Engeski ne ide?
Mid 2007 Mac or later. Znaci 7 godina star Mac nije podrzan.
vidim ja da tebi ne ide malo vise toga ... napisah da imam iMac iz 2007 i da radi Mav bez greske. Pricas o 5 god starim modelima, rekao sam ti da rade i 7 god stari ... hvatas se za mjesec proizvodnje? Rade koliko znam i stariji, neslubeno. Dalje, Windowsi nisu bili nikada free, niti su sada. Win ima serijski broj, OSX nema, nije nikad imao, ne trazi provjeru hw i mozes ga instalirati na koliko god hoces racunala. Prije to nije bilo "legalno" ali Apple nije ama bas nista poduzimao protiv toga niti ih je smetalo, premda izdaju i izdavali su OS kao poseban proizvod. Stoga, upgrade na Macu je uvijek bio jednostavniji i jeftiniji nego na Windows masinama, a o tome je i bila rijec. Situacija za promatranje psiholoskog profila u svakom slucaju?
Da li mi to pokusavas objasniti kako je kradja od nekoga koga nije briga (ne da ih nije briga nego su svjesni da sirenje njihovog OS-a, makar i ilegalno, samo pomaze) nesto sto se uzima kao normalno?
Ti si reagirao na moj upis kako Apple racunalo staro 7 godina prestaje dobivati podrsku a to je istina. Imac stariji od polovine 2007. nema vise sluzbenu podrsku. Da znas citati (i shvacati) shvatio bi da se onih "5 godina mladji" odnosi na windows racunala za koje podrska jos uvijek postoji.
Znaci, da ti nacrtam posto drukcije ne ide:
Apple racunalo kupljeno npr. 1.5.2007. vise nema sluzbenu podrsku jer je (opet sluzbeno) Snow Leopard zadnji OS koji to racunalo podrzava. Nema podrske za SL = nema podrske za racunalo staro 7 godina.
S druge strane, Windows racunalo kupljeno 1. 5. 2002 (znaci Apple je 5 godina mladji - valjda ovo nisi uspio shvatiti) do dan danas ima (sluzbenu) podrsku (znaci 12 godina (tj. 13 jer je XP 2001.)) na originalnom OS-u, plus mogucnost upgradea (sluzbenu) na najnoviji Windows OS s kojim ce podrsku imati ukupno 20 godina.
Valjda sad shvacas o cemu ja i ovaj clanak iz naslova pisemo.