Apple iPad mini - svjetska promocija

poruka: 194
|
čitano: 23.448
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple iPad mini - svjetska promocija".
17 godina
Re: Apple iPad mini - svjetska promocija
power_user kaže...

Cijene su svuda u biti iste, nas PDV ubija. 

Po googleu je 500 USD=2910HRK, a iPad je kod nas(bez poreza, i američkih $500 je isto bez poreza) 3000kn, znači samo stotinjak kuna razlike. U sloveniji je isto 3000kn(ako im je porez 20% koliko sam našao kratkim googlanjem)

Da i ne. {#}  Za iPad3 da, a ovo ostalo bas i ne. Nemaju svi iste cijene a i nema nekog pravila...

Gle ovo recimo:

http://www.svijet-medija.hr/p/Tablet-računalo-ASUS-Google-Nexus-7,-16GB,-crni/41358/

Kakva je to cijena za tablet od $250?

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
16 godina

americkih 500 dolara je s porezom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mar123 kaže...

americkih 500 dolara je s porezom.

Nije! Njihove sve cijene su bez poreza, jer porez placas naknadno ovisno o drzavi iz koje kupujes..

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.10.2012 21:46 (SupremeCommander).
13 godina
neaktivan
power_user kaže...
mar123 kaže...

da, sigurno cu ga kupit u hrvatskoj da ovim lopovima dajem novce. odem do slovenije i uzmem po normalnim europskim cijenama, i jos uzmem povrat poreza jer je jeftiniji od 500 eura. evo u sloveniji je ipad 3 3500 kn a ipad 2 3000 kn. jos kad ti vrate porez cijena ide jos dole. znaci racunam da ce mi ipad mini bit 320 eura(bez poreza oko 2100 kn).

Po googleu je 500 USD=2910HRK, a iPad je kod nas(bez poreza, i američkih $500 je isto bez poreza) 3000kn, znači samo stotinjak kuna razlike. U sloveniji je isto 3000kn(ako im je porez 20% koliko sam našao kratkim googlanjem)

Ne zanam gdje si izvukao 3500kn, 500€ je 3770kn, a kod nas je 3900kn s PDVom.

Evo,da imam love,mogao bih za 3500 kn kupiti Ipad 3 u Tisak mediji preko ženine Multiplus kartice iz Konzuma.Trenutno najjeftinije u HR.

15 godina
Godin kaže...
Agent Rico kaže...

S obzirom na nedostatak retine i na sada već stari procesor, vrlo lako bi se moglo dogoditi da update već na proljeće vidimo..  

Kupiti sada ili čekati? 

Možda je bolje pričekati i vidjeti update cijelog asortimana Applea(Ipad,Ipad mini i Ipod touch).

O čemu ti? Večeras smo dobili novi iPad, iPad mini, Touch je predstavljen kada i iPhone 5.

Swedish latin super funk.
16 godina

ma nece bit nikakvog update-a na proljece sta vam je.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ne znam,ove brzine predstavljanja (Ipad 4) su mi malo čudne,pa zato takvo mišljenje,ali naravno da ne moram imati pravo.

0 0 hvala 0
17 godina
mar123 kaže...

ma nece bit nikakvog update-a na proljece sta vam je.

Ocekujem iPad5:

- A6X^2 CPU

- 12.7" ekran

- Ultra retina, rezolucija 3072x4096

- 400 PPI

{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.10.2012 21:54 (SupremeCommander).
16 godina

nema sanse da oni povecaju ekran, sta ti je.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Najznačajnija stvar koja se dogodila na Appleovom predstavljanju novih uređaja nije predstavljanje iPad-a Mini nego pojavljivanje Google Asus Nexusa 7 u prezentaciji.

Samsung Galaxy SII crew.
Moj PC  
11 10 hvala 0
16 godina
SupremeCommander kaže...
power_user kaže...

Da i ne. {#}  Za iPad3 da, a ovo ostalo bas i ne. Nemaju svi iste cijene a i nema nekog pravila...

Gle ovo recimo:

http://www.svijet-medija.hr/p/Tablet-računalo-ASUS-Google-Nexus-7,-16GB,-crni/41358/

Kakva je to cijena za tablet od $250?

Mislio sam na Apple, ne za sve

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
17 godina
power_user kaže...

Mislio sam na Apple, ne za sve

I kod Apple-a je slicna stvar, barem za neke proizvode, pogledaj cijenu iPod toucha u istyle-u (a i iPad2 u iStylu), osjetno je veca od cijene u USA+PDV.

iPod touch 5th gen, 32MB:

USA: $299

iStyle: 2689 kn

$299*5.9 = 1764kn * 1.25 = 2205kn. 2689/2205 = 1.22, tj. 22% skuplji nakon sto uracunas PDV, dok je kod iPada3 cijena gotovo ista...

14 godina
neaktivan

Dosta toga je predstavljeno, treba još se slegnuti.

iMac dobar upgrade, dizajn je wow ... prodavati će se na vagone, pogotovo "modno osvještenima" i svima koji žele imati skulpturu od kompa u uredu ili kući. 

Spec/Proce wise je zapravo dosta dobar buy ... sa nekim inovacijama, poglavito što se dizajna tiče ( welding i laminacija ) ali pretpostavljam da je monitor bitno poboljšan, pogotovo što se refleksije tiče.

macmini ... moderan mali mac za one koji imaju investiciju u monitor a žele mali i tihi pc ... možda pinkicu preskup za bolju prođu na tržištu.

macbook pro ... na kraju najmanje primjećen. Super laptop sa malo ( na papiru ) anemičnom grafikom i fenomenalnim svim ostalim ... 

iPad mini ... logičan nastavak ponude. Morali su ovo napraviti. Retina nije mogla biti u ovoj generaciji, pretpostavljam da će doći za god dana. Ipak ima isti omjer kao svi iPadi što je dobro.

Plus je dobar skup specifikacija, superiorna izrada i materijali, dobra autonomija, solidan ekran, nešto veća dijagonala uz bitno manju težinu i debljinu i bolje i prilagođenije aplikacije i eko sustav.

Minus je non retina i nešto viša cijena u startu.

Sudeći po korištenju ( web traffic ) iPad je jedini tablet koji se za sad zaista i koristi. Imam dojam da masa u usa kupuje iPad i onda uzmu i neki android tablet samo zato što je jeftinjava i zapravo ga nikad ne koriste ili im služi za nešto specifično, tipa gps u autu ili igračka za dijete ... 200 dolara za nexus ili amazon, ljudima će biti lakše opravdati nego 329 za mini iPad. Makar bili štekavi, deblji, teži i bez toliko prilagođenih aplikacija stvar se ionako koristi kao dodatni gadget ... phone ionako imaju.

Veliki iPad je još najbolje prošao ... novi konektor i A6x ... dakle A6 + jača grafika zbog većeg ekrana. Dvostruko brži od ionako najbržeg tableta je wow. 

mini bi trebao koštati 299 u osnovnoj verziji. Uništio bi 7" konkurenciju.

16 1 hvala 0
16 godina

ako ipad 3 kod nas košta cca 4000 kuna a u Americi 500 baksa to je omjer 1:8. Po tome omjeru bi cijena Nexusa 7 trebala biti 1600 kn. Tako da nemojte ga kupiti kod tih svijet-medija lopova koji ga prodaju za 2800kn

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.10.2012 22:49 (bruno03).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
grzzi kaže...

Dosta toga je predstavljeno, treba još se slegnuti.

Ajd ti prvo popij Helex za smirenje, da ti se emocije i ono u gaćama spuste na svoju "prirodnu" razinu.

grzzi kaže...

iMac dobar upgrade, dizajn je wow ... prodavati će se na vagone, pogotovo "modno osvještenima" i svima koji žele imati skulpturu od kompa u uredu ili kući. 

Spec/Proce wise je zapravo dosta dobar buy ... sa nekim inovacijama, poglavito što se dizajna tiče ( welding i laminacija ) ali pretpostavljam da je monitor bitno poboljšan, pogotovo što se refleksije tiče.

iMac: jedina stvar koja me uistinu fascinira od Apple-a i koju bih jedinu kupio sebi, kao investiciju, da su malo normalnije cijene kod nas i da imam, recimo 1500$ s kojima stvarno ne znam što bih s njima.

Dizajnom miljama van konkurencije, funkcionalnosti mu donosi OS X, a i jednostavnost za rad, ono osnovno što treba - to sve ima.

Definitivno je iMac jedina stvar koju želim od Applea (uz to eventualno ona magična s*anja tipkovnicu i miš).

p.s. ne bih se s tobom složio da će iMini pomesti 7" konkurenciju.

Jer, za razliku kada je iPad bio jedini i drugi su kasnili za njim, sada je obrnuto.

Samsung Galaxy SII crew.
16 godina

covjece ja kad sam vidio imac usta su bila do poda, tako tanak monitor i u njemu je cijeli pc, sa vrlo dobrim hardverom, stvarno sad razmisljam o nabavci istog.

malo razocarenje mi je bilo samo hd 4000 u rMBP 13".

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

i ovdje na ipad mini je GPS dostupan samo na modelima koji imaju celular ?

Kao što sam pročitao, takav je slučaj sa velikim Ipad

0 0 hvala 0
16 godina

kakav gps? one glupe apple mape? pa skines normalni pravi gps i deri, netreba ti ni internet ko za ovo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mar123 kaže...

kakav gps? one glupe apple mape? pa skines normalni pravi gps i deri, netreba ti ni internet ko za ovo.

Koliko sam ja skužio nema gps kao ni ipod touch (ugrađen čip, ne software), tako da možeš stavljat deset tisuća navigacija kad on njih nema koristi. Celular model bi trebao imati

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.10.2012 23:20 (Iggx).
17 godina

koliko ja znam, nema nit ipad wifi GPS čip..

radi mu GPS, ali na principu triangulation baznih stanica, tako da je to.. tak tak..

dok ovi modeli koji imaju Celular, tj podržku za mobilni internet.. oni imaju i pravi GPS čip u sebi, pa radi GPS navigacija normalno

Eto, zato me zanimalo.. dal se što promjenilo u vezi ipad mini, ili imaju i dalje istu politiku..

Pitam, jer imam plačenu navigaciju.. mireo. pa bi bilo zabavno u budučnosti vidjet to na ipad mini, al očito se to neče desit. (CIJENA)

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.10.2012 23:26 (dadoremix).

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

iMac izgleda preodlično i nudi stvarno puno za cijenu, posebno ovaj 27 inchni model.

0 0 hvala 0
16 godina

po meni je iMac doživio downgrade a ne upgrade. Kakva korist od tih 5 mm na stolnom računalo. To kod prijenosnika, mobitela i tableta ima smisla jer uređaj automatski postane lakši i ergonomičnije(...to je upitno). Ovako ćeš sliniti za iMac dizajnom. To će trajati nekih dva dana a onda ćeš se trećeg pitati gdje je pržilica jer trebaš napraviti backup podataka.

Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina

backup podataka na cd/dvd mediju? {#}

u kojem dobu ti zivis?

Moj PC  
7 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
bruno03 kaže...

po meni je iMac doživio downgrade a ne upgrade. Kakva korist od tih 5 mm na stolnom računalo. To kod prijenosnika, mobitela i tableta ima smisla jer uređaj automatski postane lakši i ergonomičnije(...to je upitno). Ovako ćeš sliniti za iMac dizajnom. To će trajati nekih dva dana a onda ćeš se trećeg pitati gdje je pržilica jer trebaš napraviti backup podataka.

Tko danas koristi przilicu pokraj USB stikova, eksternih HDD-a i velikoj prisutnosti brzog interneta. Optiku nisam koristio ajmo rec 2 godine.

Mislim dobro je sve to imati kraj sebe, ali danas optika ne igra nikakvu presudnu ulogu.

http://isvijet.com.hr
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.10.2012 23:37 (Edge).
16 godina
Ne znam zašto, ali stvarno sam mislio da će Apple ponuditi nešto dobro za cijenu iPada 2.

Budući da ima manji ekran, a košta isto kao i iPad 2, koja je onda poanta kupovati iPad Mini s manjim ekranom?
Ako ti treba manji ekran, tu je konkurencija jer je Apple ovdje ocito izbacio manju varijantu iPada 2 iste cijene.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
14 godina
protjeran
bruno03 kaže...

Imaš pravo y2k se bliži, moramo se zaštit!

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.10.2012 23:46 (chemmy).
14 godina
neaktivan
Rekao bih da je optika konačno mrtva. prvi iMac je izbacio floppy, a evo punih 14 god kasnije napokon i optički. Uz pusta cloud rjesenja, brzi internet i usb stickove za kikiriki bilo je i krajnje vrijeme. Kome je neophodan imvestirat ce u vanjski ili ce se koristiti opcijom posudbe drajva od drugog pc-ja koja odavno postoji na OSX u i dobro radi.

1 0 hvala 0
17 godina

novo najavljeni iPad ce biti odlican (mislim na pravi ipad, 4. generacije)

SII, Paranoid 2.22 + Dorimanx 7.4
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
chemmy kaže...
bruno03 kaže...

Imaš pravo y2k se bliži, moramo se zaštit!

Svaka čast, odavno se nisam ovako nasmijao. {#}

Swedish latin super funk.
16 godina
neaktivan
Chris kaže...
Dwyane Wade kaže...
Najveći sprc bi bio da su ga nazvali iPad 3s {#}

Ma glupost. Ovo uopce nisam ocekivao. Znaci pomaknuli su svoj cycle upgrade-a iPad-a...

Obicno je to bio 2 ili 3 mj. u godini...

A sad ispada samo pola godine razlike u trojki i cetvorci... 

Osobnio se sad osjecam prevareno..

Mogu mislit kak je onima koji su npr. kupili trojku prije tjedan-dva...

Nije glupost, žele očito osloboditi proljetni termin za nešto drugo. Možda ipak TV? Tko zna, u svakom slučaju ovaj novi iMac bi mogao biti generalna proba za tehnologiju na kojoj bi se mogao temeljiti mogući iTV. Isto tako upada u oči da od svih proizvoda jedno Apple TV nije obnovljen, tako da...vidjet ćemo za pola godine. Inače, izgleda da neki Apple Storeovi pristaju na zamjenu iPada 3 za ovaj novi ako je iPad 3 kupljen u zadnjih 30 dana: http://www.macrumors.com/2012/10/23/some-apple-retail-stores-offering-30-day-window-to-exchange-ipads-for-new-model/
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice