Appleu pripada 92% zarade cijele mobilne industrij

poruka: 95
|
čitano: 12.067
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Appleu pripada 92% zarade cijele mobilne industrij".
17 godina
odjavljen

Da sam ja Apple isto bi prodavo po toj cijeni ako mogu prodat po toj cijeni. Zas bi iso na cijenu nizu 1000,2000 kn ako ovak ide i vise nego dobro, nisu oni humanitarci.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2015 16:04 (Edge).

6 0 hvala 0
17 godina
Re: Appleu pripada 92% zarade cijele mobilne indus
Bastardo kaže...
Romano kaže...
Friday kaže...
BlueMax kaže...

Ne odredjuje te mobitel ali odredjujete reakcija na necije iznosenje misljenja. Odmah to svodis na osobni nivo i vrijedjas.

To sto netko smatra iPhone precjenjenim smecem ne znaci da ima nokiu 3310 ili da ne zaradjuje bar trostruko od tebe.

Da mu kažem koliko zarađujem vjerojatno mi ne bi vjerovao

Zasto ti ne bih vjerovao ? Reci nam i skeniraj bankovni izvadak i pejstaj ga ovdje ili ces se i dalje ovdje na forumu blamirati kao siromah.

Uh jbt, svega sam se nagledao po lijepoj nasoj i po bijelome svijetu, ali ti sa svojim stavovima i komentarima zaista predvodis medju sortom ljudi koju je tocnije kategorizirati kao krdo nego kao demografsku skupinu.

Ma ajte molim vas gospodine padobranac. Hvala vam sto ste izrazili vase nebitno misljenje.

Najpovoljniji web shop za PC i PS3 igre. https://www.g2a.com/r/pcgames_66-_discount-html
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2015 16:07 (Romano).
17 godina
odjavljen
Romano kaže...

Ma ajte molim vas gospodine padobranac.

Kolega je bio PZO u vojsci, molim lijepo...

Freak Show Inc.
17 godina
Friday kaže...
Romano kaže...

Kolega je bio PZO u vojsci, molim lijepo...

Ma lik je nebitan,fokusiraj se na temu,svi cekamo tvoj cjenik uredjaja i čevapa.

Najpovoljniji web shop za PC i PS3 igre. https://www.g2a.com/r/pcgames_66-_discount-html
17 godina
odjavljen
Romano kaže...

Ma lik je nebitan,fokusiraj se na temu,svi cekamo tvoj cjenik uredjaja i čevapa.

Kolega je itekako bitan... Samo što je dugogodišnji korisnik gejfona pa moram paziti šta pričam

Freak Show Inc.
13 godina
neaktivan
Romano kaže...
Bastardo kaže...
Romano kaže...
Friday kaže...
BlueMax kaže...

Ne odredjuje te mobitel ali odredjujete reakcija na necije iznosenje misljenja. Odmah to svodis na osobni nivo i vrijedjas.

To sto netko smatra iPhone precjenjenim smecem ne znaci da ima nokiu 3310 ili da ne zaradjuje bar trostruko od tebe.

Da mu kažem koliko zarađujem vjerojatno mi ne bi vjerovao

Zasto ti ne bih vjerovao ? Reci nam i skeniraj bankovni izvadak i pejstaj ga ovdje ili ces se i dalje ovdje na forumu blamirati kao siromah.

Uh jbt, svega sam se nagledao po lijepoj nasoj i po bijelome svijetu, ali ti sa svojim stavovima i komentarima zaista predvodis medju sortom ljudi koju je tocnije kategorizirati kao krdo nego kao demografsku skupinu.

Iako ako se malo bacimo u analiziranje puno toga se da zakljuciti. Na svojoj profilnoj slici imas pocupane obrve i namazane oci sto ukazuje da vise ljubis svoj spol nego tudji. Takvi ljudi pate od tastine i stavljaju ljepotu ispred funkcionalnosti (sjecas se onih prica kako su indijanci davali zemlju i posjede u zamjenu za ogrlice od sarenih kuglica). E sad ... naravno da ce takva osoba grcevito braniti ajfonic i sve ono sto on predstavlja - posh, glam, bling bling, wow efekt i naposljetku uredjaj na kojemu ne mozes staviti MP3 kao melodiju zvona. Toliko o tome. Ali i dalje Fridayev komentar stoji ...

*dobitnik i7-4790K!, battlelog: B4stardo_CRO
17 godina
neaktivan

ne biste vjerovali no za vrijeme robovlasništva na američkom jugu bilo je crnaca koji su njime bili oduševljeni i poslije bičevanja (za koje bi se znali i dobrovoljno prijavljivati) tražili bi još. 

isto tako znam da je svatko tko kupi eplovu điđariju to učinio iz duboko humanitarnih i altruističkih razloga, žrtvujući se umjesto mene pa ja to ne moram činiti. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Čekamo ...

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

Ja sam prije tri dana na otvaranju Dubrovačkih ljetnih igara platio malu točenu pivu 40kn, šveps 35kn i votku 35kn. Dao konobaru 120kn i rekao "u redu je".  Mogu bit veći baja od njihovog cjenika i ostavit +10kn bakšiša.  A lumija od 600kn stoji na stolu.  Nikako se ne uklapa u preseratorski đir.

(domaći sam i znam cijene,al eto, nekad ciljano idem glumit gosta na stradunu)

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Friday kaže...
Hann kaže...

Proizvod vrijedi koliko je netko spreman platiti za isti. A za iPhone ocito ima poprilican broj ekipe kojoj cijena ili ne igra ulogu, ili pak su voljni platiti i vise nego sto smatraju da bi trebali. Samim time cijena je na mjestu koliko god (pre)visoka bila.

Zato mi je smijesno kad se pljuje po Appleu. Pljujte, ali krenite onda i na druge, ali prvo i primarno na sebe same. Tada barem necete biti licemjerni.

Kao prvo - glupost "proizvod vrijedi koliko je... bla bla" je himna naših ugostitelja koji smatraju da je posve normalno naplatiti par odmrznutih ćevapa 90 kn. To što postoji kreten koji je to toliko spreman platiti ne znači da je to normalno ostatku svijeta.

A drugo - po statistici koja je tema članka apple očito prednjači o ovome do te mjere da su ostale firme praktički strpane pod "ostalo". Daleko od toga da novi samsungov flagship vrijedi novaca za koje se prodaje...

Nije glupost. Osnove ekonomije, barem u ovom surovom kapitalizmu. Usporedba nasih ugostitelja sa ovom situacijom je krajnje debilna. Ugostitelj ako na obali ima odlicnu lokaciju, on tokom sezone udari visoku cijenu i boli ga neka stvar jer zna da ce na racun lokacije zaraditi. Nije lud da stavlja nizu cijenu. Gdje god se prodaje iPhone, prodaje se i ultra jeftini kinez, malo skuplji kinez, samsung, htc, lg, sony, itd. Lokacija kod prodaje smartphonea ne igra ulogu. Nikakvu.

Apple prednjaci jer proda uvjerljivo najvise smartphonea, tj. barem ovih flagshipova. Vrlo vjerojatno i po 3-4 puta vise flagship modela proda nego svi ostali skupa. To je prva stavka. Druga stavka je sam ekosustav. Apple zaradjuje od App Storea, iTunesa i svih ostalih svojih servisa. Samsung nije. Kao ni HTC. A ni LG tu ne vidi ni centa zarade. Taj dio ide googleu npr. A kod developera za mobile platforme iOS je glavni OS. Zasto? Jednostavno je, gotovo pa nepostojeca piratizacija. Vecina zarade je na App Storeu, play store mu nije ni blizu. I onda se developeri naravno primarno fokusiraju na App Store. Nista cudno.

No naravno, Apple ima i vece troskove od ostalih. Jer za razliku od ostalih, oni koriste vlastiti OS, vlastito cloud rjesenje, ducan, itd. Nista nije od drugoga. Vecina drugih proizvodjaca ima Android preko kojeg udaraju vlastiti skin i neke vlastite funkcije. Tu sva prica zavrsava.

Dok god je takva situacija, Apple ce naravno uvjerljivo najvise zaradjivati.

15 godina
Romano kaže...

Čekamo ...

Hebi ga, nisu samo ćevapi u igri. Treba dodati lepinju, luk i kajmak.

Kaže Internet (a ako on ne zna onda ne zna nitko):

"Apple iPhone 6 with 16GB of built-in memory costs $200 to build in parts and labor, while a 128GB model requires $247 to put together. The iPhone 6 Plus production costs on the other hand, range between $216 for a 16GB model and $263 for the 128GB version."

Stručnjak za odmaganje...
17 godina

Ma likovi pricaju gluposti. Poanta price je da svaki premium uredjaj kosta priblizno isto,bio on od Apple,HTC ili samsung korporacije. To sto na ovom forumu prevladava adolescentna sirotinja koja pljuje po svemu sto si ne moze priustiti jer im roditelji ne daju dovoljno velik djeparac vec spada u domenu psiho terapije. Meni nije problem kupiti apple uredjaj ni da kosta 10.000 kn,ako sam ga kupio znaci da automatski smatram da nije precjenjen.

Isto tako da mi se svidja samsung s6 i da kosta 10.000 kn kupit cu ga i uopce necu da se zamaram sa cijenom.

Ali da me netko zove ovcom jer sam kupio nesto sto se drugom ne svidja ili si ne moze priustiti,stvarno nema smisla. Meni je recimo precjenjeno dati za komad nakita ili neku dizajnersku torbu 5000 $,ali sigurno necu srati nekome da je glup ili ovca sto je to kupio.

Nekome je precjenjeno dati i za graficku vise od 1000 kn,(cija cijena izrade isto tako ne kosta vise od 50-100$) netko gleda cijenu paštete i kupi onu od 3kn jer mu je puno dati 5 kuna za podravkinu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2015 16:33 (Romano).
Moj PC  
4 5 hvala 0
17 godina
Romano kaže...

Niko ne ceka to. Svi "beče" oči na ono što ti mrtav-hladan pišeš i kontaju jel se zezas ili si fakat toliki snob.

15 godina
boxer kaže...
devotion kaže...
boxer kaže...

Evo kao vlasnik Iphonea mogu reći da puno košta za ono što nudi. 

To govori više o tebi nego išta o iPhoneu!

Aj malo objasni, da čujem koju budalaštinu za danas, nisam se još nasmijao...

Je l' to znači da si budala kad te budalaštine zanimaju?

17 godina
knight kaže...
Romano kaže...

Niko ne ceka to. Svi "beče" oči na ono što ti mrtav-hladan pišeš i kontaju jel se zezas ili si fakat toliki snob.

hahaha,pa normalno da se zajebavam ...

A možda se ne zajebavam ...

;)

15 godina

Pokraj ovakve gomile "pametnih" ekonomskih stručnjaka ja se jednostavno čudim kako je moguće da je ovaj anus svijeta upao u slijepo crijevo razvoja!

11 0 hvala 0
15 godina
devotion kaže...

Pokraj ovakve gomile "pametnih" ekonomskih stručnjaka ja se jednostavno čudim kako je moguće da je ovaj anus svijeta upao u slijepo crijevo razvoja!

To ti je isto kao da lijepu manekenku pitaš zašto se počela baviti prostitucijom. Desilo nam se. Ja odavno propagiram da ulažemo više novaca u industriju koja nam ide (i koja je u potpunosti ekološka) a to je pr0n. U hebanju ljudi u mozak smo svjetski prvaci.

Stručnjak za odmaganje...
14 godina

Uvijek je bilo, i uvijek će bit onih koji žele samo najskuplje. Jednostavno ljudi pate na to. Netko mora ponuditi robu i za takve kupce, Apple se odlično snašao u tim vodama i mi im možemo samo čestitati. Lagali bi kad bi rekli da ne želimo biti ti koji nešto proizvedu za 100 kuna i prodamo za 1000 kn. Para nikad dosta. :)

Nego mene zanijamu ovi postoci, Apple 92%, Samsung 15%. Recimo, ako je profit na prodaji mobilnih uređaja za proteklu godinu 1 000 000$. Koliko tu onda otpada $ na Apple, a koliko na Samsung???

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
maxym kaže...
Friday kaže...

Zar ta pusta zarada ne korelira blisko sa činjenicom da previše naplaćuju svoje proizvode?

To nam govori samo jednu stvar, da je Apple jako dobar trgovac (ideal trgovine je kupiti po što nižoj cijeni, a prodati po što višoj). Naravno, rijetki su oni koji to mogu provesti u praksi, a činjenica da Apple-u to polazi za rukom, i to duži niz godina, samo potvrđuje da su pronašli pravi poslovni model.

Meni je apple kao swarowski kristal. Ili Tupperware posudice. Ono, staklo ili zdjelica ko i ostale, ali ovo ima brend. Ne kažem da im smarfoni nevaljaju ili ne rade, stvarno mi moj stari iphone5 ne pokazuje znakove zamora, može se reći i da nešto dulje održavaju aktualnost, ali precijenjeni su do faze u kojoj samo ime prodaju. No eto uspjeli su sa marketingom do tolike mjere da u USA cellphone sad prosječnom čovjeku znači iphone. Kao što britvicu zovemo žilet. Fučkaj ga.

BinHex kaže...

Uvijek je bilo, i uvijek će bit onih koji žele samo najskuplje. 

Nije iphone najskuplji(Čak i ovogodišnji Samsung S6 je skuplji. Da ne spomijemo ovakve. http://www.bug.hr/vijesti/luksuzni-vertu-pure-jet-red-gold/140388.aspx), nego je nabio najvišu maržu, najveća razlika između cijene sirovina i izrade i onoga što traže za to od kupca + unatoč tome za razliku od Vertua, ogromna tiraža i potražnja i prije svega držanje cijene bez ikakvih popusta i akcija. Kod Samsunga LG,a Sonyja, HTC-a... ljudi obično čekaju par mjeseci jer znaju da će u međusobom koškanju početi spuštati cijene modelima koji im ostaju neprodani. Aple vjerojatno radije potajno uništava neprodane primjerke nego da im spušta cijenu.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2015 16:57 (overhaul).
13 godina

Zato kaj rade dobar posao. Ne svastare, nego su vrlo efikasni u nekoliko stvari i onda tu pobiru na standardizaciji i ekonomiji velicine.

Inace, svi mobiteli vecina proizvodjaca se rade u Kini, u firmama poput Foxconna, i gle cuda, stopa samoubojstava Foxconn radnika je niza nego u generalnoj kineskoj populaciji. No dobro zvuci u novinama gdje je moda pljuvat po Appleu jer je to citano. Slicno kao sto je i kod nas stopa samoubojstva branitelja niza nego u generalnoj populaciji, ali se za politicke potrebe stvorila fama da su branitelji skloni samoubojstvu jer ih nitko ne cijeni, bu hu.

2 0 hvala 0
13 godina
overhaul kaže...
maxym kaže...
Friday kaže...

Zar ta pusta zarada ne korelira blisko sa činjenicom da previše naplaćuju svoje proizvode?

To nam govori samo jednu stvar, da je Apple jako dobar trgovac (ideal trgovine je kupiti po što nižoj cijeni, a prodati po što višoj). Naravno, rijetki su oni koji to mogu provesti u praksi, a činjenica da Apple-u to polazi za rukom, i to duži niz godina, samo potvrđuje da su pronašli pravi poslovni model.

Meni je apple kao swarowski kristal. Ili Tupperware posudice. Ono, staklo ili zdjelica ko i ostale, ali ovo ima brend. Ne kažem da im smarfoni nevaljaju ili ne rade, stvarno mi moj stari iphone5 ne pokazuje znakove zamora, može se reći i da nešto dulje održavaju aktualnost, ali precijenjeni su do faze u kojoj samo ime prodaju. No eto uspjeli su sa marketingom do tolike mjere da u USA cellphone sad prosječnom čovjeku znači iphone. Kao što britvicu zovemo žilet. Fučkaj ga.

Apsolutno svi koje znam ce reci dodaj mi iPhone, a za android i WP ili bilo sto drugo ce reci dodaj mi mobitel. Ili iPad i tablet, ista stvar. No to ne znaci da je iPhone sinonim za mobitele, nego vise to da je to nesto posebno, a sve ostalo su mobiteli. Nisam sreo nekoga tko ce reci iPhone za neki drugi mobitel.

11 godina
protjeran
Romano kaže...

A ti si ovlašten da zastupaš javno mjenje o tome sta je previše,a šta premalo naplaćeno ?

Pa covjek je sasvim objektivno rekao,ono sto su mase ljudi tisucama puta vec rekle..Ako za nesto uzimas duplo vise love,nego sto uzimaju drugi,a u karakteristikama je slicno,naravno da je previse..

14 godina
overhaul kaže...

Nije iphone najskuplji(Čak i ovogodišnji Samsung S6 je skuplji. Da ne spomijemo ovakve. http://www.bug.hr/vijesti/luksuzni-vertu-pure-jet-red-gold/140388.aspx), nego je nabio najvišu maržu, najveća razlika između cijene sirovina i izrade i onoga što traže za to od kupca + unatoč tome za razliku od Vertua, ogromna tiraža i potražnja i prije svega držanje cijene bez ikakvih popusta i akcija. Kod Samsunga LG,a Sonyja, HTC-a... ljudi obično čekaju par mjeseci jer znaju da će u međusobom koškanju početi spuštati cijene modelima koji im ostaju neprodani. Aple vjerojatno radije potajno uništava neprodane primjerke nego da im spušta cijenu.

Nisam ni mislio da nužno mora biti najskuplji, samo je potrebno da ima taj status.

15 godina

A očito je poanta da ekipa koja uzme iPhone nije im problem izdvojiti još po po koji dolar i kupiti appse, dok na androidu se uglavnom malo izgugla prek torenta i za đabe skine šta ti treba, zato ekipa možda i manje pažnje poklanja razvoju appsa i kvaliteti na androidu

0 0 hvala 0
16 godina
Friday kaže...
Hann kaže...

Kao prvo - glupost "proizvod vrijedi koliko je... bla bla" je himna naših ugostitelja koji smatraju da je posve normalno naplatiti par odmrznutih ćevapa 90 kn. To što postoji kreten koji je to toliko spreman platiti ne znači da je to normalno ostatku svijeta.

A drugo - po statistici koja je tema članka apple očito prednjači o ovome do te mjere da su ostale firme praktički strpane pod "ostalo". Daleko od toga da novi samsungov flagship vrijedi novaca za koje se prodaje...

"Glupost" da proizvod vrijedi onoliko koliko je netko spreman dati za njega je temelj tržišne ekonomije (koju neki još zovu: kapitalizam), a ne nečija himna, izmišljotina ili nešto slično. Bilo je pokušaja da se tržište zanemari i da se cijene robe (kao i vrsta, oblik, boja, količina...) određuju institucionalno, ali to je neslavno propalo.

Što je to: 'normalno', tko je taj koji to određuje, i o kakvom ostatku svijeta govorimo? Zaboravljaš da trenutno milioni ljudi cijeli dan žive sa manjim iznosom nego što ga većina nas ovdje na forumu potroši za ispijanje jedne jutarnje kave. Njima je i low-end kinez ne samo ultra preskup nego nedosanjani san.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2015 17:40 (maxym).
10 godina

kako se stado uznemiri kad izneses cinjenice... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

A što se žderete oko toga kome ide najviše zarade? Zar ta zarada ide nekom od vas iz džepa ili u džep? Mislim, ide, ali bunite se radi toga jer ne plaćate dovoljno u usporedbi s drugima koji generiraju tu zaradu i pri tome se ne bune??? Stvarno ne kužim drugog smisla u ovoj raspravi nego da se radi o klasičnom flejmanju. I što ako ide toliko Appleu, pa neka ostali naprave model prodaje gdje će toliko zarađivati

The best is yet to come, and wont that be fine You think youve seen the sun, but you aint seen it shine
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

običan komad plastike sa malo silicijskih čipova. ja neznam šta se ljudi oko toga uspušu.  totalno nebitna stavka u životu. platiš onoliko koliko možeš. i ono što ti se sviđa.

a ako si imalo inteligentniji onda gledaš i uloženo-dobiveno.

Moj PC  
10 0 hvala 0
16 godina

svemoguća statistika, zombiji.. a mozga tek u gramima.

Apple ne prodaje 'samo' uređaje (vs Samsung kao konkurnet ili ostali), nego i soft, usluge.. ali su to statističari spojili u čobanjac.

umjesto cijene ćevapa, čobanjac (lički) 250ml 190kn (bez kruha i priloga, escajga..), proporcionalna cijena hamburgeru s tih lokacija.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Friday kaže...
Hann kaže...

Proizvod vrijedi koliko je netko spreman platiti za isti. A za iPhone ocito ima poprilican broj ekipe kojoj cijena ili ne igra ulogu, ili pak su voljni platiti i vise nego sto smatraju da bi trebali. Samim time cijena je na mjestu koliko god (pre)visoka bila.

Zato mi je smijesno kad se pljuje po Appleu. Pljujte, ali krenite onda i na druge, ali prvo i primarno na sebe same. Tada barem necete biti licemjerni.

Naravno da je normalno naplatiti nesto koliko god zelis dok god je cijena istaknuta. Vrijedi za cevape i za iPhone. Svak trazi svoje mjesto na trzistu. Ako je tvoj proizvod preskup slabo ces ga prodavati pa ces biti prisiljen spustiti cijenu ili propasti. No dok god sve svoje krumpire mozes prodati po 10kn/kg idiot si ako ih prodas po 5kn/kg. 

I da, vrijednost necega je tocno onolika koliko je netko u trenutku spreman platiti za tu stvar. Po mojim mjerilima iPhone vrijedi kao neki Android srednje klase. Dizajn i materijali mu podizu cijenu a iOS i imidz spustaju. Ocito moje misljenje vecina ne dijeli pa se prodaje ko blesav. Takodjer mi vise vrijedi Honda Accord nego Audi A4 ili Passat. Opet, to sam ja a vecina razmislja i kupuje drukcije. Mozda zato sto ja volim sam izgraditi stav o necemu na osnovu ukusa, iskustva koristenja i potreba a ne pomodarstva i narodne mudrosti.

Nazalost, moja stara Nokia 6110 ne zadovoljava neke potrebe a najradije bi je nosio upravo zbog likova koji misle da je to odraz materijalnog stanja. Ko zna, mozda bi se smilovali pa mi pice platili.

Btw, prije par dana na veceri uopce me nije iznenadilo kad se Alex Birkenstock javio na nekakav mali Samsung kakav moj sedmogodisnji sin ne bi htio jer nista ne valja.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice