Pa kad u T-Comu ljudi ne mogu da kupe Nokiu N8 uzimaju Android,da ne propuste akciju 50%
P.S. Sve cemo vidjeti sad posle Mobile World Congressa :)
Nadam se dobrim uredjajima od Nokie!
Pa kad u T-Comu ljudi ne mogu da kupe Nokiu N8 uzimaju Android,da ne propuste akciju 50%
ja isto... ali do tada je nokia u banani... (a možda i poslije toga)
Izgleda da nas samo Apple moze spasit...
Izgleda da nas samo Apple moze spasit...
nažalost :/
obzirom da skoro svak koga znam pokušava neuspješno nabaviti iPhone četvorku pa lagano odustaju i kupuju neki android nije ni čudo :D
android je novi win, to je odavno jasno ... sa svim dobrim i lošim što to nosi sa sobom.
android je novi win, to je odavno jasno ... sa svim dobrim i lošim što to nosi sa sobom.
Da nebi ispalo vrijeđanje, pitam od kuda ti to? Al ne očekujem odgovor, iskreno, kao i što se ne slažem?
Sve u svemu, vezano za temu uf...
obzirom da skoro svak koga znam pokušava neuspješno nabaviti iPhone četvorku pa lagano odustaju i kupuju neki android nije ni čudo :D
recimo... ali postoji jedna bitna stvar, android hrpa ljudi prolagođava i radi sve i svašta s njim dok win kakve dobiješ, takve i koristiš (nisu open source software i plačaju se)
recimo... ali postoji jedna bitna stvar, android hrpa ljudi prolagođava i radi sve i svašta s njim dok win kakve dobiješ, takve i koristiš (nisu open source software i plačaju se)
sad jel vi o win za desktop ili WM kao OS za smartphone?
Porast od 615,1 % Čisto sumnjam da je takvo nešto ikad učinio Symbian ili iOS...
Da nebi ispalo vrijeđanje, pitam od kuda ti to? Al ne očekujem odgovor, iskreno, kao i što se ne slažem?
Sve u svemu, vezano za temu uf...
hrpa proizvođača, neprilgodeni i neredovni apdejti, segmentacija, fragmentacija, pa slijedi nesigurnost, propusti, virusi, nestabilnost, nedosljednost korisničkog doživljaja i izgleda aplikacija i uija ... da napomenem neke stvari. S druge strane medusobna konkurencija gdje ce se kao i sad stotine proizvođača boriti za mrvice iznjedriti ce nekoliko solidnih modela i pad cijena i toliko cijenjen "izbor" uređaja (zapravo se sve svodi na par modela u tisuću kicastih kucista), iz par miljuna aplikacija isplivat ce ponešto za svakog, a uz to ce tjerati Apple i Rim da budu jos bolji. Nokiu sam otpisao, predugo čekaju sa svojim novim open source rješenjem, Microsoft obećava i ako ne isporuči bojim se da je njihovo vrijeme prošlo i da ce kako mobilne platforme prestizu desktop polako gubiti na znacaju. Ukupno svejedno smatram da je appleov i rim-ov put tj gardened wall ugodnije rješenje za veliki broj korisnika kao i sad OSX premda win i dalje drzi preko 90% tržišta.
okay shvatih da pričaš o win za desktop, čime možeš i zanemariti moj prijašnji post
Hrpa proizvođača - to ti se zove sloboda izbora, znaš. Ako nekome treba entry-lvl smarthphone, uzme nešto tipa Optimus ili X8. Ako trebaš neki high-eng, uzmeš Desire recimo. Ako si neki srednjoškolac, uzmeš Wildfire i slično...
Neprilagođeni i neredovni apdejti - lol, pa nije to Jabuka. Ako itko štanca updatea, onda je to Google, koji izbacuje verzije ko Ford automobile u prvoj polovici 20. st.
Segmentacija - da, da, to što ima stvari za apsolutno svakoga, to je negativno. Ako ti treba za posao - imaš poslovne aplikacije, ako ti treba za igranje, imaš kojekakvih aplikacija za krećanje vremena.
Fragmentacija - uhmmm? Jel ti znaš što je to?
Nesigurnost & propusti - što, zahebo FB sa svojom klijentskom aplikacijom i sad je odjednom Android turbo nesiguran?
Virusi - uhmmm, koji? Tamo u ovome topicu linuxaši se kunu da kod njih nema takve gamadi
Nestabilnost - A di si ju vidio?
Nedosljednost korisničkog doživljaja i izgled aplikacija i UIa- to se inače zove customization i to je inače "+", a ne "-". Znam da je to vama Appleovcima viša matematika...
Nemoj mijesati Andorid sa Windowsima za PC :)))
Ne kazem a je Win Phone 7 open source kao Android ali vidim da u ovoj temi svi usporedjuju Win koji se koriste na PC-ju i Andorid i sl.
artfull, daj mi objasni kako ti se da, ti bi se odreko vlastite obitelji da uzdigneš apple i posereš sve drugo.
artfull, daj mi objasni kako ti se da, ti bi se odreko vlastite obitelji da uzdigneš apple i posereš sve drugo.
cuj, ima i Apple svojih mana. Ja ih znam barem dosta dobro, a nema potrebe da ih isticem jer se time bavi 95% ljudi na ovom forumu :D al ovdje riječ je o androidu i njegovim manama, prednostima i budućnosti.
Usporedba je losa. Android je novi IE6... Uskoro ce ga svi dobit sa pametnim telefonom, htjeli ga oni ili ne...
EDIT: Ne znam zašto uopće pođem pisati išta na ovim temama za paraolimpijce.
mislim da se otprilike zna od kojeg prozivodaca mozes dobit brz update
recimo htc po meni je dosta brz
SE s druge strane nije
onome kome je to bitno takve stvari ce znat
kako se ponasa ios4 na iphone 3g?
mislim da se otprilike zna od kojeg prozivodaca mozes dobit brz update
recimo htc po meni je dosta brz
SE s druge strane nije
onome kome je to bitno takve stvari ce znat
kako se ponasa ios4 na iphone 3g?
Kao prosjecni high end android mob ;)
cuj, ima i Apple svojih mana. Ja ih znam barem dosta dobro, a nema potrebe da ih isticem jer se time bavi 95% ljudi na ovom forumu :D al ovdje riječ je o androidu i njegovim manama, prednostima i budućnosti.
Usporedba je losa. Android je novi IE6... Uskoro ce ga svi dobit sa pametnim telefonom, htjeli ga oni ili ne...
Kao prosjecni high end android mob ;)
Ljubomorni KENJ KENJ kao i na svim Android temama, isti autori svaki puta. Ponavljate se uvijek s istim stvarima. Android se brže probija na tržištu, što je je, da li je Android bolji od iOS-a, RIM-a, Symbian-a, sigurno ne možemo reći jer svaki je bolji u nečemu. Ovisi od korisnika do korisnika. Meni bolje paše Android, nekome iOS, nekome RIM itd. Sad ako te toliko smeta uspjeh Android-a, tvoj problem.
Ma treba Nokia izdat novi Symbian, recimo Symbian^60, jer kakav se hype oko Androida stvorio... Uglavnom Android može postat Win, samo da im se to ne odbije u glavu ko Microsoftu sa Win Vistom i IE6.
Ma treba Nokia izdat novi Symbian, recimo Symbian^60, jer kakav se hype oko Androida stvorio... Uglavnom Android može postat Win, samo da im se to ne odbije u glavu ko Microsoftu sa Win Vistom i IE6.
Nokia vec ima novi Symbian, ^3, samo sto ga skoro nitko nije probao, a vecina sere po njemu bez da zna kakav je.
Al dobro, prelazim i ja na Android za jedno tjedan-dva, kad mi sjedne placa. :P
Uzmi Desire HD u ruku pa ces vidit onda "fragmentaciju" i nestabilnost lol.Taj tvoj iphone 4 pojede za dorucak u svim speed testovima.
Onak obican desire brze otvara internet stranice od iphone 4,a HD je jos brzi od desira.
Uzmi Desire HD u ruku pa ces vidit onda "fragmentaciju" i nestabilnost lol.Taj tvoj iphone 4 pojede za dorucak u svim speed testovima.
Onak obican desire brze otvara internet stranice od iphone 4,a HD je jos brzi od desira.
kakve veze s icim ima brzina browsera i jel brže otvara ajfon ili desire. U stvarnosti to u 90% slučajeva ovisi o vezi, OSu i browseru pa tek onda o hw. A ako je trenutno brzi (nemam pojima i nije me briga) radi se o sekundama i desetinkama ... koga briga.
kakve veze s icim ima brzina browsera i jel brže otvara ajfon ili desire. U stvarnosti to u 90% slučajeva ovisi o vezi, OSu i browseru pa tek onda o hw. A ako je trenutno brzi (nemam pojima i nije me briga) radi se o sekundama i desetinkama ... koga briga.
hm
izgleda da je to najbitnije danas
gdje ti zivis?
Svejedno opet je brzi za razliku od iphone-a,skrolanje po meniu je isto fluidno, navodno mu i baterija traje duze nego na iphonu.Jednostano nevidim po cemu bi mogo iphone bit bolji od Desira HD.
Meni je na prvom mjestu BRZINA kod kupnje mobitela i funkcionalnost,kolko vidim nepostoji stvar koja iphone moze a da desire hd nemre.
Jos jedna stvar kaj se tice brzine,pogledaj ovaj video.Tolko o tome da je Android spor.
Svejedno opet je brzi za razliku od iphone-a,skrolanje po meniu je isto fluidno, navodno mu i baterija traje duze nego na iphonu.Jednostano nevidim po cemu bi mogo iphone bit bolji od Desira HD.
Meni je na prvom mjestu BRZINA kod kupnje mobitela i funkcionalnost,kolko vidim nepostoji stvar koja iphone moze a da desire hd nemre.
Jos jedna stvar kaj se tice brzine,pogledaj ovaj video.Tolko o tome da je Android spor.
tko tvrdi da je android spor, al te stvari se mijenjaju od verzije do verzije OSa i browsera, oba su dovoljno brza zaugodno surfanje i ostalo. Što se ostalih specifikacija i opcija tiče negdje je bolji desire, negdje ajfon ... zavisi jel ti više paše veći ili manji uređaj, iOS ili android etc.
ja u svom razredu imam jos dvojicu koji imaju android na mobu i nebi danas znali da ga imaju da im ja nisam rekao(jos je jedan pitao moze li poslati jednu igricu sa nokije x6 na htc-a kojeg ima ), i mislim da jos uvijek vlada misljenje kako je iphone vrh i njega kupuju klinci kako bi se hvalisali...