Bežična budućnost na 60 GHz

poruka: 18
|
čitano: 2.782
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Bežična budućnost na 60 GHz".
17 godina
neaktivan

"Slučajno" su zaboravili spomenuti koliko to zrači...

Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
Re: Bežična budućnost na 60 GHz
DigiMagic kaže...

Molim te, prosvijetli nas

17 godina
DigiMagic kaže...

Manje nego vidljiva svjetlost. Vidljiva svjetlost je u rangu teraherca, a ovo su gigaherci. Tako da ako nisi mrtav od sunceve svjetlosti nece te ni ovo ubit.

14 godina
neaktivan

Kolega, svaki objekat zrači, čak i obična svijeća zrači!

Samo je pitanje koliko ponaosob svatko od tog zračenja može apsorbirat...

Štetna su za malu djecu i organizme koji se još razvijaju(a ovi stariji ,oni su ti otrovani i ozračeni, samo što ne svijetle u mraku :)!

To ne znači da možeš dopustiti djetetu da se cijeli dan "roštilja" na suncu, samo zato što sunce ne ubija!

:)

timeless

3 0 hvala 0
16 godina

Vidljiva svjetlost je u rangu teraherca, a ovo su gigaherci. Tako da ako nisi mrtav od sunceve svjetlosti nece te ni ovo ubit.

Majke ti mile koliko lapana ima ovde. Zbog ovakvih izjava ozbiljno razmisljam da prestanem citati forum jer se pretvoria u gomilu dezinformacija i naklapanja. Po tvojoj logici onda mikrovalovi su mala beba prema svjetlosti. Dodji do mene pa cu ti pokazat kako te lako ubijem mikrovalovima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2011 12:57 (JoeFly).
15 godina
neaktivan

Kada to ulazi u praktičnu upotrebu?

Ja sam Plavi zmaj.
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2011 13:03 (g12356).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Kada to ulazi u praktičnu upotrebu?

Čitaj vijest do kraja!

16 godina
JoeFly kaže...

Vidljiva svjetlost je u rangu teraherca, a ovo su gigaherci. Tako da ako nisi mrtav od sunceve svjetlosti nece te ni ovo ubit.

Majke ti mile koliko lapana ima ovde. Zbog ovakvih izjava ozbiljno razmisljam da prestanem citati forum jer se pretvoria u gomilu dezinformacija i naklapanja. Po tvojoj logici onda mikrovalovi su mala beba prema svjetlosti. Dodji do mene pa cu ti pokazat kako te lako ubijem mikrovalovima.

Pojedi odjednom 10kg njoka sa sljivama i biti ces mrtav. Da li to znaci da su njoki opasni po zdravlje?

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
16 godina
syncmaster245b kaže...
JoeFly kaže...

Pojedi odjednom 10kg njoka sa sljivama i biti ces mrtav.

Upravo to. Vidim da smo se razumili u jednom dijelu barem.

P.S. Ne treba biti odjednom, probaj bombardirat tijelo istim jelima konstantno kroz duzi period (ja jesam). Neces se dobro provest :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2011 13:37 (JoeFly).
16 godina
JoeFly kaže...

Upravo to. Vidim da smo se razumili u jednom dijelu barem.

P.S. Ne treba biti odjednom, probaj bombardirat tijelo istim jelima konstantno kroz duzi period (ja jesam). Neces se dobro provest :)

Bilo je vec poduzih rasprava na ovu temu, ali jedini logican zakljucak se uvijek na kraju sam nametne. Premalo imamo informacija da bi mogli sa sigurnoscu tvrditi da li stetno ili ne. Kroz duzi vremenski period cemo dobiti vise informacija a samim time i konacan odgovor.

No ako bih htio u jednom potezu ispaliti i dignuti na zadnje noge sve  energicne zagovornike stetnosti radio zracenja, reako bih da umjetni radio valovi se zemljom sire zadnjih 100tinjak godina, a prosjecan ljudski vijek u istom preriodu je sve duzi, ergo radio valovi su zdravi {#}

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
17 godina

Ma da, nije prestetno - u granicama je normale.

Neki panicare od takvih stvari, neki to opovrgavaju. Ja velim da se je u koncetriranijim sredinama nakupilo dosta izvora zracenja s dozvoljenim zracenjem. (dozvoljenim ? - pitajmo se kolko vec svih tih bezicnih izuma ima)

Nista nije stetno - samo je pitanje kolicine ;)

Truth in engineering.

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Bože čuvaj nas gladi, kuge i Hrvata

0 0 hvala 0
17 godina
JoeFly kaže...

Naravno da te mikrovalovi mogu ubit, al moraju imat odredeni intenzitet. To sam zaboravio napomenut, al nisam htio pretjerivat jer nema potrebe, ne treba se sve u potpunosti doslovno shvacat.

U ovom slučaju takva bežična mreža sigurno ima intezitet slican trenutnim kucnim wireless mrezama koje su u rangu nekoliko desetaka mw, a od sunca se dobiva milijun puta vece zracenje. Tako da je opet sunce jace i po intenzitetu i po frekvenciji.

Osim toga jos je potrebno i napomenuti da covjek nije posebno oblikovana antena pa ni ne hvata vecinu tog zracenja od bezicne mreze.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2011 17:44 (Renesis).
17 godina

Napokon nešto na "višim" frekvencijama za "po doma".

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Renesis kaže...
JoeFly kaže...

Naravno da te mikrovalovi mogu ubit, al moraju imat odredeni intenzitet. To sam zaboravio napomenut, al nisam htio pretjerivat jer nema potrebe, ne treba se sve u potpunosti doslovno shvacat.

U ovom slučaju takva bežična mreža sigurno ima intezitet slican trenutnim kucnim wireless mrezama koje su u rangu nekoliko desetaka mw, a od sunca se dobiva milijun puta vece zracenje. Tako da je opet sunce jace i po intenzitetu i po frekvenciji.

Osim toga jos je potrebno i napomenuti da covjek nije posebno oblikovana antena pa ni ne hvata vecinu tog zracenja od bezicne mreze.

Osim ako nije rijec o ovima sa malo nadprosjecnim velicinama usiju:D

* Friend: "I heard about this thing called 'Linux'." * Me: "Oh, I use Linux." * Friend: &amp
17 godina
neaktivan
eevek kaže...
DigiMagic kaže...

Molim te, prosvijetli nas

Rado, ali ne znam... No, nalazim da je zanimljivo da o tome ne piše ništa u članku, niti na linkanom webu, niti u pdf-u koji se može skinuti s weba.

15 godina
neaktivan

Ni meni se ne sviđaju sva ta silna zracenja. Koliko zracilo da zracilo, zraci sigurno sad koliko pitanje je.

U svakom slucaju mislim da je to zranjenje mala beba naspram onog u mobitelima, a kako svi vec koristimo

i bezicn telefone i BT i wifi, ne vidim zašto bi ovo trebalo biti opasnije. Nadam se da ne griješim.

U svakom slucaju sviđa mi se ta tehnologija. Napkon necemo morat imat ni jedan jedini port na mobitelima

(osim onog za slusalice, a mozda ni taj{#}) eventualno za punjenje ako nebude putem indukcije.

U svakom slucaju lijepo to ide s bezicnim prijenosom nula i jedinica, ali primjecujem da su 2 podrucja povezana s tim u velikom zaostatku.

1.potrošnja energije - i wifi i BT i sve skupa prilicno troši i zato je npr.teško zamisliti korištenje

nekih bezicnih slušalica uz stalno punjenje istih svako malo.

2.također vezano uz energiju, bežicno punjenje. Nikola Tesla je to znao izvest još prije 100 godina, a ovi lumeni

neznaju (tj.nežele -siguran sam da su ukrali od Tesle cijelu tehnologiju i zataškali ju) napraviti bežican prijenos energije.

Tu su ipak lobiji ali zamislite koju bi to tek mobilnost dalo.

Vecina uređaja za rad u gradovima nebi ni trebalo bateriju, a spajanje na žice bilo bi skoro prošlost.

Znam da malo sanjarim, ali ipak nadam se tome u buducnosti {#}

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
alen-c kaže...

Znam da malo sanjarim, ali ipak nadam se tome u buducnosti {#}

O razvoju bežičnog prijenosa struje je već bilo riječi ovdje i opet su svi kukali da koliko to zrači.

Ali nitko od tih koji kukaju se neće riješiti mobitela {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice