Apple predstavlja iPad 3

poruka: 464
|
čitano: 40.843
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple predstavlja iPad 3".
17 godina
Apple predstavlja iPad 3

Meni se cini da su ovi malo iz Apple-a ocoravili. Prije im je za "Retina" display trebalo 300+ ppi da ne primjete pixele, sad im je samo potrebno 264 ppi.

Sada ce neko reci da se mobitel gleda iz blizine, a tablet ne, sto je glupost, jer imas iste ruke, ne nabijas mobitel u oci, niti ispruzis do kraja ruke kad drzis tablet, nego se oboje drzi na istoj normalnoj daljini.

2 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Apple predstavlja iPad 3
eevek kaže...

Ali ima u najmanju ruku jednakih, uz skori dolazak novih. Što je to, osim rezolucije, danas predstavljeno na novom iPadu, a da ne postoji u konkurencije (recimo transformer Prime)?

A šta bi da bude predstavljeno? Probaj uzet u ruku njega i taj nekakav transformer Prime, pa ćeš past u nesvijest.

STOP ACTA! http://www.cdkeystalk.com/
16 godina
neaktivan
H4X0R kaže...

Meni se cini da su ovi malo iz Apple-a ocoravili. Prije im je za "Retina" display trebalo 300+ ppi da ne primjete pixele, sad im je samo potrebno 264 ppi.

Sada ce neko reci da se mobitel gleda iz blizine, a tablet ne, sto je glupost, jer imas iste ruke, ne nabijas mobitel u oci, niti ispruzis do kraja ruke kad drzis tablet, nego se oboje drzi na istoj normalnoj daljini.

Ma dobro kažeš. Ne valja ekran. Fuj, đubrad iz Applea! 2048x1536?!? Kako vas nije sramota...

13 godina
neaktivan
berofx kaže...

Gdje su sad Samsung fanboyi? Ah, da. Placu.

A nemaju šta plakat. Jasno je da je Apple bog među tabletima, to nema pogovora, prvi ih je ozbiljnije lansirao, i radi najbolje, šta se tiče tableta samsung nije ni do koljena appleu, ee kod mobitela je već druga priča:)

16 godina
Random. kaže...

Neki ljudi imaju problema sa shvaćanjem.

Vietcong i Battlefield 3. Obje su igre. "U obje igre možeš pucati! I skakati! I puzati! Stoga - jednako su vrijedne!"

Gitara Performer za 500 kn i Fender za 5000. "Joj, pa i na ovoj za 500 imaš žice i možeš svirati! Trolololo..."

Probleme sa shvaćanjem imaju amaaaaazing zaluđenici, nitko više. Od toga da iPad nema konkurenciju do toga da nije bilo, da nema i da neće biti boljeg tableta.

Jednako je i sa iPhoneom.. gaze ga mnogi uređaji, ali marketinško pranje mozga čini svoje, kao i sada sa amaaazing novim iPadom ;)

Od Večernjeg i Jutarnjeg do faking žbržlj-mržlj portala možeš čitati o amaaaazing novom aparatu...kamera normalne reze, normalan pros i viša reza... amaaaazing {#}

Ja volim korstit ovaj puding u glavi pa tako shvaćam da Fender ili Gibson nisu jedine gitare koje ti daju jednaku kvalitetu, a na ime se ne furam. Možda bi bilo bitno to shvatiti.

Mislim, samo uživajte...smiješni ste mi {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 21:03 (eevek).
16 godina
neaktivan
Apple predstavlja iPad 3

Već vidim odgovor ostalih proizvođača - još veća rezolucija! Boom! 3000 x 2250! Šest jezgara! Boom!

I to je uglavnom to. Jadno kako ne shvaćaju da hardver bez pravog softvera nije ništa.

13 1 hvala 0
17 godina
Apple predstavlja iPad 3

rezolucija je ocekivana, dvostruko veca od ipad 1/2, tako je bilo i sa iphone 4...

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Random. kaže...

Već vidim odgovor ostalih proizvođača - još veća rezolucija! Boom! 3000 x 2250! Šest jezgara! Boom!

I to je uglavnom to. Jadno kako ne shvaćaju da hardver bez pravog softvera nije ništa.

Ako ti je software toliko vazan, a hardware nije, sta si se toliko uzbudio oko iPad3 specifikacija?(koje osim rezolucije ekrana i nisu nista spektakularno, nit' CPU, nit' GPU)

14 godina
neaktivan
Apple predstavlja iPad 3

dual ili quad core ?? samo me to zanima?? 

ja sam ivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Apple predstavlja iPad 3

iPad 3 je sve ono sto je i trebao biti...

Kad je trebao izaci iPad 2 ocekivao se Retina Display jer je par mjeseci prije toga dosao iP 4 s njime. Razmijem da ga iPad 2 nije mogao imati jer nije postojalo rjesenje s napajanjem i grafickim engineom koji bi to pokrenuli i ne pokleknuli nakon sat vremena rada.

Eto, rijesili su to i zadrzali istu autonomiju (10 sati) sto, ako je doista tocno zasluzuje kapu do poda!

Meni je osobno puno zanimljivija ova kombinacija 2 CPU i 4 GPU jezgre. Ima mi logike jer nova Retina itekako zahtijeva jak GPU, ali "samo" dvije CPU jezgre govore koliko je software dobro optimiziran.

Hej, nemojte misliti da branim Apple jer Exynos i Tegra 3 imaju 4, odnosno 5 jezgri. Ali me stvarno zanima kako ce izgledati izravna usporedba performansi novog Notea 10.1 i iPada 3.

U svakom slucaju, ne pada mi na pamet niti pomisljati zamijeniti iPad 2 za novu trojku. Mozda iPad 4 bude opcija, ali za sada - remote management, VMware alati, mail, ponesto Office dokuemnata (Pages i Numbers, prije svega) rade savrseno i na dvojci. Trojka ima logike za nove korisnike, mozda i za vlasnike jedinice, ali za nas s dvojkom - samo smijesak na lice i idemo dalje... nas je tanji i laksi ;-)))

Moj PC  
8 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dark4side kaže...

dual ili quad core ?? samo me to zanima?? 

Dual CPU + Quad GPU = A5X

16 godina
Volvox kaže...

A šta bi da bude predstavljeno? Probaj uzet u ruku njega i taj nekakav transformer Prime, pa ćeš past u nesvijest.

Pa koristio sam i koristim u firmi i iPad2 i Transformer Prime. Nemam doma nijedan, jer još ne vidim potrebu. Imao sam kratko iPad prve generacije i skupljao je prašinu nakon što se žena zasitila filmova.

Osobno preferiram Prime iz daleko bitnijih razloga od kamere ili rezolucije, a jedino padanje u nesvijest je kada vidim "napredak" iOS-a u zadnjih par godina. Smiješno.

To što se kidzi danas furaju na isprane marketinške idiotarije mene se ne tiče, a svi skupa podsjećate me na AMD/INTEL i AMD/nvidia ekipu...

Za razumne ljude sve je jasno... imaš trenutno neka 3 top modela (sada 4) podjednakih ukupnih vrijednosti. Svi imaju neke mane i vrline.

iPad trojka je sada predstavljena, ali odmah nakon početka prodaje tog iPada stižu 3-4 nova top modela od konkurencije i sve čime će se novi iPad moći pohvaliti jest "famozna" rezolucija.

iOS nema nikakvu prednost nad Androidom i Android nema pretjerano bitne prednosti u odnosu na iOS (tu sada koristim o klasičnom idiot-useru)... dizajn je smiješno spominjati jer svi aparati izgledaju više nego dobro, a lakoću i brzinu rada je smiješno uspoređivati jer sve radi je*eno.

Ostaje jedino furka na reze i benchmarke...tko voli nek izvoli.

Amazing! {#}

13 godina
neaktivan
Random. kaže...

Pa tako to uvijek biva, nije da prizivam samsungaše i htc-ovce, ali stave 6 jezgri u mobitel i 8 jezgrenu grafičku i onda na to natovare onaj neoptimizirani android(Nije to android kriv, nego je krivo šta je taj sustav za puno mobitela, i nemogu svi bit dobro opzimitirani, nemam ništa protiv androida, to je dobar sustav ali kad se radi za 2000 mobitela nemože bit optimiziran). Za ove jače modela nek rade posebnu verziju androida koja će bit samo za njih. Apple stavi duplo slabiji hardware u iphone i stavi vrlo vrlo opzimizirani sustav i bude brži ili iste brzine kao i samsungov mobitel sa 2 puta jačim hardwareom.

13 godina
neaktivan
Apple predstavlja iPad 3

Meni je dovoljan jedan jedini razlog prelazak sa dvojke(koju sam već prodao-dok sam mogao dobiti još koliko toliko novaca) na trojku RETINA, I TO JE ONO ŠTO SAM ČEKAO I DOČEKAO. Thanks Apple.. {#}

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
eevek kaže...

iOS nema nikakvu prednost nad Androidom i Android nema pretjerano bitne prednosti u odnosu na iOS (tu sada koristim o klasičnom idiot-useru)... dizajn je smiješno spominjati jer svi aparati izgledaju više nego dobro, a lakoću i brzinu rada je smiješno uspoređivati jer sve radi je*eno.

Ostaje jedino furka na reze i benchmarke...tko voli nek izvoli.

Amazing! {#}

Nači tebi nema nikakve razlike u optimiziranosti, dali je operativni sustav rađen za 2000 uređaja ili za 3? Razmisli malo. Mobiteli sa androidom se izbacuju doslovce svaki tjedan po 2 komada, pa kako da taj mobitel bude opzimiziran, kad isti sustav koriste mobiteli sa 2 jezgre i neko smeće od 200 kn?

16 godina
neaktivan
sharxtreme kaže...
Random. kaže...

Ako ti je software toliko vazan, a hardware nije, sta si se toliko uzbudio oko iPad3 specifikacija?(koje osim rezolucije ekrana i nisu nista spektakularno, nit' CPU, nit' GPU)

Lekcije čitanja. Hardver bez pravog softvera  nije ništa. Pa da je i 16 jezgri.

17 godina
neaktivan
Volvox kaže...
Random. kaže...

Pa tako to uvijek biva, nije da prizivam samsungaše i htc-ovce, ali stave 6 jezgri u mobitel i 8 jezgrenu grafičku i onda na to natovare onaj neoptimizirani android(Nije to android kriv, nego je krivo šta je taj sustav za puno mobitela, i nemogu svi bit dobro opzimitirani, nemam ništa protiv androida, to je dobar sustav ali kad se radi za 2000 mobitela nemože bit optimiziran). Za ove jače modela nek rade posebnu verziju androida koja će bit samo za njih. Apple stavi duplo slabiji hardware u iphone i stavi vrlo vrlo opzimizirani sustav i bude brži ili iste brzine kao i samsungov mobitel sa 2 puta jačim hardwareom.

A reci mi može li Windows biti optimiziran za svojih "2000" mašina koje pokreće. Daj ne petljajte nos gdje mu nije mjesto.

Kad već pričamo o "post-PC eri" onda su normalne usporedbe s Windowsom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 21:25 (Dkc).
16 godina
Volvox kaže...
Suddenly Psychotic kaže...
Nema tu nista revolucionarno. Ali ce nazalost hrpetina ljudi to protumaciti kao revolucionarno samo zato sto dolazi od gnjile jabuke i ima njen logo...

Daj prestani hejtat, je*ale te gnjile jabuke i njihov logo. Dobar je uređaj, šta sad. Šta je po tebi revolucionarno? Da stave raketni pogon na njega i ima kukice koje zaljepiš  leđa pa možeš letit s njim, ili se pretvara u auto kad ti to poželiš, hvata ženske umjesto tebe i tako, to je revolucionarno, al ćemo se načekat do toga.

Ja sam mislio da će bar baterija trajat ko na Iphonu, 10 sati je ništa, damn.

10h konstantnog videa, baterija traje puno puno duže nego na iPhoneu(po specifikacijama su jednake za video playback, ali se osjeti razlika, dvojka se mora puniti svakih 3-4 dana uz dosta korištenja).

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
13 godina
neaktivan
Dkc kaže...

A reci mi može li Windows biti optimiziran za svojih "2000" mašina koje pokreće. Daj ne petljajte nos gdje mu nije mjesto.

Baš sam o tome i razmišljo:) I vidiš kad usporediš windows sa operativnim sustavom koji pogoni Mac računala, dobit ćeš odgovor. Mac računala su puno stabilnija i bolja, jest da ih nikad nebi imao jer nemogu igrice na tome igrat(barem većinu) ali shvatio si šta ti hoću reć:)

Nema BSOD-a na Macu, nene:)

power_user kaže...

10h konstantnog videa, baterija traje puno puno duže nego na iPhoneu(po specifikacijama su jednake za video playback, ali se osjeti razlika, dvojka se mora puniti svakih 3-4 dana uz dosta korištenja).

Opet mi je to malo, npr. ako idem na neki put i oću gledat filmove, šta mi je 10 sati:) trebali su barem 20-tak nagurat, neznam kako, ali trebali su:)

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 21:27 (Volvox).
13 godina
neaktivan
Apple predstavlja iPad 3

Sve novine na iPadu 3 kroz jedan video 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Apple predstavlja iPad 3

Samo za informaciju- Podaci koji su izneseni su da A5X pere tegru četiri puta po testovima a A5 "samo" dva puta.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Volvox kaže...
Dkc kaže...

Baš sam o tome i razmišljo:) I vidiš kad usporediš windows sa operativnim sustavom koji pogoni Mac računala, dobit ćeš odgovor. Mac računala su puno stabilnija i bolja, jest da ih nikad nebi imao jer nemogu igrice na tome igrat(barem većinu) ali shvatio si šta ti hoću reć:)

"Stabilnija i bolja" , ne možeš igrati "igrice".

Nisam ništa shvatio što si htio reći, sorry.

zatojeto kaže...

Samo za informaciju- Podaci koji su izneseni su da A5X pere tegru četiri puta po testovima a A5 "samo" dva puta.

Dobro ima veću rezoluciju, pa je teško da će imati duplo više fps-ova nego iPad 2.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 21:33 (Dkc).
15 godina
protjeran
zatojeto kaže...

Naravno Tegru 3

16 godina
Volvox kaže...

Nači tebi nema nikakve razlike u optimiziranosti, dali je operativni sustav rađen za 2000 uređaja ili za 3? Razmisli malo. Mobiteli sa androidom se izbacuju doslovce svaki tjedan po 2 komada, pa kako da taj mobitel bude opzimiziran, kad isti sustav koriste mobiteli sa 2 jezgre i neko smeće od 200 kn?

Ne znam zašto uopće pišem, ali dobro.

Posljednji Android je već sada bolji OS od iOS-a. Kada govoriš o optimiziranosti, moraš shvatiti da nije iOS toliko strašno optimiziran koliko su u Googleu napravili grešku sa prvotnim verzijama, iako "golI" Android radi više nego dobro od samih početaka.

Ako govorimo o ICS-u onda nitko imalo upućen neće spominjati iOS kao nekakav bogom dan OS, jer ICS je već sada dva koraka ispred u mnogim stvarima, a osobno me fascinira suzdržanost Appleovih korisnika i za sve što fali tom sustavu uvijek bude odgovor tipa "a je*emu, valjda bude u novoj verziji". Fascinantno.

iPad i iPhone su "top-topova" iz Applea...to je njihiova filozofija i ne zamaraju se slabijim aparatima, a rupu u toj ponudi krpaju, naravno, ostali proizvođači. To što proizvođači rade low-cost aparate i naguravaju Android na njih nije problem Googlea niti ima veze sa optimizacijom.

Ako uzmeš "top-topova" od ostalih proizvođača i usporediš sa iPhoneom i iPadom, nećeš vidjeti nikakve posebne prednosti ni sa koje strane i to je činjenica koju samo zaluđeni jabučar/androidaš ne može vidjeti.

Priča o strašnoj optimiziranosti, a zapravo okrljaštenosti iOSa nema više uporište na modernim aparatima... postoji jako dobar razlog zašto ne postoje widgeti, live wallpaperi i slične "custom" spike na iOS-u - štucale bi, kao i na Androidu.

Sve bolesnijim hardverom te sve boljke nestaju i tako će i Apple ubaciti razne điđe-miđe u novi iOS...ja sam i očekivao već u posljednjem updateu, ali niš.

16 godina
Volvox kaže...
Dkc kaže...

power_user kaže...

Opet mi je to malo, npr. ako idem na neki put i oću gledat filmove, šta mi je 10 sati:) trebali su barem 20-tak nagurat, neznam kako, ali trebali su:)

Mac je puno stabiliniji i istina je da nema BSODa, ali ima kernel panic(iako nisam nikad vidio na pravom Macu)

Na kojem ćeš to putu gledati 10h filmove? Ja sam na netbooku na kojem piše 6h baterije odgledao 3 filma, više mi se u vožnji jednostavno nije dalo.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
16 godina
neaktivan
Random. kaže...
sharxtreme kaže...
Random. kaže...

Lekcije čitanja. Hardver bez pravog softvera  nije ništa. Pa da je i 16 jezgri.

Ajde ne đubri više po forumu, pun mi k.. tvoje logike i dvostrukih vrijednosti. Kad konkurencija ima jači hardver onda je to glupost i nepotrebno, sad je to skroz optimalno i usklađeno. Naravno da nisi ni probao ICS inače ti i ekipa nebi srali gluposti.

15 godina
Volvox kaže...

Malo ti je čistih 10h gledanja videa?? Pa dobar dio prijenosnika nema toliku autonomiju.

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
13 godina
neaktivan
Dkc kaže...

"Stabilnija i bolja" , ne možeš igrati "igrice".

Nisam ništa shvatio što si htio reći, sorry.

A šta da ti radim, nije shvaćanje za svakog, malo mozga upotrijebit treba.

17 godina
Uređaj je očekivano standardan upgrade.

Fascinira me matematika koju koriste u Appleu. 32 GB uređaj košta 100 dolara više a onaj od 64 GB koji je u biti 2 puta više "samo" 100 dolara.
Cijena 32 GB microsd class 10 je oko 40 usd a 16 GB oko možda 20 usd.
Ispada da zato jer cigani nece ugradit slot za kartice prodajom 32 GB uređaja svakoga ožene za recimo 80 usd ili ako kupiš 64 GB uređaj onda su te oženili za 140 usd.

Realno još uvijek ne mislim kupit tablet, eventualno ženi ali sigurno ne u EU.
Za ženu mi je iPad ko stvoren ali sebi ga nebi kupil iz principa a to je taj da nedam da me neko ima za budalu.
15 godina
Apple predstavlja iPad 3
Daj ne seri! 4 puta brži od Tegre 3¡¡¡
Do not feed the trolls!!
Moj PC  
2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice