200.000 Zemljana želi na Mars

poruka: 101
|
čitano: 10.994
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "200.000 Zemljana želi na Mars".
11 godina
neaktivan

ma ovaj lik, jobs. ako se krene sa trolanjem, daj onda odradi to kako spada, a ne ovak...

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: 200.000 Zemljana želi na Mars
Ova tema ce polako preci u temu o teorijama zavijere,mansonima i tim glupostima di se ljudima u sred prijenosa vijesti oci pretvaraju u zivotinjske pri 320x240p exluzivno samo na youtubeu!:-)
||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
12 godina
neaktivan

Eto sad si dobio svoje:)

Iron Maiden

5 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

pa tko je uopće čuo za ovog stickmana, 40 godina, ni kučeta ni mačeta, pitanje je dana kada će se objesit{#}

Iron Maiden

1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
imaiden322 kaže...

pa tko je uopće čuo za ovog stickmana, 40 godina, ni kučeta ni mačeta, pitanje je dana kada će se objesit{#}

{#}

17 godina
neaktivan

Tesko da ce uspjeti ta misija, toliko faktora mi pada napamet da bi mi trebalo par sati da sve nabrojim.

Novac je samo jedan od njih i kad pobrojis ostale trebat ce velike kolicine istoga da bi se sve to financiralo.

Letjelica koja bi trebala prenesti ljude i opremu, te sigurno sletjeti na Mars trenutno ne postoji, a njeno lansiranje sa Zemlje nebi bilo isplativo. 

Problem vode i hrane za posadu i kolonizatore je takodjer prepreka trenutno nepremostiva.

Prvih nekoliko misija bi trebalo odvesti vrhunski kvalificirane ljude koji bi pripremili teren za neku random ekipu koja se prijavljuje u reality show!

Necu reci da je taj plan apsurdan, ali nije daleko od toga. Ideja je hvalevrijedna i trebali smo se odavno posvetiti istrazivanju svemira, ali bitnije je ratovati i medjusobno se ubijati.

Kad pocne ponestajti resursa na Zemlji naci ce se korporacije koje ce financirati letove u potrazi za profitom na drugim planetama, a ovi entuzijasti mogu samo sanjati o kolonizaciji Marsa za 10 ili 50 godina!

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Ovdje su neki popljuvali 50godisnji rad, misije, istrazivanja, pisanja svijetske povijesti i srozali NASU na prosijacki stap u samo 2 forumske stranice! Stvarno da se zapitas...

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.1.2014 16:47 (Stjepanj).
13 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Ovdje su neki popljuvali 50godisnji rad, misije, istrazivanja, pisanja svijetske povijesti i srozala NASU na prosijacki stap u samo 2 forumske stranice! Stvarno da se zapitas...

Ma dječurlija...

15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Ova tema ce polako preci u temu o teorijama zavijere,mansonima i tim glupostima di se ljudima u sred prijenosa vijesti oci pretvaraju u zivotinjske pri 320x240p exluzivno samo na youtubeu!:-)

Ima jedna takva već. {#}

There are some corners of the universe that have bred the most terrible things. Things that act against everything we believe in. They must be FOUGHT.
16 godina
neaktivan

Nesto zanimljivo:

Space Exploration Initiative proposed by President George H. W. Bush in 1989 at $450 billion; Mars Direct occupies the low end of the scale at roughly $30 billion.

If done in a cost-effective manner such as Mars Direct, human exploration of Mars can be accomplished easily under the existing NASA budget -- which currently accounts for less than 1% of federal discretionary spending. A total mission cost of $30 billion, when spread out over the 20 years envisioned by Mars Direct (10 years to first flight, 10 years afterwards during which five missions are flown), represents approximately 10% of the $300 billion NASA budget for that time frame (based upon current annual funding levels of $15 billion).

Nisu to toliko velike cifre. sa obzirom da je imaju vojni budjet od nekih 700 milijardi...

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.1.2014 15:37 (Abomb).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ajmo ovako evo vic "bosanac u Kanadi" govori kako će slična situacija biti za one koji planiraju odlazak na Mars

12 avg. --Uselili smo u nasu novu kucu u Kanadi. Tako sam uzbudjen. Ovdje je tako lijepo. Planine su prekrasne. Jedva cekam da ih vidim prekrivene snijegom. 

14 okt. --Kanada. To je najljepsa zemlja na svijetu. Lisce je poprimilo sve one
divne nijanse zute i zelene boje. Vozio sam kroz prirodu i vidio par jelena.Tako su graciozni. To su najljepse zivotinje na svijetu. Ovo mora da je raj. 

11 nov. -- Dan sjecanja (Kanadski drzavni praznik). Lov na jelene ce poceti uskoro. Ne mogu da zamislim da netko moze ubiti tako divnu zivotinju. Nadam
se da ce ukoro snijeg. Tako je divno. 

02 dec. -- Nocas je pao prvi snijeg. Ustao sam i vidio sve pokriveno bjelim pokrivacem. Izgleda kao najljepsa razglednica. Izasli smo napolje, ocistili stepeniste i prilazni put, a onda se grudvali (ja pobjedio). Kada je prosla grtalica morali smo ponovo da ocistimo kapiju. Koja divna zemlja. Volim
Kanadu. 

12 dec. -- Nocas opet snijeg. Opet prosla grtalica i zatrpala kapiju. Ovdje je 
prekrasno. 

19 dec. --Nocas opet snijeg. Nisam mogao izvesti auto da idem na
posao.Ovdje je zaista divno samo sam malo umoran od lopatanja. Opet jeb ena grtalica. 

22 dec. -- Opet padaju ona bijela go vna!!! Dobio zuljeve od lopatanja i ledja me bole. Ovaj maj mun sa grtalicom kao da se krije iza coska i samo ceka da ja ocistim ispred kapije. Su pak. 

25 dec. -- Sretan Bozic. Jos malo usra nog snijega. Ako mi ikad padne saka onaj pe der sto vozi grtalicu, u bit cu ga. Mater im je bem sto ne posipaju vise soli po cesti pa da se prije otopi. 

27 dec. -- Nocas opet snijeg. Ne izlazim vec tri dana sem sto cistim snijeg kad god prodje grtalica. Ne mogu nigdje ici, auto se zaglavio u brdu snijega ispred kapije a i hladno je. Kazu da ce nocas pasti novih 30cm tih go vana. 

28 dec. -- Prognoza je bila losa. Palo je pola metra. Ako vako nastavi nece se 
otopiti do ljeta. Grtalica se zaglavila i taj supak dosao kod mene da trazi 
lopatu. Rekao sam mu da sam vec slomio sest lopata cisteci ta go vna sa vrata sto ih je on nabacio i zamalo da sam mu je slomio o glavu. 

04 jan. --Najzad izasao iz kuce. Otisao do prodavnice da kupim nesto hrane i kad sam se vracao udario kolima jelena. $3000 stete na kolima. Te jeb ene nemani trebaju biti ubijene. Svugdje ih ima. Sto ih lovci ne pobise jesenas? 

03 maj --Odvezao kola kod mehanicara. Nevjerovatno koliko su zardjala od jeb ene soli sto je posipaju svuda. 

10 maj -- Selim na Floridu. Ne mogu ni zamisliti kako neko normalan moze zivjeti u toj jeb enoj Kanadi.
12 godina
neaktivan
Markić7 kaže...

Ajmo ovako evo vic "bosanac u Kanadi" govori kako će slična situacija biti za one koji planiraju odlazak na Mars

prelose..

Iron Maiden
13 godina
protjeran
Haha,uvijek se nasmijem do suza na tu pricu!:-)
13 godina
neaktivan
Markić7 kaže...

Taj vic nema ničeg poučnog osim što govori da je na Floridi bolje već u Kanadi.

Mrzim sve temperature više od 15° Celzijevih, mrzim miris mora, mrzim plaže, mrzim kupače i mrzim obalne turiste.

Zašto u ovu temu dolaze zagriženi zemljoljubi?

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.1.2014 15:54 (Onjegin).
14 godina
protjeran

Jucer u nocnim satima smo tak lepo raspravljali, čak je bilo i zdravog humora. Sad su došli pro-američki kauboji i uništili temu.

Dajte si otvorite temu "amerika, hollywood i idioti" pa se tam svađate.

Crkva je zlo 21. stoljeća
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Ovdje su neki popljuvali 50godisnji rad, misije, istrazivanja, pisanja svijetske povijesti i srozali NASU na prosijacki stap u samo 2 forumske stranice! Stvarno da se zapitas...

A drugi nemaju toliki staz (cak i veci, tko je uopce prvi poslao ljude u svemir, khm, khm)? Mislim ono, NASA je jedina takva organizacija? Da se podsjetimo malo, sovjetskog svemirskog programa - prvi satelit, prva zivotinja u svemiru (za Lajku valjda znamo?), prvi covjek u svemiru, prva zena u svemiru, prva svemirska setnja, prva svemirska stanica, prva meduplanetarna sonda, itd. Nisu poslali covjeka na Mjesec (u necemu je morao i SAD biti prvi {#}), ali da su beznacajni i da je NASA "all mighty organizacija, klanjamo ti se" kako ju neki zele ovdje prikazati - nije.

Nitko ne osporava ono sto je NASA postigla i sto i danas radi (bar ne ja), ali oprosti, ako ti mislis da je NASA jedina koja nesto moze uciniti po pitanju svemirskih programa, tu se ne slazem i to jednostavno nije istina. Pobogu, danas vec i privatne (ej, privatne) kompanije salju ljude u svemir. Da li se moze poslati covjeka na Mars? Itekako, samo je potrebna volja i inicijativa, koje nazalost nema jer smo prezauzeti ratovima na vlastitom planetu.

A sto se tice prosjackog stapa, kad usporedis NASA-in godisnji budzet s godisnjim vojnim budzetom SAD-a (ili opcenito, ukupnu lovu od kraja 50-tih do danas koja je dana NASA-i, a koja vojsci), i nije ti ta usporedba toliko kriva.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
11 godina
neaktivan

Za  ovoga jobsa i multije.

Prvo, piši sa jednog forumskog accounta, ne sa 3, i ne moraš odgovarat na svoje accounotove, pričaš sam sa sobom.

Drugo, čitaj sa razumjevanjem i civilizirano piši, makar si anoniman. Jedini debil ispadaš ti.

Treće, ako misliš raspravljat onda koristi argumente a ne na moju rečenicu da je NASA ugasila space shuttle program, citiram, "neka te katapultiraju nizozemci" i ostalo smeće koje pišeš.

Ajde sad ulogiraj svoje multije, daj mi 3 TD-a i napiši odgovor u kojem još više vrijeđaš. Klinac, ili kako bi istočni susjedi rekli dete kreten.

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
Moj PC  
7 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Onjegin kaže...
Markić7 kaže...

Taj vic nema ničeg poučnog osim što govori da je na Floridi bolje već u Kanadi.

Mrzim sve temperature više od 15° Celzijevih, mrzim miris mora, mrzim plaže, mrzim kupače i mrzim obalne turiste.

Zašto u ovu temu dolaze zagriženi zemljoljubi?

Dobro ti si bosanac pa to dosta toga objasnjava samo po sebi.

13 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...

A drugi nemaju toliki staz (cak i veci, tko je uopce prvi poslao ljude u svemir, khm, khm)? Mislim ono, NASA je jedina takva organizacija? Da se podsjetimo malo, sovjetskog svemirskog programa - prvi satelit, prva zivotinja u svemiru (za Lajku valjda znamo?), prvi covjek u svemiru, prva zena u svemiru, prva svemirska setnja, prva svemirska stanica, prva meduplanetarna sonda, itd. Nisu poslali covjeka na Mjesec (u necemu je morao i SAD biti prvi {#}), ali da su beznacajni i da je NASA "all mighty organizacija, klanjamo ti se" kako ju neki zele ovdje prikazati - nije.

Nitko ne osporava ono sto je NASA postigla i sto i danas radi (bar ne ja), ali oprosti, ako ti mislis da je NASA jedina koja nesto moze uciniti po pitanju svemirskih programa, tu se ne slazem i to jednostavno nije istina. Pobogu, danas vec i privatne (ej, privatne) kompanije salju ljude u svemir. Da li se moze poslati covjeka na Mars? Itekako, samo je potrebna volja i inicijativa, koje nazalost nema jer smo prezauzeti ratovima na vlastitom planetu.

A sto se tice prosjackog stapa, kad usporedis NASA-in godisnji budzet s godisnjim vojnim budzetom SAD-a (ili opcenito, ukupnu lovu od kraja 50-tih do danas koja je dana NASA-i, a koja vojsci), i nije ti ta usporedba toliko kriva.

Nemoj se više prosipat jer blaga veze nemaš o ničemu.

Ruski svemirski program je 'propao' još za vrijeme Jeljcina, a stručnjaci su im se razbježali po svijetu jer su u Rusiji radili BEZ PLAĆE!

Njihovi inženjeri su u slobodno vrijeme sadili krumpire i prodavali da prežive, snimljeno je nekoliko dokumentaraca na tu tematiku.

Bolje se malo obrazuje pa nećeš trkeljat po forumu, umjesto SF filma radije pogledaj neki dokumentarac.

Ove ostale idiotarije o nekakvim privatnim firmama koje nude letove 'po svemiru' na visini od 100 km je bolje ne komentirat, uspoređivat to s NASA-om i njihovim istraživačkim program i svime što su do sada napravili - je toliko idiotski da ne znam kako ti može pasti na pamet.

U ovom trenutku NASA je jedina na svijetu koja može prizemljiti ljude na mjesec, JEDINA, a čak ni oni ne mogu dovesti čovjeka na Mars, možda za 50 godina.

Sve ostale zemlje i 'privatne firme' su blago rečeno = nula.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.1.2014 17:50 (bill_jobs).

0 10 hvala 0
14 godina

dobra ova amerika. nesmiješ više ni zucnit protiv amerike, američkih korporacija i organizacija inače te odmah napadaju forumski 15. godišnji bulliji {#}

al šta je je, fino oblikuju sliku o sebi, a mladci to sve puše ko kurva mušteriji.

Layla, you've got me on my knees.

7 1 hvala 0
14 godina

A ti si se našao uvrijeđenim zbog čega? Nemaš se razloga pronaći etiketiranim mojim zadnjim postom. Aj samo lagano, nemoj se ozljedit pri piskaranju.

Layla, you've got me on my knees.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Jao, sad tek vidim ovo: http://www.index.hr/black/clanak/upoznajte-marstronaute-koji-bi-se-uskoro-mogli-otputiti-za-crveni-planet/719514.aspx

"MISIJA The Mars One čiji je cilj na Mars poslati četvero ljudi koji će ostatak života provesti na Crvenom planetu, a dva muškarca i dvije žene na put bi trebali krenuti za dvije godine."

ahahahaha

Pa ovo je komedija, za dvije godine oni već planiraju put pod noge, a nemaju još ni skice letjelica.

Daj vi zagovornice ove kompaniej slobodno uskočite s njima i odlepršajte s ove zemlje, kako kaže ovaj lik u komentarima na indexu - to će biti Darwinova prirodna selekcija, odljev 'mozgova'.

0 9 hvala 0
13 godina
neaktivan
bill_jobs kaže...

Jao, sad tek vidim ovo: http://www.index.hr/black/clanak/upoznajte-marstronaute-koji-bi-se-uskoro-mogli-otputiti-za-crveni-planet/719514.aspx

"MISIJA The Mars One čiji je cilj na Mars poslati četvero ljudi koji će ostatak života provesti na Crvenom planetu, a dva muškarca i dvije žene na put bi trebali krenuti za dvije godine."

ahahahaha

Pa ovo je komedija, za dvije godine oni već planiraju put pod noge, a nemaju još ni skice letjelica.

Daj vi zagovornice ove kompaniej slobodno uskočite s njima i odlepršajte s ove zemlje, kako kaže ovaj lik u komentarima na indexu - to će biti Darwinova prirodna selekcija, odljev 'mozgova'.

Par stvari želim ispraviti jer vidim da ni ti ni autor članka nemate pojma o čemu pričate.

• Prva letjelica bez ljudske posade bi trebala krenuti 2018
  • Prva letjelica sa ljudskom posadom bi trebala krenuti 2024
  • Itekako imaju skice letjelica, štoviše one su već u testiranju odnosno uspješno se koriste. Riječ je o SpaceXFalcon Heavy raketnom nosaču (nadogradnji Falcon 9 koji se već koristi) u kombinaciji sa nekom verzijom Dragon Capsulea)
Italian mobster shoots a lobster
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.1.2014 18:28 (Unix).
17 godina
Najgore kaj niko ne reagira na uvrede i dok mu vratis zakelji ti se crveni. Gg
Cure su lude kad se zaljubljuju u nas muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
15 godina
neaktivan

Ajde ti reci ime tog dokumentarca gdje se govori da su se svi ruski znanstvenici razbježali?

Mislim ako Rusija prevozi NASA-ine astronaute neznam šta je tu krivo.

A za NASU neznam koji je ona nakon slijetanja na mjesec uopće imala napredak.Nakon toga su bili u kompletnom zastoju skoro.U toliko godina je fakat NASA razočarala mene da nemaju nijedan projekt za putovanje na mars.I sad ćeš vjerojatno reći da to samo pokazuje koliko bi to bilo skupo.E PA BOLI ME K****.Za 40 godina čekanja bi fakat već trebali imati takav projekt pa makar isisao zadnji dolar iz njihovog državnog proračuna.I nije me ni briga što možda nemaju tehnologiju za to,da su barem pokušavali to ozbiljno napraviti u tih 40 godina tehnologiju bi već imali.Ali ništa od toga,nakon raspada SSSR-a su se amerikanci općenito kao nacija totalno uljenili.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
bill_jobs kaže...

ahahahaha

"Dokazuješ" se na 4 stranice rasprave i onda kao šlag na tortu navodiš index.hr kao izvor kojem, vidi se iz posta, vjeruješ.

Očito si gledao previše pro-američkih filmova koji su ti usadili u glavu kako je SAD vrhunac razvijenog demokratskog društva i svjetska super-velesila, sa NASA-om koja je bila prva u svemu, koja je sinonim za tehnologiju (i danas znam čuti onu staru: "ima kompjuter k'o NASA").

Ne brini, neće se svi svađati s tobom. Amerikanci će te voljeti jer ti si njihov uspjeh, još jedan od onih kojima su uspjeli usaditi sliku SAD-a kao svjetskog inovatora i dobročinitelja.

Činjenica je da ljudi idu sa i na ISS u ruskim letjelicama, a zalihe i opremu NASA šalje preko privatne tvrtke SpaceX za koju, evo, tvrdiš da je jedva sposobna dići se 100km u zrak.

Dalje neću ništa govoriti.

Over and out.

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.1.2014 20:47 (blagus).
14 godina
protjeran
g12356 kaže...

Za 40 godina čekanja bi fakat već trebali imati takav projekt pa makar isisao zadnji dolar iz njihovog državnog proračuna.

Zbog svemirske utrke s amerikom je ruski narod gladoval. Istina, sad su najjači kaj se tiče toga, ali dal je to vrijedilo ljudske patnje, ne znam?!

Ko uopče financira taj put na mars?

Crkva je zlo 21. stoljeća
17 godina
neaktivan

možda se ipak radi samo o čokoladici

ili Asusosvoj grafičkoj kartici {#}

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
daniel.hajdinjak666 kaže...
g12356 kaže...

Za 40 godina čekanja bi fakat već trebali imati takav projekt pa makar isisao zadnji dolar iz njihovog državnog proračuna.

Zbog svemirske utrke s amerikom je ruski narod gladoval. Istina, sad su najjači kaj se tiče toga, ali dal je to vrijedilo ljudske patnje, ne znam?!

Ko uopče financira taj put na mars?

Više je gladovao zbog utrke naoružanjem ali da jbg.

Dugoročno će se ljudskoj rasi te investicije sigurno isplatiti.Pri tome mislim na 100-200 godina ane na to da bi se trebalo čekati 100-200 godina na slijetanje na mars.Malo manje novaca u oružje a malo više u znanost.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
17 godina
Neki ovdje previse misle a premalo istrazivaju/citaju. Pogledat dokumentarac na Discoveryju i slicno i mislit "desetogodisnja pamet pokupljena" je intelektualni suicid. NASA i istrazivanje je odavno oksimoron. Sve to odradjuje privatni sektor koji uzima dio kolaca javnog novca kojeg dobivaju. Vojni sektor - ista prica. Zdravstvo isto. Nije to nikakva teorija zavjera. Previse se pocelo kenjat na ovom forumu od strane dezurnih trolova, ni prijavljivanje ne pomaze, cak i kontra. Kad ukazes na nekaj i sam nastradas...
Cure su lude kad se zaljubljuju u nas muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice