Asus Xonar Essence STU

poruka: 7
|
čitano: 3.088
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Asus Xonar Essence STU".
17 godina
Asus Xonar Essence STU

Dodajte tome AD797brz opampove u I/V sekciju i neke rasne slušalice (npr. usvirane AKG K550) i ludilu kraja biti neće za ne prevelike novce (sudeći po zvuku ST kartice). Ovo je dar s neba ako cijena ne razočara.

Deckard
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Asus Xonar Essence STU
deckard kaže...

Dodajte tome AD797brz opampove u I/V sekciju i neke rasne slušalice (npr. usvirane AKG K550) i ludilu kraja biti neće za ne prevelike novce (sudeći po zvuku ST kartice). Ovo je dar s neba ako cijena ne razočara.

Sudeci po zvuku Essence One, ja bih rekao da je rip off.  Essence One je 3 puta skuplji od ST, a ne zvuci bolje, dapace, zvuk je po meni i losiji, a ima i manje snage za tjeranje slusalica.  Isprobao sam ga sa AKG K701, Beyerdynamic DT880 600 Ohma i DT990Pro, i ST sa stock op-ampovima zvuci bolje od E1.  Jednostavno je E1 nekako koloriran u zvuku, djeluje kao da napuhava bass bez razloga i kad ne treba, a ni soundstage nije velik kao na ST.  Da ne pricamo o svim ostalim mogucnostima koje ST nudi, dok je E1 samo plug & play, bez ikakvih dodatnih postavki.

Asus ST je sve sto bilo kome treba. To kazem nakon sto sam isprobao pojacala za slusalice i DAC-ove koja stoje po nekoliko desetaka tisuca kuna, nedavno Musical Fidelity M1DAC i M1HPA, sto svira odlicno, ali za 8000kn svira samo MRVIIIICU bolje od Musical Fidelity V-DAC + V-CAN za 2600kn, sto opet ne svira nista bolje od ST za 1500kn...tako da. Bolje je uloziti lovu u slusalice nego u pojacala i DAC-ove. Snage ST ima za bilo koje slusalice,  provjereno tjera Beyerdynamic T1, zvuk se lako fino podesi promjenom op-ampova, iako je stock setup po meni najbolji sa velikom vecinom kvalitetnih slusalica.  Svi ovi tipa AD797BRZ samo nepotrebno koloriraju zvuk, a ne donose nikakva tehnicka poboljsanja u zvuku.

13 godina
Asus Xonar Essence STU

Kakva smo mi zabit govori činjenica da nemaš nigdi za kupit malo bolju Xonarku,npr Xonar Essence STX,već mjesecim je tražim!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Asus Xonar Essence STU

Mozda sam u krivu ali koliko sam vidio ovo ce prakticki biti xonar st odvojen od racunala, ako je 100,200kn max skuplje, meni odgovara.

0 0 hvala 0
17 godina
derbi kaže...

Svi ovi tipa AD797BRZ samo nepotrebno koloriraju zvuk, a ne donose nikakva tehnicka poboljsanja u zvuku.

Huh, jesi siguran da AD797BRZ nisu bili fake ako si ih negdje slušao ? Makar sve je to ovisno o kombinaciji sa slušalicama/pojačalom/zvučnicima, tako da je nezahvalo govoriti o bilo čemu bez slušanja konkretnog sustava. Ja, da ti budem iskren, nisam mogao vjerovati kad sam na ST-icu puknuo AD797BRZ. A isprobavao sam masu tih opampova po ST-ici u nekih godinu dana (jedna ST-ica mi je crkla, pa sam nastavio čačkati s HT Omega Claro Halo karticom koju i dalje koristim za kino/SACD), i jeftinih i malo manje jeftinih, ali ovi AD797BRZ gore daju zvuk koji je onak, drugačiji, kak da velim, sasvim druga kategorija od bilo čega što sam slušao. Ko da iz sobe hotela s 2 zvjezdice odeš u sobu hotela s 5 recimo. Od detalja, prostora u svim smjerovima, topline zvuka, basa. Neznam, možda je sve to koloracija, vjerojatno i je, pa mi paše baš to, ali to je fakat level up u zvuku, barem meni. Barem s ovim K550 koje trenutno koristim. Skakao sam par puta pogledati ko mi to hoda po stanu na etaži niže {#} . E sad, ne vjerujem da je stvar usviravanja slušalica i da su se baš tad razgibale kak spada (relativno su nove). Tak da vjerujem da je prije kombo slušalica, opampova i mojeg sluha koji su se pogodili.

Deckard
17 godina
volegradele kaže...

Kakva smo mi zabit govori činjenica da nemaš nigdi za kupit malo bolju Xonarku,npr Xonar Essence STX,već mjesecim je tražim!!

S vremena na vrijeme se pojavi po njuškalu koja ST/STX, treba pratiti. Ja sam jednu tako prije par mjeseci nabavio za 1k kn. Novima kad se pojave oscilira cijena od ispod 1400 kn do 1600. Friend koji radi u jednoj trgovini računalne opreme koja inače drži Xonarice rekao je da postoje poprilično ograničene količine te Asusove egzotične robe koju kroz godinu mogu dobiti. Meni je jedna ST-ica crkla nakon mjesec dana korištenja, i nakon dva tjedna su mi vratili novce jer nisu više mogli dobaviti drugu. Dobili su ih tek mjesecima kasnije opet, a u međuvremenu sam uzeo od amera HT Omega Claro Halo XT koja svira faktički ko ST-ica, također ima izmjenjive opampove, a u paketu je došla i ekstenzijska kartica za još 6 kanala. Za onu prvu ST-icu sam nabavljao preko ebaya iz Njemačke Xonar H6 ekstenzijsku karticu za dodatne kanale, a to recimo nabaviti kod nas je nemoguća misija. Gledao sam i E1, to se isto poprilično teško nađe u prodaji. AFAIK M-San to distribuira, zovi njih direktno dal mogu dobaviti koju ST ili STX, znam da je jedan poznanik preko njih drito nabavio E1.

Deckard
13 godina
Asus Xonar Essence STU

Hvala za info!!

btw meni je riknula nako nepune dvije godine D2X Xonar i nisu mi ništa pametno u Linksa mogli ponudit kao zamjenu,uzeo na kraju SSd,sad slušam ovaj šrot od Sabertooth on-board zvučne!

Pojavila se STX prije par mjeseci u Linksa,možda misec dva nakon uzimanja SSD-a,ali sam bio u besparici,planila odmah!!

Mislim da ima jedan ST u ponudi ali ne paše mi na matičnu!!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.5.2013 16:07 (volegradele).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice