Apple predstavlja iPad 3

poruka: 464
|
čitano: 40.967
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple predstavlja iPad 3".
17 godina
Re: Apple predstavlja iPad 3
Volvox kaže...
H4X0R kaže...

Eto, ja i kada se sprdam sa nekim stvarima koje su veoma tesko ostvarljive u realnom svijetu, ti dodjes kao dokaz da je to ipak moguce. Vec si sad sa ovom svojom izjavom pripisao sav napredak na polju mobilne tehnologije Apple-u, zanemarujuci to da Samsung proizvodi duplo vise komponenti i za sebe i za Apple-a i za druge. Koji suzen pogled na svijet ti samo imas. Mislim, nema se sta vise dalje pricat i raspravljat. Apple je rekao "Appleova retina" i ti si vec uradio Apple.Inventions.Add("Retina") u svom mozgu.

A u Apple teme se ubacujem jer u njima ima takvih debilnih i glupih izjava da mozes povracati po njima. Ja da izjavim neke od izjava koje npr. Ezio izjavi, isti dan bih izbrisao acc, i upucao sam sebe, kad vidim sta sam napisao. I sta se kojeg klinca vi bunite za flame-war-ove, svi znamo da je jedina skupina ljudi koja tvrdi da ima "perfektan" mobitel bez mana i busa se okolo sa tim vasa cjenjena skupina. Zato podvi rep i tisu, ta vrijedjanja koja upucujes meni na starosnoj osnovi ne dopiru do mene. Samo pokazujes da si sam nezreo i nedorastao za ljudske konverzacije.

To je stereotip da su apple korisnici ciljanja skupina. Ja nemam ništa niti protiv applea niti protiv googla(androida), oboje rade dobre mobitele, i ne gajim mržnju prema niti jednoj firmi. A ti mrziš apple kao da ti je napravio nešto protiv obitelji, susjeda, bližih rođaka i tebe samog. Odkud takva mržnja?

Kada od npr. 100 Apple korisnika cujes barem 95 njih kako izjavljuju ovo sto i ti, zasto nebi bio steretip. Ima mnogo gorih i laznih stereotipova, i opet se zovu stereotipovi.

I nisi upravu za to da ja mrzim Apple kao firmu, mrzim njihove postupke: tuzakanja i pederluci sa patentima, lazne izjave, pretjerivanje, preveliko hvalisanje, obmane korisnika, i drugi potezi kojima hoce reci da su koplje ispred svih ostalih giganata u svijetu tehnologije, a to je jedan veliki BS, jer gdje bi oni bili da im nije bilo svih ostalih firmi koje im prave hardver, i svih ostalih firmi od kojih su pokupili softver ideje. Ali ti kazes suprotno, i onda se cudis sto te trpam u stereotip vrecu.

@Ezio, tesko je izbrisat iz pamcenja onu izjavu o iPod-u, cak i kada bi ti sada govorio suprotno, ona je izrecena, zato se nemas sta ljutit i bunit ako se ona uzima kao genericki primjer "glupe" izjave. Ti spominjes mene tamo gdje nema veze prica sa mnom.

On Topic:

http://blogs.discovermagazine.com/badastronomy/2010/06/10/resolving-the-iphone-resolution/

http://blogs.discovermagazine.com/badastronomy/2012/03/07/eyeballing-the-ipad-3-retinal-display/

Ovako bi izgledalo uposljavanje jednog naucnika koji naginje Apple-u da potvrdi tvrdnje Apple-a onako kako njemu odgovara. Zakljucak iz obadva teksta:

1. iPhone 4/4S na standardnoj daljini od oka koja iznosi 12+ incha se moze opisati kao "retinal" onda kada nam nije vid perfektan, sto znaci da je SJ uzeo u obzir da smo svi malo coravi kako bi dosao do prve izjave

2. The New iPad se moze opisati kao "retinal" kada ga drzimo na razdaljini od 18+ incha, sto za mene npr. to znaci skroz ispruzene ruke i to je totalno neprakticno koristenje tableta. Ne znam da li su ovdje uzimali u obzir da su svi pomalo coravi ili ne.

Ali sve to na stranu, zasto se mora kazati: "Apple's new "retina" screen"? Jel ja propustam neku informaciju ovdje, jel oni sami proizvode i unapredjuju (inace LG-ev) ekran u svojim pogonima, ili su previse arogantni da priznaju tudji trud?

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.3.2012 8:50 (H4X0R).
15 godina
Apple predstavlja iPad 3

ak se pikseli tak jako vide na 330 ppi, pitam se kako je tek na 217 ppi. vjerojatno trebaš imat ruke duge bar metar i pol da nebi vidio piksele {#}

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
protjeran
@H4X0R
Tvoja opsjednutost appleom stvarno granici s bolescu. Apple ti je ocigledno po vremenu tvojih postova zadnje na sta mislis prije spavanja i prvo o cemu mislis kad se probudis.
Dal si mozda i sanjao kako te pokojni stevo gadja trulim jabukama? :)))
Ako ih ne volis ko firmu i ne koristis njihove proizvode, sta onda tratis zivot pisuci po ovakvim temama? Ovo sta ti radis je puno gore i besmislenije od onoga sta najgore iOvce rade, njih bar to usrecuje i te proizvode koriste, ovo tvoje je ocito posljedica neispucanih frustracija s primjesama mazohizma
15 godina
Apple predstavlja iPad 3

pazite onda tek ovu katastrofu od ekrana

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bistri kaže...

Kolko sam skuzio ima SGS2, dugo se ceka na ICS na skupom mobu pa valjda ima alergiju na ove za koje se proizvodjac brine :)

Edit, jelda je fora kad imas isti dan update kad je najavljen :=) 

Vau, prvi dan si dobio iMessages i ostali skoro bloatware koji nitko nikad ne koristi. Jedinu iole korisnu stvar zvanu Siri nisi, a i drugu veliku novost notifikacije imamo već godinama. Daj pohvali se još malo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.3.2012 9:42 (Dkc).
15 godina
protjeran
Dkc kaže...

Vau, prvi dan si dobio iMessages i ostali skoro bloatware koji nitko nikad ne koristi. Jedinu iole korisnu stvar zvanu Siri nisi, a i drugu veliku novost notifikacije imamo već godinama. Daj pohvali se još malo.

Ajde duso ne razbacuj se pojmovima cije znacenje ne poznajes. Veseli se svom 14om rodjendanu i pogledaj twilight jos koji put {#}

14 godina
neaktivan
overhaul kaže...
grzzi kaže...

Poanta je da je dizanje gustoće i uopće kvalitete prikaza na ekranima dobrodošlo i po meni daleko važnije od brzine procesora ili broja jezgri, megapixela na kameri etc. To je još jedna stvar gdje smartphone i tablet pokazuju tehnološku nadmoć i guranje tehnologije u dobrom smjeru u trenutku kad klasična računala stagniraju odavno.

Samo još da sw prati, a najave su dobre, iPhoto je genijalan.

Ok koliko sam shvatio, "dobrodošlo" je samo ono što je apple napravio. Ono što drugi imaju bolje (broj jezgri procesora, njihovu frekvenciju i rezolucija kamere) to je odjednom daleko manje važno, iako se za to raspitivalo upravo u ovom threadu na početku dok se još nije znalo konačne specke. Ajde ako nije teško, može li se objasniti što će sad taj ipad 3 raditi a da nije radio ipad2? Surfat? Pa svi appstoreovi progiji ne samo da rade i napravljeni su za ipad 1 i ipad2, nego i za iphoneove svih generacija. Zar će itko išta ići raditi isključivo za marginelnu nišu megarezolucije ipada3? Nemogu se nadiviti rezoluciji teksta? Bokte, a da probate uzeti obične novine? Tekst je super rezolucije i zaslon ne titra, a čujem da mogu izdržati godinama bez mijenjanja baterije.  A klasična računala stagniraju odavno? Neznam što je kod tebe doma stagnacija, moja računala uredno svakih 5 godina rade svoj posao 10 puta brže, sve manje je buke, i sve zahtjevniji zadaci.
Da se vratim ipadu3. Dobar je ovo proizvod, bez daljnjega. Ali tu ga se hvali iz krivih razloga. Ne zbog toga što je , nego tko ga je predstavio.

Mislim da je svakom inteligentnom pojedincu savršeno jasno da je osjetno i vidno kvalitetniji ekran ( koji uz to donosi četverostruko više pixela ) na tabletu koji je ionako fluidno vrtio sav postojeći software beskonačno važnija stavka od podatka o 2, 4 ili 12 jezgri ili kamere koja ionako služi primarno za snapshot. 

Zato i smatram da je ovo jedan od tableta koji donosi kakav takav vidni napredak i evoluciju. Ima smisla, dodatne grafičke jezgre i pojačani procesor imaju smisla, nisu tu samo radi spec sheeta. Skok sa ekrana na jedinici i dvojci na ovaj je pravi generacijski skok. 

14 godina
protjeran
ansha kaže...

Ajde duso ne razbacuj se pojmovima cije znacenje ne poznajes. Veseli se svom 14om rodjendanu i pogledaj twilight jos koji put {#}

A ti si kao zreo i ozbiljan? Stani malo, popij normabel i pročitaj svoje postove.

Lulz is on lulz.
15 godina
grzzi kaže...

Mislim da je svakom inteligentnom pojedincu savršeno jasno da je osjetno i vidno kvalitetniji ekran ( koji uz to donosi četverostruko više pixela ) na tabletu koji je ionako fluidno vrtio sav postojeći software beskonačno važnija stavka od podatka o 2, 4 ili 12 jezgri ili kamere koja ionako služi primarno za snapshot. 

Zato i smatram da je ovo jedan od tableta koji donosi kakav takav vidni napredak i evoluciju. Ima smisla, dodatne grafičke jezgre i pojačani procesor imaju smisla, nisu tu samo radi spec sheeta. Skok sa ekrana na jedinici i dvojci na ovaj je pravi generacijski skok. 

!

savršeno jasno i koncizno. svaka čast, apple filozofija u malom

samsung i ovi istali nikao da shvate jednostvnost appleovog uspjeha. ne ide im u glavu da prosječnog korisnika tableta (ili računala, svejedno) ne zanimaju megaherzi ni gigabajti, isto kao da što ga ne zanima princip rada frižidera ili mikrovalke. za proizvod za masovno tržište bitno je samo da- radi.. na taj način proizvode, i na taj način se reklamiraju i zato su i uspješni.

16 godina

freddie, jesi ikad čuo za podpiksele?

I jesi ikad vidio negu razliku izmedu ta dva ekrana?

Ne.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
14 godina
protjeran
freddie kaže...

!

savršeno jasno i koncizno. svaka čast, apple filozofija u malom

samsung i ovi istali nikao da shvate jednostvnost appleovog uspjeha. ne ide im u glavu da prosječnog korisnika tableta (ili računala, svejedno) ne zanimaju megaherzi ni gigabajti, isto kao da što ga ne zanima princip rada frižidera ili mikrovalke. za proizvod za masovno tržište bitno je samo da- radi.. na taj način proizvode, i na taj način se reklamiraju i zato su i uspješni.

Ne oni to ne shvaćaju. Firme koje postoje desecima godina, koji vladaju svijetom elektronike to jednostavno ne mogu shvatiti.

Jesi ti malo spor ili ti apple magla toliko naškodila?

Lulz is on lulz.
15 godina
Apple predstavlja iPad 3

a jesi ti kad čuo za proizvod koji- radi? za koji ti firma tvrdi da će radit i bit podržan i za 5 godina?

možeš li mi pokazati ijedan samsung, htc ili lg koji je izašao kad i iphone 1, 3g ili 4 koji i dan- danas rade, koji su dobili nadogradnje i na kojima rade aplikacije? i za koji su kupci mogli biti sigurni da će radit za nekoliko godina?! a isto tako i za tablet, kupi lg i htc i svi odreda zaborave na njega za neko vrijeme..

ne kužite vi ljudi jednu stvar, može neki tamo htc biti bolji u specifikacijama od određenog Iuređaja iste generacije, ali taj- i taj uređaj će za neko vrijeme jednostavno 'nestati', nitko ti ne garantira da će za dvije- tri godine dobiti zadnji android niti da će dobiti nadogradnje od svog proizvođača. zapravo, možda ćeš i dobiti, ali zašto se proizvođač ne reklamira sa takvim stvarima? da li taj proizvođač ima svoj ekosustav, da li su njegovi različiti proizvodi komplementarni jedan s drugim i da li 'surađuju'? možda da, ali se ne reklamira? njegova stvaršto ne ulaže dugoročno u bazu korisnika.{#} svi misle da je za uspjeh dovoljno izraditi uređaj 'jači' od ipada, te njegove kupce nazvati glupima..

ništa lakše, bar čipova i kineza ima koliko hoćeš, štancaju se za malu lovu.. ali..  .. ..{#}

Moj PC  
4 0 hvala 1
15 godina
Bypass kaže...

Ne oni to ne shvaćaju. Firme koje postoje desecima godina, koji vladaju svijetom elektronike to jednostavno ne mogu shvatiti.

Jesi ti malo spor ili ti apple magla toliko naškodila?

microsoft je izdao tablet prije nekolio godina. bill gates ima svu lovu ovoga svijeta za reklamu svojih proizvoda.

i, gdje je zapelo prijatelju?!?

16 godina
Njihova stvar.

Ko da će sad netko bit na iP1 samo zato što na njega mogu ić aplikacije a može si priuštit 4S.
14 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Ne.

o kojim ekranima pričaš?

16 godina
grzzi kaže...
Mitch kaže...

Ne.

o kojim ekranima pričaš?

SGS2/GN i iP4

14 godina
neaktivan
freddie kaže...

a jesi ti kad čuo za proizvod koji- radi? za koji ti firma tvrdi da će radit i bit podržan i za 5 godina?

možeš li mi pokazati ijedan samsung, htc ili lg koji je izašao kad i iphone 1, 3g ili 4 koji i dan- danas rade, koji su dobili nadogradnje i na kojima rade aplikacije? i za koji su kupci mogli biti sigurni da će radit za nekoliko godina?! a isto tako i za tablet, kupi lg i htc i svi odreda zaborave na njega za neko vrijeme..

ne kužite vi ljudi jednu stvar, može neki tamo htc biti bolji u specifikacijama od određenog Iuređaja iste generacije, ali taj- i taj uređaj će za neko vrijeme jednostavno 'nestati', nitko ti ne garantira da će za dvije- tri godine dobiti zadnji android niti da će dobiti nadogradnje od svog proizvođača. zapravo, možda ćeš i dobiti, ali zašto se proizvođač ne reklamira sa takvim stvarima? da li taj proizvođač ima svoj ekosustav, da li su njegovi različiti proizvodi komplementarni jedan s drugim i da li 'surađuju'? možda da, ali se ne reklamira? njegova stvaršto ne ulaže dugoročno u bazu korisnika.{#} svi misle da je za uspjeh dovoljno izraditi uređaj 'jači' od ipada, te njegove kupce nazvati glupima..

ništa lakše, bar čipova i kineza ima koliko hoćeš, štancaju se za malu lovu.. ali..  .. ..{#}

evo malo ilustracije  :D

14 godina
protjeran
freddie kaže...

microsoft je izdao tablet prije nekolio godina. bill gates ima svu lovu ovoga svijeta za reklamu svojih proizvoda.

i, gdje je zapelo prijatelju?!?

Koja je primarna grana poslovanja microsofta?

Gledaš kroz prizmu apple-a, a ne shvaćaš da 99% firmi zarađuju kruh u drugim sferema.

Misliš da se u MS-u nešto jako grizu zbog toga?

Dakle utvrdimo gradivo: IMa onih koji samo rade na tom području (i sličnim), kao apple, a ima onih kojima je to samo jedna od grana proizvodnje, poput samsunga, lg i slično.

See the differece?

Lulz is on lulz.
16 godina
Ta ilustracija ništa ne predstavlja kad postoje ROM-ovi....aha, da, samo za Android.
15 godina
Mitch kaže...
Njihova stvar.

Ko da će sad netko bit na iP1 samo zato što na njega mogu ić aplikacije a može si priuštit 4S.

gle, ne radi se tu o tome tko i šta može i hoće

radi se o tome da ljudi ne žele shvatit da nije dovoljno nekoga proglasit glupim da bi tvoj proizvod prošao. vidim ja da je puno vas palo na marketinške pozive prvenstveno HTC- a onda i samsunga i na njihove fore *'I' je glupo*,  ali ja ti velim- to nije dovoljno... jedna firma treba ulagat i razvijat neakvu dugoročnu strategiju ako želi uspjeh poput apple- a. neki su to skužili više, neki manje.. eto, samsung je u posljednje vrijeme poradio na svojemu imenu, počeo ulagati u kvalitetu i izgrađivati ime. nije niti pola posla odradio kao apple ali već mu se isplaćuje.. tableti se odlično prodaju a sgs2 je proglašen u dosta zemalja najboljim mobitelom. moram napomenuti da nije najprodavaniji ali i ovo je ogroman uspjeh.. polako se odmiče od svoje reputacije proizvođača nekvalitetnih korejskih uređaja, i proizvođača koji nakon 6 mjeseci zaboravlja na nadogradnje svojih mobitela. to jest, prestaje tretirati kupce i tržište kao stoku.. {#}

14 godina
protjeran
freddie kaže...
Mitch kaže...
Njihova stvar.

gle, ne radi se tu o tome tko i šta može i hoće

radi se o tome da ljudi ne žele shvatit da nije dovoljno nekoga proglasit glupim da bi tvoj proizvod prošao. vidim ja da je puno vas palo na marketinške pozive prvenstveno HTC- a onda i samsunga i na njihove fore *'I' je glupo*,  ali ja ti velim- to nije dovoljno... jedna firma treba ulagat i razvijat neakvu dugoročnu strategiju ako želi uspjeh poput apple- a. neki su to skužili više, neki manje.. eto, samsung je u posljednje vrijeme poradio na svojemu imenu, počeo ulagati u kvalitetu i izgrađivati ime. nije niti pola posla odradio kao apple ali već mu se isplaćuje.. tableti se odlično prodaju a sgs2 je proglašen u dosta zemalja najboljim mobitelom. moram napomenuti da nije najprodavaniji ali i ovo je ogroman uspjeh.. polako se odmiče od svoje reputacije proizvođača nekvalitetnih korejskih uređaja, i proizvođača koji nakon 6 mjeseci zaboravlja na nadogradnje svojih mobitela. to jest, prestaje tretirati kupce i tržište kao stoku.. {#}

A ti si uvjeren da Apple ne radi isto???

Apsolutno isto tretira svoje kupce samo na vrlo fin način.

Lulz is on lulz.
15 godina
grzzi kaže...

evo malo ilustracije  :D

''android orphans''.. odlično {#}

17 godina
freddie kaže...

ak se pikseli tak jako vide na 330 ppi, pitam se kako je tek na 217 ppi. vjerojatno trebaš imat ruke duge bar metar i pol da nebi vidio piksele {#}

Opet ti uzmes i protumacis post kako tebi pase. Da li je Samsung ili iko od drugih proizvodjaca prije Apple-a govorio da na njihovom ekranu se ne vide pixeli i klincio se sa tim? Naravno da nije. Prvo je Apple morao ubaciti u vas rijecnik pojam "retina", i prvo se Apple poceo faliti tudjim trudom za dostignuce u rezoluciji, i praviti druge proizvodjace glupima i zaostalim. Pa je onda dosla hrpa fanatika kao ti i po forumima pocela srat kako su u drugih mobitela pixeli i vise nego uocljivi, sto ti sad nastojis da kazes. 

Predpostavljam da je sljedece nesto tipa: mi imamo 100 milijardi tranzistora u nasem A6, dok ostali proizvodjaci imaju 80 milijardi. I onda ces ti i slicni tebi doci i srat po forumu kako nisi mogao zamislit da SoC ima manje od 100 milijardi, i da si tek sad osjetio razliku i napredak.

Ukratko: Previse serete po forumu sa pikselazom. Moj monitor ima ispod 100 ppi, dosta vremena gledam u njega sa manje od pola metra, i nikad me nisu pixeli boli u oci ko sto vas bodu.

@ansha, nebitan si. Idi kupi kartone negdje drugo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.3.2012 10:58 (H4X0R).
15 godina
Bypass kaže...

Koja je primarna grana poslovanja microsofta?

Gledaš kroz prizmu apple-a, a ne shvaćaš da 99% firmi zarađuju kruh u drugim sferema.

Misliš da se u MS-u nešto jako grizu zbog toga?

Dakle utvrdimo gradivo: IMa onih koji samo rade na tom području (i sličnim), kao apple, a ima onih kojima je to samo jedna od grana proizvodnje, poput samsunga, lg i slično.

See the differece?

ja mislim da si ti malo *****. ne citiraj me više molim te

microsoft izda tablet i sramotno propadne. točka

apple izda tablet i proda ih + 50 miliona, napravi tržište aplkacija sa +29 milijardi downloada, napravi hrpetinu toga, i postane bogatija firma valjda od google- a i microsofta zajedno. prodajom ipada je zadnje godine prestigao najjače proizvođače osobnih računala.

zahvaljujući uspjehu ipada i iphone- a, leže na + 500 milijardi dolara. al nema veze, microsoft je izdao svoj tablet onako, iz zajebancije. ne grizu se uopće zbog toga

{#}

15 godina
H4X0R kaže...

ne SEREM ja ništa a još manje sam ovisnik o apple- u. samo sam te zapitao kako se onda vidi ekran na sgs2 kad ima za 1/3 manje ppi a svi vele da je ekran upravo fantastičan, i ja se slažem sa time. ništa više nisam htio reći, i ništa manje

a ti bi trebao malo na tečaj iz kulture, znaš. ovdje se ne razgovara tako, odi u ****** pa se tak...

17 godina
freddie kaže...
H4X0R kaže...

ne SEREM ja ništa a još manje sam ovisnik o apple- u. samo sam te zapitao kako se onda vidi ekran na sgs2 kad ima za 1/3 manje ppi a svi vele da je ekran upravo fantastičan, i ja se slažem sa time. ništa više nisam htio reći, i ništa manje

a ti bi trebao malo na tečaj iz kulture, znaš. ovdje se ne razgovara tako, odi u ****** pa se tak...

Da, upravo to, na SGS2 kao i na pola mobitela nema nikakvih problema sa pikselazom, ali mnogi hoce da dokazu suprotno, samo zato jer nosaju iPhone. A tvoj post je zvucao kao sprdacina na SGS2 naspram iPhone-a.

14 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Ta ilustracija ništa ne predstavlja kad postoje ROM-ovi....aha, da, samo za Android.

ti stvarno mislis da se prosječni korisnik zabavlja sa romovima, rootanjem ili jailbrejkom?? :) to je nesto kao aftermarket za automobile. I tu je iOS jaci u svakom pogledu.
14 godina
neaktivan
Apple predstavlja iPad 3

{#}{#}

Watercooled CPU. KUPUJEM 120mm VENTOVE-PROZIRNI, PLAVE LED, 3-pin PRIKLJUČAK, 3 KOMADA, ISTE MARKE
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
grzzi kaže...
Mitch kaže...

ti stvarno mislis da se prosječni korisnik zabavlja sa romovima, rootanjem ili jailbrejkom?? :) to je nesto kao aftermarket za automobile. I tu je iOS jaci u svakom pogledu.

Ne prosječni, nego onaj kojeg zanima da izvuče što više/bolje iz svog uređaja.

JB također donosi ogroman broj značajka, koje su po meni must-have

14 godina
neaktivan
H4X0R kaže...
freddie kaže...
H4X0R kaže...

Da, upravo to, na SGS2 kao i na pola mobitela nema nikakvih problema sa pikselazom, ali mnogi hoce da dokazu suprotno, samo zato jer nosaju iPhone. A tvoj post je zvucao kao sprdacina na SGS2 naspram iPhone-a.

nema problema ukoliko si dalekovidan :D
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice