Detalji o Firefoxu 4

poruka: 59
|
čitano: 8.373
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Detalji o Firefoxu 4".
16 godina
neaktivan
Detalji o Firefoxu 4

Firefox 4.0 ima 97 na Acid3 testu.

Ostaju SVG fontovi da se srede, mada smatraju da nisu još toliko bitni a i Apple je priznao da su odradili to samo zato da bi prešli test a ne zato što misle da je korisno.

3.7a5pre je brz, ali naravno treba se tu još poraditi. Ipak, ostaje nam još nekih minimalnih 5 meseci do izlaska full verzije.

There's no sense crying over every mistake. You just keep on trying till you run out of cake.

0 0 hvala 1
15 godina
odjavljen
RE: Detalji o Firefoxu 4

Svejedno, konkurencija se jako jaca (Chrome, Opera, pa čak i IE) tako da trebaju jako ozbiljno shvatit izradu preglednika inace broj korisnika i popularnost padaju.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
16 godina
neaktivan
Detalji o Firefoxu 4

Naravno. I dobro je da ima konkurencije da bi mogli stalno napredovati.

Svesna je Mozilla konkurencije i rezultat je Firefox 4.0

Btw pogledajte ovaj slideshow: http://www.slideshare.net/beltzner/firefox-roadmap-2010-0510?from=ss_embed za više detalja o Firefox 4.0

There's no sense crying over every mistake. You just keep on trying till you run out of cake.

0 0 hvala 1
17 godina
Detalji o Firefoxu 4

Jel se vama dešava da Firefox nenormalno uspori prilikom otvaranja početne stranice Bug-a?

Nemam nikakvih dodataka, ali uspori do bola, a nekad duugo prebacuje preko stranica neke teme.

Radio, ne radio, svira radio!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
boxer kaže...

Jel se vama dešava da Firefox nenormalno uspori prilikom otvaranja početne stranice Bug-a?

Nemam nikakvih dodataka, ali uspori do bola, a nekad duugo prebacuje preko stranica neke teme.

Pregrist cu sebi jezik sada, cisto jer volim flash...

Ali pocetna stranica Bug-a ima cesto onaj mercedes valjda u flashu... mozda ti to usporava...

Ad blocker ekstenziju skini i trebalo bi biti ok... AKO je to problem...

ako nije... well...

In Control
17 godina
EnlightenedPhoenix kaže...
boxer kaže...

Ali pocetna stranica Bug-a ima cesto onaj mercedes valjda u flashu... mozda ti to usporava...

ako nije... well...

Ok skinut ću adblock, sada sam probao sa Operom i normalno radi, druge stranice u Firefoxu također normalno rade.

Edit: Adblock je pomogao, kada sam blokirao reklamu Firefox radi OK.

Radio, ne radio, svira radio!
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 17:15 (boxer).
17 godina
neaktivan
boxer kaže...
EnlightenedPhoenix kaže...
boxer kaže...

ako nije... well...

Ok skinut ću adblock, sada sam probao sa Operom i normalno radi, druge stranice u Firefoxu također normalno rade.

Edit: Adblock je pomogao, kada sam blokirao reklamu Firefox radi OK.

Eto... ocito jos jedan neoptimizirani banner...

A opera, koliko god govore da flash ne radi dobro na nj... LAZU... na operi flash radi gotovo savrseno... ni sam ne mogu vjerovati...

In Control
16 godina
neaktivan
fromcelltohell kaže...

Koristim Firefox jer sam navikao...i zbog par addon-a koje konkurencija nema a meni su nezamjenjivi.

Inače,Google Chrome...mi je odličan preglednik koji koristim povremeno kao alternativu Mozilli...

Meni je Firefox alternativa Chromu, kad treba provjeriti da je sjebani izgled neke stranice do same stranice a ne do browsera. Takođe sam ga odnedavno počeo koristiti i kod kuće, jer mi se kod kuće manifestuje nekakav čudan bug neresponsivnosti Chroma ako ga duže koristim (drugim riječima stalno).

这是我的个性签名
15 godina
neaktivan
dantex kaže...

Ako pod "upravitelj profilima" se smatra da dvoje osobe mogu koristiti firefox a da si ne mješaju accove i šifre onda FTW

Pa to se od tko zna kada moglo sa Firefox-om napraviti. Kaže "novi upravitelj profilima" - dakle, upravitelj profilima već postoji. Ili nisam shvatio što je pisac želio reći?

domicius
16 godina
neaktivan
Detalji o Firefoxu 4

hoče li i kada izači beta ?

XBOX Live: badcxx

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Trebala bi,piše u tekstu kada se očekuje beta.
17 godina
protjeran
Detalji o Firefoxu 4

Ja još uvijek na Internet Explorer 8Cool Samo stavim u Windows 7 Basic Color Scheme (prije standard scheme) i brz je ko munja. Ja ne vidim razloga za mjenjanjem preglednika još?Smijeh

sticky boredom with a book:S
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mata kaže...
Hyperion kaže...
Alex55 kaže...

Napokon će lijepše dizajnirati Firefox! Smijeh

A šta mu sad fali, dodaš personu, neku temu ili glasser (prozirnost) i sve super.

ili, dok ne izađe nova verzije...dodaš Strata40 temu + StrataBuddy add-on

i onda firefox izgleda kao ovaj dolje..puno ljepše, puno bolje :)

Malo me podsjeća na Operu sa tim add-on-sima

Saryne kaže...

Mali OT ali mene zanima na koji način Mozilla zarađuje s Firefoxom? Općenito veliki je fight izneđu Microsofta, Googla Opere i Mozille tko će imati veći postotak u udjelu preglednika ali kakva korist od toga kada su svi besplatni? Ok borba između Apple-a i Microsofta ili neke druge firme koja prodaje neki komercijalno naplativ proizvod - to razumijem, bore se za korisnike koji plaćaju taj softver odnosno OS ali ovi preglednici su full besplatni. WTF!?

Reklame?

I privatne televizijske kuće se bore za veću gledanost, a potpuno su besplatne

Keep knocking on Devil's door and sooner or later somebody will answer you
15 godina
neaktivan
Detalji o Firefoxu 4

firefox je trenutno možda i lošiji od IE-a, živi ISKLJUČIVO na staroj slavi, koliko dugo će još vidjet ćemo, al hitno se mora ubrzat i riješit one memory leakove, onda će možda imati kakve šanse da se ponovo ubaci, opera je miljama ispred ostalih iako ja sam koristim chrome, začudo IE se popravlja i ne bi me čudilo da on bude leader kroz koju godinu ( da bude baš najbolji), šteta da Opera nema dobrog matrketinga, jer ona bi morala imati puno veći marketshare

1 7 hvala 0
17 godina
Kečko kaže...

firefox je trenutno možda i lošiji od IE-a, živi ISKLJUČIVO na staroj slavi, koliko dugo će još vidjet ćemo, al hitno se mora ubrzat i riješit one memory leakove, onda će možda imati kakve šanse da se ponovo ubaci, opera je miljama ispred ostalih iako ja sam koristim chrome, začudo IE se popravlja i ne bi me čudilo da on bude leader kroz koju godinu ( da bude baš najbolji), šteta da Opera nema dobrog matrketinga, jer ona bi morala imati puno veći marketshare

Nisi to rekao!

Ja sam probao i Operu i Chrome i koristio IE, no nijedan mi nije dobar kao firefox.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.6.2010 11:53 (Hyperion).
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Nisi to rekao!

Ja sam probao i Operu i Chrome i koristio IE, no nijedan mi nije dobar kao firefox.

Slazem se...Ja sam probao i Safari, koji ima samo brzinu

16 godina
protjeran
Kečko kaže...

nema firefox memory leakova, jedino ih ima ljudima koji koriste smece od zynginih igara i slicno

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
15 godina
neaktivan

Ma da? pa ostavi ga na google.com 2-3 sata pa ćeš viditi leak...

16 godina
neaktivan
Što čemi preglednik kada sa njim nemogu posjetiti stranicu koju želim bez dodatnih problema sa memorijom?
17 godina
neaktivan
Detalji o Firefoxu 4

firefox je kod mene još uvijek zbog te "stare slave"

jednostavno sam se navikao na jega i na add one  (koristim ga od izlaska 3.0) i još mi je najj

ako se digne u rang ovih novijih preglednika onda se ne mičem s njega

Ovo je moj potpis...
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Kečko kaže...

Ma da? pa ostavi ga na google.com 2-3 sata pa ćeš viditi leak...

zna mi biti google otvoren danima u tabu, a ne 2-3 sata i nema leaka

tebi se to dogada na svjezoj instalaciji firefoxa bez addona?

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
17 godina
neaktivan
Detalji o Firefoxu 4

Činjenica je da Firefox više nije što je nekad bio - Chrome je stvarno puno, puno bolji :)

Potpis ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Danijel kaže...

Činjenica je da Firefox više nije što je nekad bio - Chrome je stvarno puno, puno bolji :)

Mozda, ali navika je navika. Firefox nebi mjenjao za Chrome da mi plate, jednostavno mi je to "to".Cool

...Scooter Tuning is not A Crime!!...
17 godina
neaktivan
Detalji o Firefoxu 4

@Lion King

e baš to - da sam odma probao crome nikad ne bi na firefox otišao, al navika je navika

Ovo je moj potpis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Detalji o Firefoxu 4

Mogu VAm reći da u ovih par tjedana otkad sam pisao u ovoj temi

Chrome koristim sve više i više te mi je Mozilla postala alternativni preglednik.

Još uvijek mi je Mozilla bolja po pitanju add-onsa i još nekih sitnica,dok Chrome

očito ima problema s Flashom,no ipak mi je momentalno favorit u odnosu na Mozillu.

Daj bože da Mozilla u novoj inkarnaciji bude sve ono što od nje i očekujemo:)

Ipak mi je to browser za koji sam eto....heheeheh,nekako emotivno vezan:)

bubamara...hehehehehe:)))
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Detalji o Firefoxu 4

ja moram priznat da sam vezan za firefox tolik oda odbijam isprobavati druge browsere da me slučano ne bi od fiefoxa odvukli
no ako ne krene na bolje, morat ću prijeći

Ovo je moj potpis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Detalji o Firefoxu 4

Ajde ljubitelji Chromea, dajte da naštimamo taj Chrome da ga volim kao FF - kao prvo, Tab Mix PLus addon kad stavim u FF kliknem par opcija i radi ono što volim - otvara nove tabove na jednostavni Enter bez uzimanja fokusa iz URL bara, iz Link bara, iz Bookmarka, itd. To još nisam našao tako elegantno za Chrome (sve nešto "drži Alt, pa...", "drži Ctrl, pa...").

Kao drugo, addon ReadItLater je fantastičan alat za nekog tko svaki dan pregledava desetine članaka i korisnih stranica. Našao sam ChromeItLater, ali nikako da proradi, nema gumba za spremanje stranica, nema ništa na popisu, nema gumba za sinkroniziranje sa serverom, itd.

Zatim integracija nekog odličnog download managera (IDM). IDM se tako lijepo integrira u FF, da mogu mišem selektirati cijelu stranicu s Rapidshare linkovima i s običnim tekstom (!), desni klik mišem i na popisu je "Download with IDM" i pogodite što se dogodi? Od cijele hrpe teksta IDM izabere čiste linkove i stavi ih na popis za skidanje! U Chromeu to nikako ne ide. Sva integracija je kad krene download otvara se IDM, za svaki lik posebno, nema na desnom kliku... E kad bi bio neki tako dobar manager da tako radi sa Chrome...

Zatim spremanje sesija, više tabova, pri rušenju ili gašenju. To nisam isprobao u Chromeu.

Uglavnom, kada bih onako fino ugodio Chrome kao ova prva tri najbitnija zahtjeva za moje potrebe, sigurno bih imao Chrome za osnovni alat.

Thanks

liberate tutemet ex inferis

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Detalji o Firefoxu 4

beta krajem lipnja, odma tada prelazim :)

Dočekali...10.11. The MW2
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
djdomi kaže...

beta krajem lipnja, odma tada prelazim :)

Ili početkom srpnja :D Ne bi me čudilo da odlože na 1-2 nedelje.

https://wiki.mozilla.org/Firefox/4/Beta

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice