Ovo su cijene vožnje Uberom u Zagrebu...

poruka: 28
|
čitano: 6.178
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ovo su cijene vožnje Uberom u Zagrebu...".
16 godina
neaktivan

Mogli bi nekad napisati i koji tekst za BiH ili neki event organizovati, imate i tamo čitatelja.. pogotovo što sad nemate ni konkurenciju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2015 12:21 (cristaln).

2 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Ovo su cijene vožnje Uberom u Zagrebu...
cristaln kaže...

Mogli bi nekad napisati i koji tekst za BiH ili neki event organizovati, imate i tamo čitatelja.. pogotovo što sad nemate ni konkurenciju.

Kao i svakom news portalu i BOL-u je Zagreb Hrvatska, a Hrvatska Zagreb.Centralizacija at it's finest !

15 godina
neaktivan

Imaju čitatelje, ali vjerojatno nemaju oglašivače. Zato i nemaju konkurenciju. Baš im i nije neki poslovni model da besplatno pišu :)

10 godina
neaktivan
u nas je marka kilometar a nije uber
CAUSE BABY I COULD BUILD A CASTLE OUT OF ALL THE BRICKS THEY THREW AT ME
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

edit

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2016 13:26 (Dominik3333).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Opet clickbait naslov, bas ste super

Moj PC  
0 6 hvala 0
15 godina
neaktivan

brzo dolazi konkurencija u rijeci i puli a nije uber za legitimne taksiste

0 0 hvala 0
17 godina
Penzo kaže...

kolki bi bio naslov da su u njega stavili sve cijene?

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
neaktivan
bbsantic kaže...

Imaju čitatelje, ali vjerojatno nemaju oglašivače. Zato i nemaju konkurenciju. Baš im i nije neki poslovni model da besplatno pišu :)

Siguran sam da se i od prodaje može nešto zaraditi bez reklama, inače se ne bi ni prodavao :)

15 godina
neaktivan

...s obzirom da uber ne plaća tahijevske namete koje plaćaju svi što posluju legalno u prijevozu, cijene su blago rečeno razočaravajuće/visoke. Pola kune dodatka po minuti povrh km i starta je na naše gužve poslijepodne čudo od iznosa.

0 0 hvala 0
16 godina
koristim u Americi, nista posebno...jos je i app blaga katastrofa
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://facebook.com/MandicPhoto

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
rex251 kaže...

...s obzirom da uber ne plaća tahijevske namete koje plaćaju svi što posluju legalno u prijevozu, cijene su blago rečeno razočaravajuće/visoke. Pola kune dodatka po minuti povrh km i starta je na naše gužve poslijepodne čudo od iznosa.

Zapravo plaća. Valjda :)

Uberx, koji je došao u Hr, podrazumjeva da vozači mogu biti samo licencirani vozaći.

Po mojem tumačenju to bi onda trebali biti licencirani taksisti koji plaćaju sve navedene tahijevkse namete.

Tako da je bilo iluzorno očekivati da će biti puno jeftiniji od "normalnog" taksija.

S druge strane ja sam JAKO daleko od pravne naobrazbe pa možda i krivo pravno tumačim riječ "licencirano" u dotičnom kontekstu.... :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2015 14:00 (tomy2105).
17 godina
16 km u Zagrebu je cca 30min vožnje ako nema prometa.
8kn start + 16km*4kn + 30min*0,5kn = 87kn

Ista ruta prema http://taxicijene.info/ košta za
Radio Taxi Zagreb 88.31 kn
EKOTAXI 88.81 kn
Cammeo 99.02 kn

Ja tu ne vidim neki popust?
I'm silicon-based life-form
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

BTW, za Pleso "pick up", aplikacija javlja da nema auta na raspolaganju, stoga... :(

K
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Za free 35 KN ukucaj boriss418ue ...

17 godina
Branimir82 kaže...
cristaln kaže...

Kao i svakom news portalu i BOL-u je Zagreb Hrvatska, a Hrvatska Zagreb.Centralizacija at it's finest !

Kaj ćeš, Uber je došao u Zagreb pa se piše o tome prvo u Zagrebu, a nije čudno da neka takva usluga dođe na tržište koje joj je najveće u državi ...

Odabrali ste krivi primjer za prikazivanje lokalpatriotizma časopisa.

15 godina

Ja krenuo registrirati account ali nisam htio ukucavati podatke od CC pa sam stao na tome, sad mi kaže supruga da je napravila istu stvar i nakon par sati joj došao spam u kojem je njen telefonski broj kojeg inače nigdje ne ostavlja, ali ga je upisala u uber app. Ne mogu reći da je 100% da netko krade uber podatke, ali je malo sumnjivo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Penzo kaže...

Prije proglašavanja nekog naslova clickbaitom, trebo bi ipak steci nekoliko godina urednickog iskustva. Clickbait naslovi su oni koji te mame na klik upravo klika radi, a ne zato da ti doista ponude informciju koju naslov obecava. Ovdje si dobio upravo to sto ti naslov obecava da ces dobiti - sam odlucujes je li to vrijedni klika ili ne.

drpetric
13 godina
neaktivan
Latz kaže...
Branimir82 kaže...
cristaln kaže...

Kaj ćeš, Uber je došao u Zagreb pa se piše o tome prvo u Zagrebu, a nije čudno da neka takva usluga dođe na tržište koje joj je najveće u državi ...

Odabrali ste krivi primjer za prikazivanje lokalpatriotizma časopisa.

Nisam nikad pročitao članak o nekom IT događaju/trendu/novotariji/problemu sa spajanjem na net - IGDJE, osim u Zagrebu.Po dijaleketu i stavu vidim da si, vjerovatno, iz ZG.

No nama van ZG-a (da, postoje gradovi u Hrvatskoj koji nisu Zagreb) je već lagano puna kapa da se eventovi, trendovi, propblemi spominju isključivo ako je origin događaja - Zagreb...

17 godina
protjeran
jozef kaže...

Ja krenuo registrirati account ali nisam htio ukucavati podatke od CC pa sam stao na tome, sad mi kaže supruga da je napravila istu stvar i nakon par sati joj došao spam u kojem je njen telefonski broj kojeg inače nigdje ne ostavlja, ali ga je upisala u uber app. Ne mogu reći da je 100% da netko krade uber podatke, ali je malo sumnjivo.

moraju nekako kompenzirati ,,povoljne,,cijene 

europa europljanima
17 godina
neaktivan

> pijanoj budali posve je svejedno tko ga vozi doma, ako ga se uspije spriječiti da sjedne za volan. 

> hoće li nam sad g. Cvetojević opisati kako mu je bilo voziti se u autu koji nije Tesla S? 

veselje ti navješćujem ... 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2015 17:38 (Ajar).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Branimir82 kaže...

Nisam nikad pročitao članak o nekom IT događaju/trendu/novotariji/problemu sa spajanjem na net - IGDJE, osim u Zagrebu.Po dijaleketu i stavu vidim da si, vjerovatno, iz ZG.

No nama van ZG-a (da, postoje gradovi u Hrvatskoj koji nisu Zagreb) je već lagano puna kapa da se eventovi, trendovi, propblemi spominju isključivo ako je origin događaja - Zagreb...

Ne čitaš dovoljno pažljivo:

http://www.bug.hr/vijesti/xamarin-hack-day-split--odabran-pobjednicki-tim/147424.aspx

http://www.bug.hr/vijesti/68-milijuna-kuna-razvoj-poduzetnistva-jadran/144655.aspx

http://www.bug.hr/vijesti/dump-organizira-sedmi-ciklus-skole-osnova-programi/147172.aspx

http://www.bug.hr/vijesti/otvorena-shift-konferencija-splitu-najvece-regi/143868.aspx

http://www.bug.hr/vijesti/jos-jedni-kulendayzi-razvalili/146256.aspx

http://www.bug.hr/vijesti/izlozba-elektricnih-utrka-solarnih-automobila/143536.aspx

The Internet is so big, so powerful and pointless, that for some people it is a complete substitute for life.
13 godina
Pošto ne koristim inače taxi ovo me baš ne zanima previše.Više očekujem dan kad će se moći izabrati elektromobil( kao danas bicikl) te se sam furati po gradu za 2.kn po minuti sa uključenim kaskom,parkirnom kartom i naravno punom baterijom.
Marija,daj mi jednu pivu ubi me ova gravitacija
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

načekat ćeš se

Ne predaj se nikad osim kad moraš!

0 0 hvala 0
16 godina
ZdravkoZ kaže...
Pošto ne koristim inače taxi ovo me baš ne zanima previše.Više očekujem dan kad će se moći izabrati elektromobil( kao danas bicikl) te se sam furati po gradu za 2.kn po minuti sa uključenim kaskom,parkirnom kartom i naravno punom baterijom.

hahahahahahah dobra

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://facebook.com/MandicPhoto
13 godina
Od proljeća će u Zagrebu cirkulirati 30-ak vozila koje ćete moći iznajmiti na drugačiji način. Za to će vam biti potrebna vozačka dozvola, Android ili iOS smartfon i aplikacija. Radi se o sličnoj usluzi kao što je rent-a-car, samo što ovdje registraciju obavljate preko Interneta, a automobil otključavate preko mobilne aplikacije na pametnom telefonu. Nema papirologije… :)
Ovo je usluga koja je već dobro ukorijenjena u Europi, a ideja je da se uz pomoć modernih tehnologija, kao što su pametni telefoni i mobilne aplikacije, te pozitivnom razmišljanju o ekologiji i zaštiti okoliša korisnicima omogući efikasnije i, kako su nam rekli, jeftinije korištenje automobila. O tome je govorio Matija Krznar, direktor tvrtke Urban Mobility koja pokreće uslugu Spin City, a projekt je podržao i Grad Zagreb o čemu je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao nekoliko riječi. Projekt inače u Hrvatskoj kreće na proljeće s 10 električnih i 20 benzinskih vozila, a danas su novinarima predstavljena dva vozila.
Spin City e-Car sharing u Zagrebu 03
Spin City e-Car sharing u Zagrebu 04
Spin City e-Car sharing u Zagrebu 05

Zanimljivo je što korisnici car sharing usluge nemaju troškove koje inače imaju vlasnici vozila (registracija, održavanje, osiguranje i porezi). Vožnje se plaćaju po minuti, a početna registracija košta 150 kuna. Ono što tvrde u Spin Cityju je kako e-car sharing usluga zamjenjuje i do 10 vozila u privatnom vlasništvu, a što smanjuje i opterećenje prometnica, parkirališnih mjesta, te je ekološki opravdano.
Vozila će se locirati po gradu pomoći Spin City aplikacije, otključavati pametnim telefonom i koristiti kao da je vaše vlastito vozilo. Prije ulaska u vozilo svaki će korisnik provjeriti je li vozilo igdje oštećeno, te je li uredno, a kako bi se znalo kako je prema njemu postupao prethodni vozač. Svi će korisnici biti registrirani preko Spin City stranica tako da će se u svakom trenutku znati tko ga je kada vozio i gdje se nalazi (preko GPS-a). Spomenuta je cijena od 2,5 kune po minuti, bonus bodovi ako napunite vozilo strujom ili benzinom, a zgodno je što je u cijenu usluge uračunat i parking.
Marija,daj mi jednu pivu ubi me ova gravitacija
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Haha ma super ideja....problem je kaj u Zagrebu ima možda 4 punionice lol
17 godina
kowach kaže...
16 km u Zagrebu je cca 30min vožnje ako nema prometa.
8kn start + 16km*4kn + 30min*0,5kn = 87kn

Ista ruta prema http://taxicijene.info/ košta za
Radio Taxi Zagreb 88.31 kn
EKOTAXI 88.81 kn
Cammeo 99.02 kn

Ja tu ne vidim neki popust?

Ovo ti nije točan izračun. Uber funkcionira na način da se cijena kilometra naplaćuje ako vozilo prometuje brže od 18 km/h, a cijena vremena ako prometuje sporije od 18 km/h.

Dakle:

>18 km/h - plaća se 4 kn/km

do 18 km/h - plaća se 0,5 kn/min

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2015 19:04 (pavac).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice