Teolozi i svećenici savjetovali NASA-u o mogućem s zaključana tema

poruka: 368
|
čitano: 74.450
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Teolozi i svećenici savjetovali NASA-u o mogućem s".
17 godina
neaktivan
Re: Teolozi i svećenici savjetovali NASA-u o moguć
Byron kaže...

A što ako su svi dobrim djelom u pravu i teorija kreacije i evolucije i stari zavjet i biblija i knjige veda i budizam, samo se eto nešto shvatilo predoslovno , nešto izgubilo u prijevodu...

Koja je razlika ako nešto ne znaš ili imaš knjigu u kojoj je svo znanje, ali ju ne znaš prevesti ili ne znaš koji dio je točno preveden? U svakom slučaju i dalje ništa ne znaš.

Ako se slažemo da ne znamo što točno u Bibliji piše, ajmo prestati ljude maltretirati da žive onako kako unutra piše.

Osnovni problem s religijama je što svoje neprovjerljivo 'znanje' nameću i onima koji ga ne prihvaćaju. Ne želim se obrezati, ne želim postiti na Čistu srijedu, ne želim biti kamenovan zbog preljuba, ne želim biti ubijen zato jer sam odbacio religiju svojih predaka, ne želim da se onemogućava pristup kontracepciji i pobačaju, itd. A i vi bi trebali dobro razmisliti želite li, ako ste svjesni da ste možda nešto od toga pogrešno preveli.

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
9 godina
Visak kaže...
 ...

Osnovni problem s religijama je što svoje neprovjerljivo 'znanje' nameću i onima koji ga ne prihvaćaju. Ne želim se obrezati, ne želim postiti na Čistu srijedu, ne želim biti kamenovan zbog preljuba, ne želim biti ubijen zato jer sam odbacio religiju svojih predaka, ne želim da se onemogućava pristup kontracepciji i pobačaju, itd. A i vi bi trebali dobro razmisliti želite li, ako ste svjesni da ste možda nešto od toga pogrešno preveli.

Joj, pa odvoji žito od kukolja, ne moraš se svakog slova držati. Da sve iz tih knjiga prihvaćaš za apsolutno istinito, ne bi ispao ništa bolji od talibana i katolibana.

Kad smo kod katolibana gle ovo što mi je jučer izletilo na fejs: O jogi  

17 godina
neaktivan
EricCartman kaže...

Joj, pa odvoji žito od kukolja, ne moraš se svakog slova držati. Da sve iz tih knjiga prihvaćaš za apsolutno istinito, ne bi ispao ništa bolji od talibana i katolibana.

Ali kako znaš koji dio je točan, a koji nije, ako tek kad znanost nešto dokaže možeš reći 'ovo smo do sada krivo prevodili'?

Dok su spaljivali vještice bili su duboko uvjereni da točno tumače, ti sad (pretpostavljam) tvrdiš da su bili u krivu. Na temelju čega si ti više u pravu od njih? Ti si samo odrastao u drugačijem ozračju, gdje se na to drugačije gleda, nije bilo nikakvih novih otkrića u međuvremenu, jer Biblija je odavno napisana. Da si tada rođen gledao bi pogubljenja i ciktao od sreće, kao što i danas rade u SA.

Znanstvenici iz prošlosti su također imali zablude, ali da Newtonu pokažeš teoriju relativnosti i sve eksperimente koji ju potvrđuju, on bi ju vjerojatno prihvatio. Baš me zanima kako bi se proveo da se vratiš Torquemadi objašnjavati drugi Vatikanski koncil.

Edit:

Ja sam davno odvojio žito od kukolja, ali markićka i Batarelo nisu i svim silama mi pokušavaju nametnuti kukolj nazad.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.1.2022 13:33 (Visak).
4 godine
protjeran
Teolozi i svećenici savjetovali NASA-u o mogućem s

Evo jos jedan dokaz kako se zivi u matrixu. Ismisljenom svijetu koji pusi 99% svijeta. Cudno kako vecina videa na YT-u su iskljucila komentare, ali ima nekoliko  gdje nemozes ljude prevariti koji su bili tamo. 

2022 ce biti divna godina sa divnim vijestima i dogadjajima. 

Sto je zapravo bilo u londonu:  

I ako cijeli svijet prenosi laz:

Boze, hvala ti!

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.1.2022 14:06 (UltrasVinkovci).
Moj PC  
0 1 hvala 0
9 godina
Visak kaže...
EricCartman kaže...

Ali kako znaš koji dio je točan, a koji nije, ako tek kad znanost nešto dokaže možeš reći 'ovo smo do sada krivo prevodili'?

Dok su spaljivali vještice bili su duboko uvjereni da točno tumače, ti sad (pretpostavljam) tvrdiš da su bili u krivu. Na temelju čega si ti više u pravu od njih? Ti si samo odrastao u drugačijem ozračju, gdje se na to drugačije gleda, nije bilo nikakvih novih otkrića u međuvremenu, jer Biblija je odavno napisana. Da si tada rođen gledao bi pogubljenja i ciktao od sreće, kao što i danas rade u SA.

Znanstvenici iz prošlosti su također imali zablude, ali da Newtonu pokažeš teoriju relativnosti i sve eksperimente koji ju potvrđuju, on bi ju vjerojatno prihvatio. Baš me zanima kako bi se proveo da se vratiš Torquemadi objašnjavati drugi Vatikanski koncil.

Edit:

Ja sam davno odvojio žito od kukolja, ali markićka i Batarelo nisu i svim silama mi pokušavaju nametnuti kukolj nazad.

Ja ne tvrdim da su u krivu, jedina razlika između mene i njih je što ja ne mislim za sebe da sam apsolutno u pravu.

Što se tiče onoga koji dio je točan a koji nije, ako iz Biblije čitaš samo Isusovo učenje, nećeš puno faliti, to je apsolutno najvrjednije u njoj, bilo ono samo legenda ili po istinitim događajima.

A ovi propisi, ubojstva i masovni pokolji, i to je bio tada nažalost dio evolucije.

13 godina
@Visak

Što ti to pokušavaju nametnuti? Ako se ja sjećam dobro referendum koji je vodila inicijativa "U ime obitelji" je pošao i ušao u Ustav. Pa nisu njih 2 ili njih 200 to uspili uvesti. Valjda je narod tako htio? Većina?

Nitko ti ne brani da ti organiziraš referendum za kontra stvar. Pa moš i ukidanje religije ako te veseli. Ako budeš imao dovoljno naroda uza se. Proći će ti.
Stvarno nije jasno čemu se buniš. Živiš u HR di se većina naroda izjašnjava kako se izjašnjavaju. Što je tebi to ukinuto ko "manjini" (na religiju mislim)? Ili kakvo pravo ne ostvaruješ?
Vatikanski ugovori su problem? Pa dajte ih više ekipa na referendum. Što se čeka? Ima li još štogod? Financiranje religije? Pa daj na referendum? Što se čeka?
Živimo valjda u demokratskom društvu pa narod može odlučiti i o takvim stvarima?
Most je sad pokrenuo inicijativu za sljedeći referendum. Oće li im proći-ostaje vidjeti...kako narod odluči..ako dođe do referenduma...
Previše se otišlo u oftopičaranje u ovoj temi. Ali čini se meni da nema tu ekipa problema s Bogom, nego s religijama. Iako je to dvoje povezano, isto tako je i razdvojeno. Pogotovo to što većinu ljudi ljuti-vozi li svećenik Mercedes ili ne i slične stvari...
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.1.2022 13:50 (Samarzija).
17 godina
neaktivan
EricCartman kaže...

Ja ne tvrdim da su u krivu, jedina razlika između mene i njih je što ja ne mislim za sebe da sam apsolutno u pravu.

Što se tiče onoga koji dio je točan a koji nije, ako iz Biblije čitaš samo Isusovo učenje, nećeš puno faliti, to je apsolutno najvrjednije u njoj, bilo ono samo legenda ili po istinitim događajima.

Dakle ne misliš da si apsolutno u pravu, a istovremeno si apsolutno u pravu?

Vrijednost svakog literarnog djela je u očima promatrača, znači po definiciji nije apsolutna, nego relativna.

A drugih vrijednosti Biblija nema, jer očito nam ne govori ništa istinito o nastanku svijeta i ostalim prirodoznanstvenim pitanjima.

EricCartman kaže...

A ovi propisi, ubojstva i masovni pokolji, i to je bio tada nažalost dio evolucije.

Nije jasno misliš li na biološku ili društvenu evoluciju.

4 godine
protjeran
File32 kaže...
UltrasVinkovci kaže...

Sretna vam Godina revolucije, sve najbolje i mnogo ljudi jos na ulicama zelim...Bog ce dati samo triba virovati :)

Mora se uzeti a Bog ce onda dati duplo

Moja topla preporuka je prije nego sve krene, da si uzmes koji XRP-XLM, zlato-srebro, ili Irackog dinara- vijetnamskog dong-a!

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.1.2022 14:12 (UltrasVinkovci).
17 godina
neaktivan
Samarzija kaže...

Što ti to pokušavaju nametnuti? Ako se ja sjećam dobro referendum koji je vodila inicijativa "U ime obitelji" je pošao i ušao u Ustav. Pa nisu njih 2 ili njih 200 to uspili uvesti. Valjda je narod tako htio? Većina?

Nitko ti ne brani da ti organiziraš referendum za kontra stvar. Pa moš i ukidanje religije ako te veseli. Ako budeš imao dovoljno naroda uza se. Proći će ti.
Stvarno nije jasno čemu se buniš. Živiš u HR di se većina naroda izjašnjava kako se izjašnjavaju. Što je tebi to ukinuto ko "manjini" (na religiju mislim)? Ili kakvo pravo ne ostvaruješ?

Ako je nešto nametnuto referendumom, i dalje je nametnuto. Vjernici kad su u većini vrlo lako zaborave kako je to kad nisu. Recimo stalno se kuka kako je katolicima teško u Kini ili nekim drugim zeljama gdje su u manjini. Hrvati u BiH stalno kukaju kako ih se preglasava, a ti kažeš da ako je nešto volja većine manjina to mora bespogovorno prihvatiti. Daj im objasni.

Čudno da kao vjernik nisi čuo za zlatno pravilo.

13 godina
@Visak

Cijeli društveni život danas je nametnut. Imamo zakon. Ili nije tako?
Zakon društva je što točno? Skupina pravila koje je doneslo društvo(politika) koje vrijedi na određenom području (državi, može i regiji,županiji, kantonu, gradu, općini...itd..itd..) u određenom vremenu. Da li je podložno promjeni? Naravno. Promjeni se vlast, volja naroda..mjenja se zakon.
Što tu niie jasno?
Još jedanput ću te pitati jer nisi odgovorio konkretno nego prebaciješ na Kinu i BIH, čime si ti to točno ko deklarirani ateist u RH ugrožen? Koja ljudska prava su ti ugrožena?

9 godina
Visak kaže....

Dakle ne misliš da si apsolutno u pravu, a istovremeno si apsolutno u pravu?

Vrijednost svakog literarnog djela je u očima promatrača, znači po definiciji nije apsolutna, nego relativna.

A drugih vrijednosti Biblija nema, jer očito nam ne govori ništa istinito o nastanku svijeta i ostalim prirodoznanstvenim pitanjima.

EricCartman kaže...

Nije jasno misliš li na biološku ili društvenu evoluciju. 

Nije mi jasno kako si uspio zaključiti da mislim da sam apsolutno u pravu. Lijepo kažem, sve propitujem, a naročito svoja uvjerenja.

Mislim uglavnom na društvenu evoluciju.

Pa nije Biblija techical log kako je nastao svijet i Svemir. To je knjiga cijenjena i čitana zbog preporuka kako dobro živjeti život, prema sebi i prema drugima. Ta "relativna" vrijednost je mnogima jako važna. Ako možda nisi upoznat sa njenim najvažnijim izrekama, nije objektivno suditi je prema njenom doprinosu znanosti. Pa nećeš dijete učiti slova i matematiku, a da ga ne naučiš ponašanju.

17 godina
neaktivan
Samarzija kaže...

Tako je. Problem je kada se zakoni (koji služe nametanju pravila) donose na temelju religijskih tumačenja. Sve vezano uz religiju treba ostati na osobnoj razini i prakticirati se dobrovoljno, a nipošto unositi u zakone. Većina slavi Božić i teoretski može donijeti zakon koji propisuje obavezno kićenje bora i odlazak na polnoćku, ali to, iako formalno moguće, naprosto nije dobra ideja.

Dakle vjernici bi se trebali suzdržati od nametanja svojih vjerskih uvjerenja putem zakona ili na bilo koji drugi način. Jer kad god pogledaju neku drugu državu gdje se nameće neka druga religija jasno im je da to nije lijepo, pa im ne bi trebalo biti teško za shvatiti da nije lijepo ni kada oni to rade drugima.

Samarzija kaže...
Još jedanput ću te pitati jer nisi odgovorio konkretno nego prebaciješ na Kinu i BIH, čime si ti to točno ko deklarirani ateist u RH ugrožen? Koja ljudska prava su ti ugrožena? 

Recimo u bolnici Sveti Duh, koja je u vlasništvu grada Zagreba, nije moguće obaviti pobačaj zbog vjerskih razloga. A Crkva i mnoge udruge, koje su do ovoga dovele, rade dalje na tome da se putem zakona to zabrani potpuno.

Bio je slučaj apotekarke koja odbila djevojci prodati neko kontraceptivno sredstvo jer joj vjera to brani.

Evo, ja sam tebi odgovorio, sad ti odgovori što misliš o ideji zakonskog nametanja obrezivanja i klanjanja Hrvatima u BiH.

13 godina
Visak kaže...
Samarzija kaže...

Tako je. Problem je kada se zakoni (koji služe nametanju pravila) donose na temelju religijskih tumačenja. Sve vezano uz religiju treba ostati na osobnoj razini i prakticirati se dobrovoljno, a nipošto unositi u zakone. Većina slavi Božić i teoretski može donijeti zakon koji propisuje obavezno kićenje bora i odlazak na polnoćku, ali to, iako formalno moguće, naprosto nije dobra ideja.

Dakle vjernici bi se trebali suzdržati od nametanja svojih vjerskih uvjerenja putem zakona ili na bilo koji drugi način. Jer kad god pogledaju neku drugu državu gdje se nameće neka druga religija jasno im je da to nije lijepo, pa im ne bi trebalo biti teško za shvatiti da nije lijepo ni kada oni to rade drugima.

Samarzija kaže...

Recimo u bolnici Sveti Duh, koja je u vlasništvu grada Zagreba, nije moguće obaviti pobačaj zbog vjerskih razloga. A Crkva i mnoge udruge, koje su do ovoga dovele, rade dalje na tome da se putem zakona to zabrani potpuno.

Bio je slučaj apotekarke koja odbila djevojci prodati neko kontraceptivno sredstvo jer joj vjera to brani.

Evo, ja sam tebi odgovorio, sad ti odgovori što misliš o ideji zakonskog nametanja obrezivanja i klanjanja Hrvatima u BiH.

Nisi ti ti meni ništa odgovorio. Tebi ko atesitu nisu uskraćena nikakva ljudska prava, u HR koja se deklarira kao većinski katolička zemlja. koliko tih istih katolika prakticira svoju vjeru - to je upitno. Ali su deklarirani kao takvi.

To što većina TEORETSKI može donijeti nekakav određeni Zakon je teoretski i ne treba to ni spominjati - jer je nebitno, ne pridonosi ničemu ovdje i sad. Onda se može ići u neobrojene mogućnosti i teorije. No to ne znači da bi takvo nešto po prijedlogu ppolitike ista ta većina koja ih je dovela na vlast i prihvatila.

Ako je bolnica koju navodiš u vlasništvu Grada ZG, onda ima slijediti valjanje postojeće Zakone koji su na snazi.(Ili ima neki drugi interni akt gdje Bolnica u vlasništvu Grada ZG ne treba slijediti pozitivne zakonske propise HR?) Ako nije tako-imaš mogućnosti podnijeti prijevu DORH-u. Da li  liječnik ima pravo odbiti napraviti pobačaj, ako se to kosi s njegovim moralnim načelima- naravno-ali, zato će Država osigurati određenu medicinsku skrb po drugom liječniku kojem to neće biti problem. Zaista mi se ne da ulazit u raspravu u pobačajima. Nebitno je za ovu temu. Puno veći umovi se ne mopgu dogovoriti oko toga kad život počima pa nećmo ni mi na BUG forumu. Samo kratak komentar na ovo tvoje navedeno. Isto je vezano uz tvoj navedeni slučaj apotekarke. 

Ne razumijem što je u BiH s Hrvatima i klanjenjem i obrezivanjem? Želiš reći da im se to zakonski nameće? Ne bavim se previše s BiH, znam da postoji Daytonski sporazum o BiH, imaju 3 konstitutivna naroda, Hrvate, Srbe i Bošnjake. I ne vidim kako bi Bošnjaci mogli zakonski dovesti do toga da se sve državljane BiH prislili na klanjanje i obrezivanje?

Poanta priče je moj Visak da si ti užasnut Religijama kao takvim i da to projiciraš na samu teoriju o postojanju Boga. 

Nadam se da si sve to što te muči iznio svom saborskom zastupniku i da će ti taj isti to kroz Sabor iznijeti. Ako vas bude dovoljno, ukinite to sve što vas smeta. A do tad, barem po ovom što ja vidim, HR država je vrlo tolerantna sa svojim Zakonima i ljudi koji nisu Katolici nisu apsolutno ničim zakinuti u ovoj Državi. 

Koliko je naš čovjek tolerantan prema drugom i drugačijem, bilo nacionalne pripadnosti, vjeroispovijesti, boje kože, seksualnog opredjeljanje itd.itd.., e o tome bi se moglo razgovarati i što je u stvari dovelo do toga. Ali to nema baš neke prevlike veze s religijom. Ta već si naveo prije zlatno pravilo, koje ti je poznato. Moja religija - nauka Isusa Krista, koje se ja držim to i propovijeda i ja je živim kao takvu. To ako je netko ne živi i u ime religije kao takve radi zločine - to nema veze s religijom. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.1.2022 15:46 (Samarzija).
3 godine
EricCartman kaže...

A ovo? "Ne mislite da sam došao ukinuti Zakon ili Proroke. Nisam došao ukinuti, nego ispuniti. Zaista, kažem vam, dok ne prođe nebo i zemlja, ne, ni jedno slovce, ni jedan potezić iz Zakona neće proći, dok se sve ne zbude. Tko dakle ukine jednu od tih, pa i najmanjih zapovijedi i tako nauči ljude, najmanji će biti u kraljevstvu nebeskom."

Da ne odgovaram u drugom postu, ono što me nervira je vjeronauk koji se odvija prema planu i programu državnih škola koje su obavezne, kada znamo da je država odvojena od crkve, sekularna, ustavom, zašto se inzistira da se takva nastava obavlja u državnoj instituciji, vjeronauk nije obavezan ali se na način da se on obavlja u osnovnoj školi koja je obavezna segregira učenike, među kojima je pripadnost zajednici, miljeu vrlo bitno za razvoj te može uzrokovati vršnjačko nasilje, alijeniranost, ili najblaže rečeno kulturu neprihvaćanja kod pojedinih učenika koji su u vjerskoj manjini ili ne pripadaju vjerskim zajednicama.

Zar nije bolje da se vjeronauk obavlja izvan škole, kao vanškolska aktivnost? Na taj način država bi štitila ustavnu vrednotu te ne bi segregirala svoje mlade građane.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.1.2022 17:05 (notloB).
9 godina
notloB kaže...
EricCartman kaže...

A ovo? "Ne mislite da sam došao ukinuti Zakon ili Proroke. Nisam došao ukinuti, nego ispuniti. Zaista, kažem vam, dok ne prođe nebo i zemlja, ne, ni jedno slovce, ni jedan potezić iz Zakona neće proći, dok se sve ne zbude. Tko dakle ukine jednu od tih, pa i najmanjih zapovijedi i tako nauči ljude, najmanji će biti u kraljevstvu nebeskom."

Pa im je pred kraj tvrdio da je sin Božji i da trebaju jesti njegovo tijelo i zaradio tužbu za bogohuljenje te su ga mučili i razapeli.

Ima još toga u evanđeljima što nije lijepo a ni konzistentno, nacionalna pristranost, ljutnja na nerodnu smokvu, a u djelima apostolskim dvoje vjernika umre zbog nepotpune odanosti ranoj crkvi.

Vodila se kasnije i polemika da li je Bog ili čovjek, čini mi se da tu baš nije bilo puno Božjeg nauka a moguće je i da je dosta teksta kasnije "dorađeno" prema uputama ljudi.

Zato sam napisao da nećešpuno faliti, osobno ne mogu prihvatiti sve to 100% zdravo za gotovo kao mnogi svećenici, ali ima zaista puno vrijednih dijelova, da ne nabrajam sada....

5 godina
Byron kaže...

Zanimljiva raprava. A što ako su svi dobrim djelom u pravu i teorija kreacije i evolucije i stari zavjet i biblija i knjige veda i budizam, samo se eto nešto shvatilo predoslovno , nešto izgubilo u prijevodu...

Recimo etape (koje mogu trajati par dana ,ali i par milijardi godina) su prevedene kao dani, jer se na jeziku s kojeg se prevodilo jednako pišu.

Ne mogu sve biti istovremeno u pravu jer mnoge, ako ne i sve, iznose suprotne tvrdnje u vezi svega, a svaka traži da tvrdnje prihvaćaš vjerovanjem. Ja na to niti pristajem niti mogu pristati jer automatski stvara disonancu u glavi. Religijsko vjerovanje za mene = lakovjernost, naivnost, prihvaćanje tvrdnje bez prihvatljivog dokaza.

Netko je napisao kako ima osoban razlog, možda osobno iskustvo zbog čega vjeruje. Iako je možda itekako opravdan u svom vjerovanju, za drugoga ne postoji razlog da vjeruje temeljem takvog dokaza i mene osobno takvi dokazi ne zanimaju i ne prihvaćam tvrdnju temeljem takve vrste 'dokaza'.

3 godine
EricCartman kaže...
notloB kaže...
EricCartman kaže...

Pa im je pred kraj tvrdio da je sin Božji i da trebaju jesti njegovo tijelo i zaradio tužbu za bogohuljenje te su ga mučili i razapeli.

Ima još toga u evanđeljima što nije lijepo a ni konzistentno, nacionalna pristranost, ljutnja na nerodnu smokvu, a u djelima apostolskim dvoje vjernika umre zbog nepotpune odanosti ranoj crkvi.

Vodila se kasnije i polemika da li je Bog ili čovjek, čini mi se da tu baš nije bilo puno Božjeg nauka a moguće je i da je dosta teksta kasnije "dorađeno" prema uputama ljudi.

Zato sam napisao da nećešpuno faliti, osobno ne mogu prihvatiti sve to 100% zdravo za gotovo kao mnogi svećenici, ali ima zaista puno vrijednih dijelova, da ne nabrajam sada....

Nitko ne spori da ima vrijednih dijelova i u govnetu ima vrijednih dijelova pa ih ne jedemo, a puna su vitamina pogotovo b12 koji je općenito deficitaran.

Eric Prydz kaže...

Ne mogu sve biti istovremeno u pravu jer mnoge, ako ne i sve, iznose suprotne tvrdnje u vezi svega, a svaka traži da tvrdnje prihvaćaš vjerovanjem. Ja na to niti pristajem niti mogu pristati jer automatski stvara disonancu u glavi. Religijsko vjerovanje za mene = lakovjernost, naivnost, prihvaćanje tvrdnje bez prihvatljivog dokaza.

Netko je napisao kako ima osoban razlog, možda osobno iskustvo zbog čega vjeruje. Iako je možda itekako opravdan u svom vjerovanju, za drugoga ne postoji razlog da vjeruje temeljem takvog dokaza i mene osobno takvi dokazi ne zanimaju i ne prihvaćam tvrdnju temeljem takve vrste 'dokaza'.

Jedini vjerodostojan dokaz je onaj izveden znanstvenom metodom, sve ostalo je na razini mita, bajke ili neke druge fikcije.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.1.2022 17:11 (notloB).
7 godina
protjeran
EricCartman kaže...
Visak kaže...
EricCartman kaže...

Edit:

Ima i u NZ stvari koje su jako dvojbene, iako je to uglavnom vezano za SZ. Ali ono što je sigurno zbunjujuće jest da je Bog uz sve moguće načine kojima je mogao prenjeti svoju istinu jest vrlo vrlo nepouzdana. Jer da je to jasna i svevremenska poruka ne bi bilo toliko denominacija.

3 godine
love2ml86 kaže...

Ima i u NZ stvari koje su jako dvojbene, iako je to uglavnom vezano za SZ. Ali ono što je sigurno zbunjujuće jest da je Bog uz sve moguće načine kojima je mogao prenjeti svoju istinu jest vrlo vrlo nepouzdana. Jer da je to jasna i svevremenska poruka ne bi bilo toliko denominacija.

Najbitnija razlika između pravoslavnih i katolika je otkuda potječe sveti duh, od oca i sina ili samo od oca ili tako nekako... i "nedugo" nakon toga jasenovac.

5 godina
Nisu samo vatikanski ugovori problem. Bilo kakvi vjerski ugovori su problem. Vjera je stvar pojedinca, a ovdje se uzima vjerski porez. Zašto bih ja trebao plaćati nečiju vjeru?
Tko je želi financirati, neka je financira sam.
Zašto svi građani ne plaćaju pomorsko dobro? Jako puno ljudi u Hrvatskoj ima svoje brodove. Pa zašto nam ne bi pomogli da plaćamo manje.
Zašto ne bi svi plaćali HGK?! Pa većina ljudi radi u privatnom sektoru.
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.1.2022 17:51 (Gallu).
14 godina
Teolozi i svećenici savjetovali NASA-u o mogućem s

Znanstvenici (pametni ljudi) pitali pametne ljude (teolozi) za savjet....to je sva poanta priče!Umjesto da se svi veselimo što pametni ljudi gledaju širu sliku "problema",te isti žele riješiti (inače to se tako i radi u znanstvenoj zajednici),vi se tu prepucavate od vlastitih uvjerenja i time idete u debeli offtopic!
Evo kolega u temi o 5G,okarakterizirao je vjernike kao retarde...pa zar vi ateisti,koji ste "evoluirali" u pametna i razumna bića,dok smo mi vjernici ostali u mračnome dobu sa svojim "vjerovanjima u bajke",ponosite s time što vjernike gledate s visoka i nazivate ih retardima?
Pa zar je moguće da su većina svjetske populacije sve retardi?
Kolega gore,navodi kako je vjeronauk diskriminacija!Ponosi li se on s time što ovako javno laže u svim svojim navodima?
Pročitajte malo komentare svih dežurnih ateista ovdje na forumu,toliko mržnje,toliko blesavih usporedbi,toliko agresive!
Možda ja kao vjernik i jesam zaostao,ali kada vidim većinu ateista i njihove postupke,ostajem u mračnome dobu sa većinom!

Tek kada ti komarac sleti na jaja,shvatiš da se problemi ne riješavaju nasiljem!
Moj PC  
3 1 hvala 0
7 godina
protjeran
Milka30 kaže...

Znanstvenici (pametni ljudi) pitali pametne ljude (teolozi) za savjet....to je sva poanta priče!Umjesto da se svi veselimo što pametni ljudi gledaju širu sliku "problema",te isti žele riješiti (inače to se tako i radi u znanstvenoj zajednici),vi se tu prepucavate od vlastitih uvjerenja i time idete u debeli offtopic!
Evo kolega u temi o 5G,okarakterizirao je vjernike kao retarde...pa zar vi ateisti,koji ste "evoluirali" u pametna i razumna bića,dok smo mi vjernici ostali u mračnome dobu sa svojim "vjerovanjima u bajke",ponosite s time što vjernike gledate s visoka i nazivate ih retardima?
Kolega gore,navodi kako je vjeronauk diskriminacija!Ponosi li se on s time što ovako javno laže u svim svojim navodima?
Pročitajte malo komentare svih dežurnih ateista ovdje na forumu,toliko mržnje,toliko blesavih usporedbi,toliko agresive!
Možda ja kao vjernik i jesam zaostao,ali kada vidim većinu ateista i njihove postupke,ostajem u mračnome dobu sa većinom!

Ispričavam se ako ispadam drzak. Kako gledaš na ljude koji su uvjereni da postoji čudovište iz Loch Nessa/Zeusa/i sl. I molim te objasni razliku između vjernika i tih ljudi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.1.2022 18:05 (love2ml86).
14 godina
love2ml86 kaže...

Ispričavam se ako ispadam drzak. Kako gledaš na ljude koji su uvjereni da postoji čudovište iz Loch Nessa/Zeusa/i sl. I molim te objasni razliku između vjernika i tih ljudi.

Kako da sudim onome tko ne zna?

Tek kada ti komarac sleti na jaja,shvatiš da se problemi ne riješavaju nasiljem!
7 godina
protjeran
Milka30 kaže...
love2ml86 kaže...

Kako da sudim onome tko ne zna?

Ne tražim da sudiš, nego da meni kao nekome ''sa strane'' objasniš koja je razlika?

7 godina
protjeran

Ili ajmo ovako, kako meni kao agnostičkom ateistu možeš objasniti koja je razlika izumeđu kršćana/muslimana/hinduista? Kako da znam čije je vjerovanje istinito?

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.1.2022 18:15 (love2ml86).
3 godine
love2ml86 kaže...
Milka30 kaže...

Ispričavam se ako ispadam drzak. Kako gledaš na ljude koji su uvjereni da postoji čudovište iz Loch Nessa. I molim te objasni razliku između vjernika i tog čovjeka.

Loch Ness je premalo jezero, u svemiru postoji nebrojeno jezera i mogućnosti gdje postoji nebrojeno čudovišta od kojih neka izgledaju upravo onako kako izgledaju na ilustraciji iz knjige Arthura Clarkea. Potpuno sam u to uvjeren, ali abrahamski bog, to sigurno ne postoji, on jednostavno nema dovoljno atributa, odnosno ima previše nepoželjnih i nesavršenih, daleko od savršenih atributa da bi bio bog, čak ukoliko je ikada i postojao on nije bio bog.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.1.2022 18:36 (notloB).
14 godina
love2ml86 kaže...

Ne tražim da sudiš, nego da meni kao nekome ''sa strane'' objasniš koja je razlika?

love2ml86 kaže...

Ili ajmo ovako, kako meni kao agnostičkom ateistu možeš objasniti koja je razlika izumeđu kršćana/muslimana/hinduista? Kako da znam čije je vjerovanje istinito?

Razlika je u tome sto ja u potpunosti prihvacam u sta god da ti vjerujes-dokle god si ti dobar covjek i cinis dobro!

Biti dobar i ciniti dobro,da se pri tome osjecas dobro-to je cilj vjere!

Kako da se ja ljutim ili da mrzim nekoga tko misli da smo svi mi nastali slucajnim mixom svemirske prasine?On,jednostavno ne zna i to je to!

Sve religije svijeta potjecu od davnina,sve se prenosilo sistemom "pokvarenoga telefona"....bubam-Krscani su vidjeli sv Iliju gromovnika,Skandinavci Thora,Azijati zmaja...ono vjerovatno bila obicna munja!

Cije je vjerovanje istinito?

-Prva Bozja zapovjed:Ja sam gospodin Bog tvoj,nemaj drugih Bogova osim mene!

I šta sada?Uzevši u obzir da je oko 30% svjetske populacije Krscansko-znaci da svi ostali idu u pakao?

NE!

Bog ti ne moze suditi ako ne znaš!

7 godina
protjeran
Milka30 kaže...
love2ml86 kaže...

love2ml86 kaže...

Razlika je u tome sto ja u potpunosti prihvacam u sta god da ti vjerujes-dokle god si ti dobar covjek i cinis dobro!

Kako da se ja ljutim ili da mrzim nekoga tko misli da smo svi mi nastali slucajnim mixom svemirske prasine?On,jednostavno ne zna i to je to!

Sve religije svijeta potjecu od davnina,sve se prenosilo sistemom "pokvarenoga telefona"....bubam-Krscani su vidjeli sv Iliju gromovnika,Skandinavci Thora,Azijati zmaja...ono vjerovatno bila obicna munja!

Cije je vjerovanje istinito?

-Prva Bozja zapovjed:Ja sam gospodin Bog tvoj,nemaj drugih Bogova osim mene!

I šta sada?Uzevši u obzir da je oko 30% svjetske populacije Krscansko-znaci da svi ostali idu u pakao?

NE!

Bog ti ne moze suditi ako ne znaš!

Dakle, za tu zapovjed, prvu, nema kazne? Ako kažeš da pripadnici ostalih religija ne idu u pakao?

14 godina
love2ml86 kaže..

Dakle, za tu zapovjed, prvu, nema kazne? Ako kažeš da pripadnici ostalih religija ne idu u pakao?

Ma da u pravu si,svi idu u pakao

15 godina
protjeran
Milka30 kaže...

Znaci da mi koji to mozemo i bez da nam se prijeti paklom smo zapravo bolji od vas nekom logikom jelte...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice