Apple vodeći u "sve u jednom" računalima

poruka: 220
|
čitano: 25.069
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple vodeći u "sve u jednom" računalima".
17 godina
Re: Apple vodeći u "sve u jednom" računalima
profa31 kaže...

1. želiš reći da ti se nikada u životu windozi nisu srušili (smrzli, odbili poslušnost toliko da si ih morao restartati) zbog neke aplikacije? iskreno? nikada? baš nikada? ti si onda vjerojatno prvi, pa slobodno piši microsofti :) sad ozbiljno, windozi se ruše (semica puno manje, ali se ruši).

Daj molim te ne kaki.

Izgleda da si ti jedini kojem se 7 srusila zbog aplikacije ili vjerojatno uopce.

Windowsi su se nekada rusili, uglavnom zbog drivera za grafiku, ali od Viste to vise ne postoji.

Meni Windows 7 radi bez friske instalacije od kada je 7 izasao i nije se srusio ni jednom. (izuzev mojih izleta u overclocking)

Ja sam vec treca osoba koja svjedoci o stabilnosti sedmice. Mislim da taj dio price mozemo zakljuciti. {#}

- Psiho246
17 godina

Ako cemo o stabilnosti, ja sam jednom bio digao hackintosh i idem dignut mail na iMail, sve postimao, srusio se iMail, OSX prestao funkcionirati. Morao ga restartati na botun. Toliko o stabilnosti.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!

1 1 hvala 0
13 godina
tnakir kaže...

Ako cemo o stabilnosti, ja sam jednom bio digao hackintosh i idem dignut mail na iMail, sve postimao, srusio se iMail, OSX prestao funkcionirati. Morao ga restartati na botun. Toliko o stabilnosti.

To je vise tvoja nesposobnost, nego OS X.

Kod mene, hackintosh radi vec 3.5 godine bez ikakvih gresaka sa softverske strane.

17 godina
F10EXX kaže...
tnakir kaže...

Kod mene, hackintosh radi vec 3.5 godine bez ikakvih gresaka sa softverske strane.

Jel? Onda je vasa nesposobnost sto vam se win7 ruse, jer ih imam na 4 racunala i rade bezprijekorno svakodnevno vise od 3 godine.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
14 godina
neaktivan

Amerika je trziste koje je isprofilirano i na kojem hardware ima realne odnose cijena. Ako je na tom trzistu neko Dell ili Lenovo racunalo skuplje od konkurentnog Applea onda je to zato jer je to racunalo bolje. Kad kod nas neko kupi tog Applea i za njega da 30% vise nego za tog istog Della znaci da je ta osoba tupasta.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Amerika je trziste koje je isprofilirano i na kojem hardware ima realne odnose cijena. Ako je na tom trzistu neko Dell ili Lenovo racunalo skuplje od konkurentnog Applea onda je to zato jer je to racunalo bolje. Kad kod nas neko kupi tog Applea i za njega da 30% vise nego za tog istog Della znaci da je ta osoba tupasta.

pa neznam baš ... adamo je bio kanta od della, loša kopija aira. Osim toga teško je konkurirati cijenom kad prodaješ recimo 10 000 adama / mjesečno, a apple miljun aira. I onda ti još dell i ostali PC proizvođači srežu cijenu nakon tri mjeseca sa 1500 na 900 dolara pa se osjećaš još gluplji ako kupiš. To se stalno događa sa tim firmama ... vidi ovo sa tabletima. 500 pa 400 pa onda po 99 sve ... ko u kineskom dućanu. I onda bi ih netko trebao ozbiljno shvaćati?

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2012 10:28 (grzzi).
14 godina
neaktivan

Tema su AIO a obecao sam da necu vise o laptopima. Mogu onda opcenito. Pad cijena je normalna pojava kod racunala. Samo jedna vrsta ljudi kupuje hardware po jednakoj cijeni kad izadje i godinu-dvije kasnije kad je vec zastario.

Tableti me ne zanimaju ali vjerujem da je Appleov ipak najbolja kupovina.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Viggo kaže...
Prošlo je 4 godine od prestavljanja Air-a.

http://www.tuaw.com/2012/01/15/the-macbook-air-four-years-later/

Sa 4 godine zakašnjenja konkurencija izbacuje ultrabookove kao odgovor.

Hoćeš reći da ultraprijenosnici nisu postojali prije Aira? Ne znam jel mene pamćenje vara ili sam čuo za taj pojam još u osnovnoj školi u BUG-u, što bi bilo negdje cca 2002.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ultrabook

Riječ ultrabook je nedavno zaštitio Intel. Ne spominje se 2002 nego najranije zadnji kvartal 2011. Cijelo vrijeme su postojali mali prijenosnici za +12.000kn ali nisu se mogli uspoređivati sa "starijom braćom".

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2012 10:43 (Viggo).
14 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Tema su AIO a obecao sam da necu vise o laptopima. Mogu onda opcenito. Pad cijena je normalna pojava kod racunala. Samo jedna vrsta ljudi kupuje hardware po jednakoj cijeni kad izadje i godinu-dvije kasnije kad je vec zastario.

Tableti me ne zanimaju ali vjerujem da je Appleov ipak najbolja kupovina.

Neću ni je više o laptopima. Back to AIO.

Prije Božića sam si kupovao novi komp i nikakv AIO nije imao šanse. Za cca 4.500kn (bez monitora) sam si složio konfiguraciju na kojoj mogu slobodno igrati BF3 na 1920x1080. Tako nešto AIO neće moći još par godina. Win 7 mi se nikad nije srušio (bar se ne sjećam) a imam ga na 2 kompa skoro 2 godine.

16 godina

Eto još jednog "svjedoka" da se windowsi ruše :-)))) I siguran sam da je do drivera no sa zadnjim ATI-evim driverima se stanje poboljšalo tako da se to dešava maximalno jednom mjesečno, a i to u trenucima kad pretjeram sa grafički zahtjevnim zadaćama (ili je to možda kombinacija video filtera i grafičkih drivera, ne znam.

Einsteine, da ti olakšam teoriju: samo za svemir postoji vjerojatnost da nije bezgraničan
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
tnakir kaže...
F10EXX kaže...
tnakir kaže...

Jel? Onda je vasa nesposobnost sto vam se win7 ruse, jer ih imam na 4 racunala i rade bezprijekorno svakodnevno vise od 3 godine.

Jesam ja rekao da se meni ruse windowsi? Nisam ih zato ostavio po strani, nego iz cisto prakticnih razloga.

17 godina

Meni se zna srusiti driver od ATI-ja, ali sve sto se dogodi je da mi sekund zacrni ekran dok se driver ne reloada i to je to.

1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Dajem na znanstveno istraživanje i proučavanje cijeli event log (system i app) od svoje sedmice koja je instalirana 13.10.2010. Garantiram da nećete pronaći niti jedan crash koji su uzrokovali isključivo windowsi. Mislim da čak nema niti jednog driver crasha. Niti BSODa.

Ako je netko od OSX tabora voljan proučavati to, neki mi javi da uploadam to negdje.

Toliko o stabilnosti.

[edit] - upozoravam vas da zajedno imaju preko 90k evenata {#}

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2012 12:07 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
F10EXX kaže...
tnakir kaže...

To nije do korisnika već do sustava. Razlog:

macOS napravljen za određeni hardver. Windows radi na (praktički) svakom hardveru i njihovim kombinacijama, a koji su za to dovoljno snažni i to bez "čačkanja".

Baš me zanima koliko bi se macOS rušio da ga koriste na svim hardverima kao što se danas Windows koristi.

Toliko o tome da je Windows nestabilni sustav. 

Xanzzu jer je danas teško biti orginalan.
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2012 12:03 (Xanzzu).
16 godina
neaktivan
Xanzzu kaže...

macOS napravljen za određeni hardver. Windows radi na (praktički) svakom hardveru i njihovim kombinacijama, a koji su za to dovoljno snažni i to bez "čačkanja".

Baš me zanima koliko bi se macOS rušio da ga koriste na svim hardverima kao što se danas Windows koristi.

Baš! Ja isto imam Hackintosh (s retail OS X-om) i svako malo ,nakog skoro svakog većeg updatea se pojavljuju problemi u sistemu ,čisto zbog toga jel OS X ne radi na ''svojem'' hardveru!!

Zadnji problem je ,nakon updatea Liona prošli tjedan ,da OS X neće ući u Sleep!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Dajem na znanstveno istraživanje i proučavanje cijeli event log (system i app) od svoje sedmice koja je instalirana 13.10.2010. Garantiram da nećete pronaći niti jedan crash koji su uzrokovali isključivo windowsi. Mislim da čak nema niti jednog driver crasha. Niti BSODa.

Ako je netko od OSX tabora voljan proučavati to, neki mi javi da uploadam to negdje.

Toliko o stabilnosti.

tko je rekao crash moraju izazvati "isključivo windowsi"? ako je neka aplikacija zeznula i zbog toga windozi postali nestabilni (ruše se, usporavaju ili u najgorem slučaju smrznu) znači da os nije dobar. koliko god problem ležao i u aplikaciji.

on topic: i dalje koristim iMac iz 2006. updatean na lion s 2.5 gb memorije. za ono što mi treba (obrada fotografija, tekstovi, video) je odličan. jedino render videa bi bilo dobro da je jači, ali ovakav kakav je, rubni slučaj normalnog korištenja, se ne ruši niti radi probleme. komp na poslu radi (zato sam i počeo o problemima windowsa). jednostavno nisam siguran kada krenem raditi na windozima da će sve do kraja odraditi bez rušenja aplikacije (a onda ponekada i blesiranja cijelog os-a). recimo da je postotak uspješnosti 90% (win 7 i zadnja verzija vegasa). od tih 10%, 3% moram restartat cijeli stroj. meni to nije dovoljno.

16 godina
odjavljen

U event vieweru takav događaj bi bio označen kao Error ili Critical. Takvog eventa (dakle appcrash koji je uzrokovao error ili critical event) ja ne mogu nać. A ovaj laptop se baš i ne mazi. Visual Studio 2008/2010, renderiranje u v-rayu (povremeno), VirtualBox neprestano upaljen (vrti XP i VS 2008 u njemu)...

Čak niti jedan driver se nije srušio.

[edit] - upaljen je po 12 sati. 8 sati je ff stalno upaljen i zna povući i do 800mb RAMa. Niti jednom se ništa nije zblesiralo do te razine da sam morao resetirati laptop. I stalno se ponavlja činjenica da je OSX za probrani hardver dok se windowsi instaliraju na sve i svašta te da na tržištu ne postoji komad hardvera koji nema driver za neku verziju windowsa (XP barem).

[edit 2] - "Server issues today were 100% related to an operating system upgrade (Mac OS X 10.7 Lion) gone wrong, and has absolutely nothing to do with CloudFlare. The CloudFlare pages you see are cached versions that only show when the backend servers (our servers, a Mac Mini cluster) go down. Every single CloudFlare error in the past month has been on our end—not theirs.

I think it's finally time we ditch Darwin for Windows Server 2008."

lol

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2012 12:27 (Sum_of_all_fears).
13 godina
kizo2703 kaže...
Xanzzu kaže...

Baš! Ja isto imam Hackintosh (s retail OS X-om) i svako malo ,nakog skoro svakog većeg updatea se pojavljuju problemi u sistemu ,čisto zbog toga jel OS X ne radi na ''svojem'' hardveru!!

Zadnji problem je ,nakon updatea Liona prošli tjedan ,da OS X neće ući u Sleep!

Pa da, zato sto nije napravljen za taj hardver. Nisu ni windowsi, kad dodje nesto novo, ili zakrpa ili se mogucnost pojavi u novoj verziji. To sto apple ne uvodi novosti za sav hardver, ne govori nista o sustavu, jer im to za njihovu politiku nije ni bitno.  A to sto ga ti updateas, pa ne radi, ne ovisi o Appleu nego o raznim 3rd party programcicima kojima varas OS X, a koji su sklepani bez opsirnog testiranja. Standardno na macu moras zamijenit ekstenzije za grafiku i audio, jer svaki update snimi iznova one genericke. Ista stvar je i s drugim featureima za koje se koriste 3rd party stvari. No to nista nema veze s OS Xom, jer bi, da se taj hardver koristi u appleovim sluzbenim racunalima, i oni najnormalnije bili podrzani.

14 godina
neaktivan

ja migriram sa maca na mac praktički otkad postoji migration assistant ... neznam ni ja koliko, 5-6 godina biće, možda i više, od pred tigra. Novi komp i samo sve prebacim sa starog, OS, aplikacije, postavke pa do rasporeda ikona na ekranu ... i sve radi skoro ko prvog dana. Mac rula {#}

Al isto mi dođe da jednom sve pobrišem i instaliram na čisto ... strah me koliko ovo već ovako vučem ... 

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
grzzi kaže...

ja migriram sa maca na mac praktički otkad postoji migration assistant ... neznam ni ja koliko, 5-6 godina biće, možda i više, od pred tigra. Novi komp i samo sve prebacim sa starog, OS, aplikacije, postavke pa do rasporeda ikona na ekranu ... i sve radi skoro ko prvog dana. Mac rula {#}

Al isto mi dođe da jednom sve pobrišem i instaliram na čisto ... strah me koliko ovo već ovako vučem ... 

Zanimljivo. Ja sam nakon updatea na Lion morao ili raditi downgrade ili cekati zakrpu da bi mi Artlantis mogao raditi.

16 godina
neaktivan
F10EXX kaže...
Pa da, zato sto nije napravljen za taj hardver. Nisu ni windowsi, kad dodje nesto novo, ili zakrpa ili se mogucnost pojavi u novoj verziji. To sto apple ne uvodi novosti za sav hardver, ne govori nista o sustavu, jer im to za njihovu politiku nije ni bitno.  A to sto ga ti updateas, pa ne radi, ne ovisi o Appleu nego o raznim 3rd party programcicima kojima varas OS X, a koji su sklepani bez opsirnog testiranja. Standardno na macu moras zamijenit ekstenzije za grafiku i audio, jer svaki update snimi iznova one genericke. Ista stvar je i s drugim featureima za koje se koriste 3rd party stvari. No to nista nema veze s OS Xom, jer bi, da se taj hardver koristi u appleovim sluzbenim racunalima, i oni najnormalnije bili podrzani.

Molim te ,nemoj meni objašnjavat osnove ''Hackintoshiranja'' ,please!

I za razliku od OS X-a ,Windowsi se rade za sve i svašta ,i s obzirom na tu činjenicu ,stabilniji su i rade X puta bolje od OS X-a! Bez obzira na povremene greške.

grzzi kaže...

Da ,i?? To je exlusive feature OS X-a?? {#}

Ikad radio sa Windows Easy transferom?

Napravi apsolutno isto na Windowsima! I kaj sad?! Čemu uopće postaš ovakve banalosti?! {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2012 13:13 (kizo2703).
14 godina
protjeran

LOL, sad su i svi laptopi i raznorazni book-ovi kopije macbook-a.

Nevjerojatno do koje granice fanbojizam ide. Bokte.

Q.E.D.

6 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
grzzi kaže...

Zanimljivo. Ja sam nakon updatea na Lion morao ili raditi downgrade ili cekati zakrpu da bi mi Artlantis mogao raditi.

neznam što je to. ja sam imao nekih sitnih problema sa wifi jem pred pola godina ili godinu ... to je mislim sve. Tu i tamo nešto sa fontovima i font managerima ( third party ) ali sve u svemu obzirom otkad vučem neke stvari, postavke i aplikacije koje više niti ne rade sad na Lionu ja sam super zadovoljan. A da se OSX ne ruši ... ruši se tu i tamo, zna se priklati iako najčešće safari shebe stvar i force quit rješi problem but ...

kizo2703 kaže...
F10EXX kaže...

I za razliku od OS X-a ,Windowsi se rade za sve i svašta ,i s obzirom na tu činjenicu ,stabilniji su i rade X puta bolje od OS X-a! Bez obzira na povremene greške.

To je možda istina, ali nekog tko želi stabilnost i da nema brige oko kompatibilnosti to ne zanima. To je isto kao da kažeš, je za cestu je passat bolji od lade nive, al obzirom po kojem sve terenu lada može voziti, lada je bolja. Hoću reći Appleu sa OSX om nikad nije niti bio cilj kompatibilnost sa svakim 3rd party hardwareom i ne znamo kako bi se snašli da im je to bio cilj.

14 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
F10EXX kaže...

grzzi kaže...

Da ,i?? To je exlusive feature OS X-a?? {#}

Ikad radio sa Windows Easy transferom? Napravi apsolutno isto na Windowsima! I kaj sad?! Čemu uopće postaš ovakve banalosti?! {#}

ne napravi apsolutno isto na win ... moraš instalirati programe koliko sam čuo? Na Macu dobiješ apsolutno sve isto kako na starom kompu , od programa i postavki do wallpapera i nereda sa ikonama.

i hallo bug, ne ne želim silverlajt. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2012 13:20 (grzzi).
16 godina
odjavljen
F10EXX kaže...

...Standardno na macu moras zamijenit ekstenzije za grafiku i audio, jer svaki update snimi iznova one genericke....

Oh. Dakle, odvrtim update i "pametni" OS makne drivere i instalira generičke? Lovely.

16 godina
neaktivan
grzzi kaže...

ne napravi apsolutno isto na win ... moraš instalirati programe koliko sam čuo?

Naravno da moraš ,ali preseli sve - ''postavke pa do rasporeda ikona na ekranu ... i sve radi skoro ko prvog dana''!

Ti na OS X-u ne instaliraš nikakve 3rd party programe? Ne znam baš! {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2012 13:24 (kizo2703).
14 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
grzzi kaže...

Naravno da moraš ,ali preseli sve - ''postavke pa do rasporeda ikona na ekranu ... i sve radi skoro ko prvog dana''!

Ti na OS X-u ne instaliraš nikakve 3rd party programe? Ne znam baš! {#}

Hello, što ti nije jasno? Pitam te jel trebaš instalirati programe na kojima radiš nakon što migriraš stari komp na novu mašinu? Recimo Photoshop, Word, Fc, šta ja znam što imaš instalirano? Ili ti sve radi ko i prije? Jer ići instalirati par desetaka programa ponovno na novi komp meni nije veselo, al vama sam svoj majstor možda i je?

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2012 13:27 (grzzi).
15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
grzzi kaže...

zakrpu proizvođača aplikacije kako bi radila s novim os-om jer je nisu napravili na vrijeme :)

14 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
grzzi kaže...

Naravno da moraš 

E to sam te pitao ... vidiš to je ogromna razlika. 

16 godina
neaktivan
grzzi kaže...

E to sam te pitao ... vidiš to je ogromna razlika. 

Razlika u čemu? Vremenski isto - dok Migration assistant završi migriranje sa jednog Maca na drugi ,ja sam dotad gotov s instalacijama i migracijom postavki na Windowsima.

Jedina razlika ,nešto radim ,ne buljim u ekran! Meni to nije problem!

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2012 13:49 (kizo2703).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice