200.000 Zemljana želi na Mars

poruka: 101
|
čitano: 10.996
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "200.000 Zemljana želi na Mars".
16 godina
neaktivan

Nismo mi zemljoljubi ili ne zemljoljubi već smo možda malo zreliji i realniji. Naglasak na to realniji.

Tehnika treba još dosta napredovati. Godinu dana puta do Marsa koji nam je prvi susjed u svemiru, mislim na planet, kud i kako negdje dalje?

Ne da smo spori nego smo j... spori sa današnjom tehnikom koja je i j.. napredovala ali ne dovoljno.

A o tome da je Mars totalno negostoljubiv za nekakav život na njemu uopće ne treba trošiti riječi.

Flora i fauna nula bodova i na to čovjek ne može bitno niti utjecati. Osim na 200 kvadrata neš ti velike površine na jednom cijelom planetu. :)

bug caruje, um klade valja

3 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: 200.000 Zemljana želi na Mars

sa danasnjom tehnologijom nebi bio nikakav problem na marsu napraviti koloniju, ne govorim o nikakvim velikim roporcijama, alo ovo sto oni zele, poslati cetvero ljudi, je vrlo moguce, a sto se brzine kretanja tice, nebi vrjerovao koliko tu ti "brodovi" zapravo brzi, to su brojevi koji se racunaju u kilometrima po sekundi, ali to su nezamislive udaljenosti, voyager putuje od 70tih i tek je nedavno izasao iz suncevog sustava, to su igre velikih brojeva....

marvel at perfection for it is fleeting, you have brought sin to haven, and doom upon all the land
15 godina
protjeran

Treba otić sa ovog svijeta, pa bio to Mars ili planet Vulkan. {#}

B-A-R-C-A
14 godina
neaktivan

evo zanimljivog dokumentarca o hipotetskoj situaciji kada bi saznali da će za 70-ak godina u sunčev sustav uletiti neutronska zvijezda i potpuno ga uništiti. Naravno, mnogo toga nije potpuno (niti smisleno) razrađeno, ali je zanimljiv za pogledati.

let's put a smile on that face
Moj PC  
0 1 hvala 1
11 godina
neaktivan
Onjegin kaže...

Taj vic nema ničeg poučnog osim što govori da je na Floridi bolje već u Kanadi.

Mrzim sve temperature više od 15° Celzijevih, mrzim miris mora, mrzim plaže, mrzim kupače i mrzim obalne turiste.

Zašto u ovu temu dolaze zagriženi zemljoljubi?

ako sam ja zemljoljubac onda si ti zemljomrzac. Ja nisam napisao to u smislu da mrzim sve sto je izvan zemlje, ali gledam to realno. 

Kolonisti ce oduvjek ovisi o hrani sa zemlje, o resursima sa zemlje recimo mozda budu oni mogli uzgajati neku hranu u svojem malenom plasteniku ali koliko vidim to neče biti dosta. Probajte zamisliti koliko bude koštala hrana na marsu, ako čokolada od 100 grama na zemlji dođe evo naprimjer 7 kuna, na marsu bude došla 107 kuna, možda i više. Ovdje se ne misli na samo to, nego i na ostale proizvode i potrošne materijale za te kupole u kojima bi kolonisti živjeli. 

Ja jesam za koloniziaciju izvan zemlje ali neka to bude planet na kojem nečes ovisi o resursima sa zemlje. 

Ja mislim da će to isprva financirati neke agencije, no kad im to dosadi dalje budete ovisi o samim sebi. Mislim da bude došlo čak do toga da će na naslovnici 24 sata biti neki naslov "POMOGNITE MARSOVCIMA, NEMAJU ZA HRANU, NEMAJU NITI ZA OSNOVNE POTREPŠTINE i za ostale stvari, takoder nemaju ni za guzicu brisati niti išta. 

Teško je doći do Marsa, putovanje mislim da traje preko 3mj ako se ne varam,  stom prilikom utroši se dosta goriva i dosta resursa. Ako je to teško onda je sigurno teško tj 100puta teško nazad doći tj dovesti koloniste nazad. Jer na marsu ne postoji gorivo za rakete, ne postoje  rezervni dijelovi, čak bude i na Marsu cestu teško napraviti jer ne postoje odgovarajuči strojevi. 

Ispričavam se na pravopisu, no valjda razumijete što zelim reći.

Mrzim sve temperature više od 15° Celzijevih, mrzim miris mora, mrzim plaže, mrzim kupače i mrzim obalne turiste.

Možda da se oseliš u Kanadu za početak ili na još hladnije mjesto Antarktika ?  U nekim dijelovima zemlje sigurno postoje uvjeti koji ti odgovaraju. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.1.2014 13:02 (Markić7).
17 godina
neaktivan
Markić7 kaže...
...

Teško je doći do Marsa, putovanje mislim da traje preko 3mj ako se ne varam,  stom prilikom utroši se dosta goriva i dosta resursa. Ako je to teško onda je sigurno teško tj 100puta teško nazad doći tj dovesti koloniste nazad. Jer na marsu ne postoji gorivo za rakete, ne postoje  rezervni dijelovi, čak bude i na Marsu cestu teško napraviti jer ne postoje odgovarajuči strojevi. 

...

Pa zato i kazu da je to putovanje u jednom smjeru.

Ako projekt uspije, doci ce tamo, zivjet ce u tim nastambicama od 200 kvadrata, proizvodit ce hranu u tom svojem plasteniku (vjerojatno bi mogli koristiti i nesto slicno Soylentu, a danas se eksperimentira i s 3D printerima) - na neodredeno. Svi koji su se prijavili su punoljetni i nadam se da shvacaju da se govori o putovanju u jednom smjeru, nema povratka.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
17 godina

Koje su ovo retardacije o skupim svemirskim projektima koji bacaju ljude na prosjački štap i slične gluposti ? SAD godišnje troši 700 milijardi dolara na svoj stroj za ubijanje terorista dok je NASA-in godišnji buđet 17 milijardi dolara. Tu se apsolutno jasno vidi što je prioritet. Da je ulaganje u znanost i razvoj put svemira poput ulaganja u krađu nafte već bi istraživali Proxima Centauri.

5 0 hvala 0
14 godina

Ono... na temelju današnje tehnologije nekako mi se čini da nitko živ neće stići do Marsa. Prva stvar koja mi pada na pamet jest radiacija. Nakon radiacije razni tehnički kvarovi koji se mogu desiti kroz putovanje jer nije moguće stvoriti identične uvjete na Zemlji u svrhu testiranja. Pa onda tek Mars...

Ček, šta nisu poslali neko drugo biće do Marsa još? Nisam nigdje čitao. Ne mogu početi sa čovjekom, haha. Ako nisu, vjerujem da budu za nekoliko godina.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.1.2014 14:46 (tigerija).
Moj PC  
1 4 hvala 0
15 godina
tigerija kaže...

Ono... na temelju današnje tehnologije nekako mi se čini da nitko živ neće stići do Marsa. Prva stvar koja mi pada na pamet jest radiacija. Nakon radiacije razni tehnički kvarovi koji se mogu desiti kroz putovanje jer nije moguće stvoriti identične uvjete na Zemlji u svrhu testiranja. Pa onda tek Mars...

Ček, šta nisu poslali neko drugo biće do Marsa još? Nisam nigdje čitao. Ne mogu početi sa čovjekom, haha. Ako nisu, vjerujem da budu za nekoliko godina.

Ljubitelji zivotinja bi se pobunili. Sljedeci idealan primjerak za slanje je prosjecni big brother kandidat.
Potpis!
11 godina

Cijeli video vam objasnjava kad budemo zapravo isli na mars, kak bumo tam dosli, kaj bu mo radili i iz kojih razloga je nasa odustala od svega i nije htjela nikog poslusati u vezi odlaska na mars

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice