200.000 Zemljana želi na Mars

poruka: 101
|
čitano: 11.005
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "200.000 Zemljana želi na Mars".
16 godina
neaktivan

Sjetilo me je kako sam došao iz grada i rekao pokojnom starom, stari odi malo na ulicu da vidiš Mars.

Mislio je da ga z..... ali je išao i vidio i bilo mu je drago.

Pitao je a gdje su marsovci. xD

bug caruje, um klade valja

4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: 200.000 Zemljana želi na Mars
Kada izađe novi procesor to je odmah vau znanstveni napredak.Kada ljudi idu na mars...roštilj je važniji,fućkaš to.
Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
14 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
Onjegin kaže...

Meni bi bilo dovoljno sat vremena života.

Nego, reci nam, Adna - ima li ikakve riječi o tome da je nužno i razmnožavati se tokom misije?

"I’m a tattoo artist, freelance writer and author. I speak English, Spanish and German. I always dreamt of space travel and exploration. I don’t have any professional backgrounds in science, but everything I know (or at least I think I know) about physics, spacetime, physical cosmology, astronomy, etc. I learned by studying the works od Einstein, Hawking, deGrasse Tyson, Witten, Sagan, etc. (as a hobby. I could describe myself as a versatile person who loves to learn/know everything."

Dafuq?!?!? Iskreno se nadam da će tamo poslati zbilja dobre znanstvenike/inženjere a ne ljude koji inače nastanjuju big brother kuću. Teško je reći koja je Adnina rečenica smiješnija.

let's put a smile on that face
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kakav se žarki roštilj spominje? Pa zato i misija nije za svakoga već ljude koji žele posvetiti život tome. Pogledajte samo koliko puno ljudi je posvetilo život poslu te nema obitelj (iskreno, ne kužim ih, ali 100 ljudi 100 ćudi). Ovo je više manje ista stvar, samo na puno većoj razini. Ovo je Columbova ekspedicija modernog doba.

BTW, ako netko misli da bi mu se svidila tišina u svemiru, grdo se vara:

http://news.discovery.com/human/life/worlds-quietest-room-will-drive-you-crazy-in-30-minutes.htm

Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
protjeran

Ma ova Adna je doktor nauke za neke. Pogledaj si pod USA/female kakvih pacjentica ima.

Jedna veli da je savršen kandidat jer voli jesti hranu iz tube i voli gledati reality emisije pa bi zbog toga znala kak funcionirati u zajednici.

Evo da ne duljim, sve sami stručnjaci.

Crkva je zlo 21. stoljeća
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Da vidjet ćeš od tamo Zemlju golim okom eventualno 2287.

Zadnji puta je golim okom bilo prije 10 godina kada sam ga ja i od doma vidio tu večer na jugo-istočnom nebu Zagreba na ne znam 57 milijuna km koliko se sjećam tada je bio najbliži zemlji nemam pojma odkada.

Navodno sljedeća takva prilika je 2287. :)

Nadam se da shvaćaš da se putuje brodom, a ne teleportacijom.

Tako da ćeš jedan dio puta vidjeti Zemlju.

13 godina
neaktivan
whysoserious kaže...

http://news.discovery.com/human/life/worlds-quietest-room-will-drive-you-crazy-in-30-minutes.htm

Nadam se da shvaćaš da postoje potpuno psihički zdrave osobe koje nisu čule zvuka cijeli svoj život te isto tako postoje osobe koje su čule pola svog života da bi zatim izgubile tu mogćnost ostavši pri tome potpuno psihički zdrave.

16 godina
neaktivan
Onjegin kaže...
Oldy kaže...

Da vidjet ćeš od tamo Zemlju golim okom eventualno 2287.

Zadnji puta je golim okom bilo prije 10 godina kada sam ga ja i od doma vidio tu večer na jugo-istočnom nebu Zagreba na ne znam 57 milijuna km koliko se sjećam tada je bio najbliži zemlji nemam pojma odkada.

Navodno sljedeća takva prilika je 2287. :)

Da. Jedan dio puta i nikada više. :)

bug caruje, um klade valja
17 godina
whysoserious kaže...

Teško je reći koja je Adnina rečenica smiješnija.

Moj osobni favorit su dogs i wandering pod 'interests' :)

Ne mogu se točno odlučiti što mi je bolje, ali preteže me na dogs, samo mi onda nije jasno zašto nije odmah stavila i bestiality.

Onjegin kaže...

Nadam se da će imati dovoljno financijskih sredstava da ti ugrade prozor.

Oldy kaže...

Da. Jedan dio puta i nikada više. :)

A čuj, i dalje jedan put više od tebe i mene. Naravno, prozor je i dalje uvjet...

Gledam te!
15 godina

Premalo je to ljudi za početak. Kad je ikoji big brother počeo sa manje od petnaestak ljudi? Predviđam pad gledanosti odmah.

Potpis!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Onjegin kaže...
whysoserious kaže...

Nadam se da shvaćaš da postoje potpuno psihički zdrave osobe koje nisu čule zvuka cijeli svoj život te isto tako postoje osobe koje su čule pola svog života da bi zatim izgubile tu mogćnost ostavši pri tome potpuno psihički zdrave.

Da, ali gluhe osobe ne čuju svoje otkucaje srca (za razliku od čovjeka koji se nalazi u toj sobi)

17 godina

Big brother na marsu, kad ne zadovolji i kad ga izbace, samo nogom u guzicu i šut na mars :) Gledanost bi bila velika :P

Šalim se naravno.

Ideja je zanimljiva i hvalevrijedna jer se bezrazložno troši na ratovanje i gluposti ala nogometne transfere (kruha i igara), ali problema je više nego dovoljno za takvu realizaciju. Za neznalice, ali one željne da nauče nešto, dovoljno je pogledati prvu sezonu Through the Wormhole pa će biti jasnije kakve sve poteškoće će trebati riješiti i što se sve zna ili ne zna o svemiru, iako to je bilo 2010, ali svakim danom se zna sve više. Da ne kažem da mi je školski kolega dugogodišnji pilot i sada radi sa svojom ekipom na slanju rovera na mjesecšto će sigurno pomoći i ovoj ideji za mars, ako će ikada biti išta realizirano.

Gledati ću sigurno ako se dogodi :)

http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/ - http://www.weboteka.net/
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
imaiden322 kaže...

"200.000 Zemljana želi na Mars"

.

.

.

.

nobody cares

E pa ovo je itekako žalosno.

Ponašate se kao da je ovo teška glupost koja ne vodi ničemu, a kada izađe npr. novi apple proizvod, svi izgube glavu klanjajući se da je to najbolja stvar ikada i uzdižući "tvorce" te stvari u nebesa kao bogomdane izumitelje. 

Ako ovo zbilja uspije, biti će to poprilično epic događaj. Mislim da nam itekako treba takvih epic događaja, jer su mediji prepuni kardashiana, applea, messija, biebera i sličnih bullshitova koji su postali popularni zbog gluposti širokih masa.

Moj PC  
19 2 hvala 0
13 godina
protjeran
whysoserious kaže...

Ponašate se kao da je ovo teška glupost koja ne vodi ničemu, a kada izađe npr. novi apple proizvod, svi izgube glavu klanjajući se da je to najbolja stvar ikada i uzdižući "tvorce" te stvari u nebesa kao bogomdane izumitelje. 

Ako ovo zbilja uspije, biti će to poprilično epic događaj. Mislim da nam itekako treba takvih epic događaja, jer su mediji prepuni kardashiana, applea, messija, biebera i sličnih bullshitova koji su postali popularni zbog gluposti širokih masa.

Fala bogu da je teška glupost.

Ta organizacija koja planira ovo provesti nema za sad NIŠTA fizički i opipljivo, ništa nisu napravili da im netko normalan povjeruje da su ozbiljni, osim vas par koji previše gledate SF filmove i mislite da je dovoljno ubacit 2-3 čovjeka u raketu i eto njih na marsu.

Ali najbitnije je da oni već sad vrbuju ljude i traže kandidate, kao da se radi o putovanju kruzerom po jadranskoj obali, a ne putovanju na planet na kojem nitko nikada nije bio.

Pa de majketi sastavi prvo te letjelice, sve pripremi, izgradi te objekte koje ćeš dopremiti na mars pa ONDA traži ljude, ali hej, za te sve stvari će trebati nekoliko desetaka milijardi dolara i najpametniji stručnjaci na svijetu, a i onda može milijun stvari poći po zlu i ljudi trenutno nemaju tehnologiju ni znanje za ovakv pothvat niti će imati za 10 god.

Ovaj projekt je govno i nema veze sa stvarnošću.

Sve me ovo podjeća na one grupnje kupnje ipad tableta gdje su 'ovce' prevarene 10x na istu shemu.

Prvo se traži određen broj ovaca, pa kad oni svi uplate pare ONDA se ti uređaji idu naručivat iz kine :facepalm: I naravno, iskrsnu problemi, uređaja nema (logično da ih nema za bagatelnu cijenu) i dalje se zna.

Ili slučaj sa onim budalama što kupuju stanove u zgradi koje još NIJE NAPRAVLJENA, plate stan, za par godina investitor nestane, nestanu novci itd.

Jedino ko može ovo organizirati je NASA i nitko drugi, jedino su oni otišli najdalje u istraživanju svemira, a i oni znaju koliko milijardi košta projekt da se jedan običan rover spusti na površinu marsa i mislim da se ladno svi tamo smiju kad čitaju ovake kretenske planove nekih neprofitnih organizacija.

Kad ovi likovi budu imali opipljiv produkt, kad se vidi da su nešto napravili, da su testirali, da su uspješno poslali testne sonde na mars - ONDA SE JAVITE.

Kako rekoh, smanjite SF filmove, tek je 2014. godina.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.1.2014 13:36 (bill_jobs).
17 godina
neaktivan
bill_jobs kaže...
...

Jedino ko može ovo organizirati je NASA i nitko drugi, jedino su oni otišli najdalje u istraživanju svemira, a i oni znaju koliko milijardi košta projekt da se jedan običan rover spusti na površinu marsa i mislim da se ladno svi tamo smiju kad čitaju ovake kretenske planove nekih neprofitnih organizacija.

Kako rekoh, smanjite SF filmove, tek je 2014. godina.

Cuj ti to, "jedino NASA", NASA je malecka naspram onoga sto je bila nekad, a kad smo vec kod toga, danas vec i turisti lete u svemir u sklopu svemirskog turizma, a Indijci salju svoje robote na Mars (da, Indijci). NASA danas definitivno vise nije jedina nesto takvo izvesti, cak stovise, nije niti na vrhu liste. Da im vlada daje one novce koje daje za vojsku iz proracuna, onda da. Ovako s budzetom od 10-ak milijardi godisnje, tesko da su jedini koji to mogu organizirati.

Dobro si rekao, tek je 2014.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
13 godina
protjeran

Daj se javi kad ovi drkavci pošalji bilo šta u svemir, a kamoli čovjeka na mars.

I da, NASA je daleko najjača, s najboljim stručnjacima i jedini mogu poslati čovjeka na mars.

Kako rekoh, javi se kad ovi nešto naprave, slali bi ljude, a ništa nisu postigli, ali glavno da oni već okupljaju kandidate, to je najbitnije :roooofl:

3 12 hvala 0
13 godina
neaktivan
bill_jobs kaže...

Daj se javi kad ovi drkavci pošalji bilo šta u svemir, a kamoli čovjeka na mars.

I da, NASA je daleko najjača, s najboljim stručnjacima i jedini mogu poslati čovjeka na mars.

Kako rekoh, javi se kad ovi nešto naprave, slali bi ljude, a ništa nisu postigli, ali glavno da oni već okupljaju kandidate, to je najbitnije :roooofl:

Kad to kaže neki random dude na forumu tad mogu mirno spavati.

11 godina
neaktivan

naravno da je najbolja, toliko je superiorna da je zagasila sve letove raketoplana.

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
stickman1 kaže...

naravno da je najbolja, toliko je superiorna da je zagasila sve letove raketoplana.

I ako ti to nije dovoljan pokazatelj koliko su svemirski projekti skupi, kad si najjača velesila mora kresat proračun onda blage veze nemaš o životu.

Ali glavno da će neprofitna udruga slati LJUDE na mars.... ahahahhahaha

13 godina
protjeran
Onjegin kaže...

Kad to kaže neki random dude na forumu tad mogu mirno spavati.

Kad neka random organizacija kaže da će slati ljude na mars meni je sve jasno.

17 godina

Dokumentarac o putovanju na mars onako kako su ga zamislili bivsi NASA-ini inžinjeri:

The Mars Underground

Poprilicno zanimljivo, objasnjava kako je NASA napravila svoj plan za put na mars ali je cost bio nekih 450 milijardi dolara i u roku 20-30 godina. Taj plan je bio odbacen zbog prevelikog costa. Onda su dvojica bivsih zaposlenika osmilili koncept koji bi kostao 10-ak puta manje a realizacija bi bila moguca za 10 godina.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Svinja kaže...

Dokumentarac o putovanju na mars onako kako su ga zamislili bivsi NASA-ini inžinjeri:

The Mars Underground

Poprilicno zanimljivo, objasnjava kako je NASA napravila svoj plan za put na mars ali je cost bio nekih 450 milijardi dolara i u roku 20-30 godina. Taj plan je bio odbacen zbog prevelikog costa. Onda su dvojica bivsih zaposlenika osmilili koncept koji bi kostao 10-ak puta manje a realizacija bi bila moguca za 10 godina.

Upravo ja o tome stalno i pričam, to jednostavno previše košta i takav projekt bi bio moguć jedino da se udruže sve velesile i naprave zajednički projekt, nešto kao CERN.

A dok se kojekakve neprofitne udruge bave s time i okolo traže sponzore (SPONZORE!) od toga nema ništa, baš kao što nema ništa ni od toga jeftinijeg projekta ove dvojice.

17 godina
neaktivan
stickman1 kaže...

Nemoj tako, oni imaju najbolje strucnjake i najbolji su, naj naj.

Zato i u svakom planiranom uzlijetanju za ovu godinu salju ili satelite ili "crew supplies" za ISS, a od tih "crew supplies" pola letova je komercijalno (Space X, Orbital Sciences).

http://www.nasa.gov/missions/schedule/

Dok s druge strane, ruski Soyuzi furaju astronaute (ukljucujuci NASA-ine).

bill_jobs kaže...

I ako ti to nije dovoljan pokazatelj koliko su svemirski projekti skupi, kad si najjača velesila mora kresat proračun onda blage veze nemaš o životu.

Ma koja velesila? Pomiri se s tim da je danas NASA samo jedna u nizu i jos im lose ide.

Hebate, ISRO je poslala robota na Mars (i to za 70-ak milijuna dolara), a ti pricas tu o nekakvoj fiktivnoj superiornosti NASA-e, rofl.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
13 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...

Ma koja velesila? Pomiri se s tim da je danas NASA samo jedna u nizu i jos im lose ide.

Hebate, ISRO je poslala robota na Mars (i to za 70-ak milijuna dolara), a ti pricas tu o nekakvoj fiktivnoj superiornosti NASA-e, rofl.

Daj prestani lupetat gluposti, da se sve države zajedno skupe nemaju tehnologiju ni znanje o svemiru kao NASA.

I dosadan si s tim indijcima TEK SU POSLALI letjelicu, ta letjelica će se srušitit 10x dok dođe do marsa, lupetaš o nečemu o čemu pojma nemaš, najteži dio misije je ući u atmosferu marsa i prizemljiti letjelicu, kad indijci uspiju onda nešto pričaj.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.1.2014 14:12 (bill_jobs).
17 godina

NASA srche lovu glupih amera koji ne vide dalje od svog nosa. Previse ljudi zivi od njenih preskupih projekata, kooperanata kolko hoces i svi uzimaju svoj dio kolaca kojeg svake godine americki kongres daje. Sve se moze za puno manje novaca. Primjera imate kolko hocete samo se treba malo potruditi i vidjeti kaj rade cak i amateri. 450 milijardi dolara za put do Marsa (i nazad)? Za tu lovu mogu nahranit i napojit cijelu Afriku sljedecih 50 godina da se svi ugoje do 200 kila. Dokle god ima onih koji ce samo klimati glavom izlazit ce i jos vece cifre... trilijuni dolara, milijarde ljudi, 3 nova planeta itd.

Cure su lude kad se zaljubljuju u nas muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
Moj PC  
1 3 hvala 0
13 godina
protjeran
ukay1000 kaže...

450 milijardi dolara za put do Marsa (i nazad)?

Da i šta ti nije jasno? Kakve veze ima što ti možeš s tim parama prehranit afriku???

Kakve su ti to debilne paralele?

Ako su stručnjaci došli do te cifre koji si ti faktor da to osporavaš i koje je tvoje znanje o svemirskim misijama i njihovim troškovima? Ma komedija...

11 godina
neaktivan
bill_jobs kaže...
stickman1 kaže...

to je dovoljan pokazatelj da supersila više nije supersila kada u njezino ekskluzivno polje ulaze korporacije koje NASA-in godišnji proračun samelju u mjesec dana. drž se ti knjige još, ne prodaj pamet koje još nemaš na forumu.

edit: 450 milijardi samo put? daj trolaj sa stilom, ovako ispadaš ne neozbiljan nego glup.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.1.2014 14:22 (stickman1).
12 godina
protjeran

al ovo mi je najžešče:: "Vremenom su procurile informacije o svemu tome, a jedan čovjek, koji je učio upravljati naprednim letjelicama iz tajnog svemirskog programa je rekao da se tako za jedan sat stigne na Mjesec, a za četiri sata na Mars.

Letjelicom se upravlja mentalno, snagom misli i potrebna je velika koncentracija koja se postiže vježbama."

hahahahaha  crkoh od smijeha....{#}

Moj PC  
8 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

nekada se na forumima trolalo pristojno i suptilno. ova dječurlija danas stvarno pojma nema :)

Moj PC  
5 2 hvala 0
12 godina
protjeran
stickman1 kaže...

nekada se na forumima trolalo pristojno i suptilno. ova dječurlija danas stvarno pojma nema :)

el meni nešto kažeš, ili?

nezz što nevalja, što krivo rekoh?

el ovo neka ozbiljna tema ili?

jurehabs
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice