Ali nikako da ljudi shvate da je tih 8100 kn za iPhone zapravo za budale. Tko je imalo pametan, za taj novac ga nece uzeti.
Ljudi kojima on stvarno treba (citaj: poslovni korisnici) ce ga kupiti s tarifom i kao takav je iskljucivo fukcionalan. Oni koji ga kupe otkljucanog jos ce dodatno placati neku podatkovnu tarifu pa ih nece izaci ni 8k kn vec 10.000 kn i vise.
Zato, ljudi, razmislite je li vam taj uredjaj zaista potreban i mozete li naci alternativu u vidu Androida.
j*** vas ajfone, ali ajd ak već toliko košta, mene samo zanima jedna stvar: dal ja dobijem za tu cijenu i par gospođica za pružanje raznih seksualnih usluga?
mislim za tu lovu bi i trebalo.
Evo još jednog iz linije za pametne koji mjesečno troši 25 kn na mobitel i uglavnom mu služi za igranje.
a jbt daj ne glumi i ne pravi se pametan, i kaj onda ak trošim? nisam ko većina kaj ima bogate starce pa da mu kupuju mobitele i bonove. dajte odrastite, dat za j*** mobitel 8k kuna???
to je j*** mobitel!!
Ali 8098 kuna ia otključani iphone je malo.Novčanica od 10 kn i sve sređeno! (Petric mora shvatiti da se stavlja zarez ili ništa a ne točka)
8098 kn za otključani iPhone - ajde mi popuši.
WTF?!?
- Petric je napisao 8.098 - pravilno je 8,098 ili 8098 . Ovako ispada da je 8kn i 098 lipa
- 8098 kn za otključani iPhone je previše - poručujem T-Scumu "Ajde mi popuši"
Jel sada jasno?
Nije mi jasno koji su ti koji kupuju iPhone i slične uređaje a troše manje od 150 ili 300 kn mjesečno na telefon i net ... čemu onda iPhone?? cca 1000 kn je maksimum koji bih ikada dao za neki telefon i iPhone 4 ili 5 će se sasvim ljepo uklopiti u tu računicu.
Plakati da je iPhone skup jer košta, neznam 4000 kn, a neki drugi uređaj koji košta 2500 nije, mogu samo balavci kojima takav uređaj niti je namjenjen niti im treba. To se kupuje u tarifi koju ionako trošiš ili se ne kupuje ili ti je svejedno da košta i 18 000 kn jer si prepun para.
Ja bi htio bit faca, imat iPhone4 ali ne bi htio dat puno para... (ni odmah, a ni kroz pretplatu)
A ti mobiteli za 2500kn, nije to ni lijevo ni desno... Nit si faca, niti si bas novce ustedio...
Ali nikako da ljudi shvate da je tih 8100 kn za iPhone zapravo za budale. Tko je imalo pametan, za taj novac ga nece uzeti.
Ljudi kojima on stvarno treba (citaj: poslovni korisnici) ce ga kupiti s tarifom i kao takav je iskljucivo fukcionalan. Oni koji ga kupe otkljucanog jos ce dodatno placati neku podatkovnu tarifu pa ih nece izaci ni 8k kn vec 10.000 kn i vise.
Zato, ljudi, razmislite je li vam taj uredjaj zaista potreban i mozete li naci alternativu u vidu Androida.
Upravo tako... ista stvar s npr. Photoshopom... ljudi se žale zašto košta (lupam) 15000 kn, a ne shvaćaju da je to alat za ljude kojima nije problem to platiti... Oni mogu koristiti i neke jeftinije alate s kojim će napraviti isti posao.
Cijena je očekivana. Mene bi izašao u flexiju 1 kn ( sa pa riljada bodova ). Obzirom da mi na 3Gs ističe ugovor tek na ljeto, uzet ću vjerojatno peticu koja će do tad ziać zajedno sa iOS5.
Nije mi jasno koji su ti koji kupuju iPhone i slične uređaje a troše manje od 150 ili 300 kn mjesečno na telefon i net ... čemu onda iPhone?? cca 1000 kn je maksimum koji bih ikada dao za neki telefon i iPhone 4 ili 5 će se sasvim ljepo uklopiti u tu računicu.
Plakati da je iPhone skup jer košta, neznam 4000 kn, a neki drugi uređaj koji košta 2500 nije, mogu samo balavci kojima takav uređaj niti je namjenjen niti im treba. To se kupuje u tarifi koju ionako trošiš ili se ne kupuje ili ti je svejedno da košta i 18 000 kn jer si prepun para.
Nego nek mi netko preporuči neki android pristojan za recimo cca 1000-1200 kn onda jer bi moja nećakinja rado takav telefon, a obzirom joj je iPhone skup, a vidim da očigledno ima super jeftinih super telefona dajte neku preporuku.
Genije se vratio s izjvama tipa :"Plakati da je iPhone skup jer košta"
Za necakinju bi ti preporucio X10, ako vec mora biti TM, koju ovisno o bodovima i izabranoj pretplati mozes dobiti za 98 kuna na firmu i jos bude otkljucana..... Pa ti se mala moze rugati iphonu.....
I nisam znao da je jobsy nekome specificno namijenio iphone? Ako je to slucaj cini mi se da ga je specificno namijenio glupanima a dali oni mogu biti balavi ili ne u to necu ulaziti? Zanima me anketa u kojem postotku korisnici iphona sami sebi placaju telefonske racune a u kojem roditlelji ili firma. Vjerujem da je bar 90% u korist roditelja i firmi. Gdje je opet velika prednost u postotku roditelja nad firmama.
Zašto su samo poslovni korisnici ti koji trebaju tarifu? Što jednom studentu nije potrebno da može checkirati mail, skidati predavanja i slično u pokretu? I što ako netko ne voli android i želi baš iOS. Jedina druga alternativa je uzimanja 3GS-a ili 3G-a koji su već stariji uređaji(ne kažem loši samo stariji). Barem ja nisam takav da danas kupujem nešto što je staro jednu ili dve godine, kad kupujem želim da je to novo...
koliko je 3gs sad?i u simpa paketu?
Koliko ja znam iPhone se ne prodaje u simpa paketu.
http://www.t-mobile.hr/1/10-30-01-00-00.asp
Iphone na Simpi:
4 - 32GB - 5500kn
4 - 16GB - 4600kn
3 - 8GB - 3700kn
Najskuplji prepaid telefoni ikada, igdje.
Ja bi htio bit faca, imat iPhone4 ali ne bi htio dat puno para... (ni odmah, a ni kroz pretplatu)
A ti mobiteli za 2500kn, nije to ni lijevo ni desno... Nit si faca, niti si bas novce ustedio...
Haha,Faca je onaj tko vozi Ferari i slične super aute, faca je onaj tko ima deset metarnu jahtu i barem tri vile na jadranskoj obali.
A frajerišanje sa iPhoneom ne priznam jer ga svaka budala može kupit na pretplatu.
Iphone na Simpi:
4 - 32GB - 5500kn
4 - 16GB - 4600kn
3 - 8GB - 3700kn
Pa 16GB model je 100kn skuplji od desire-a a za tu razliku u cijeni dobiješ na iphonu 12GB-a više memorije, tako da ti opet dođe tu. Ali 1000kn više za duplo veću memoriju mi je blesavo, kao i tisuću kuna manje za 3GS koji je star godinu dana
Cijena je očekivana. Mene bi izašao u flexiju 1 kn ( sa pa riljada bodova ). Obzirom da mi na 3Gs ističe ugovor tek na ljeto, uzet ću vjerojatno peticu koja će do tad ziać zajedno sa iOS5.
Nego nek mi netko preporuči neki android pristojan za recimo cca 1000-1200 kn onda jer bi moja nećakinja rado takav telefon, a obzirom joj je iPhone skup, a vidim da očigledno ima super jeftinih super telefona dajte neku preporuku.
Kupim skoro 2 Desire za tu lovu, koji je po meni bolji ppc od iPhone-a(ima flash i ne gubi signal) a o DesireuZ da ne pricam.....
koliko je 3gs sad?i u simpa paketu?
Koliko ja znam iPhone se ne prodaje u simpa paketu.
http://www.t-mobile.hr/1/10-30-01-00-00.asp
Iphone na Simpi:
4 - 32GB - 5500kn
4 - 16GB - 4600kn
3 - 8GB - 3700kn
pa i nije skupo. svojedobno sam HD2 platio toliko, doduše otključanog..
Al opet, nakon što iskusiš rad i surfanje na 4,3"ekranu svaki manji ispada smiješan.
Haha,Faca je onaj tko vozi Ferari i slične super aute, faca je onaj tko ima deset metarnu jahtu i barem tri vile na jadranskoj obali.
A frajerišanje sa iPhoneom ne priznam jer ga svaka budala može kupit na pretplatu.
Odijelo ne čini čovjeka, pa tako ni iPhone od njega ne može napraviti facu. Ne znam zašto ljudi pate od tih predrasuda.
Zašto su samo poslovni korisnici ti koji trebaju tarifu? Što jednom studentu nije potrebno da može checkirati mail, skidati predavanja i slično u pokretu? I što ako netko ne voli android i želi baš iOS. Jedina druga alternativa je uzimanja 3GS-a ili 3G-a koji su već stariji uređaji(ne kažem loši samo stariji). Barem ja nisam takav da danas kupujem nešto što je staro jednu ili dve godine, kad kupujem želim da je to novo...
Da, ali tarife koje nudi T-Com uz iPhone nisu za studente, niti je iPhone uopce telefon za studente. Ovdje pricamo o tarifama za iPhone, a sumnjam da bi ijednom iole normalnom studentu pogodovala ikoja od njih.
edit: nemaju svi luksuz da biraju hoce li iOS, oni koji ne mogu imaju alternative.
Zašto je cijena tak visoka? Da pomoću bodova i tih ostalih gluposti mogu prodavati uređaje po realnoj cijeni, tj. zadržati robove (tmobile je najskuplji operater) a zarada im je na naivcima kojima je to prva pretplata ili dolaze s drugih mreža da bi uzeli iphone, jednostavnije porez na glupost.
A šta se moze očekivati od lopovske firme kao što je T-com
Genije se vratio s izjvama tipa :"Plakati da je iPhone skup jer košta"
Za necakinju bi ti preporucio X10, ako vec mora biti TM, koju ovisno o bodovima i izabranoj pretplati mozes dobiti za 98 kuna na firmu i jos bude otkljucana..... Pa ti se mala moze rugati iphonu.....
I nisam znao da je jobsy nekome specificno namijenio iphone? Ako je to slucaj cini mi se da ga je specificno namijenio glupanima a dali oni mogu biti balavi ili ne u to necu ulaziti? Zanima me anketa u kojem postotku korisnici iphona sami sebi placaju telefonske racune a u kojem roditlelji ili firma. Vjerujem da je bar 90% u korist roditelja i firmi. Gdje je opet velika prednost u postotku roditelja nad firmama.
pa da, skup je jer košta toliko i toliko ... ... što ti nije jasno ili što ti je neispravno u toj konstrukciji?
Što se X10 tiče, nema je ispod 2600 kn i to sa 6000 bodova bez ugovora, to je vama vjerojatno jeftino, njoj nije. ima ona mini za cca 1700 kn isto sa 6000 bodova ... i kao članu flexija. to je jeftino? To se može rugati iPhoneu ... igrao sam se malo sa njom, za curice je ok iako iPhoneu nije do koljena ni jedna ni druga verzija, bar za mene. Dakle ima li nešto da je android na tome i da ne košta ko ruka i noga? mislim da nema.
Što se statistika tiče, bila je jedna gdje je oko 50% korisnika iPhone a u USA poslovni korisnici.
Odijelo ne čini čovjeka, pa tako ni iPhone od njega ne može napraviti facu. Ne znam zašto ljudi pate od tih predrasuda.
bio je neki dan dokumentarac o modi u Velikoj Britaniji.
naime,prikazao je da najviše na robu i gadgete troši srednji stalež i oni koji su tek zaradili neke novce. dok viša klasa tome ne pridaje nikakvu važnost. oni znaju gdje jesu i šta imaju i nemoraju se nikome dokazivati.
Osobno nemam ništa protiv iPhonea, mobitel je po specifikacijama dobar još kad ga JB-aš i sam bi trebao jednog dobiti jefitno, ali 8000kn je stvarno stvarno previše...
Bilo bi zgodno... ali nije potrebno.
Da, ali tarife koje nudi T-Com uz iPhone nisu za studente, niti je iPhone uopce telefon za studente. Ovdje pricamo o tarifama za iPhone, a sumnjam da bi ijednom iole normalnom studentu pogodovala ikoja od njih.
edit: nemaju svi luksuz da biraju hoce li iOS, oni koji ne mogu imaju alternative.
Objasni mi molim te zašto iphone ili onda bilo koji drugi high end smartphone nije za studenta? Što poslovni korisnici toga pametno mogu sa iphonom uraditi da ja nemogu? Ne govorim sada o tarifama nego o uređaju, a tarife su krivac zašto si student ili netko drugi nemože priuštiti uređaj, ali nevidim zašto on istome bi bio nepotreban?
Kupim skoro 2 Desire za tu lovu, koji je po meni bolji ppc od iPhone-a(ima flash i ne gubi signal) a o DesireuZ da ne pricam.....
za koju lovu? ja bi ga uzeo za 1 kn. ili za par sto max. kao i 3Gs.
Meni nije jasno zasto se toliko ljudi na ovom forumu zali na T-Com. Pa pogledajte cijene kabelskih/IPTV usluga u susjedstvu. Jedini meni dostupan kabelski operater (Monet d.o.o.) nudi 47 kanala po cijeni od 80 kn. T-Com s druge strane nudi IPTV uslugu od 100 i nesto kanala za 65 kn ako se ne varam. Internet veza odlicna, flat paketi, a meni dostupan flat paket je bijedne brzine i kosta 400 kn + najam modema + pdv.
Objasni mi molim te zašto iphone ili onda bilo koji drugi high end smartphone nije za studenta? Što poslovni korisnici toga pametno mogu sa iphonom uraditi da ja nemogu? Ne govorim sada o tarifama nego o uređaju, a tarife su krivac zašto si student ili netko drugi nemože priuštiti uređaj, ali nevidim zašto on istome bi bio nepotreban?
Zašto fini restorani nisu za studenta? Pa i u njima se kao u menzama jede...
Svaka roba ima svoju ciljanu publiku, a studenti u ovom slučaju to nisu. Amen
Svaka roba ima svoju ciljanu publiku, a studenti u ovom slučaju to nisu. Amen
E upravo sam to htio rec, ali nisam uspio pronac rijeci. Nitko ne brani studentu (ako je u mogucnosti) da nabavi spomenuti uredjaj (ako hoce i otkljucan).
edit: i ja sam student i koristim Samsung i900 omnia i ne postoji radnja koju ne mogu obaviti s ovim mobitelom, a da to mogu s iPhoneom.
Volim iPhone, imam iPhone, "branim ga" kad ga vi zločesti napadate (:D), al ga brate za 8 soma kuna ne bi kupio ni da mi ga Jobs osobno doma donese!! Ovo je pretjerivanje van svake mjere!
(s time da preko pretplate košta još i više kad se sve zbroji!)
Ali svi koji zele iPhone (ukljucujuci i one kojima treba i one koji ga samo zele) neka imaju na umu da ce ga za pola godine moci dobiti polovnog za 2000 kn.
Zašto je cijena tak visoka? Da pomoću bodova i tih ostalih gluposti mogu prodavati uređaje po realnoj cijeni, tj. zadržati robove (tmobile je najskuplji operater) a zarada im je na naivcima kojima je to prva pretplata ili dolaze s drugih mreža da bi uzeli iphone, jednostavnije porez na glupost.
A, ne ne! Najskuplji je VIPnet, i to toliko da mu treba kapu skinuti i pokloniti se!
Ali svi koji zele iPhone (ukljucujuci i one kojima treba i one koji ga samo zele) neka imaju na umu da ce ga za pola godine moci dobiti polovnog za 2000 kn.
kao i sa svim ostalim elektroniskim uredajum nakon 6 mjeseci....