Četiri jezgre u jeftinom pakiranju

poruka: 47
|
čitano: 4.314
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Četiri jezgre u jeftinom pakiranju".
17 godina
neaktivan

Skro da mi je zao AMD-a, ali onda se sjetim da njih boli briga i da su to samo korporacije kojima je jedini cilj u zivotu profit. Nista drugo.

'ko im je kriv kad su spavali na "staroj slavi" 2 godine, i sad ih je Intel pretekao. Pa Core2 Duo je brzi od Phenoma, a kamoli Quad... a jos kad izadje Nehalem. Jao li si AMD-u...  ako ih IBM ne kupi morat ce rasprodat sve fabrike...

0 0 hvala 0
17 godina

Meni isto dode na plakanje.,a opet si mislim koji mi je k** sta se ja tu zivciram,trebalo bi mi vise biti zao Hrvatskih brodogradilista itd..

Ubili su AMD, jos kad vidis koliko se da overclockat najslabiji core2 to je jos strasnije,kupis najslabiji i dignes ga za 100% za stock coolerom -.-

jaoo..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

AMD ako ovako nastavi,ne znam vise tko ce kupovat njihove procove...

Intel je dosta skuplji od AMD-a ali to opravdava njegove performanse i clockabilnost

VIse se AMD koncentrirao na ATI-jeve graficke

ATI/AMD sprema nesto veliko..pa bolje da GeForce uzvrati

Nadam se da nitko nema isti avatar kao ja..ako ima sry nisam znao

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kakva je situacija sa  višejezgrenim procesorima?

Da li je slična onoj sa 64 bitnim procesorima - tj. puno buke, a relativno mala iskorištenost svih tih tehnoloških mogućnosti?

Jel ima neki tekst u Bugu o toj temi ?

Prosvijetlite me .Smijeh

"Serenity Now!"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

AMD Phenomi nisu se uopce dokazali

Npr AMD Phenom 9500 2.2 GHz za kosta 1400 kn a za taj novac dobis Intelov Q6600 2.4 GHz superclockabilan koji se dokazao jaci od cetveroglavog Phenoma 9850

Evo tu ti je test pa VIDI:

http://www.legionhardware.com/document.php?id=735&p=5

Nadam se da nitko nema isti avatar kao ja..ako ima sry nisam znao

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Četiri jezgre u jeftinom pakiranju

Superbeast

hvala - koristan link , ali mislim općenito , koliko ima  softvera koji  koristi sve četiri jezgre i slično.

"Serenity Now!"
17 godina
neaktivan

Ima jako malo SW, osim recimo nekakvih profi aplikacija. Mislim da Crysis koristi 4 jezgre, ali nisam siguran. I Alan Wake bi trebao mislim.

17 godina
neaktivan
Neki kazu da je to investiranje za buducnost, ali u buducnosti kada bude vise softvera koji podrzava rad sa 4 jezgre, bit ce i brzih 4-jezgrenih procesora za manje para.
You cannot change your fate, no man can...
17 godina

Zavisi šta radiš. Enkodiranje videa, rendering i neke druge stvari u potpunosti iskorišćavaju 4 jezgra. Svakodnevne stvari (uključujući, najvećim delom, i igre) ne baš. Stvari se doduše kreću u pravcu da se skoro sve optimizira za izvršavanje na više jezgara, ali nisu sve aplikacije podjednako pogodne za to - ono što radi sa velikim nizovima ili matricama i vrši mnogo međusobno nezavisnih izračunavanja se može efikasno paralelizovati, ostalo ne i veliko je pitanje koliko će buduća povećanja broja jezgara donositi realno ubrzanje desktopima. Sve u svemu, kupovima četvorojezgarnog procesora ima smisla, ali, u zavisnosti od primene, nikako nije obavezna (jedan moj drugar svoj računar naziva najskupljim TV-om na svetu). Ipak, pogledamo li malo u prošlost vidimo da svi koji su u doba njihovog pojavljivanja kupili dvojezgarni procesor dan danas imaju mašine prihvatljivih performansi, dok se tadašnji vrhunski jednojezgarni procesori poprilično muče sa većinom zahtevnijih savremenih zadataka. Dakle, sve je to pitanje namene računara, novca i toga na koliko vremena obično menjaš konfiguraciju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dobro možda nema baš SW-a koji podržava četiri jezgre ali gledajte to s ove strane. Zamislite situacije da imate više aplikacija otvorene (a znamo da danas postaje aplikacije koje vuku sve više procesora i memorije) tada će OS raspodjeliti da svaku aplikaciju odrađuje druga jezgra i tu je prednost četverojezgrenih pred dvojezgrenima.

0 0 hvala 0
17 godina
Gaus kaže...

Superbeast

hvala - koristan link , ali mislim općenito , koliko ima  softvera koji  koristi sve četiri jezgre i slično.

sve "ozbiljnije" aplikacije to znaju iskoristiti....
mene je iznenadilo da i excel 2007 uredno prepoznaje vise jezgri!
npr. jedan moj makro za neke izvjestaje se na mojoj kanti doma vrtio cca 6-7 sati (celeron 1300, 1gb sc ram) i komp je u tom periodu bio mrtav (cpu na 100%) i nisam nista mogao...
kod frenda na 2007 sam testirao i sve je bilo gotovo za cca 40 min, ali smo uz to i surfali i downloadirali i slušali muziku,....
aplikacije tipa mathematica, statistika, spss, sas, CAD,.... oni svi znaju koristiti i više jezgri i postoje u verzijama za 64 bit cpu tako da iskoriste i vece kolicine memorije....
17 godina
neaktivan

Crysis ce vise cijeniti veci takt na Dual procu nego vise jezgri

Quad procovi su trenutno ne isplativi i novi su i ne rade kako bi trebali

Za 2 godine to ce bit normalno

Superbeast-a za moda! LooOool

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lightning kaže...

Skro da mi je zao AMD-a, ali onda se sjetim da njih boli briga i da su to samo korporacije kojima je jedini cilj u zivotu profit. Nista drugo.

'ko im je kriv kad su spavali na "staroj slavi" 2 godine, i sad ih je Intel pretekao. Pa Core2 Duo je brzi od Phenoma, a kamoli Quad... a jos kad izadje Nehalem. Jao li si AMD-u...  ako ih IBM ne kupi morat ce rasprodat sve fabrike...

To je totalna glupost što si sada rekao. Osim što se dual i quad core procesori ne mogu uspoređivati, Phenomi nove serije su fantastični i koštaju daleko manje od Quada. Da, Quadovi koje intel nudi su brži od Phenoma, ali i jednako toliko skuplji. U istom cjenovnom rangu Phenomi su bolji. 

Superbeast kaže...

Po čemu to "ne rade kako bi trebali" LOL?
If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.6.2008 21:29 (naxeem).
17 godina
neaktivan

Rade oni ko zvijeri ne kazem ja nista

Ali kazem novi su,i zasad su neiskoristivi pa je bolje uze Duala

I za godinu-dvije svi ce imat Quad procove

0 0 hvala 0
17 godina
Uopće me ne čudi zašto spuštaju cijene.Pa uopće se ni ne prodaje.BUGovci su ga jedva digli na 2.6 ako i oliko.
face it novi AMD je kao stari pentium.
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
Superbeast kaže...

Neiskoristivi? Kako? Pa ja koristim četverojezgreni procesor.
If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
neaktivan
unknown kaže...
Uopće me ne čudi zašto spuštaju cijene.Pa uopće se ni ne prodaje.BUGovci su ga jedva digli na 2.6 ako i oliko.
face it novi AMD je kao stari pentium.
 A skoro
AMD treba ic u offenzivu
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Superbeast kaže...

Si to ti naxeem???
Pa nisu do kraja iskoristeni koliko bi zapravo mogli s 4 jezgre
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Lightning kaže...

To je totalna glupost što si sada rekao. Osim što se dual i quad core procesori ne mogu uspoređivati, Phenomi nove serije su fantastični i koštaju daleko manje od Quada. Da, Quadovi koje intel nudi su brži od Phenoma, ali i jednako toliko skuplji. U istom cjenovnom rangu Phenomi su bolji. 

Superbeast kaže...

koje gluposti. amd phenom 9850be kosta malo vise nego q6600 a preformanse???? q6600 je malo sporiji (ali jeftinije) ali kad oc-as nema tog oc-a za amd koji ce stic q6600 ili bilo koji drugi intel kad je oc.
intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx
17 godina
neaktivan
benko kaže...
naxeem kaže...
Lightning kaže...

Superbeast kaže...

koje gluposti. amd phenom 9850be kosta malo vise nego q6600 a preformanse???? q6600 je malo sporiji (ali jeftinije) ali kad oc-as nema tog oc-a za amd koji ce stic q6600 ili bilo koji drugi intel kad je oc.
 Varas se
Q6600 je jeftinij i jaci
17 godina
neaktivan

evo sad sam i to vidio

intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx
17 godina
neaktivan

Nisam valjda usutkao naxeema?

Neodlučan

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Superbeast kaže...
naxeem kaže...
Superbeast kaže...

Si to ti naxeem???
Pa nisu do kraja iskoristeni koliko bi zapravo mogli s 4 jezgre
 ?? Ja imam aplikacija koje mogu iskoristiti i 8 jezgri, a ne samo 4. Da ne govorim da bi OS-u dobro došlo i 16. Čak i igre danas koriste više od dvije jezgre.
benko kaže...
naxeem kaže...
Lightning kaže...

Superbeast kaže...

9850 je black edition, nezaključani procesor ravan Extreme verziji Intela. Ako pogledaš cijenu 9750 2.4 - 1412kn, Q6600 2.4 - 1484kn
Overclockanje ne zanima svakoga. Buka i nestabilnost koji se dobiju tim procesom nisu korisni baš svakome. Da ne govorim o tome d aza to treba kupiti i skupu ploču i ram, pa cijena pada u vodu kao faktor. Većina kupuje procesore i drži ih na defaultnom taktu.

Superbeast kaže...
benko kaže...
naxeem kaže...
Lightning kaže...

Superbeast kaže...

Varas se
Q6600 je jeftinij i jaci
 Kao što sam i dokazao - nije jeftini, a kao što piše u testovima, nije ni "jači".
17 godina
neaktivan

Prednost Intela je što je ADM-ov najjači procesor ujedno i Intelov najsporiji quad procesor. Tu su isti i tu je i cijena slična, ali AMD nema ništa jače u ponudi, a Intel ima još nekoliko modela.

AMD-u je najjači na 2.4, a Intelu najslabiji.

Tu je prednost intela. Procesor kao takav, AMD-ov Phenom je jako fin komad hardvera.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Upravo sam gledao test amd 9750 i nebi rekao da se može kačiti sa intelom q6600, navode da ni 9850 BE nije bolji od intela. Za amd kažu da je jeftina alternativa za intel, mislim općenito, i preporučuju ga za nadogradnju postojećih AM2+ sustava, a što se klokanja tiče BE su natjerali na stabilno 2,9 GHz, a to mi se čini nekako malo u usporedbi sa intelom, pogotovo kada ni takav nije brži do konkurenata iz intela. To što neki ne OC svoje procesore nije moj problem, ja svoj jesam koliko je mogao, da uzmem novi sigurno nebi odmah, ali kasnij sigurno. To što treba kvalitetna ploča za klokanje, mislim za ploču nebi preporučio nikome da uzimaneku jeftinu, po meni je ona najvažniji dio hardvera, i sl. Tržište je prepoznalo čiji su proizvodi bolji pa nemamo mi šta ovde raspravljati radi čega neko kupuje procesore dali će klokati većina ili manjina, očito ako većina kupuje da su vidjeli neku prednost osim što se da bolje klokati.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.6.2008 23:03 (lebo1).
17 godina
neaktivan

Čuj, to clockanje jest zabavno i nosi odeđenu dozu ubrzanja, ali realno se su to marginalne promjene ako se držiš nekih granica koja ne dovode do kupnje ultra skupih hlađenja. Imam Q6600 i držim ga na 2.4 jer već na 3.0 proizvodi višak buke čak i na najskupljem ventu.

Što se usporedbe 9850 i 6600 tiče, evo ti jedan zanimljiv članak: http://www.crn.com/hardware/207500352

Realno, najjači Phenom i Q6600 su tu negdje s tim da je AMD definitivno bolji u području gdje je bitna memorijska propusnost (integirani kontroler).

I ne vidim po kojim ti to pokazateljima vidiš što je tržište prepoznalo kada se i AMD i Intel prodaju dobro. Ja znam bar dva korisnika Phenoma koji su vrlo zadovoljni.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.6.2008 1:50 (naxeem).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Znaci fizicki je nemoguce usporedit rezultate quad core-a i dual core-a?? ozbiljno? nisam znao da postoji neka zakonska zabrana takvih testova...

Ali recimo teoretski kad bi se to moglo izvest, i da cisto teoretski dual core ima bolje rezultate, zar ne bi onda on bio bolji? mislim unatoč tome što ti kažeš da se to ne smije radit?

Skuplji?? ma da ne pricaj gluposti, onaj najsporiji Phenom je sporiji od clockanog dual-core pentiuma (koji BTW kosta 400kn kod nas), a jedini novi 45nm INtel koji se isplati kupit je onaj na 2.66. Koji sasvim uredno ide na 3.6 - 4.2 bez nekih vodenih/LN2 hlađenja. (i pretjerane buke koju ti spominješ)

Slažem se, svim nama je cisto dosta Phenom, jer nam za ono što svi radimo doma više i ne treba. (Dobro osim tebe koji vrtiš neke über simulacije i treba ti superračunalo da nesto izkompajliras u .net-u)

naxeem kaže...
 I?? što si ti neki benchmark za procesore :D :D

Jao svaki put kad procitam neku tvoju bljezgariju dobro se nasmijem...

naxeem kaže...

Čuj, to clockanje jest zabavno i nosi odeđenu dozu ubrzanja, ali realno se su to marginalne promjene ako se držiš nekih granica koja ne dovode do kupnje ultra skupih hlađenja. Imam Q6600 i držim ga na 2.4 jer već na 3.0 proizvodi višak buke čak i na najskupljem ventu.

Što se usporedbe 9850 i 6600 tiče, evo ti jedan zanimljiv članak: http://www.crn.com/hardware/207500352

Realno, najjači Phenom i Q6600 su tu negdje s tim da je AMD definitivno bolji u području gdje je bitna memorijska propusnost (integirani kontroler).

I ne vidim po kojim ti to pokazateljima vidiš što je tržište prepoznalo kada se i AMD i Intel prodaju dobro. Ja znam bar dva korisnika Phenoma koji su vrlo zadovoljni.

Stvarno? na 3.0 proizvodi puno buke? čime ga hladiš? coolerom od Celerona?  prijatelji mi imaju q6600 na solidnih 3.4 bez "viška" buke na Thermalrightu.

ČAK 2!!! wow, spas za AMD!!
Vidim da si upućen u tržište tako da ti ne moram objašnjavat da ja, ti i svi naši prijatelji zajedno ne znače njima apsolutno NIŠTA. mi smo samo sporedna prodaja, a veliki OEM proizvođači su ono što je njima bitno.
17 godina
Ajde naxxem ne izmišljaj,uvijek kada sam pročitao tvoje postove bili su za intel čak i sklopljene konfiguracijje stavljao si intel.
a neznam zašto sada obrnuta psihologija.Valjda te naljutio intel?
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
unknown kaže...
Ajde naxxem ne izmišljaj,uvijek kada sam pročitao tvoje postove bili su za intel čak i sklopljene konfiguracijje stavljao si intel.
a neznam zašto sada obrnuta psihologija.Valjda te naljutio intel?
 Vjerojatno je probao clockat pa mu se srusio WOW u najbitnijem trenutku... pa sad misli da je INtel kriv :D :D
17 godina
neaktivan

DA, ne treba ti biti zao AMD-a, ali treba ti biti zao konkurencije koju je Intel do prije godinu dvije imao u AMD-u i zbog koje se znojio kad im je lose krenilo s P4 serijom.

A manjak konkurencije ce se odraziti na viskoke cijene procesora.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice