Jel mi može netko objasniti,bez trollanja,zašto naplaćuju vlastiti movie editor (pristojno nazvan iMovie) 5-6 $? Ne želim pokretati fanboy ratove,al na drugim platformama takve aplikacije redovno dolaze besplatno uz mobitel\tablet..
O čemu ti!?
Jel mi može netko objasniti,bez trollanja,zašto naplaćuju vlastiti movie editor (pristojno nazvan iMovie) 5-6 $? Ne želim pokretati fanboy ratove,al na drugim platformama takve aplikacije redovno dolaze besplatno uz mobitel\tablet..
Ovo vrijedi. Pa sad ti kako hoćeš. Ideš sa onim "to ima i na Androidu!"? Nemoj se sramotiti.
ne znam kaj mi je?
ne mogu se izraziti riječima
samo apstrakcija... a najbliža je:
VOĆKA POSLIJE KIŠE
Gle malu voćku poslije kiše:
Puna je kapi pa ih njiše.
I bliješti suncem obasjana,
Čudesna raskoš njenih grana.
Al nek se sunce malko skrije
Nestane sve te čarolije.
Ona je opet, kao prvo,
Obično, malo, jadno drvo.
...
idemo interpretacija...
Pa sada sa dvojke na trojku meni osobno se ne bi isplatilo kada bi bio u takvoj situaciji.
A jedinicu sam platio 2400 kuna što ne smatram velikim iznosom, a što se tiće mobitela imam Motorolu V3i jer mu je i namjena samo za telefoniranje i SMS
Najjednostavniji, ujedno i najsmisleniji odgovor ti je - zato jer mogu.

"4xperformanse tegre 3" ... za gurati sve te pixele i trebati će im. Solidan update, ne vidim ništa revolucionarno još, haptic nije spreman ... bolja baterija isto ... svejedno ovo i dalje mete pod sa konkurencijom u dogledno vrijeme.
Novi iPad pere 3 puta bolje u odnosu na druge ekonomicne tablete. :D
Otkad je Apple poceo ganjati specifikacije? Ponestalo ideja ili sta?
Baš me zanima koliko će baterija trajat? Jel piše to negdje?
Najjednostavniji, ujedno i najsmisleniji odgovor ti je - zato jer mogu.
Vidim da čak i editor slika (pristojno nazvan iPhoto) naplaćuju 5 $... Što je sljedeće,kalendar 2 $,kalkulator 1 $? Ne sviđa mi se to...
Isto ko i prije 10sati ... oko 9 na 4G što je dobro u odnosu na konkurenciju ali nije spektakularno i nema pomaka.
''Jamče'' isto kao na iPadu 2..
10 sati ili 9 sati na 4G.
Nije da prave mreže četvrte generacije postoje.

ako malo razmisliš---trenutno na tržištu i nema boljeg tableta....
Odličan OS i hardwer čini ljude zadovoljnim, a i cijena nije previsoka.
Daj prestani hejtat, je*ale te gnjile jabuke i njihov logo. Dobar je uređaj, šta sad. Šta je po tebi revolucionarno? Da stave raketni pogon na njega i ima kukice koje zaljepiš leđa pa možeš letit s njim, ili se pretvara u auto kad ti to poželiš, hvata ženske umjesto tebe i tako, to je revolucionarno, al ćemo se načekat do toga.
Ja sam mislio da će bar baterija trajat ko na Iphonu, 10 sati je ništa, damn.
Apple pohlepi nikad kraja...funkcija AirPlay zvuči divno i krasno ali radi samo uz novi AppleTV.
Svaki drugi proizvođač to zove DLNA i trebate imati DLNA tv a ne dodatnu komponentu. Na takvom tv-u radi svaki smartphone / tablet koji ima to u sebi ugrađen a onaj koji nema, samo treba aplikaciju. al ne, ovdje treba cijeli komad hardware-a dodatno. tipično...
I ionovativno im je ime...samo iPad...
više megaherca, više pixela i to je to ... boring.
Ovaj quote mi je baš zgodan.
Za početak, išlo malo ''PC iz like, dead!'' priče..
Evo iskreno na temi jel ima ijedan korisnik tableta koji u budućnosti planira kupovati isključivo tablete, a ne mac-ove, windowse itd. Čisto me zanima jer ovo nije forum za kućanice ...
Samsung je prije tjedan-dva izdao svoje najnovije tablete....sada su već smeće ... očekujem 30 novih modela do kraja godine sa Androidom... a oko 2.2.2013. će se skoro približiti specifikacijama ipada.
Vrijeme je da zamjenim jedinicu za trojku.
http://en.wikipedia.org/wiki/Samsung_Galaxy_Tab_10.1#Hardware
Samsung je išao na mid range tablete koji će koštati gotovo upola jeftinije nego iPad 3. (vjerojatno će cijena biti slična iPadu 2 sada)
Tako da, kad bih osobno kupovao tablet ciljao bi taj mid-range/bestbuy.
Neznam cemu to ljudi kupuju ako imaju mob i PC.Vjerojatno imaju previse love, a svi se zale da je kriza
Meni isto to nije jasno:)
Ali nekima treba, korisno je za posao(veliki ekran) a jednostavnije i lakše nego teglit laptop sa sobom(ako radiš na terenu).
Ali ima u najmanju ruku jednakih, uz skori dolazak novih. Što je to, osim rezolucije, danas predstavljeno na novom iPadu, a da ne postoji u konkurencije (recimo transformer Prime)?
Ovi sa TheVerge.com su imali priliku isprobati ga. Citat:
Just as when we first saw the iPhone 4 display, the New iPad's 2048 x 1536 screen is stunning to behold. Simply put, there's no other product like it on the market.
aj bar su uveli i bezel gesture u iPhoto koliko sam skužio ... software je i dalje najjača karika, a hw je standardno appleovski dobar.
Ali ima u najmanju ruku jednakih, uz skori dolazak novih. Što je to, osim rezolucije, danas predstavljeno na novom iPadu, a da ne postoji u konkurencije (recimo transformer Prime)?
Predstavljeno je taman toliko da ne treba više a da ostanu broj 1.
Meni isto to nije jasno:)
Ali nekima treba, korisno je za posao(veliki ekran) a jednostavnije i lakše nego teglit laptop sa sobom(ako radiš na terenu).
Da, to je suoer uređaj takvim ljudima koji imaju posao koji zahtjeva prisutnost u vidu maila, mogućnosti prezentacija i slično...u hrvatskoj možda 5-10% onih koji ga imaju ili će ga imati.
Ostalima služi za to da u tramvaju izvade i gledaju druge kako sline.
Osobno jedina stvar koju bi kupio od Apple-a (kada bi za to imao love) bi bio Mac Pro. Imao sam prije G4 pa G5 i uvijek bi se rado vratio na sustav koji radi savršeno i kako se očekuje (ukoliko ga do sada nije uništio koncept da je sve kao iOS pa da se sve svodi na app trgovine).
Samo se nadam da će UNIX i dalje ostati otporan na crve onog dana kada (ako taj ikada dođe) budem imao love za Mac Pro ;)
Po meni logican update , nisam ocekivao nista spektakularno , a za time i nije bilo potrebe
Neki ljudi imaju problema sa shvaćanjem.
Vietcong i Battlefield 3. Obje su igre. "U obje igre možeš pucati! I skakati! I puzati! Stoga - jednako su vrijedne!"
Gitara Performer za 500 kn i Fender za 5000. "Joj, pa i na ovoj za 500 imaš žice i možeš svirati! Trolololo..."