16 GB iPhone 6 je navlakuša

poruka: 92
|
čitano: 31.100
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "16 GB iPhone 6 je navlakuša".
13 godina
odjavljen
Re: 16 GB iPhone 6 je navlakuša
Ima i toga
13 godina
odjavljen
Ima i toga
17 godina
ROADRUNNER kaže...

Meni su super tabovi u File/Windows exploreru. A ček, nema ih. Barem ne bez 3rd party appova. Ali dobro ima vremena, tek je 2014.

Kakav lamer mora netko biti da koristi (samo) integrirani file manager / explorer / finder na OS-u, i da mu je to dovoljno kad na svijetu postoji npr. Total/Unreal Commander s kojim se rad s file sistemom, FTP-om, mrežom i tonom drugih stvari ubrza pa jedno 10.000% ako ne i 100.000% u odnosu na lejmeraj od integriranih alata za one koji na kompu rade jednom rukom s mišem u ruci ? Hm, pa da, na OS X-u nema takvih alata. Zapravo ih ima ali kao da ih nema jer prije nešto obaviš prčkanjem po finderu nego s tim alatima. Često si kad koristim OS X postavim pitanje što ljudi rade s tako skupim mašinama kad ti za par trivijalnih zahvata po file sistemu i mrežnim lokacijama treba gladna godina. Eh, da, kakav je to OS koji dvostrukim klikom na title bar ne rastegne prozor po radnoj površini ? Probaj zaštekati dva monitora pod OS X-om i probaj ugasiti jedan kad ti ne treba, i da ti pri tome sistem ugasi jedan od izlaza grafe, pa da ne cica struju i ne grije grafu {#}. Ajmo dalje, probam ugasiti aplikaciju onako kako sav civilizirani računalski svijet gasi aplikacije od pojave GUI-a, a kad ono šipak. Hm, jesam spomenuo instalaciju i deinstalaciju aplikacija i pripadnog im repa koji ostavljaju za sobom {#} ? Neki dan sam instalirao AutoCAD 2014 za OS X i shvatio svu dubinu zečje rupe. Pa to je dječja igračka koja zajedno s "fleksibilnim" i "naprednim" OS X-om čini jednu veliku komediju za svakoga ko malo brže tipka po tipkovnici i malo brže radi na kompu, u usporedbi s Windowsima i AutoCAD-om pod istim. A tek kakvu je Autodesk glupost sročio o tome zašto im AutoCAD za OS X izgleda ko Gimp u davnim danima ? Naravno, lupa se u limite i debilanu OS-a po pitanju GUI-a, i pokušava se ići niz dlaku prosječnog Mac korisnika o čijim radnim navikama i potrebama Apple uvijek zna više od njih samih. OS X i Apple ? Ma daj molim te. Ista je stvar s telefonima. Netko nešto i radi na kompu osim surfanja i pregledavanja fotki s godišnjeg.

Deckard
17 godina
neaktivan

Govorimo o običnim korisnicima i tome da software koji dolazi out of the box sa OSX je 3 koplja bolji od bilo čega što dolazi out of the box sa Windowsima. Počevši od iPhoto, iMovie, Garage band. Dalje mogućnost preuzimanja poziva i poruka na računalu (od Yosemitea), slanje velikih attachmenta bez potrebe korištenja servisa tipa Jumbomail. Ovo su stvari koje su za običnog korisnika puno važnije od Autocada i Total Commandera . A kaj se njega tiče evo koristim MuCommander i za ono kaj mi trebalo iz Total Commandera je sasvim dovoljno.

I am Guybrush Threepwood, Mighty Pirate!
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.10.2014 11:05 (ROADRUNNER).
Moj PC  
0 8 hvala 0
14 godina
neaktivan

wtf?? Windows ima bolji fliper out of the box!

6 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ROADRUNNER kaže...

Počevši od iPhoto, iMovie, Garage band...

Freeware alata te namjene koliko hoćeš.

ROADRUNNER kaže...

.. Dalje mogućnost preuzimanja poziva i poruka na računalu (od Yosemitea)..

Naravno, sa ajfona. Ne sa Androida ni WPa. Samo ajfon.

ROADRUNNER kaže...

...slanje velikih attachmenta bez potrebe korištenja servisa tipa Jumbomail...

Kad sve ide preko iClouda.

ROADRUNNER kaže...

... Ovo su stvari koje su za običnog korisnika puno važnije od Autocada i Total Commandera . A kaj se njega tiče evo koristim MuCommander i za ono kaj mi trebalo iz Total Commandera je sasvim dovoljno.

Kućni korisniku su bitne i igre. I cijena. Ooops...

A to što je tebi nešto "sasvim dovoljno", ne znači da je i ostalima te da je time OSX najbolji desktop OS u svemiru i bližoj okolici.

Svatko ima svoje potrebe. Ja za svoj posao mogu OSX baciti u smeće.

My name is Legion... For we are many!
17 godina
ROADRUNNER kaže...

Govorimo o običnim korisnicima i tome da software koji dolazi out of the box sa OSX je 3 koplja bolji od bilo čega što dlazi out of the box sa Windowsima. Počevši od iPhoto, iMovie, Garage band. Dalje mogućnost preuzimanja poziva i poruka na računalu (od Yosemitea), slanje velikih attachmenta bez potrebe korištenja servisa tipa Jumbomail. Ovo su stvari koje su za običnog korisnika puno važnije od Autocada i Total Commandera . A kaj se njega tiče evo koristim MuCommander i za ono kaj mi trebalo iz Total Commandera je sasvim dovoljno.

Da, muCommander je još i najbolji od svih. I da, kad je već OS X besplatan za razliku od Windowsa i tri dodatne free aplikacije koje obave sve to skupa što si nabrojao, ispada da je neko Apple rješenje odlična kupovina za obične korisnike. Pa ti sad vidi kako Apple uređaji i OS-ovi nisu navlakuša za obične korisnike. Ali svakom svoje, nek si ljudi to kupuju i dalje.

Deckard
17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
ROADRUNNER kaže...

Počevši od iPhoto, iMovie, Garage band...

Freeware alata te namjene koliko hoćeš.

Ima, ali ne dolaze out of the box.

ROADRUNNER kaže...

Pa, koliko znam Windowsi ne mogu to niti sa WP. Možda nisam dovoljno pratio, ali nisam vidio tu mogućnost.

ROADRUNNER kaže...

...slanje velikih attachmenta bez potrebe korištenja servisa tipa Jumbomail...

Kad sve ide preko iClouda.

Ništa ne sprečava MS da isto ugradi u Outlook. Dapače bio bih im zahvalan.

ROADRUNNER kaže...

... Ovo su stvari koje su za običnog korisnika puno važnije od Autocada i Total Commandera . A kaj se njega tiče evo koristim MuCommander i za ono kaj mi trebalo iz Total Commandera je sasvim dovoljno.

A to što je tebi nešto "sasvim dovoljno", ne znači da je i ostalima te da je time OSX najbolji desktop OS u svemiru i bližoj okolici.

Slažem se sa ovim zadnjim. Niti ne tvrdim da je OSX najbolji jer koristim i jedan i drugi. Ima stvari koje me na OSX živciraju do bola. Kaj se tiče posla i meni je OSX beskoristan.

I am Guybrush Threepwood, Mighty Pirate!
14 godina
neaktivan

Sve je jasno kad OS ocjenjuje po ukljucenim aplikacijama koje su btw, za malu djecu. 

5 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo nevezano uz Iphone ispričat ću svoje iskustvo vezano uz smartphone...

Dakle cura je za božić 2010/2011 ne znam točno koji dobila SE live with walkman smartphone. Sve super mobitel strava zvučnici ja mislim najbolji od bilo kojeg mobitela do danas i ona sritna prisritna koristi ga svakodnevno dok nakon 2 godine nisu poceli problemi... Prvo se počeo gasit sam od sebe pa onda je bio problem sa mikrofonom koji bi iz nekog razloga nakon 5 minuta razgovora se ugasi ali ajde tih sitnih bugova ionko je bilo dosta da sve ne nabrajan ali sto je najgore bilo  unutarnja memorija 320 MB..  Kako je ona imala 5 aplikacija na mobitelu viber whats app itd itd svaki put kad bi neka od tih aplikacija trebala update ona je doslovno trebala sve izbrisat... Sad možete misli kako joj je bilo jer imas tvornički mobitel na koji nemožeš stavit nista (ujedno je bio bugovit ko hrvatska) a sto je najgore taj mobitel je ona pazila nikad joj na pod nije pao ili da se izgrebao ili bilo sto... Da ne duzim na kraju joj je puka film i kupila je lg g2 16 gb...  Sto sam htio reći sad je 16 GB dovoljno ali ko zna sto budućnost nosi.. Ali iskreno cisto sumnjam da je to malo ako nemas 10001 aplikaciju koje su skoro pa sve besmislene... I nekom jednostavnom krajnjom korisniku je to dovoljno jer evo mene na primjer isto iman 16 gb moto g i slobodno mi je 6 gb a da se pojavi potraznja za mistom jednostavno cu prebacit slike sa nje na PC ili negdi drugdi...

Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina

Kakva rasprava, ali očito da Vas 80% nema veze s osnovama ekonomije.

Kao što su neke kolege pisale, zašto postoje srednji krumpirići u McDonaldsu, ili bilo kakvo manje pakovanje koje je skuplje ako se gleda cijena/dobivenoj količini?

Radi se o utjecaju na psihologiju kupca, da se skuplja opcija čini povoljnijom.

Moj PC  
6 1 hvala 0
16 godina
assassin.st kaže...

Kao što su neke kolege pisale, zašto postoje srednji krumpirići u McDonaldsu, ili bilo kakvo manje pakovanje koje je skuplje ako se gleda cijena/dobivenoj količini?

Šta ja znam koja je količina krumpiriča u velikom pakovanju nasprem malog ili srednjeg ili bi prije kupnje trebao analizirat ponudu hebenih krumpirica i gubit svoje dragocjeno vrijeme na nebitne stvari, ako želim srednje dođem i kupim srednje i boli me ona stvar što za 3kn više doviješ duplo vece.. ugl necemo picajzlit. Kao što je gore kolega dobro napisao; njegova žena bi htjela iphone 6 ma makar imao 16kb..

17 godina
assassin.st kaže...

Radi se o utjecaju na psihologiju kupca, da se skuplja opcija čini povoljnijom.{#}

Jako dobru stvar je napravio Google sa prvim Nexus 7 tabletima. Prilicno beskoristan model sa 8GB (bez mogucnosti prosirenja) se prodavao za $199, dok je ona normalnija verzija sa 16GB kostala $249.

Slicno kao i originalni Raspberry PI za $25. (upotrebljiva verzija je bila $35).

Ali u oba ova slucaja se po medijima pisalo kako se radi o jako jeftinim uredjajima po $199 odnosno $25, iako je rijetko tko kupio taj jeftiniji model. Dobar marketing.

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.10.2014 14:39 (SupremeCommander).
14 godina
bezobrazno je to od apple-a što još stavljaju 16gb memorije u high end telefon. iphone 4 je izlazio sa minimalno 16gb, a više od 4 godine kasnije, uz sav ostali strašan napredak tehnologije, oni se još nisu pomaknuli sa te mrtve točke i pomaknuli granicu na 32gb
Moj PC  
2 2 hvala 0
17 godina
zuper kaže...
bezobrazno je to od apple-a što još stavljaju 16gb memorije u high end telefon. iphone 4 je izlazio sa minimalno 16gb, a više od 4 godine kasnije, uz sav ostali strašan napredak tehnologije, oni se još nisu pomaknuli sa te mrtve točke i pomaknuli granicu na 32gb

Kopiraju Samsung. {#}

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
15 godina
SupremeCommander kaže...
zuper kaže...

Kopiraju Samsung. {#}

Za samusung barem mozes kupit sd karticu, nisi ogranicen memorijom uredaja

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.10.2014 19:00 (freeman).
11 godina
neaktivan

Bit ce to mozda čudno sto to pitam, jeli itko pokušao kupiti jeftiniji model i na njega odlemiti onu karticu koja je bila i zalemiti onu sa večim kapacitetom ??? 

13 godina
Markić7 kaže...

Bit ce to mozda čudno sto to pitam, jeli itko pokušao kupiti jeftiniji model i na njega odlemiti onu karticu koja je bila i zalemiti onu sa večim kapacitetom ??? 

Genijalna ideja!! Ili ipak NE??
16 godina
neaktivan

Ja bi ovo nazvao fenomen volkswagen , mercedes , bmw. Na našim prostorima je bitno da voziš jedan od te tri marke i car si. Bez obzira ako ponekad jedan od tih prizvođača ne ispuni očekivanja kupaca i dalje se slijepo vjeruje da su te marke najbolje. Cak i ako nesto ne valja ljudi podsvjesno nece priznati nedostatke. Nekazem ja da ti auti nisu dobri ali i njima se podkrade pogreška. Isto je i sa Iphone ljudi jednostavno podsvjesno nemogu se suočiti sa činjenicom da taj telefon ne valja i da su ga previše platili. Oni se se služiti tim telefonom ne zato što im treba zbog njegovih karakteristika vec samo zato što je to iphone.

3 3 hvala 0
13 godina
zeroname kaže...

Ja bi ovo nazvao fenomen volkswagen , mercedes , bmw. Na našim prostorima je bitno da voziš jedan od te tri marke i car si. Bez obzira ako ponekad jedan od tih prizvođača ne ispuni očekivanja kupaca i dalje se slijepo vjeruje da su te marke najbolje. Cak i ako nesto ne valja ljudi podsvjesno nece priznati nedostatke. Nekazem ja da ti auti nisu dobri ali i njima se podkrade pogreška. Isto je i sa Iphone ljudi jednostavno podsvjesno nemogu se suočiti sa činjenicom da taj telefon ne valja i da su ga previše platili. Oni se se služiti tim telefonom ne zato što im treba zbog njegovih karakteristika vec samo zato što je to iphone.

Post je promašaj teški. Kompleksi te muče, očigledno.

Zasigurno su svi koji kupuju kvalitetne europske automobile retardi kojima nije jasno da to što voze zapravo uopće ne valja.

16 godina
neaktivan
assassin.st kaže...
zeroname kaže...

Post je promašaj teški. Kompleksi te muče, očigledno.

Zasigurno su svi koji kupuju kvalitetne europske automobile retardi kojima nije jasno da to što voze zapravo uopće ne valja.

Znaci po cemu ti zakljucujes da su VW, mercedes, bmw kvalitetni europski automobili po cemu. Jel po tome sto desetljecima vlada misljenje da su te navedene marke najbolje. Ti smatraš da se njima nemoze dogodit da moraju povuci xxx broj automobila zbog neke greške što se i naravno dogodilo VW prije par godina na bliskom istoku i aziji. VW za kojeg vecina ljudi smatra da je njabolji. Pogledaj samo rezultate crash testova u americi na AUDI-u i VW rezultati su im očajni. Največe američno smeće od auta BUICK kojeg vozi najveća sirotinja u americi ima najbolje rezultate na crash testovima a o cijeni da uopce ne govorim.

14 godina
Pa ne gleda se opcenita kvaliteta auta po crash testu. Po tvome bi svi danas koristili nokiju 3310 jer je neunistiva (osim maske naravno).
Ako sam ti pomogao opali TD!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
FuzzyBrain kaže...
Pa ne gleda se opcenita kvaliteta auta po crash testu. Po tvome bi svi danas koristili nokiju 3310 jer je neunistiva (osim maske naravno).

Tvoja tvrdnja je nesto najgluplje sto sam ikad cuo. Pa ako vec idemo sa mišljenjem da je VW, AUDI, itd kvalitetna marka i kad vec toliko kosta onda kupac ocekuje da je adekvatno zaštičen u slučaju sudara. Kako si tako poznata i "kvalitetna" marka automobila moze dozvolit tako lose rezultate.

14 godina
zeroname kaže...
FuzzyBrain kaže...

Tvoja tvrdnja je nesto najgluplje sto sam ikad cuo. Pa ako vec idemo sa mišljenjem da je VW, AUDI, itd kvalitetna marka i kad vec toliko kosta onda kupac ocekuje da je adekvatno zaštičen u slučaju sudara. Kako si tako poznata i "kvalitetna" marka automobila moze dozvolit tako lose rezultate.

Nije mi jasno kak smo od mobitela dosli do autiju ali ok... Naravno da je sigurnost bitna. Ne kazem da nije. Medjutim ja osobno ne poznam NIJEDNU osobu koji ie pri kupnji autiju preveliku pozornost pridodavala crash testu. po ovom tvome ispada da je Defender najbolji auto na svijetu? Ili da je Q7 smece jer je dobio proajecne ocijene kad su se sa Fiatom 500 zabili u njega frontalno? U cem bi ti radje sjedio? Q7 ili Fiat 500?
14 godina
neaktivan
zeroname kaže...

Znaci po cemu ti zakljucujes da su VW, mercedes, bmw kvalitetni europski automobili po cemu. Jel po tome sto desetljecima vlada misljenje da su te navedene marke najbolje. Ti smatraš da se njima nemoze dogodit da moraju povuci xxx broj automobila zbog neke greške što se i naravno dogodilo VW prije par godina na bliskom istoku i aziji. VW za kojeg vecina ljudi smatra da je njabolji. Pogledaj samo rezultate crash testova u americi na AUDI-u i VW rezultati su im očajni. Največe američno smeće od auta BUICK kojeg vozi najveća sirotinja u americi ima najbolje rezultate na crash testovima a o cijeni da uopce ne govorim.

zaboravi američke testove. I što se tiče mobitela i što se tiče automobila. Osim toga, europski automobili koji se prodaju u Europi nemaju veze s onima koji se prodaju u Americi, pogotovo po pitanju sigurnosti. 

14 godina
Sum_of_all_fears kaže...
ROADRUNNER kaže...

ROADRUNNER kaže...

Kao što vidite dragi kolega, sa vama se ali nikako ne slažem u tri stavke, pa da ih ukratko pojasnim;

Ad1; međusobna povezivost je ja ću se usuditi reći, trenutno "izum" Apple-a, i ne vidim razloga i potrebe da se može moći uopće komunicirati sa drugim platformama, jer bi se onda mogla izgubiti ona jako dobra fluidnost iOS-a odnosno OSX Yosemite!

Ad2; ako je kućni korisnik "prosječan" čova na ovoj kugli zemaljskoj, a recimo da ih po Gausu ima oko 80%, 10% onih totalnih lajbeka i 10% super duper usera, dok nema kvalitete, nema niti igre, a pogotovu ne kvalitetne igre, barem onih top igrica, sa ekstremnim zahtijevima, inače sve fercera od lagga, ghostinga, malih ili nikakvih frame-ova, ... Ako ste uvjerenja da sam ja  krivu, nabacite jednu konfiguraciju koja je svojim performansama od nula prem 50% potrebitih zahtijeva, uključujući i podverziju OS-a?!?!

Ad3; slažem se da svatko ima svoje potrebe, ali takvom analogijom, i ja mogu reći da je vaš posao smeće!!!! Zanimljivo, u obranu svojih argumenata niste se potrudili makar naznačiti što je vaša profesija, i koliko seže duboko u specifičnim zahtijevima da OSX ih ne može zadovoljiti, a recimo W8.1 može????  

bik kaže...
assassin.st kaže...

Šta ja znam koja je količina krumpiriča u velikom pakovanju nasprem malog ili srednjeg ili bi prije kupnje trebao analizirat ponudu hebenih krumpirica i gubit svoje dragocjeno vrijeme na nebitne stvari, ako želim srednje dođem i kupim srednje i boli me ona stvar što za 3kn više doviješ duplo vece.. ugl necemo picajzlit. Kao što je gore kolega dobro napisao; njegova žena bi htjela iphone 6 ma makar imao 16kb..

Ovdje ću samo učiniti jednu vrijednosnu usporedbu, sa recimo Coca Colom, makar nije nešto najzdraviji primjer!

Boca 0.5 l košta recimo 7.00 kuna u nekom dućanu, ona od 1 l košta recimo 10.00 kuna, ona od 2 l košta 12.00 kuna, a ona od 2.5 l košta recimo 12.00 kuna jer je 0.5 kao mukte!

U prvoj bočici, 1 l Coca Cole stoji 14.00 kuna, i ako si JAAAAAAAKO žedan, može proći jednom, za silu, nuždu ali skupo. Ako si pametniji, uzet ćeš onu od 1 l, jer tu l košta samo 10.00 kuna. U ostala dva primjera 0.5 l košta relativno malih 3.00 kune, što niti u kojem slučaju nije zanemarivo, jer je to simple as that racionaliziranje ekonomije troškova.  

Da se vratim krumpirićima ili kokicama, kada ideš u kino mala porcija košta recimo 10.00 kuna, srednja 13.00 kuna a velika 17.00 kuna, i gdje je razlika u maloj i velikoj x3 ili čak x4 sadržaja manje, pa ti izračunaj koliko tu koštaju trećina ili četvrtina, i kažem kolega, vrlo griješite u stavu i životnom pristupu.

BlueMax kaže...
zeroname kaže...

zaboravi američke testove. I što se tiče mobitela i što se tiče automobila. Osim toga, europski automobili koji se prodaju u Europi nemaju veze s onima koji se prodaju u Americi, pogotovo po pitanju sigurnosti. 

Ovaj citat ide vama kolega @BlueMax!

Iz službenih profesionalnih izvora sa 200% sigurnosti mogu potvrditi kako europska vozila prodana u USA skorom u duplo najmanje nisu identična po sigurnosnim standardima koje proizvođači rade u Europi, počevši od debljine "limarije" karoserije. Ali se to vidi i na cijeni tamo, pa se ljudi čude kao pura dreku, kako to da Porsche ( koji u biti ima najveću u stupnjevima moguće izraženu kvalitetu, pa VOLVO ) se preko Velike bare jeftino kupi. Prosječan amerikanac ima barem 20 puta bolji standard od prosječnog hrvata, a i poimanje kupnje tutača koji košta oko recimo 60.000.00 USD-a, prosječnom amerikancu nije ništa jer on godišnje zaradi oko 95.000.00 USD-a, a tutač je uzeo na recimo kredu od pet godina, pa nema veliku kamatu, i to je to.

Makar je kvaliteta manja ukupno gledajući, njihove ceste su dijametralno bolje, kvalitetniji su resursi, čitaj benzine i nafta, ali i jeftiniji, što mi u ′rvackoj možemo za sada samo drimljati {#} {#} !!!! 

ATJ Lučko
14 godina
Da ne citiram sad gore veliki post. @atjlucko, sa stajalista proizvodjaca, prodavaca uvijek je bolje prodati veliku porcije necega iako kupca tada doticna stvar dode manje. To se zove selling up. npr u mcdonalds kad dodes nude vece porcije, cinestar, cak i internet provideri nude 3 paketa za cijenu jednog i pol npr. Znaci cijenu necega sta se prodaje proizvodjaca dode toliko malo da je to smjesno. I uvijek se gleda da se proda sto je veca moguca kolicina. A @bluemax je koliko sam shvatio mislio da su u Americi auti opcenito losije kvalitete nego u Eu. To je vec pticama na grani jasno. Zakoni im nisu toliko "strogi" kao kod nas (eu).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
zeroname kaže...

Nije mi jasno šta Volkswagen radi u ovoj usporedbi, jer se radi o marci koja ne predstavlja statusni simbol (kao što su to Mercedes i BMW), bez obzira na svoju popularnost, zbog koje i danas dobro 'drži cijenu' prilikom prodaje.

I da li bi bio tako dobar pa da nama neukima prezetiraš tu 'činjenicu" iz koje se da zaključiti da 'taj telefon ne valja'?

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2014 21:51 (maxym).
16 godina
odjavljen
ATJLučko kaže...

Kao što vidite dragi kolega, sa vama se ali nikako ne slažem u tri stavke, pa da ih ukratko pojasnim;

Ad1; međusobna povezivost je ja ću se usuditi reći, trenutno "izum" Apple-a, i ne vidim razloga i potrebe da se može moći uopće komunicirati sa drugim platformama, jer bi se onda mogla izgubiti ona jako dobra fluidnost iOS-a odnosno OSX Yosemite!

Ad2; ako je kućni korisnik "prosječan" čova na ovoj kugli zemaljskoj, a recimo da ih po Gausu ima oko 80%, 10% onih totalnih lajbeka i 10% super duper usera, dok nema kvalitete, nema niti igre, a pogotovu ne kvalitetne igre, barem onih top igrica, sa ekstremnim zahtijevima, inače sve fercera od lagga, ghostinga, malih ili nikakvih frame-ova, ... Ako ste uvjerenja da sam ja  krivu, nabacite jednu konfiguraciju koja je svojim performansama od nula prem 50% potrebitih zahtijeva, uključujući i podverziju OS-a?!?!

Ad3; slažem se da svatko ima svoje potrebe, ali takvom analogijom, i ja mogu reći da je vaš posao smeće!!!! Zanimljivo, u obranu svojih argumenata niste se potrudili makar naznačiti što je vaša profesija, i koliko seže duboko u specifičnim zahtijevima da OSX ih ne može zadovoljiti, a recimo W8.1 može????  

1. Klasični vendor-lock in koji si MS ne može dopustiti jer bi ga razapeli dok Apple trkelja po svoje dok ga kakva komisija ili sud ne prisili na drugačije. Nekima se tolerira guranje svojih punjača dok je micro-USB standard.

2. Wat? Daj malo pojasni svoje pitanje.

3. Sigurnosni sustavi, industrijska automatika i tehnički nadzor. Kad u toj branši spomeneš OSX i Maca, svi se grohotom nasmiju. Win8.1 (čak i Win10) su na svim računalima u firmi. Kompatibilnost sa što većim brojem raznih uređaja je najvažnija a OSX tu toliko jako pada da je to strašno za gledati. Da cijela stvar bude tragičnija, mobilni nadzor ide preko HTML5 aplikacije jer je iOS SDK takva hrpetina smeća da je to smiješno. Android i WP7/8 verzije odavno rade, uključujuć i Metro aplikaciju dok Apple uglavnom zadaje probleme.

[edit] - treba li napominjati da je cijeli sustav izrađen u VSu 2013 kao jedan solution (desktop client i server, mobilne app i Metro app)? Bez ijednog jedinog problema?

My name is Legion... For we are many!
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2014 22:58 (Sum_of_all_fears).
16 godina
ATJLučko kaže...
* * *

* * * 

Dakle, prvo pod Moj PC napišeš tamo šta stvarno imaš, a ne neku kvazi poeziju kojoj bi se mi tebi trebali diviti kako si tako nadaren pjesnik i umjetnik, pa onda da vidimo na čemu smo, pa ti tek onda ja kažem koji mi je bio posao (dakle tamo gdje je Mac OS X neprikosnoveni vladar) a koji mi je sada, pa ćeš da onda vidiš može li takvim zahtjevima OSX zadovljiti ili ne i kakva su moja iskustva kroz ta dva posla, aaa.. može???

maxym kaže...
* * *

Nije mi jasno šta Volkswagen radi u ovoj usporedbi * * *

Do ovog posta sam se morao suzdržavati da se ne uključim u temu, (tamo neke usporedbe sa hyundaiem i bmw-om, umro sam od smijeha) ali kada sam ovo pročitao, rekao sam evo konačno prva pametna.

Predlažem moderatorima da zabrane pisanje usporedbe automobila sa IT strukom, jer očigledno ovdje ima dječurlije koje sve o autima znaju (o hodu i povratu klipa, do dinamčnog podizanje bregaste koje se kroz razne modele zovu ValveTronic, ValveShift itd itd) a ta ista dječurlija niti imaju vozačke a o autima samo mogu da sanjaju. Lično dvojicu takvu znam kako ovdje na forumu tako i na forum.hr-u. 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice