AMD nastavlja s negativnim poslovanjem

poruka: 33
|
čitano: 2.466
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "AMD nastavlja s negativnim poslovanjem".
17 godina

Nemoguće,kako? To je stvar kao Hrvatskih brodogradilišta, nekome nešto ide u džep!

Moje račuanlo: ASRock ALiveSATA2-GLAN, 1024 MB (DDR2-667 2x512) AMD Athlon 64 3200+ (2),Nvidia GeForce 7600gs (256mb), 160gb....
1. Isatknuti suradnik na gallery.live.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa kako nije moguce.Jedna losa poslovna odluka vamo,jedna tamo + kašnjenje tehnologije=pad vrijednosti

C2DE6400@2,9Ghz, 8600GT512Mb
2GB Crucial Balistix
19" ASUS LCD
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: AMD nastavlja s negativnim poslovanjem

Pa meni se čini vrlo moguće. Troškovi akvizicije ATi-a izazvali su povećanje troškova koji su premašili zaradu za rečenih 358 milijuna u posljednjem kvartalu. Prihod je smanjen zbog izostanka zarade od high-end tržišta koje drži intel svojim Extreme procesorima i zbog slabije prodaje grafičkih kartica do izlaska 3870X2. Ali s obzirom na izlazak 3870X2 i naglo povećanje prodaje, gubitak se smanjio sa 600 na 350 milijuna, skoro 50%.

Prihod po kvartalu je 1.51 milijardu, trošak 1.86 milijardi i gubitak se nadoknađuje iz kapitala firme (tj. u plusu su) ili iz kredita (nezgodnija situacija).

S obzirom da su dionice porasle, znači da firma nije u minusu, tj. kapital pokriva gubitke.

S obzirom na to da su i Phenomi dobri i 3870X2, a i da uskoro dolazi R700 koji bi mogao biti jako dobar i da dolaze brži Phenomi, ove gubitke AMD bi vrlo lako mogao popraviti i prijeći u profitabilno poslovanje.

AMD se može nadati da GT200 i Nehalemi neće biti jako dobri. :)

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina

ne razumijem.Gubitak godišnji je smanjen,profit povečan, a dionice padaju? ja mislim da to nema veze s njiovim poslovanjem pa pale su dionice i sheelu na New Yorškoj burzi a zaraduju masno.

Zapravo i nije važno kolike su ti dionice nego koliko je profit.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Profita nema jer posluju u gubitku. Profit je pozitivna razlika prihoda i rashoda.

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
pa od čega onda žive?
17 godina

Pa nisu ostvarili dobitak radi velikih troškova, jedan dio troškova su i plaće zaposlenima,od čega žive neprofitne organizacije.

17 godina
ok skužio sam bit.
Ne zaraduju!
17 godina

Samo jedan ispravak dug se ne nadoknađuje iz kapitala firme osim u slučaju stečaja, a ovde to nije slučaj.

17 godina
neaktivan

Žive od ogromne zarade od razdoblja prije Core Duo procesora od čega su kupili i ATi. Mogu imati i kredit...

Nije AMD na rubu bankrota, već samo posluje negativno.

17 godina
neaktivan
lebo1 kaže...

Samo jedan ispravak dug se ne nadoknađuje iz kapitala firme osim u slučaju stečaja, a ovde to nije slučaj.

Pod kapital firme sam pribrojio čisti novac na računu, ne nekretnine i pokretnine ili nešto drugo, već čisti novac iz fondova ili mrtvi kapital s računa ili kredit. 

17 godina

Nisam rekao da su na rubu bankrota, samo kažem kako se ne opslužuje dug, npr. ne možeš platiti porez tako da državi daš dio poslovne zgrade, nema logike...

17 godina
neaktivan

Kao što rekoh, ne radi se o nekretninama i pokretninama, već povlačenju uloženog kapitala ili korištenju mrtvog kapitala na računu.

Uostalom nisu troškovi ovdje samo porezi. Najveći dio je R&D odjel.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.4.2008 16:22 (naxeem).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Da, ako se ne pokrenu, mogu se samo nadati....
17 godina
protjeran
naxeem kaže...

Žive od ogromne zarade od razdoblja prije Core Duo procesora od čega su kupili i ATi. Mogu imati i kredit...

Nije AMD na rubu bankrota, već samo posluje negativno.

S obzirom da AMD do početka proizvodnje 45 nm procesora neće imati nikakvih značajnijih noviteta koji bi mogli preokrenuti sadašnje loše trendove, ta "ogromna zarada" će se nastaviti topiti, a prije kraja ove godine će svakako doći do nule. Upravo tada negdje bi Intel trebao predstaviti Nehalem koji će (kako stvari stoje) biti bolji od svega što AMD ima u planovima za ovu i sljedeću godinu. Prema mom mišljenju, pravi problemi im tek predstoje...
17 godina

Ja sam uzeo čisto primjer poreze jer tu stavku troškova imaju sve korporacije, nevažno mogao sam i istraživanje i razvoj, išao sam općenito, ne znam koji su troškovi u kojoj korporaciji najveći, to znaju oni koji čitaju financijska izvješća od poduzeća (vlasnici, manageri).

17 godina
neaktivan

Ah, ne znam kako da ti to kažem, ali AMD je u banani... Ako mi ne vjeroješ pogledaj zadnji dio svoga posta. :D A gubitci su mogući i logični kada pogledate po kojoj avg cijeni AMD prodaje proceve a po kojoj Intel.

naxeem kaže...

S obzirom na to da su i Phenomi dobri i 3870X2, a i da uskoro dolazi R700 koji bi mogao biti jako dobar i da dolaze brži Phenomi, ove gubitke AMD bi vrlo lako mogao popraviti i prijeći u profitabilno poslovanje.

17 godina
neaktivan

Ne slažem se da je AMD u banani. Za Nehaleme nemamo pojma kakvi će biti.

Što se cijene tiče, AMD je višestruko pristupačniji od intela. Novi Phenomi s i brži od Q6600 i koštaju manje.

AMD uopće ne kaska toliko za Intelom. Da, AMD nema ništa brzo kao ono što brzo ima Intel u QX seriji, ALI za istu cijenu AMD je mrvicu brži, a za iste performanse AMD je i jeftiniji.

AMD nema ništa što može parirati intelovim $1000 procesorima tj. Extreme seriji, ali zato za ~200 eura dobijete CPU brži od ~200 eura Q6600. Osim što je nešto brži, hladniji je, manje struje troši i ima puno bolji rad s memorijom (integrirani mem. kontroler) čime diže memorijsku propusnost daleko iznad intela.

Da, to je najjače što AMD ima, ali tržište koje kupuje desktop procesore iznad Q6600 je jako maleno. Na tržištu serverskih procesora, AMD uopće ne stoji loše jer su Opteroni jako dobri procesori, a opet jeftiniji od intela.

Ista stvar je i na području grafičkih kartica. S cijelom posljednjom serijom AMD je potpuno odbacio tzv. extreme enthusiast tržište izdavši $400 karticu koja je potukla $600 kartice sve do dolaska 9800GX2 koja je opet $550-$600 kartica (istina, brža od 10-40%).

Mainstream, tj. umjereno tržište je 60% sve prodaje desktop računala. 30-35% je prodaja jeftinih računala, a tek manje od 10% je tržište gdje se za procesore i grafičke kartice daje i po 1000 dolara.

AMD ima i jeftinije ploče, što u konačnici umjesto 4000kn za ploču i CPU dođe manje od 3000kn što nije zanemarivo. Jeftinije grafičke kartice...

Spider platforma je jako jeftina, a jako moćna. Da ne govorim o potpuno pasivnim multi-card konfiguracijama s Phenomom gdje je jedini ventilator onaj na napajanju.

17 godina

Nije važno imati dobar proizvod, on mora prodavati svoje proizvode, samo znam da je tržišni segment za proc i graf (tipa 1000novčanih jedinica) najefikasniji,sad koliko je efektivan sigurno vrlo malo, s ekonomske strane gledano najjači proizvod bilo CPU i grafička može pogurati i prodaju slabiji, npr nekad se prestavljaju ekstremne komponente čisto da bi se pokazala neka moć ili prestiž što itekako utječe na prodaju drugih proizvoda istog proizvođača.

17 godina
Ja vjerujem da AMD želi što brže i više zaradit novce.A ne napraviti neštošto bi se svidjelo ljudima.
17 godina
unknown kaže...
Ja vjerujem da AMD želi što brže i više zaradit novce.A ne napraviti neštošto bi se svidjelo ljudima.
 Da žele što prije zaraditi novce bez obzira na kvalitetu nebi poslovali ovoliko dugo, valjda bi ih tržište prepoznalo, a da bi se nešto svidjelo ljudima ne znači da je dobro:)
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

AMD uopće ne kaska toliko za Intelom.

Mogao bi i na ostatak posta odgovarati, ali sumnjam da bi te mogao uvjeriti. ;)
A ako tebi nije problematično to što AMD prodaje jeftino procesore jer ih ne može skupo jer su spori onda ne vidim što bi ti smatrao problematičnim. I priče o IMCu zaboravi jer su nevažne, C2 je brži.  Da znam u odnosu na godinu dana stari Q6600 Phenom ne izgleda jako loše. Veliko dostignuće. :D
I BTW ja nikada ne bi uzeo neki Phenom na 2.2 jer ne vidim baš previše koristi od 4 relativno spore jezgre.

17 godina
neaktivan

Jako dobro receno :D

Postoji nade za njih, ali ja vidim kod njih mega uspjeh kao prije nekoliko godina, samo ak ucine nes sa svojim 64bitnim procesorima, sto jos nije uradjeno :P

Inace prva generacija Phenoma me razocarala, te sad oni osjecaju posljedice ;)

"In life there is from 'A' to 'B' to 'C'. In parkour there is no 'B'"
17 godina
neaktivan

?? Pa odgovori, rado bih čuo.

Ali radi se o čistoj matematici. Niske cijene su tržišna igra, kužiš?

Da, Q6600 je star, a Q9300 je nov, a opet sporiji od Phnoma 9850.

Ono što ti pokušavam kazati je: rijetko će tko kupiti procesor iznad 200 eura ili kod nas 1500kn. Rijetko. A pogotovo rijetko će se naći netko tko će kupiti procesor od 1000 eura.

Dakle, AMD trenutno uopće ne zanima tako malo tržište koje kupuje procesore iznad 200€ i tržište bacača novca za 1000€. To tržište je mizerno.

2.2 ne (košta 100 eura), ali 2.5 da i taj 2.5 je bolji od intelovog Q9300 2.5. Moraš znati da frekvencije apsolutno ništa danas ne znače jer nisu mjerilo i nema reference osim u istoj porodici (nije nikad ni bilo moguće usporediti amd i intela po frekv.).

Taj Phenom na 2.5 košta manje od Q6600, Q9300, E8500, a i dalje je brži od njih. Skuplji segment ionako je premalen.

U testu: test

možeš vidjeti da je Phenom bolji procesor, a da posebno ima 20% veću memorijsku propusnost i od Q9770 koji košta preko 1000 eura.

U ostalim testovima Phenom 9850 je negdje mrvicu sporiji, negdje mrvicu brži, a negdje jednak sa Q6600. A košta manje.

Dakle, ne vidim nikakav problem u jednostavnoj jednadžbi cijene i brzine.

Ono što jedino šteti AMD-u je činjenica da nema marketing zasnovan na "najbrži smo" i da nema taj segment tržišta, ali osim za marketing, procesori iznad 200 eura teško nalaze kupce jer iznad te cijene, omjer performansi i cijene kvari se za desetak puta.

17 godina

Malo sam gledao cijenike nigde nisam vidio taj 9850 za kupit, a kad dođe u prodaju valjda će i intel spustiti cijnu svojim procesorima, pa cijena neće biti odlučujući faktor. Od amd sam posljednjih godina navikao na puno bolje procesore u odnosu na intel, pa me sadašnji odnos razočarao, možda nije toliko loš koliko se meni čini, ali je daleko od onoga prije par godina...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ono što ti pokušavam kazati je: rijetko će tko kupiti procesor iznad 200 eura ili kod nas 1500kn. Rijetko. A pogotovo rijetko će se naći netko tko će kupiti procesor od 1000 eura.

Dakle, AMD trenutno uopće ne zanima tako malo tržište koje kupuje procesore iznad 200€ i tržište bacača novca za 1000€. To tržište je mizerno.

2.2 ne (košta 100 eura), ali 2.5 da i taj 2.5 je bolji od intelovog Q9300 2.5. Moraš znati da frekvencije apsolutno ništa danas ne znače jer nisu mjerilo i nema reference osim u istoj porodici (nije nikad ni bilo moguće usporediti amd i intela po frekv.).

Taj Phenom na 2.5 košta manje od Q6600, Q9300, E8500, a i dalje je brži od njih. Skuplji segment ionako je premalen.

možeš vidjeti da je Phenom bolji procesor, a da posebno ima 20% veću memorijsku propusnost i od Q9770 koji košta preko 1000 eura.

U ostalim testovima Phenom 9850 je negdje mrvicu sporiji, negdje mrvicu brži, a negdje jednak sa Q6600. A košta manje.

Ono što jedino šteti AMD-u je činjenica da nema marketing zasnovan na "najbrži smo" i da nema taj segment tržišta, ali osim za marketing, procesori iznad 200 eura teško nalaze kupce jer iznad te cijene, omjer performansi i cijene kvari se za desetak puta.

Tvoji drugi postvi su pametni, ali stvarno ne znam što da ti kažem na ovo...
20% veća memorijska propusnost???-nebitno
pogledaj si ovaj link pa da vidimo kako Phenom rastura:

@Dakle, AMD trenutno uopće ne zanima tako malo tržište koje kupuje procesore iznad 200€ i tržište bacača novca za 1000€.

Krivo, krivo, krivo- AMD vrlo mnogo zanima to tržište, samo ne mogu napraviti proc za to tržište.
Ukratko: AMD ima pristupačne QC ali vjerovao ti meni ili ne problem je u tome što ima samo njih. Dakle oni procevi na kojima bi tukli više od 100$ profita po procu nemaju u ponudi. I dosta ljudi kupuje brze procesore.

17 godina
protjeran

naxeem u pravu si. Intelov marketing radi čuda. AMDovi procesori nisu toliko loši i spori da se nebi trebali uzeti u obzir kod kupnje.  Za  najbrže  procesore  postoje  područja  u  kojima  treba  takva brzina ali  prosječnom  korisniku  totalno  nebitno  pa  i  hard core gameru.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nisam bas od neke rasprave ali phenom od 250$ koji je sporiji 25% od qx9770 koji ima cijenu 1500+$... Nemojte me krivo shvatiti, i ja bi zelio imati dva qx na skulltrail-u sa dvije 9800gx2 i 16GB FBDDR... ali moje zelje, kao i zelje 70% korisnika racunala padaju u vodu kad pogledaju bankovni racun... Nismo svi tatini sinovi... Trenutno usporedjivati AMD i Intel je glupo jer AMD nema 1000+ eura proc. da bi parirao Intelu u tom segmentu, a Intel nema (a nikad nije ni imao) omjer cijena/perf. procesore da bi parirao AMD-u u tom segmentu... U dosta se stvari slazem s naxeemom ali AMD stvarno ceka bolja vremena i ima ocajan marketing (znam, radim u marketingu)...

Nemam vremena sad...

pozz...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zoidberg kaže...
naxeem kaže...

Tvoji drugi postvi su pametni, ali stvarno ne znam što da ti kažem na ovo...
20% veća memorijska propusnost???-nebitno
pogledaj si ovaj link pa da vidimo kako Phenom rastura:

@Dakle, AMD trenutno uopće ne zanima tako malo tržište koje kupuje procesore iznad 200€ i tržište bacača novca za 1000€.

Krivo, krivo, krivo- AMD vrlo mnogo zanima to tržište, samo ne mogu napraviti proc za to tržište.
Ukratko: AMD ima pristupačne QC ali vjerovao ti meni ili ne problem je u tome što ima samo njih. Dakle oni procevi na kojima bi tukli više od 100$ profita po procu nemaju u ponudi. I dosta ljudi kupuje brze procesore.

Hmm... Čekaj.. nisi mi jasan.
Znaš li ti čitati engleski jezik?
Znaš li što znači... recimo pojam "memory bandwidth"?

Dakle, http://www.legitreviews.com/article/682/3/ u testu koji si i ti dao, imamo test memorijske propusnosti, tj. memory bandwidtha:
$235 -- AMD 9850 - 10049
$1,430 -- Intel QX9770 - 8332

Dakle, Intel je 608% skuplji, a ima skoro 20% manju memorijsku propusnost.

Ja ne znam koju si ti školu završio, ali ovo su osnove matematike.

U svemu ostalom 9850 više manje parira Intelu Q6600.

Većina ljudi želi procesor do max $250, pa 95% ljudi ni ne gleda ništa skuplje. Dakle, AMD je itekako u igri.
Dodajmo ovome Spider platformu i mogućnost da spojiš 4 AMD grafičke, na vrhunsku AMD ploču s ovako finim B3 procesorom... ajaj baš jako fina mašina.

Intelove ploče su od 15-50% skuplje, procesori su mrvicu skuplji, DDR3 je preskup a skoro pa beskoristan...

AMD uopće ne stoji loše niti je Phenom loš. Dapače, jako je dobra opcija. Dodaj tome da Phenom radi ispod 1.5V, a Intelovi procesori iznad 2.5V... odnosno 1.25 i 2.65... što je skoro pa 1V razlike.

Ako nadalje promotriš ovaj test:

onda ćeš vidjeti da je uglavnom Phenom 9850 na razini X6800 (čak ne Q6600 nego brže) osim u nekim specifičnim situacijama gdje intel vodi.
Dapače, u nekim stvarima AMD9850 također odnosi jasnu pobjedu.
Eh da, ovo gdje piše "Skulltrail", to je dvoprocesorski osmojezgreni sustav , tako da ne misliš da se radi o običnom jednom intelu. To je tu radi usporedbe.

U svakom slučaju: jako jeftin procesor i odličan izbor za one kojima je više od $250 previše za procesor. Većini jest. Onima kojima je $1500 mala cijena, oni i nemaju izbora osim intela.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.4.2008 16:20 (naxeem).
17 godina

Koliko poruka na temu AMD i Intel:)

Samo da vas posjetim da je AMD.ova serija FX u svoje vrijeme koštala preko 1000 $, sad najjači AMD bi koštao isto da je odnos snaga kao nekad...Prema tome po cijeni vidiš ko je u prednosti, a da AMD ne cvijetaju ruže vidi se po poslovnim rezultatima, da se intelovi proizvodi ne prodaju odlilčno valjda ne bi zarađivali koliko  zarađuju, za svaki segment tržišta su u plusu, valjda manageri u intelu znaju gdje je lova, prema tome pričati da oni opslužuju manji dio tržišta a ovoliko zarađuju su gluposti. A to da amd živi na lovorikama od prošlih godina su naglabanja, da ima lošu službu za marketing mislim da ovde niko nije kompetentan da to ocijeni, uostalom i ta je služba dio korporacije pa možda ne može biti bolja od ostatka firme.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice