Ulje je zdravo – koje i koliko?

poruka: 80
|
čitano: 17.665
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ulje je zdravo – koje i koliko?".
8 godina
neaktivan
offline
Re: Ulje je zdravo – koje i koliko?
notloB kaže...
Feudalac kaže...

Pitam za frenda, kaže li se buĆino ili buČino ulje?

 

Uzgred, kemijska analiza je prilično beskorisna u smislu dokazivanja koja vrsta je zdravija. Niti jedno od analiziranih ulja nema potvrđeno štetnih sastojaka. Sva ta nadogradnja u ovom radu je slična efektu koji je izazvala tiskarska pogreška kod špinata. Bezukusna travuljaga je proglašena posebno zdravom jer su pedijatri primjetili da ima jako puno (nepostojećeg) željeza.

 Bučino ulje, bezukusna travuljaga je tebi, špinat je jedna od najboljih namirnica koje čovjek može pojesti, krcat mikronutrijenata, antioksidansa i minerala ali kao i u svemu treba biti umjeren i pravilno ga kulinarski obraditi, ne jesti ga sirovog radi oksalata, antinutrijent koji na sebe vezuje kalcij te može izazvati bubrežni kamenac primjerice međutim benefiti daleko nadmašuju nedostatke.

 ako ga treba pravilno obrađivati, nešto nije u redu s njim. a ne nudi ništa čega nema u drugom povrću

Ja rekoh
9 godina
offline
Ulje je zdravo – koje i koliko?

prosla su vremena kada smo se koiiko toliko hranili zdravo i koliko toliko znali sto jedemo.

 

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine
offline
Re: Ulje je zdravo – koje i koliko?
Feudalac kaže...

 ako ga treba pravilno obrađivati, nešto nije u redu s njim. a ne nudi ništa čega nema u drugom povrću

 Naravno da nešto ne valja, svaka namirnica ima nešto što ne valja, kod špinata su problem oksalati kao i kod mnogo drugog bilja, kod kelja ogromna količina vitamina K1, kod limuna kiselina koja nagriza zube, kod brokule, kupusa itd. ometanje u radu štitne žlijezde, grah je otrovan i krcat antinutrijenata, rajčica, krumpir otrovna itd.itd. Tako možeš reći za bilo koju namirnicu da ne nudi ništa što nema u drugoj, + bilje je eonima razvijalo načine obrane od predatora, paprike su zbog toga ljute npr a krumpir također moraš termički obraditi jer ćeš se inače otrovati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.8.2024 9:24 (notloB).
6 godina
offline
Re: Ulje je zdravo – koje i koliko?
@encoding za med se vrlo lako otkrije okusom da je lažan, većinom je to neki čudan okus karamele. Često taj umjetni med daju uz čaj u kafićima. Med dobar, pravi u nas je srećom vrlo lako nabaviti od malih proizvođača po cijeloj RH, na bezbroj mjesta ili jednostavno kupiti od kvalitetnog proizvođača sa polica trgovine.

O ulju, bučino ulje volim, ponekad samo s kruhom uzmem dvije tri male žlice, za salatu isto, čak i kajgana na bučinom ulju 🤤
Ima i dosta magnezija što je neophodno za rekreativce, no nedavno sam pročitao da i ono ima nešto štetno, zaboravih što 🤔
https://www.plivazdravlje.hr/centar/prehrana/5/namirnica/50/Bucino-ulje.html
16 godina
offline
Re: Ulje je zdravo – koje i koliko?

Izgleda da se netko našao uvrijeđen, možda nije dovoljno kuhan...

 

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
16 godina
offline
Re: Ulje je zdravo – koje i koliko?
jozobozo kaže...

Obavezno pogledati ako vam je stalo do vašeg zdravlja:

 

Siže

Trošiti ulja dobivena hladom prešom.

 

Članak

Uz dužno poštovanje autoru, ovo je prvi put da se izrazito ne slažem sa sadržajem članka i informacijama koje su iznesene.

 

U predavanju, link sa početka poruke, nalazi se vrlo detaljno objašnjenje.

 

 Ma daj molim te, ovaj lik gore s linka toliko manipulira podacima i statistikom, opce ne ukljucuje sve bitne cimbenike , ma strasno, ne mogu ga shvatit ozbiljno.  Prvo treba znati razlikovati korelaciju od kauzalnosti, ovako je mogao bilo sto stsviti u grafove i reci da je to uzrok.

16 godina
offline
Re: Ulje je zdravo – koje i koliko?
Pixel kaže...
jozobozo kaže...

Obavezno pogledati ako vam je stalo do vašeg zdravlja:

 

Siže

Trošiti ulja dobivena hladom prešom.

 

Članak

Uz dužno poštovanje autoru, ovo je prvi put da se izrazito ne slažem sa sadržajem članka i informacijama koje su iznesene.

 

U predavanju, link sa početka poruke, nalazi se vrlo detaljno objašnjenje.

 

 Ma daj molim te, ovaj lik gore s linka toliko manipulira podacima i statistikom, opce ne ukljucuje sve bitne cimbenike , ma strasno, ne mogu ga shvatit ozbiljno.  Prvo treba znati razlikovati korelaciju od kauzalnosti, ovako je mogao bilo sto stsviti u grafove i reci da je to uzrok.

Ništa, ti lijepo svako jutro jednu žlicu biljnog ulja na tašte i polako razmišljaj o korelaciji i kauzalnosti.

 

A kad kupuješ ulje, samo biraj ulja koja su barem mjesec dana pred istekom roka trajanja. Ta su malo više oksidirala, bit će bolji učinak. (

 - Vegetable oil and cancer)

 

Za ostale, evo sadržaj videa sa poveznicama:

 

- History

- Timeline for Heart Disease

- Timeline for Cancer Death

- Timeline for type 2 Diabetes

- Timeline for Obesity

- Macular degeneration

- Timeline for processed food

- The Newer Knowledge of Nutrition

- Rats

- Hight pufa oils

- Vegetable oil consumption

- LA consumption from 1865 to 2008

- Maasai Tribe

- Tokelau Islands - 48 % saturated fat

- Omega - 6 in Adipose Tissue US 1959 - 2008

- Toxic

- Type of Fats vs Weight Gain in Rats

- Heart Failure Study

- Vegetable oil and cancer

 

 

16 godina
offline
Re: Ulje je zdravo – koje i koliko?
jozobozo kaže...
Pixel kaže...
jozobozo kaže...

Obavezno pogledati ako vam je stalo do vašeg zdravlja:

 

Siže

Trošiti ulja dobivena hladom prešom.

 

Članak

Uz dužno poštovanje autoru, ovo je prvi put da se izrazito ne slažem sa sadržajem članka i informacijama koje su iznesene.

 

U predavanju, link sa početka poruke, nalazi se vrlo detaljno objašnjenje.

 

 Ma daj molim te, ovaj lik gore s linka toliko manipulira podacima i statistikom, opce ne ukljucuje sve bitne cimbenike , ma strasno, ne mogu ga shvatit ozbiljno.  Prvo treba znati razlikovati korelaciju od kauzalnosti, ovako je mogao bilo sto stsviti u grafove i reci da je to uzrok.

Ništa, ti lijepo svako jutro jednu žlicu biljnog ulja na tašte i polako razmišljaj o korelaciji i kauzalnosti.

 

A kad kupuješ ulje, samo biraj ulja koja su barem mjesec dana pred istekom roka trajanja. Ta su malo više oksidirala, bit će bolji učinak. (

 - Vegetable oil and cancer)

 

Za ostale, evo sadržaj videa sa poveznicama:

 

- History

- Timeline for Heart Disease

- Timeline for Cancer Death

- Timeline for type 2 Diabetes

- Timeline for Obesity

- Macular degeneration

- Timeline for processed food

- The Newer Knowledge of Nutrition

- Rats

- Hight pufa oils

- Vegetable oil consumption

- LA consumption from 1865 to 2008

- Maasai Tribe

- Tokelau Islands - 48 % saturated fat

- Omega - 6 in Adipose Tissue US 1959 - 2008

- Toxic

- Type of Fats vs Weight Gain in Rats

- Heart Failure Study

- Vegetable oil and cancer

 

 

 Nema potrebe da mi patroniziras na temelju par yt videa koje si izvukao, a strucnog znanja nemas kao niti vecina, niti ga ja imam na tu temu, ali bar znam prepoznat muljatore.

Hranim se zdravo, imam dosta svoje hrane, preradenu hranu jedem minimalno, ulje 99% kvalitetno maslinovo, nikakvo staro i oksidirano.

Fizicki sam vrlo aktivan, nikakvih problema s tjelesnom tezinom.

Ti slobodno gledaj yt i misli kako ce te ulica ilja koju ne pojedes spasit. 
A to sto ne kuzis da je sve to BS , da moras gledat big picture, tj bit umjeren sa svim, biti fizicki aktivan, izbjegavat stres, radit stvari koje te vesele i cine sretnim i time si si dao najbolju sansu. 
Ako te zanima konkretno moj dorucak, mogu ti i to reci s obzirom da je slican godinama, pa usporedi :)

 Usput moj BMI je 20, tako da krivome saljes video o debljini, ja sam na sasvim drugom kraju 

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.8.2024 15:17 (Pixel).
6 godina
offline
Re: Ulje je zdravo – koje i koliko?
Jedno pitanje, ulje kad ostari dobije onaj miris užeglosti, pri korištenju takvog ulja ima li kakvih štetnih posljedica osim mirisa i okusa?
 
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
offline
Re: Ulje je zdravo – koje i koliko?
Pixel kaže...
Nema potrebe da mi patroniziras na temelju par yt videa koje si izvukao, a strucnog znanja nemas kao niti vecina, niti ga ja imam na tu temu, ali bar znam prepoznat muljatore.

Hranim se zdravo, imam dosta svoje hrane, preradenu hranu jedem minimalno, ulje 99% kvalitetno maslinovo, nikakvo staro i oksidirano.

Fizicki sam vrlo aktivan, nikakvih problema s tjelesnom tezinom.

Ti slobodno gledaj yt i misli kako ce te ulica ilja koju ne pojedes spasit. 
A to sto ne kuzis da je sve to BS , da moras gledat big picture, tj bit umjeren sa svim, biti fizicki aktivan, izbjegavat stres, radit stvari koje te vesele i cine sretnim i time si si dao najbolju sansu.

Nekako mi se iz tvoje poruke čini da se hraniš puno bliže ovome što "YT muljatori" govore u videima od prosječnog Hrvata. YT muljatori ti govore da je uzrok ili barem značajni faktor većine današnjih kroničnih bolesti (koje su bile vrlo rijetke prije piramide prehrane, a još rjeđe u 19. stoljeću i ranije) metabolički poremećaj/inzulinska rezistenacija, a uzrok istih najčešće se može pronaći u kombinaciji konzumacije sjemenovih ulja (oksidirane Omege-6) i šećera/škroba, odnosno visokoprerađene hrane. Tako da bi mogao objasniti kako se ti to hraniš i ponašaš u suprotnosti s onime što YT muljatori govore. I barem bi morao reći i koliko si star, jer što je čovjek mlađi, to mu tijelo može više tolerirati.

 

Iz osobnog iskustva ti mogu reći da nakon četiri i pol mjeseca hranjenja po ovome što YT muljatori govore pao sam s 94 kile na 83, bez gladovanja, i poboljšao mi se niz zdravstvenih problema (a ni jedan pogoršao niti razvio novi!). Ako se ponovno vratim "umjerenosti sa svim", bit će mi lošije nego mi je sad, poništit ću napredak koji sam postigao zadnja 4 i pol mjeseca.

 

Također, za mnogo toga što ti YT muljatori govore (barem oni znanstvenici s doktoratom ili MD koji svoje "propovijedanje" provode u svojoj kliničkoj praksi) postoji masa znanstvenih istraživanja i kliničke prakse. To što to (još) nije širom prihvaćeno (ili nije prihvaćeno u specifičnim krugovima), ne znači automatski da se radi o muljažama. Ne možeš to samo tako deklarativno odbacivati kao muljaže, jer sve više i više ljudi, razočaranih službenim medicinskim sustavom, odluče pokušati s tim što ti muljatori govore i imaju uspješne rezultate - pomognu si s tim daleko bolje nego im je službena medicina pomogla. Kako je to moguće? Tako što ti ljudi nisu muljatori i ne izvlače "teorije" iz guzice nego na temelju legitimnih znanstvenih istraživanja rade svoje protokole, umjesto da slijede politički definirane protokole "liječenja".

16 godina
offline
Ulje je zdravo – koje i koliko?

Evo link na članak o kvaliteti maslinovih ulja.

 

Test maslinovih ulja

 
0 0 hvala 4
8 godina
neaktivan
offline
Re: Ulje je zdravo – koje i koliko?
notloB kaže...
Feudalac kaže...

 ako ga treba pravilno obrađivati, nešto nije u redu s njim. a ne nudi ništa čega nema u drugom povrću

 Naravno da nešto ne valja, svaka namirnica ima nešto što ne valja, kod špinata su problem oksalati kao i kod mnogo drugog bilja, kod kelja ogromna količina vitamina K1, kod limuna kiselina koja nagriza zube, kod brokule, kupusa itd. ometanje u radu štitne žlijezde, grah je otrovan i krcat antinutrijenata, rajčica, krumpir otrovna itd.itd. Tako možeš reći za bilo koju namirnicu da ne nudi ništa što nema u drugoj, + bilje je eonima razvijalo načine obrane od predatora, paprike su zbog toga ljute npr a krumpir također moraš termički obraditi jer ćeš se inače otrovati.

 Sve što si nabrojao ima zanimljive okuse, daju veliku količinu proteina ili ugljikohidrata ili vitamina. Špinat je sam za sebe odvratan, ni po čemu popsebno koristan ili izdašan. Radije bih jeo djetelinu nego to sranje. A ti samo generaliziraj uokolo izbjegavajući odgovor na konkretno.

Ja rekoh
3 godine
offline
Re: Ulje je zdravo – koje i koliko?
Feudalac kaže...

 Sve što si nabrojao ima zanimljive okuse, daju veliku količinu proteina ili ugljikohidrata ili vitamina. Špinat je sam za sebe odvratan, ni po čemu popsebno koristan ili izdašan. Radije bih jeo djetelinu nego to sranje. A ti samo generaliziraj uokolo izbjegavajući odgovor na konkretno.

 Kako se usuđuješ generalizirati i svoj ukus nametati drugima? Tvoj ukus je odvratan ako ti se ne sviđa špinat... Hoćemo tako razgovarati? Naravno da nećemo a sada đenja s glupostima, odgovaraj si sam, ne znam niti što tražiš, imaš internet pa nalazi što te volja.

16 godina
offline
Re: Ulje je zdravo – koje i koliko?
mbaksa kaže...
Pixel kaže...
Nema potrebe da mi patroniziras na temelju par yt videa koje si izvukao, a strucnog znanja nemas kao niti vecina, niti ga ja imam na tu temu, ali bar znam prepoznat muljatore.

Hranim se zdravo, imam dosta svoje hrane, preradenu hranu jedem minimalno, ulje 99% kvalitetno maslinovo, nikakvo staro i oksidirano.

Fizicki sam vrlo aktivan, nikakvih problema s tjelesnom tezinom.

Ti slobodno gledaj yt i misli kako ce te ulica ilja koju ne pojedes spasit. 
A to sto ne kuzis da je sve to BS , da moras gledat big picture, tj bit umjeren sa svim, biti fizicki aktivan, izbjegavat stres, radit stvari koje te vesele i cine sretnim i time si si dao najbolju sansu.

Nekako mi se iz tvoje poruke čini da se hraniš puno bliže ovome što "YT muljatori" govore u videima od prosječnog Hrvata. YT muljatori ti govore da je uzrok ili barem značajni faktor većine današnjih kroničnih bolesti (koje su bile vrlo rijetke prije piramide prehrane, a još rjeđe u 19. stoljeću i ranije) metabolički poremećaj/inzulinska rezistenacija, a uzrok istih najčešće se može pronaći u kombinaciji konzumacije sjemenovih ulja (oksidirane Omege-6) i šećera/škroba, odnosno visokoprerađene hrane. Tako da bi mogao objasniti kako se ti to hraniš i ponašaš u suprotnosti s onime što YT muljatori govore. I barem bi morao reći i koliko si star, jer što je čovjek mlađi, to mu tijelo može više tolerirati.

 

Iz osobnog iskustva ti mogu reći da nakon četiri i pol mjeseca hranjenja po ovome što YT muljatori govore pao sam s 94 kile na 83, bez gladovanja, i poboljšao mi se niz zdravstvenih problema (a ni jedan pogoršao niti razvio novi!). Ako se ponovno vratim "umjerenosti sa svim", bit će mi lošije nego mi je sad, poništit ću napredak koji sam postigao zadnja 4 i pol mjeseca.

 

Također, za mnogo toga što ti YT muljatori govore (barem oni znanstvenici s doktoratom ili MD koji svoje "propovijedanje" provode u svojoj kliničkoj praksi) postoji masa znanstvenih istraživanja i kliničke prakse. To što to (još) nije širom prihvaćeno (ili nije prihvaćeno u specifičnim krugovima), ne znači automatski da se radi o muljažama. Ne možeš to samo tako deklarativno odbacivati kao muljaže, jer sve više i više ljudi, razočaranih službenim medicinskim sustavom, odluče pokušati s tim što ti muljatori govore i imaju uspješne rezultate - pomognu si s tim daleko bolje nego im je službena medicina pomogla. Kako je to moguće? Tako što ti ljudi nisu muljatori i ne izvlače "teorije" iz guzice nego na temelju legitimnih znanstvenih istraživanja rade svoje protokole, umjesto da slijede politički definirane protokole "liječenja".

 Ne kažem da su svi muljatori, ali puno ih je i imaju neke skrivene namjere koje možda nisu očite na prvu.  Ne tvrdim niti da je sve izrečeno krivo, ali ima dosta manipulacija podacima i to ne volim u takvim videima jer mi odma ruši kredibilitet i pitam s e što je zapravo krajnji cilj ako se tako manipulira podacima, doslovno kao da gledam  tv prodaju , top shop i sl. 

Gotovo se sigurno ne hranim kao prosječni hrvat, jer prosječni hrvat danas jede takvo smeće od hrane radi dostuposti jeftine  nezdrave hrrane, izuzetno nezdravo i mnogi niti ne paze što jedu i zato sad imamo poplavu pretilosti i kod djece i kod odrasli, nikad se tako nisam niti hranio. 

Koliko sam star, evo za par godina  50g.  Možda neki od tih YTbera  ima i pravo, sigurno ima i istine u tome, ali isto tako i mainstream medicina su školovani ljudi, rade istraživanja  jedino nisu skloni tako brzo mijenjati mišljenja, tj traže ipak malo više dokaza i potvrda , a ne 4 debela amerikanca vs 4 plemenska ratnika. 

Moje umjereno sa svim ne znači  junk food,  umjereno sa svim znači umjereno s raznim vrstama normalne hrane, znači  jedem i meso, i masnu hranu, i povrće i voće i žitarice, ali ne pretjerujem npr s mesom i masnom hranom, pojedem i nešto  mcdonalds-u , nije da nikad ne jedem tu lošiju hranu,  ali umjereno.  Večina prehrane mi je  voće, povrće, žitarice, riba, kako sam stariji, jedem manje mesa i masnije hrane, volim ja i slatko pojesti, ali to isto  umjereno do malo. Ali isto jako bitno fizička aktivnost !

Dok su mnogi mojih goodišta po kavicama i već davno pretjerali s kilažom, ja sam pa puta tjedno u dvorani i treniram sport koji volim., odem često na trčanje (zato što volim trčanje i dovro se osječam nakon toga, realno mi radi kilaže ne treba). 

Ja sa svojom prehrano, i aktivnostima održavam bez problema kilaži do max 70kg , ako imam intenzivnije treninge u nekom periodu onda mi zna pasti i 3 kg dolje, kad je mirnije razdoblje  i godišnji onda je ovako oko 70 kg. 

Ako ti odgovara prehrana koju si odabrao ,dapače, drži je se , samo kažem da ne treba ništa gurat u ekstreme.  

 

11 godina
offline
Re: Ulje je zdravo – koje i koliko?
mbaksa kaže...
Tako što ti ljudi nisu muljatori i ne izvlače "teorije" iz guzice nego na temelju legitimnih znanstvenih istraživanja rade svoje protokole, umjesto da slijede politički definirane protokole "liječenja".

 ovo zvuci kao klasicna teorija urote :) tako to bude kad skeptik na vlastitoj guzici osjeti da mu pomaze nesto alternativno :)

6 godina
offline
Re: Ulje je zdravo – koje i koliko?
ajimerej kaže...
@encoding za med se vrlo lako otkrije okusom da je lažan, većinom je to neki čudan okus karamele. Često taj umjetni med daju uz čaj u kafićima. Med dobar, pravi u nas je srećom vrlo lako nabaviti od malih proizvođača po cijeloj RH, na bezbroj mjesta ili jednostavno kupiti od kvalitetnog proizvođača sa polica trgovine.

Teško, jer pravi med ima toliko varijacija u okusu i boji ovisno o području s kojeg je sakupljen

 

Livadni med, kestenov, bagremov... svi imaju različite profile okusa, boje, teksture...

 

Osim ako si pčelar, precjenjuješ svoje mogućnosti

 

ajimerej kaže...
Med dobar, pravi u nas je srećom vrlo lako nabaviti od malih proizvođača po cijeloj RH, na bezbroj mjesta ili jednostavno kupiti od kvalitetnog proizvođača sa polica trgovine.

 Ovo je sva sreća istina pa se većina Hrvata ne mora zamarati time... ali opet, ni na lokalnoj tržnici ne mora biti autentičan med, pčelari koji prodaju na veliko sačuvaju za sebe i familiju pravu stvar, a ostalima podvaljuju razrjeđene splačine

 

Doslovno moraš znat pčelara osobno da budeš siguran, isto kao i za maslinovo ulje... ali njega je lakše raspoznati po okusu

 

Čak i oni štandovi uz cestu po Dalmaciji u scam. Evo epizoda

 

Stanem kraj ceste jednom takvom štandu i pitam čovjeka: "jel čisto maslinovo ili ga razjređujete jer turisti većinom ne znaju razliku?"

Uvjerava me on da je čisto, da ga mogu probati

Probam ja i osjetim suncokretovo ulje

"Pa ovo nije čisto maslinovo!??!"

"Joj oprosti, to ja tako turistima jer njima nije bitno, pa da dobiju manju cijenu po boci... evo imam ovdje pravo maslinovo" i posegne lik ispod pulta za drugom bocom

Naravno, ni tu nisam uzeo jer pitaj boga šta bi mi dao

 

Svi su slatkorječivi dok ih ne uhvatiš, a i kad ih uhvatiš priznat će samo koliko moraju

 

6 godina
offline
Re: Ulje je zdravo – koje i koliko?
Ima i toga @encoding.
Ali evo prednosti ruralnih krajeva. Živim na selu imamo nekoliko OPG medara i dosta hobista medara. Njima se sigurno ne isplati zajebavati sa kupovinom kineskog smeća.
Manji grad 5 km od nas ima nekoliko medomata.

Ali još zanimljivije uopće ne kupujem med, dobijem od lokalnih medara. Ali za okuse sigurno ima kvalitetnih kopija gdje je teško skužiti ali vrlo lako se okusom osjeti bagremov med, livadski, suncokretov i kažem probao onaj umjetni okusom na karamelu... odvratno.
16 godina
offline
Re: Ulje je zdravo – koje i koliko?
ajimerej kaže...
Ima i toga @encoding.
Ali evo prednosti ruralnih krajeva. Živim na selu imamo nekoliko OPG medara i dosta hobista medara. Njima se sigurno ne isplati zajebavati sa kupovinom kineskog smeća.
Manji grad 5 km od nas ima nekoliko medomata.

Ali još zanimljivije uopće ne kupujem med, dobijem od lokalnih medara. Ali za okuse sigurno ima kvalitetnih kopija gdje je teško skužiti ali vrlo lako se okusom osjeti bagremov med, livadski, suncokretov i kažem probao onaj umjetni okusom na karamelu... odvratno.

 ne kupuju oni kinesko smece nego skuhaju šećer gusto i dobiješ med :) 
Moja baka je znala raditi med od maslačaka, skuhaš šećer u vodi u kojoj su se natapali cvjetovi maslačaka, na karaju izgleda kao med, ima miris i sve.  

Isto na žalost rade neki medari,  mješaju med sa  otopinom šećera.  

Neki med je lakše krivotovrit neki teže. Imamo i mi hrpu lokalnih medara i pojedini med je stvarno odličan, miriši, ima specifičan miris ovisno od kojeg je cvijeta, ali to se baš osjeti kad je original, ima i vrsta koje su blaže i njih je lako krivotvorit.  Jenom sam i naletio na jedan takav od jednog medara i ne ogu 100% reći, ali meni to nije bilo kao pravi med, naravno više nisam uzimao od njega. 

6 godina
offline
Ulje je zdravo – koje i koliko?

Ovo što je kolega rekao, ne kupuju med nego mijenjaju postojeći. Imaš u videu koji sam poslao par postova iznad

 

Ne mora ni biti 100% fake, ako već u smjesu od 50% meda stave šećer, od toga imaju duplo više staklenki

 

Opet, ne rade to svi, lokalni medari sa sela koji proizvode za sebe i poznannike

zato je od takvih i najbolje nabavljati, znam par takvih i cijeli život jedem domaći med, ali mi je žao vidjeti kad netko ide kupiti med u npr Kaufland

to ne može biti dalje od meda

 
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
offline
Re: Ulje je zdravo – koje i koliko?
Pixel kaže...
Ne kažem da su svi muljatori, ali puno ih je i imaju neke skrivene namjere koje možda nisu očite na prvu.  Ne tvrdim niti da je sve izrečeno krivo, ali ima dosta manipulacija podacima i to ne volim u takvim videima jer mi odma ruši kredibilitet i pitam s e što je zapravo krajnji cilj ako se tako manipulira podacima, doslovno kao da gledam  tv prodaju , top shop i sl.

Na temelju čega ti to tvrdiš? Zvuči kao da te žulja što ne potvrđuju neka tvoja vjerovanja, ili zato jer su otišli "dalje" od onog što ti odobravaš (na temelju čega?) i zbog toga onda oni automatski imaju "skrivene namjere" i ne znam što sve ne. Što recimo imaš protiv legitimnog znanstvenika Bena Bikmana, koji je život posvetio istraživanju metabolizma? Koju on to ima "skrivenu namjeru"? Što imaš protiv doktora Paula Masona? Ili recimo Jasona Funga, koji jako zagovara intermittent fasting? Ili Erica Westmana s Dukea koji ima kliniku posvećenu liječenju debljine, ako se ne varam. Ili Kena Berrya, koji je sam sebe pokušao liječiti službenim medicinskim preporukama i vidio da to ne funkcionira i skužio da mu pacijenti nisu lagali kad su mu govorili da slijede njegove upute.

 

Ovo su samo neki koji se bave fizičkim problemima. Imaš i recimo i ljude koji mijenjaju način na koji se promatraju psihijatrijski poremećaji (ispada da su ih dobar dio njih zapravo metabolički poremećaji!) - Christopher Palmer je psihijatar i istraživač s Harvarda koji radi na tome, a psihijatrica Dr. Georgia Ede, koja je završila Harvard, s visokom uspješnošću depresiju koja ne reagira na lijekove liječi keto/karnivor prehranom.

 

Usudio bih se reći da ne znaš o čemu pričaš. Bez ikakvog opravdanja osuđuješ visokoobrazovane, legitimne znanstvenike, istraživače, liječnike. Zašto? Ti ljudi iza sebe imaju visoko obrazovanje, diplome i rezultate s pacijentima, neki od njih iza sebe imaju i peer reviewed znanstvene radove. To nisu ljudi koji pričaju u prazno.

 

Pixel kaže...
Gotovo se sigurno ne hranim kao prosječni hrvat, 

Upravo kao što sam rekao - hraniš se bliže onome kako ovi istraživači i liječnici koje nazivaš muljatorima preporučuju! Manje-više svi upozoravaju da je ključno održavati zdrav metabolizam. Što upravo ti i radiš - time što ne jedeš puno ultraprocesirane hrane, ne jedeš puno loših ugljikohidrata, krećeš se i, kako se čini, ne konzumiraš puno (ili išta?) sjemenovih ulja. I, bitna stvar - ne izbjegavaš masno!

 

trolaslavonska kaže...
mbaksa kaže...
Tako što ti ljudi nisu muljatori i ne izvlače "teorije" iz guzice nego na temelju legitimnih znanstvenih istraživanja rade svoje protokole, umjesto da slijede politički definirane protokole "liječenja".

 ovo zvuci kao klasicna teorija urote :) tako to bude kad skeptik na vlastitoj guzici osjeti da mu pomaze nesto alternativno :)

Kolega, igrate prljavu igru.  Ta riječ "alternativno" koju si tu upotrijebio, u tom kontekstu, nema isto značenje kao kad se govori o "alternativnoj medicini". Ovo o čemu pričam nije "alternativna medicina", nego znanost i klinička praksa koje još nisu nužno široko prihvaćene unutar službene medicine, ali bit će to prije ili poslije (već je počelo - recimo u Australiji službena medicina već prepoznaje da je dijabetes tipa 2 reverzibilna bolest i da je se može poslati u remisiju s low-carb dijetom - samo je pitanje vremena i politike kad će to i svi ostali prihvatiti). Dok, recimo, "alternativna medicina" poput homeopatije nikad neće biti prihvaćena u medicini.

 

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.8.2024 14:32 (mbaksa).
8 godina
offline
Ulje je zdravo – koje i koliko?

 

Clanak je odlican, ali kratak. Da se odradila analiza proizvoda, koliko vidim da je vec spomenuto u komentarima, onoga sto je na policama, analiza vrijednosti (standard vs zateceno), osvrt na Codex Alimentarius i sto on znaci za navedene namirnice, mislim da bi dobili obsezniju informaciju nego samo sazetak po vrsti ulja. Ali mozda nam samo sazetak i treba.

 
0 0 hvala 0
12 mjeseci
odjavljen
offline
Ulje je zdravo – koje i koliko?

- ništa nije sveto pismo

- trendovi se mijenjaju dok ruše nekadašnje utabane.. naknadno srušene fakte iz svetog pisma

- ljudsko tijelo je nevjerojatan stroj kojeg je službena medicina tek zagrebala..i to fizički, molekularno hormonski nije ni primirisala

- vrijedi pokušati i uvjeriti se da postoje drugi putevi

- loše je kada se vjeruje u ponavljajuće indoktrinacijske mantre "doručak je najvažniji", "svako jutro jedno jaje organizmu snagu daje"

- odmarajte crijeva.. makar 8/16.. ja ih odmaram 6/18.. efekt koji je teško opisati riječima

- crijeva su vam drugi krucijalni mozak...a ne jebe ih nitko 2%. samo trpaju što stignu iz okolnih pasivnih ..da ne rečem što, zvanih pekare.. žitarice više ne postoje. ovo su mutanti.  pšenica je sa 14 kromosoma, dovedena na 48.

- u tlu već 50g ne postoje nutrijenti koji su nekada postojali

- grapolo rajčica iz marketa raste na 13m visine..rade joj crash test od 1m visine.. i zadovoljava li plastični simetrijski izgled

 

..i neću više, mogao bi do jutra.

 

tko ovo navedeno smatra debilanom, neka mi pritisne palac dolje.. tko je uvidio nešto korisno, neka ništa ne piše..već prouči materiju.

 

- smanjite ugljikohidrate na minimum minimuma (pšenice skroz na nulu)

- jedite po krvnoj grupi (opet da ne pilam, a znam da će se pojavit isti pavijani koji negiraju prehranu po krvnoj grupi... cijela španjolska liga se hrani po krvnoj grupi.  zato su i pokupili zlato. piajte se zašto grupa B ima pola metra duža crijeva, podnosi laktozu, sve žitarice i sve sireve i sve jogurte, svo mlijeko.. jer je nastala kada je počeo uzgoj žitarica i uzgoj stoke sa vimenom. Ne podnosi meso. Nula suprotno. Blanka Vlašić, Ivanišević.. ubijaju se biftecima.. a da im date naranču i pola litra jogurta, završavaju na hitnoj)

ciao-bao

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.8.2024 13:46 (Maskeron).
 
0 2 hvala 0
16 godina
offline
Re: Ulje je zdravo – koje i koliko?
mbaksa kaže...
Pixel kaže...
Ne kažem da su svi muljatori, ali puno ih je i imaju neke skrivene namjere koje možda nisu očite na prvu.  Ne tvrdim niti da je sve izrečeno krivo, ali ima dosta manipulacija podacima i to ne volim u takvim videima jer mi odma ruši kredibilitet i pitam s e što je zapravo krajnji cilj ako se tako manipulira podacima, doslovno kao da gledam  tv prodaju , top shop i sl.

Na temelju čega ti to tvrdiš? Zvuči kao da te žulja što ne potvrđuju neka tvoja vjerovanja, ili zato jer su otišli "dalje" od onog što ti odobravaš (na temelju čega?) i zbog toga onda oni automatski imaju "skrivene namjere" i ne znam što sve ne. Što recimo imaš protiv legitimnog znanstvenika Bena Bikmana, koji je život posvetio istraživanju metabolizma? Koju on to ima "skrivenu namjeru"? Što imaš protiv doktora Paula Masona? Ili recimo Jasona Funga, koji jako zagovara intermittent fasting? Ili Erica Westmana s Dukea koji ima kliniku posvećenu liječenju debljine, ako se ne varam. Ili Kena Berrya, koji je sam sebe pokušao liječiti službenim medicinskim preporukama i vidio da to ne funkcionira i skužio da mu pacijenti nisu lagali kad su mu govorili da slijede njegove upute.

 

Ovo su samo neki koji se bave fizičkim problemima. Imaš i recimo i ljude koji mijenjaju način na koji se promatraju psihijatrijski poremećaji (ispada da su ih dobar dio njih zapravo metabolički poremećaji!) - Christopher Palmer je psihijatar i istraživač s Harvarda koji radi na tome, a psihijatrica Dr. Georgia Ede, koja je završila Harvard, s visokom uspješnošću depresiju koja ne reagira na lijekove liječi keto/karnivor prehranom.

 

Usudio bih se reći da ne znaš o čemu pričaš. Bez ikakvog opravdanja osuđuješ visokoobrazovane, legitimne znanstvenike, istraživače, liječnike. Zašto? Ti ljudi iza sebe imaju visoko obrazovanje, diplome i rezultate s pacijentima, neki od njih iza sebe imaju i peer reviewed znanstvene radove. To nisu ljudi koji pričaju u prazno.

 

Pixel kaže...
Gotovo se sigurno ne hranim kao prosječni hrvat, 

Upravo kao što sam rekao - hraniš se bliže onome kako ovi istraživači i liječnici koje nazivaš muljatorima preporučuju! Manje-više svi upozoravaju da je ključno održavati zdrav metabolizam. Što upravo ti i radiš - time što ne jedeš puno ultraprocesirane hrane, ne jedeš puno loših ugljikohidrata, krećeš se i, kako se čini, ne konzumiraš puno (ili išta?) sjemenovih ulja. I, bitna stvar - ne izbjegavaš masno!

 

 Misli mda si otišao malo predaleko i ubacuješ mi riječi u usta i pretpostavljaš stvari koje nisam rekao.  Nema apsolutno ništa protiv nikoga, ali imam pravo imati svoje mišljenje o svakom od njih i  prihvatiti ili ne što govore. 

Ja ništa ne odobravam ili ne odobravam jer nisam mjerodavan za to, imam svoj izbor koji sam donjeo na temelju informacija koje imam i koje ja smatram kredibilnim, jesu li točne i ispravne ili ne ne znam ali moj je odabir, isto kao što ti imaš svoj odabir. 

O skrivenim namjerama sam već rekao, niti ti niti ja ne možemo to znati postoje li sigurno ili ne, možemo svamo pretpostaviti, ali za nikoga ne bi stavio ruku u vatru. 

Sad si u priču uveo hrpu njih koji opće nisu bili tema i ispada da ih ja sve opovrgavam što je apsurdna tvrdnja s tvoje strane.  Gdje sam ja ikoga od njih spomenuo. Samo sam rekao da je internet pun "stručnjaka" s raznim tvrdnjama i da sve treba uzesti s rezervom. 

Ja sigurno ne osuđujem visokoobrazovanost, zadnji sam koji bi to napravio jer sam i sam završio jedan od najtežih fakulteta i svakako cijenim struku i uvjek ću prije poslušati savjet struke neko naroda.

Ali zanimljivo prehrana koju imam je zapravo  pod utjecajem mainstream medicine i smjernica gdje se spominje umjerenost i raznolika prehrana, izbjegavanje ultraprocesirane hrane, konzumiranje puno voća i provrća, cjelovitih žitarica, ribe, maslinovog ulja i puno kretanja, nije to nikakav posebna struja ili ti znanstvenici koje ti spominješ, to je trenutno mainstream preporuka.  A za masno (ne mislim na maslinovo ulje nego na životinjsku mast) isto je preporuka ne potpuno izbaciti nego samo smanjiti udio da bude u skladu s preporukama. 

Ulje iz sjemenki ne izbjegavam, ali s obzirom na prehranu malo ga koristim,  tj suncokretovo ulje, bučino ulje ponekad. Ali zato jedem dosta sjemenki (pogotovo sjemenke tikve) i orašastih plodova.
Ovo što ti možda smatraš mainstream i potpuno micanje masnoće mislim da više dolati od ovim modernih nutricionista koji guraju neku svoju prehranu bez ovoga , onoga ..., to po meni nije mainstream nego trend pojedinih skupina.  Imam i frendova koji su vegetarijanci, jedni se eto uprasili oboje pa si mislim što oni jedu da izgledaju nezdravije od mene koji jedem sve (pretpostavljam hrpa ugljikohidrata).
I ono što sam inicijalno rekao, ne smatram da j jedna namirnica ili skupina namirnica kriva za situaciju kakvaje, pretilost, puno srčanih oboljenja, tumori, to je kombinacija puno čimbenika koji kad se spoje djeluju pogubno :
Loša prehrana (loše masti, šečeri i ugljikohidrati, prerađena hrana puna aditiva, hrana kontaminirana zagađenjem iz okoliša, pesticidima i sl, nezdravo pripremljena hrana), fizička neaktivnost, pušenje / alkohol (neumjeren) , zagađen okoliš, stres ...

Zapravo je tako malo potrebno da si čovjek pomogne, samo malo volje i truda,  par puta tjedno neku fuzičku aktivnost, barem malo intenzivniju da se pokrene i ubrza metabolizam, smanjit nezdrave namirnice barem djelomično i već se vide pomaci, i naravno pušenje, rješiti se toga ko puši čim prije

 

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.8.2024 15:57 (Pixel).
16 godina
moderator
offline
Re: Ulje je zdravo – koje i koliko?
Pixel kaže...
Misli mda si otišao malo predaleko i ubacuješ mi riječi u usta i pretpostavljaš stvari koje nisam rekao.  Nema apsolutno ništa protiv nikoga, ali imam pravo imati svoje mišljenje o svakom od njih i  prihvatiti ili ne što govore.

Ne možeš samo tako paušalno osuđivati ljude. Ne bih ti ja ništa rekao da si rekao taj i taj je muljator zbog toga i toga. Ali nisi to napravio, nego paušalna, neodređena osuda svih i svega. Daj budi konkretan i stani iza svoji riječi, a ne malo bi malo ne bi.

 

Pixel kaže...
O skrivenim namjerama sam već rekao, niti ti niti ja ne možemo to znati postoje li sigurno ili ne, možemo svamo pretpostaviti, ali za nikoga ne bi stavio ruku u vatru.

To ti je ono - možda je, možda nije. Zašto onda uopće spominjati? To što radiš ti je onaj proces - bacanje "nečeg" na zid i gledanje što će se uhvaititi. Možda puno toga, možda ništa. Daj budi konkretan, kad već sipaš optužbe.

 

Nadalje, ako već ideš s imputiranjem skrivenih namjera, zašto onda to ne radiš svima, a ne samo njima? Zar Američka dijabetička asocijacija (ADA) nema skrivenu namjeru ne preporučivati keto dijetu dijabetičarima tipa 2, s obzirom da bi ista mnoge od njih izliječila, a Američku dijabetičku asocijaciju velikim dijelom financiraju farmaceutska i prehrambena industrija? Kako su ti te skrivene namjere promakle? Kad bi ADA, kao što je to učinila australijska organizacija za dijabetičare, preporučila low carb dijetu za remisiju dijabetesa tipa 2, time što bi pacijenti počeli ozdravljivati ADA bi svojom preporukom keto dijete oštetila svoje sponzore/donatore. Tu nema nikakvih skrivenih namjera? Ili u tome što se svako malo pojavi neko "znanstveno" istraživanje koje pokazuje mogućnost štetnosti keto dijete, a kad pogledaš metodologiju, smrzneš se od nesposobnosti istraživača koji su proveli to tzv. istraživanje. Tu isto nema nikakvih skrivenih namjera?

 

Pixel kaže...
Sad si u priču uveo hrpu njih koji opće nisu bili tema i ispada da ih ja sve opovrgavam što je apsurdna tvrdnja s tvoje strane. 

Uveo sam ih u priču zato da ti pokažem da su paušalne, opće, nekonkretne optužbe nekorektne. Ja niti itko drugi tko je pročitao tvoje poruke ne može znati da ti ne govoriš i o njima. A upravo ti liječnici i znanstvenici su jedni od popularnijih na YouTubeu. Ako ne govoriš i o njima, o kojima govoriš, i zašto su oni bitni u čitavoj priči?

 

Pixel kaže...
Gdje sam ja ikoga od njih spomenuo. Samo sam rekao da je internet pun "stručnjaka" s raznim tvrdnjama i da sve treba uzesti s rezervom.

Pa daj onda spomeni te koji su po tvom mišljenju manipulatori i objasni zbog čega to misliš. Od paušalnih, neodređenih optužbi nikakva korist. To ne nosi nikakvu informaciju, samo uvodi pomutnju.

 

Pixel kaže...
Zapravo je tako malo potrebno da si čovjek pomogne, samo malo volje i truda,  par puta tjedno neku fuzičku aktivnost, barem malo intenzivniju da se pokrene i ubrza metabolizam, smanjit nezdrave namirnice barem djelomično i već se vide pomaci, i naravno pušenje, rješiti se toga ko puši čim prije 

Bojim se da se jako varaš. Da je stvarno tako malo potrebno, ne bi bilo problema s pretilosti. A problem s pretilosti je velik kod nas i katastrofalan u SAD-u. Problem je dezinformiranje ljudi i svaljivanje krivnje na ljude. Naime, čovjeku koji ima problema s kilažom (zapravo nema problema s kilažom, nego metabolizmom, inzulinom) tipično se kaže - jedi manje, kreći se više. Što će biti posljedica toga? Čovjek će biti sve gladniji i gladniji. A dijeta koja počiva na gladi je neodrživa, jer će čovjek prije ili poslije popustiti pod gladi. I kad popusti pod gladi, onda je on slab, lijenčina, proždrljivac. On je kriv, ne? Ja se nimalo ne slažem s tim - krivi su oni koji su ga savjetovali da živi u sve većoj i većoj gladi, pogotovo kad imamo dijete s kojima čovjek može jesti do sitosti i pritom gubiti kile.

11 godina
offline
Re: Ulje je zdravo – koje i koliko?
Pixel kaže...

Moja baka je znala raditi med od maslačaka, skuhaš šećer u vodi u kojoj su se natapali cvjetovi maslačaka, na karaju izgleda kao med, ima miris i sve.  

 

 

tak se slično rade i domaći sirupi (bazga, menta, smokva,...) - namačeš 24 sata listove u vodi (100g listova mente recimo na litru), procjediš te listove u tu vodu kroz gazu nakon 24 sata i u toj vodi rastopiš šećer (600g šećera na litru vode + limunska kiselina, cca 30g na litru) - to pustiš da odstoji još 24 sata (šećer se brže rastopi u toj vodi ako se ista grije, ali ne do vrenja, ali može se i u hladnoj - samo dulje traje rastapanje)

 

nakon tih 24 sata zagriješ taj sirup do prije vrenja i puniš u zagrijane boce, začepiš i pokriješ dekom da stoji par dana...

 

takav sirup može stajati jako dugo na tamnom mjestu u stanu/kući, još bolje u podrumu - kad se načne, otvorenu bocu držiš u friđu dok se ne potroši

 

ful jednostavno za napraviti, a prirodnije i bolje od kupovnog (bar znaš što piješ) - pogotovo ako lišće/cvjetove bereš van grada gdje nema prometa

 

(radio sam mentu ove i prošle godine po tom receptu od mame - super je sok, pogotovo s hladnom mineralnom, a šogorica je po istom radila s listovima smokve - predobro nešto)

 

 

16 godina
offline
Re: Ulje je zdravo – koje i koliko?
60nine kaže...
Pixel kaže...

Moja baka je znala raditi med od maslačaka, skuhaš šećer u vodi u kojoj su se natapali cvjetovi maslačaka, na karaju izgleda kao med, ima miris i sve.  

 

 

tak se slično rade i domaći sirupi (bazga, menta, smokva,...) - namačeš 24 sata listove u vodi (100g listova mente recimo na litru), procjediš te listove u tu vodu kroz gazu nakon 24 sata i u toj vodi rastopiš šećer (600g šećera na litru vode + limunska kiselina, cca 30g na litru) - to pustiš da odstoji još 24 sata (šećer se brže rastopi u toj vodi ako se ista grije, ali ne do vrenja, ali može se i u hladnoj - samo dulje traje rastapanje)

 

nakon tih 24 sata zagriješ taj sirup do prije vrenja i puniš u zagrijane boce, začepiš i pokriješ dekom da stoji par dana...

 

takav sirup može stajati jako dugo na tamnom mjestu u stanu/kući, još bolje u podrumu - kad se načne, otvorenu bocu držiš u friđu dok se ne potroši

 

ful jednostavno za napraviti, a prirodnije i bolje od kupovnog (bar znaš što piješ) - pogotovo ako lišće/cvjetove bereš van grada gdje nema prometa

 

(radio sam mentu ove i prošle godine po tom receptu od mame - super je sok, pogotovo s hladnom mineralnom, a šogorica je po istom radila s listovima smokve - predobro nešto)

 

 

 Radimo tako sok od bazge i od koprive :)

16 godina
offline
Ulje je zdravo – koje i koliko?

mbaksa 

Al stvarno si zabrijao i vodis tu sad neku bitku, ne znam s kojim razlogom, neda mi se ulazit u polemike i neke dublje rasprave jer me iskreno nije ni briga. Odabrao sam svoj nacin prehrane i stil zivota i sam preuzimam odgovornost za sebe.

Vidim da se palis na tu temu, ja ne, niti mi se da trazit ko je real , a ko je fake na yt.

Rekso sam sto mislim, stojim iza toga, opet si mi ubacio sto nisam rekao i vodis raspravu oko toga, not my cup od tea.

Zapravo vodis raspravu  sam sa sobom i pokusavas i sebe i druge uvjetit u ispravnost.

Ne zanima me to, rekao sam, svatko neka sam odluci kako misli da je najbolje za njega.

 

 

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.8.2024 8:40 (Pixel).
 
0 0 hvala 0
6 godina
offline
Re: Ulje je zdravo – koje i koliko?
Odošmo s teme 😅
Ako imaš volje i vremena pa na brzinu napiši i ako se umiješ u to, pitanje je što nula pozitivnoj grupi smeta, na što trebam pazit da se ne udebljam?
12 mjeseci
odjavljen
offline
Re: Ulje je zdravo – koje i koliko?
ajimerej kaže...
Odošmo s teme 😅
Ako imaš volje i vremena pa na brzinu napiši i ako se umiješ u to, pitanje je što nula pozitivnoj grupi smeta, na što trebam pazit da se ne udebljam?

 .

12 godina
offline
Ulje je zdravo – koje i koliko?

Kako se pocelo govoriti opcenito o zdravlju i propagirati keto i ine taktike kao rjesenje za sve, osjecam se odgovornim da podijelim ova 4 sata cistog uzitka sa svima zainteresiranima. Puni link na podcast - 

 

Timestamps

Dr. Layne Norton

Sponsors: Mateina, Eight Sleep, Maui Nui

Science-Based Evidence, Mechanism vs. Outcome

Meta-analysis, Methods, Evidence Quality

Evidence Hierarchy, Randomized Controlled Trials, Cohort Data

Sponsor: AG1

“Don’t Turn Your Brain Off”; Protein Synthesis

Protein Synthesis, Refractory Response; Resistance Training 

Protein Intake, Intermittent Fasting & Training

Tool: Total Protein Intake, Distribution & Protein Synthesis

Muscle Quality, Protein Remodeling, Muscle Growth

Sponsor: LMNT

Early vs. Late Time-Restricted Eating; Fasting Blood Glucose & HbA1c

Carbohydrate Timing, Individual Response, Placebo; Tool: Tracking Diet

“The Norton Method”; Tool: Consistency

Resistance & Cardiovascular Training; Competition; Immune System & Rest

Mind & Body Effects, Stress; Belief Effects

Training to Failure, Reps in Reserve, Hypertrophy & Strength Training

Fatigue & Training to Failure, Speed, Strength Training

Tool: Training After 50, Consistency

Fat Cells, Diabetes, Exercise

Metabolism & Age-Related Changes?, Appetite

Ozempic, Mounjaro, GLP-1 Agonists, Lean Mass, “Food Noise”

GLP-1 Agonists, Judgement & Obesity

Sugar, Excess Calories, Body Weight

Satiety, Sugar & Calorie Budget

Tool: Individualization, Context & Diet Psychology

Seed Oils, Butter, Olive Oil

Red Meat, Carcinogenic?; Simple Diet; Fiber Benefits

Saturated Fat, Cholesterol; Seed Oils

Artificial & Low-Calorie Sweeteners, Insulin, Appetite

Artificial & Low-Calorie Sweeteners, Gut Microbiome; Cancer

Tools: Training Recovery, Glycogen Replenishment; Stress & Activity

Collagen Supplementation, Skin & Nails, Whey Protein

Evidence-Based Approach

Zero-Cost Support, YouTube, Spotify & Apple Follow & Reviews, YouTube Feedback, Protocols Book, Social Media, Neural Network Newsletter

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice