvi sa wifi mrežom i hot spotovima.
drugo, radni softwer i periferija - s wacomom pišem "po ekranu tableta" oko 15 godina, pa tako i na laptopu - tako da...
Prvo jer ipadu nisam imao kamo ugurati w'n'w stick, a na otocima baš ne vrvi sa wifi mrežom i hot spotovima.
drugo, radni softwer i periferija - s wacomom pišem "po ekranu tableta" oko 15 godina, pa tako i na laptopu - tako da...
Što će ti w'n'w stick? Uzmi iPad s 3G pa ti ništa ne strši van i ne može se
potrgati/izgubiti
Što će ti w'n'w stick? Uzmi iPad s 3G pa ti ništa ne strši van i ne može se
potrgati/izgubiti
Ebga, nisam kupio s 3G, jel moguće da ima i apple proizvoda koji nisu najsuper?
Osim toga, taj "3g" ovog trena u dućanu predstavlja 1000 kuna. Mene je wnw
stick koštao nula kuna flat rate.