Rimac Technology proizvodit će električne pogonske zaključana tema

poruka: 73
|
čitano: 9.738
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Rimac Technology proizvodit će električne pogonske".
10 godina
Rimac Technology proizvodit će električne pogonske

Dajte ljudi, prosvijetlite mene neukog - cijelo vrijeme Rimac priča o nekakvim poslovnim uspjesima, a osim hrpe potpisa na ugovorima ja i dalje ne vidim nekakav realan proizvod koji će Europskoj uniji ili Hrvatskoj donijeti neki napredak. Ono, napredak mislim na neki realan prozvod koji će opravdati sva silna ulaganja europskog i domaćeg novca i koji će se odraziti na sve, a ne samo na Rimčev bankovni račun.

14 3 hvala 4
16 godina

Htio ne htio danas je bilo što "na struju" i "obnovljivo" veliki buzz word i nosi ogroman hype. Nedavno je izašao podatak da Tesla kao kompanija trenutno vrijedi kao i cijeli ostatak autoindustrije bez kineza. U kojoj realnosti je ovo normalan omjer ičega na tržištu nisam siguran. Hoće li slijediti par svega, hoće li klasična autoindustrija propasti, može li ovakav hype imati deliver?

U svakom slučaju bolje imati svog konja u toj utrci nego nemati. 

5 0 hvala 0
3 godine

Mogao bi nam netko tko radi u Poreznoj izlistati njegovu zaradu. 

合氣道

9 1 hvala 2
8 godina
Re: Rimac Technology proizvodit će električne pogo
Thinker kaže...

Dajte ljudi, prosvijetlite mene neukog - cijelo vrijeme Rimac priča o nekakvim poslovnim uspjesima, a osim hrpe potpisa na ugovorima ja i dalje ne vidim nekakav realan proizvod koji će Europskoj uniji ili Hrvatskoj donijeti neki napredak. Ono, napredak mislim na neki realan prozvod koji će opravdati sva silna ulaganja europskog i domaćeg novca i koji će se odraziti na sve, a ne samo na Rimčev bankovni račun.

Sve politicko kriminalno politicke price oko covjeka na stranu, mislim da jedan VW/Porsche ne bi ulagao u nesto mutno?

Nije da ga branim ili sl, samo previse je tu velikih riba da se sad izvodi Balkanski dribling u toj prici

15 godina

.. ili 'a gdje su brojke', npr koliko komada je kapacitet trake (sat-dan..) i koliko su ugovorne cifre-iznosi kao i količine-rokovi.. onak, jedan komad ili milijun? nešto između? 100€ ili milijarda? .. rok? što je osnova bilo kojeg ugovornog odnosa ako ne ti podatci-uvjeti-količine-iznosi? .. ili će sve ostati na 'novinarskim' sličkama već viđenih pogona gdje u kadru stoji npr nevera.. koja s ostatkom teme skoro da nema veze, osim što je sve to 'the-rimac' uključujući i desetke podfirmi koje posjeduje on ili obitelj..

-od sveg tog, dobijemo samo naslov i sličku gdje se dva lika rukuju.. ono, 'običajno pravo' pa nema papirnatih ugovora (ili tragova?).. :)

-radi li članak-sadržaj bug-autonet, novinar, ili je to naprosto plaćen oglas 'pogrešno' označen? .. no barem nema 'autora' :) ..

edit: .. post iznad, naivan si.. tj misliš da 'velike ribe' ne kradu-muljaju.. varaš se, tj nisu balkanezeri izumitelji 'biza', nit je to vezano za (pa nabrajanje, narod, državu, regiju, vjeru, spol, rasu..) tak da ... varaš se, tj ako ti je 'vjera' u to da oni veliki nešto ne bi.. razočarat ćeš se, što je šteta, tj bilo bi ljepše da nisam u pravu.. no želje ili naivnost s bizom nemaju puno veze, osim što nam naravno prodaju 'snove', tj u svakom mutnom bizu posoji mamac, vjera, želja.. ono da im 'mi' povjerujemo, da želimo da je to istina, .. no vrlo rijetko je tako, obično suprotno.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2024 13:34 (ihush).

7 2 hvala 0
16 godina
moderator
Thinker kaže...

https://www.rimac-technology.com/en/product-categories/battery-technology/
https://www.rimac-technology.com/en/product-categories/e-axles/

Proizvodi iz ovih kategorija dizajneri su ili se prilagođavaju (ako je riječ o postojećem rješenju) prema zahtjevima kupca. Baterijski sustavi za BMW, a pogonski za Ceer (što se da pročitati u članku). 

16 godina
BYD, CATL ili npr. Zeekr imaju najmanje 4x bolje baterije od Rimac Tehcnology i vjerojatno imaju bolje hladenje te gustocu uz manju cijenu. Ne kuzim zakaj bilo ko bilo kaj kupuje od Rimca. Imam osjecaj da bude Rimac kroz dvije godine propal kad ljudima dojde iz guzice u glavu.
3 godine

Rimac Group d.o.o., OIB 53943536946, MB 02581833 sukladno važećim odredbama Zakona o računovodstvu spada u skupinu srednjih poduzetnika, a tip vlasništva je privatno od osnivanja. Pretežita djelatnost subjekta je 6420 - Djelatnosti holding-društava (K - FINANCIJSKE DJELATNOSTI I DJELATNOSTI OSIGURANJA).

Broj zaposlenih prema satima rada u 2023. godini je 26, što je smanjenje od 69,77% u odnosu na prethodnu godinu. Ukupni prihodi u 2023. godini iznosili su € 9,73 mil., što je smanjenje od 22,26% u odnosu na prethodnu godinu. U 2023. godini poslovni subjekt iskazao je neto gubitak od € 10,04 mil., što je smanjenje od 44,20% u odnosu na prethodnu godinu.

Pokazatelj uspješnosti poslovanja EBIT u 2023. godini iznosi € - 1,20 mil., a u području djelatnosti € 195,89 mil. Pokazatelj uspješnosti poslovanja EBITDA u 2023. godini iznosi € - 1,17 mil., a u području djelatnosti € 227,59 mil.

Poslovni subjekt nalazi se na 12. mjestu po ukupnom prihodu i na 12. mjestu po zaposlenicima od ukupno 592 u području djelatnosti (K - FINANCIJSKE DJELATNOSTI I DJELATNOSTI OSIGURANJA).

FINA

合氣道

1 1 hvala 0
15 godina

-javni podatci fine (trgovački sud i sl.) .. su skoro beskorisni, tj zna se.. važnije, ako već nešto želiš 'pročitati' (između redova) .. tad pokušaj pronaći sve firme-firmice-paravane-maglu.. koje posjeduju, kojima je dotični vlansik ili ima postavljenog direktora, ekipa iz užeg kruga.. kao i promjene branda verne i sl. .. tad ćeš možda dobiti sliku-puzzle, a tad možda čemu što u toj slagalici služi.. :)

10 godina
Denis kaže...

Proizvodi iz ovih kategorija dizajneri su ili se prilagođavaju (ako je riječ o postojećem rješenju) prema zahtjevima kupca. Baterijski sustavi za BMW, a pogonski za Ceer (što se da pročitati u članku). 

Zaista misliš da 26 zaposlenih uspjeva raditi na Neveri, hendlati Bugatti, Porsche i BMW, razvijati robotaxije, dizajnirati čudesa i prepakiravati kineske baterije?  

15 godina

-naravno da je 26 zaposlenih dovoljno za sve.. tj sjeti se čistačice i worda.. multipraktik, jedan djelatnik vrijedi (radi) kao desetak, npr portir-skladištar-kuhar-designer... pri čemu nitko od njih ne radi ništa recimo gedorom pa autići na stockfortkama stoje mjesecima netaknuti, poziraju.. :)

(otkazi su povezani s gašenjem-prijenosom grejpa-bicova... biz koji je mrtav.. a koji je bio jedini 'pravi' posao, tj neki zaposlenici.. koji su nešto kao radili osim vožnje-skladištenja biceva..).

-edit: .. kad već seruckam, možda neki i factčeking, npr stock sličke koje nam mjesecima mediji daju, recimo slika proizvodnje nevere, gdje u kadru možemo vidjeti 4 komada, prebrojati vidljive krovove.. identičnih, jednakog uzorka-boje.. i bilo bi zanimljivo recimo sad pogledati isti pogon, stoji li isti kadar mjesecima, ima li na radnom nalogu (na mjestu prednje tablice) novi upis obavljenog posla? ili naprosto stoji kao kulisa?

-za primjer je npr ford, proizvodna traka, baš primjer velikoserijske proizvodnje.. i ono bitno što u tom 'kadru' želim naglasiti.. pogledajte na +40sec kadar (ubrzano pa pazite..) kako se na traci smjenjuju vozila-boja, par bijelih, pa plavi pa bijeli pa crveni.. tj čak ford u velikoserijskoj proizvodnji proizvodi u bojama, ne 4 identična na traci.. dok je nevera customiziran, praktički ne postoji dva ista, tj svi su različiti.. osim ova 4 komada koji poziraju u kadru kojeg ćemo gledati narednih koliko vremena-mjeseci? .. onak, radi li se što ili rade li barem dvije različite boje nevere, pri čemu u izložbenom salonu duže vrijeme vidimo cca 7 različitih, zelenkasto-plavo-crveno.. ni jedna nalik 4 komada sa slike, koja kao svaka statična slika ostaje statična godinama, no pozadina u stvarnosti ne može.. osim kod rimca i proizvodnje-prodaje-ugovaranja-narudžbi.. što nas svakih par mjeseci neki ovakav članak podsjeti kao eto sklopljen novi ugovor (rukovanjem?) .. bez ostalih 'brojki'-podataka., osim što znamo sa si rimac zida kućerak u saudarab, okućnicu.. nešto .. ili možda nešto bliže, u bih? za nedajbože jednog dana kad zatreba, prvi susjed maminjo i ekipa? .. :)

ford i kako radi (kad se radi) traka

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2024 14:04 (ihush).
3 godine
ihush kaže...

-javni podatci fine (trgovački sud i sl.) .. su skoro beskorisni, tj zna se.. važnije, ako već nešto želiš 'pročitati' (između redova) .. tad pokušaj pronaći sve firme-firmice-paravane-maglu.. koje posjeduju, kojima je dotični vlansik ili ima postavljenog direktora, ekipa iz užeg kruga.. kao i promjene branda verne i sl. .. tad ćeš možda dobiti sliku-puzzle, a tad možda čemu što u toj slagalici služi.. :)

Dobro !

Zašto nam ti ne objasniš kakve su to malverzacije, tko je sve upetljan, na koji način to rade, objasni mi to "između redova" da i ja znam, zašto tajiti navodne makinacije.

Sklopi mi pazle, otvori mi oči.

Evo, sve mi objasni, osobno ću ih tužiti.

合氣道
15 godina

-zašto ti ja ne objasnim? -jer ja nisam novinar pa da mi je posao pisati, nisam inspektor pa da mi je posao istražiti itd.. nego forumaš koji tipka, pita, serucka.. pri čemu mogu slučajno biti u pravu ili krivu :)

-a ako te to zanima, već imaš članke, odnosno kao i svi ostali koje je to zanimalo, pa tako i mene, tad sam to potražio-pročitao.. bacio pogled na firme iz formule rimac-rimak-rimc.. nekoliko permutacija sličnog naziva, obitelj-otac i ostali.. i sve je javno, osim što za početak od nekud moraš početi, zagrepsti.. ostalo tad ide dalje samo.

edit: .. osobno ćeš ih tužiti? :)) .. kap zagorske krvi! .. no realnost, kako, po kojoj pravnoj osnovi? jedno je vikati za šankom, drugo pravna država u kojoj za bilo što trebaš +desetljeće... npr danas na tv, novinari-marine, marina na crno, nema papire, radi.. radi do marine s papirima, nitko ništa ne zna, ne vidi, čak vlasnik želi kaznu jer mu je sića a papire-koncesiju ne može dobiti, no biz ide, mada je kazneno djelo... i 'nitko ništa ne vidi', pri čemu je čak na tv-u, lokalnim medijima itd.. pa onak, vidimo što želimo, kad želimo.. dok sudovi presuđuju sinkope i (poveznica) ličko rukovanje, pri čemu se rimac i neki lik rukuju, a ja pitam za npr brojke, jesu li ko na placu ugovorili kilogram krumpira i sve zapečatili pljunutim dlanom? .. a ti bi želio činjenice :)

edit2: .. povijest, ide nekako ovako, prvo sam 'navijao' za rimca, onak, neka ga + nešto pozitivno, nešto radi .. a tek kad je došla nevera, ono ponos, smajl.. ko kad lukamodrić zabije gol, mada realno to nije važno.. osim što je prije par godina dobio zlatnu kunu, na što refleksno 'podignem obrvu' (jer svi dobitnici par godina kasnije završe na remetincu..) .. od tad, od zlatne kune, nadalje, plenky, eu fondovi, do zg-flote robotaxija koji su prije cca 5god u najavi već ovo ljeto trebali zujati gradom.. do prije godinu kad se prestaje govoriti o ovoj godini i proljetno postponanje za 2026tu kao početak proizvodnje, tj prije više godina ovo nije bio početak nego već radni datum, a sad je tek najava početka hipotetskog pogona za proizvodnju.. onak, malo zavlačenja?

-par dana prije najave prezentacije se mijenja naziv firme iz mobile3 u verne? par dana prije tog ne vadiš ni osobnu iskaznicu (jer bi zakomplicirao život).. dok jedan loš kotač pokvari sve, ili je kriva zavjesa, prevara pozivanjem mobitela, .. što smo na prezentaciji vidjeli.. a što je rimac prije par godina obečao kad je uzeo 100m eurića za dovršetak pogona...?

-prije par godina, zemljište (sv.nedelja, zgurovec..) je bio rok, pošto do tad nije ispunjen, prelazi u vlasništvo grada,.. no zgurovec galantno to ostavlja rimcu.. onak, da bi ove godine tek opet govorili o otvarajnju pogona za proizvodnju robotaxija koji su po planu već po gradu i vozikaju.. kauzalnost-slijed? prvo moramo imati proizvodnju vozila, da bi ih napravili, zatim vozila moraju voziti.. dok rimčeva (robotaxi) ne voze, jedan na pozornici službeno ne vozi, služi demonstraciji kad plenky sjedne i sl. i drugi iza zavjese, koji bez daljinskog s pokvarenim kotačem, ne vozi.. i firma nema nikog tko bi pokvaren kotač popravio? mada to f1- radi u pitstopu za par sekundi? prezentacija gdje su plenky, tomašić, eu novci.. ne radi, dan prije promjena imena firme, dok renderi veselo prikazuju centar mobilnosti na jarunu s desetcima vozila (koja ne voze, ne postoje..) itd..?

-trebaš linkove? google + tisuće članaka.. previše, za pravnu državu, no i dalje nikom nadležnom se nije podilga obrva.. možda sam samo preosjetljiv pa mi se diže na ništa? :) .. previše je tog ništa, kao i prezentacija-ničeg.. nevozila. .. itd.

-želio bi da je rimac=lukamodrić, onaj ponos, 'naš'.. no ostat će samo gorak okus nakon što neka eu komisija nešto pita, no za sad neće, jer su i eu u igri, svi, ne samo mi-mali-balkanci.. nego i zapad, gazde.. no kad-tad hoće, neki eu birokrat, .. a tad?

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2024 14:30 (ihush).
16 godina
moderator
Thinker kaže...
Denis kaže...

Zaista misliš da 26 zaposlenih uspjeva raditi na Neveri, hendlati Bugatti, Porsche i BMW, razvijati robotaxije, dizajnirati čudesa i prepakiravati kineske baterije?  

Ne mislim. AFAIK Rimac Grupa zapošljava preko 2000 ljudi.

16 godina
moderator
ihush kaže...

-naravno da je 26 zaposlenih dovoljno za sve.. tj sjeti se čistačice i worda.. multipraktik, jedan djelatnik vrijedi (radi) kao desetak, npr portir-skladištar-kuhar-designer... pri čemu nitko od njih ne radi ništa recimo gedorom pa autići na stockfortkama stoje mjesecima netaknuti, poziraju.. :)

(otkazi su povezani s gašenjem-prijenosom grejpa-bicova... biz koji je mrtav.. a koji je bio jedini 'pravi' posao, tj neki zaposlenici.. koji su nešto kao radili osim vožnje-skladištenja biceva..).

-edit: .. kad već seruckam, možda neki i factčeking, npr stock sličke koje nam mjesecima mediji daju, recimo slika proizvodnje nevere, gdje u kadru možemo vidjeti 4 komada, prebrojati vidljive krovove.. identičnih, jednakog uzorka-boje.. i bilo bi zanimljivo recimo sad pogledati isti pogon, stoji li isti kadar mjesecima, ima li na radnom nalogu (na mjestu prednje tablice) novi upis obavljenog posla? ili naprosto stoji kao kulisa?

-za primjer je npr ford, proizvodna traka, baš primjer velikoserijske proizvodnje.. i ono bitno što u tom 'kadru' želim naglasiti.. pogledajte na +40sec kadar (ubrzano pa pazite..) kako se na traci smjenjuju vozila-boja, par bijelih, pa plavi pa bijeli pa crveni.. tj čak ford u velikoserijskoj proizvodnji proizvodi u bojama, ne 4 identična na traci.. dok je nevera customiziran, praktički ne postoji dva ista, tj svi su različiti.. osim ova 4 komada koji poziraju u kadru kojeg ćemo gledati narednih koliko vremena-mjeseci? .. onak, radi li se što ili rade li barem dvije različite boje nevere, pri čemu u izložbenom salonu duže vrijeme vidimo cca 7 različitih, zelenkasto-plavo-crveno.. ni jedna nalik 4 komada sa slike, koja kao svaka statična slika ostaje statična godinama, no pozadina u stvarnosti ne može.. osim kod rimca i proizvodnje-prodaje-ugovaranja-narudžbi.. što nas svakih par mjeseci neki ovakav članak podsjeti kao eto sklopljen novi ugovor (rukovanjem?) .. bez ostalih 'brojki'-podataka., osim što znamo sa si rimac zida kućerak u saudarab, okućnicu.. nešto .. ili možda nešto bliže, u bih? za nedajbože jednog dana kad zatreba, prvi susjed maminjo i ekipa? .. :)

ford i kako radi (kad se radi) traka

Uspoređuješ kruške i jabuke. Zapravo kruške i kupus. Nevera je super skupi auto kojeg kupuju bogataši i proizvodi se "na ruke", a Ford proizvodi aute za raju koji nužno moraju biti proizvedeni na traci u velikom broju primjeraka. 

15 godina
Denis kaže...
..

-netočno, rimac grupa zapošljava 27 osoba u 2023.. a tko što posjeduje je nešto drugo, tj pravni paravani..

-odnosno, možeš primijetiti, po godinama, 900, 100, 30 zaposlenih.

Denis kaže...
..

Uspoređuješ kruške i jabuke. Zapravo kruške i kupus. Nevera je super skupi auto kojeg kupuju bogataši i proizvodi se "na ruke", a Ford proizvodi aute za raju koji nužno moraju biti proizvedeni na traci u velikom broju primjeraka. 

-točno, uspoređujem neusporedivo.. ne za usporedbu nego što je proizvodnja a što paravan, statička slika, laž... render rendera. Čisto primjerom kad veliko serijski ne proizvode 4 komada za redom iste boje, dok .. nije ti jasno?

-uspoređujem kad se nešto proizvodi vs kad se ne proizvodi ništa, osim rendera, nevozila, pri čemu je nevera, onak.. ništa, tj isto pitanje postavi sam sebi ili bugu-autonetu, tj zašto je u članku slika pogona proizvodnje nevere ako je tema nešto drugo.. tj jedina slika koja je u kontekstu teme je slika rukovanja, što karikirano svodim na običajno pravo, a pitam za brojke.. koje bi članak-novinar trebao dati, navesti, pitati.. no eto, pitam ja, pa ako znaš gukni.. :)

edit: ... evo i Rimac Technology .. osnovan 2021.

-po godinama 0, 900, 1200 zaposlenih. Kad se zbroje razne firme, obitelj, 'sinonimi' tad se dođe vjerojatno do 2000, što direktora-nadzornika, što zaposlenika, pa i klase čistačica+word.. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2024 15:05 (ihush).
15 godina
Zaporožac kaže...
ihush kaže...

Dobro !

Zašto nam ti ne objasniš kakve su to malverzacije, tko je sve upetljan, na koji način to rade, objasni mi to "između redova" da i ja znam, zašto tajiti navodne makinacije.

Sklopi mi pazle, otvori mi oči.

Evo, sve mi objasni, osobno ću ih tužiti.

Moram se zabrinuti za tvoju dječju naivnost. Pazi sad u svakom poslu ima muljaže, ovisi koliki je posao u pitanju tolika je muljaža također.Uvijek netko nešto smulja to je biznismenima u krvi bez toga nema naprid.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
10 godina
Denis kaže...

https://www.index.hr/vijesti/clanak/rimcu-je-poklonjeno-180-milijuna-eura-javnog-novca-jos-uvijek-nije-pokazao-nista/2577287.aspx

Ponavljam pitanje - što je Rimac predstavio, a da će donijeti bilo kakav prosperitet Europskoj uniji ili Hrvatskoj? Bilo da ima 26 ili 2600 radnika, ja i dalje ne vidim ništa osim odgoda i potpisivanja poslovnih ugovora koja za EU ili Hrvatsku ne predstavljaju apsolutno ništa.

16 godina
moderator
Thinker kaže...
Denis kaže...

https://www.index.hr/vijesti/clanak/rimcu-je-poklonjeno-180-milijuna-eura-javnog-novca-jos-uvijek-nije-pokazao-nista/2577287.aspx

Ponavljam pitanje - što je Rimac predstavio, a da će donijeti bilo kakav prosperitet Europskoj uniji ili Hrvatskoj? Bilo da ima 26 ili 2600 radnika, ja i dalje ne vidim ništa osim odgoda i potpisivanja poslovnih ugovora koja za EU ili Hrvatsku ne predstavljaju apsolutno ništa.

Ako se baterijski moduli i e-axle sustavi proizvode u HR i izvoze u Njemačku i Saudijsku Arabiju, bit će da Hrvatska nešto ima od toga? Ako hrvatski radnici, bilo da je riječ o inženjerima ili lakirerima, rade u Rimac Grupi i za to dobivaju plaću, bit će da Hrvatska nešto ima od toga?

15 godina
Denis kaže...
..Ako hrvatski radnici, bilo da je riječ o inženjerima ili lakirerima, rade u Rimac Grupi i za to dobivaju plaću, bit će da Hrvatska nešto ima od toga?

-prvo kreni od tog da ne miješaš firme-nazive, nije isto rimac grupa i technology, tj to su dvije firme, registracije, riječi.. s razlogom, odnosno desetak firmi (možda i više..) pri čemu je primarno prodaja magle.

-u članku, proizvodnja baterija... pogona, tad se govori o rimac technology-firmi, kao što i stoji u naslovu teme, dok rimac grupa zapošljava 27 ljudi.

-prihodi.. svima je prihov isti, istih 100m eura dobivenih prikupljanjem investicija, drugog prihoda nema (fina, 99,x mil), unazad godinu ugovori-prikupljanje u sad.arabiji, uz poveznice s kinom, kao i eu-autoind..

-možemo reći da je 'sve to jedna-ista firma'.. možemo, no s razlogom, pravnim, postoje... a postoje i riječi, nasovi, nazivi, koje tad precizno koristimo, ne miješamo u sarmu i sl.

+ možemo tad reći da je i npr firma ''RIMC'' jedna od tih istih firmi? -jedna od više obiteljskih, majka-ostali? .. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2024 15:22 (ihush).
16 godina
moderator
ihush kaže...
Denis kaže...
..Ako hrvatski radnici, bilo da je riječ o inženjerima ili lakirerima, rade u Rimac Grupi i za to dobivaju plaću, bit će da Hrvatska nešto ima od toga?

-prvo kreni od tog da ne miješaš firme-nazive, nije isto rimac grupa i technology, tj to su dvije firme, registracije, riječi.. s razlogom, odnosno desetak firmi (možda i više..) pri čemu je primarno prodaja magle.

-u članku, proizvodnja baterija... pogona, tad se govori o rimac technology-firmi, kao što i stoji u naslovu teme, dok rimac grupa zapošljava 27 ljudi.

-prihodi.. svima je prihov isti, istih 100m eura dobivenih prikupljanjem investicija, drugog prihoda nema (fina, 99,x mil), unazad godinu ugovori-prikupljanje u sad.arabiji, uz poveznice s kinom, kao i eu-autoind..

-možemo reći da je 'sve to jedna-ista firma'.. možemo, no s razlogom, pravnim, postoje... a postoje i riječi, nasovi, nazivi, koje tad precizno koristimo, ne miješamo u sarmu i sl.

+ možemo tad reći da je i npr firma ''RIMC'' jedna od tih istih firmi? -jedna od više obiteljskih, majka-ostali? .. 

Joj nemrem...

15 godina

-zašto ne bi mogao? :)

ok, pozitivno, kao što sugeriraš (kažeš) da će hr od plaća-zaposlenih imati nešto, da.. +pogotovo ako je to pravi-pošten biz. .. što ako nije?

-eu fondovi, što-ako, što ako za koju godinu dođe kontrola, što ako nema pogona, proizvodnje, ničeg.. znaš što tad ide po pravilima eu fondova? bespovratna sredstva se tad MORAJU vratiti, jer eu fondovi ne smiju služiti muljaži.. tj ako je sve ok, super, no ako nije, što je tad posdljedica za hr, nas-ostale, građane? vratiti porezom ukradeno, kao što pokrajna palermo vraća ono što je mafija pokrala.. tj ni prvi ni zadnji, igre s novcem, pri čemu nam je svima bolje da rimac nije lažnjak.. a prošla prezentacija bi to potvrdila, barem naznaku.. no potvrdila je upravo suprotno ili otvorila sumnju.. tebi ni to? ne pitaš se..? uvjeren si da rimac radi, samo što nije.. gdje su robotaxiji po zg? gdje je pogon za proizvodnju, gdje su ugovori s londonom, bečom, berlinom.. o isporukama stotina robotaxija? .. ili ono što od početka teme pitam, gdje su brojke, ugovori, osim slike rukovanja dva lika.. podatci-činjenice? koliko čega je ugovoreno, za koji iznos? ... za nula? tad će koristi za hr biti jednaka, uz rizik plaćanja kazne za malverzacije ako postoje.. što tad hr od tog ima? ti? ja? susjedi? .. koliko firmi rimac mora imati da bi pošteno poslovao, odnosno zašto postoji toliko firmi možda daje odgovor, kao i postulat o dobitniku zlatne kune u remetincu.. što tad?

edit: kraće, ako je 'pravi' tad je to dobro za sve nas, .. ako je 'lažni', što tad? -tad je to jednako loše za sve nas.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2024 15:43 (ihush).
14 godina
Gebirgs kaže...

Sve politicko kriminalno politicke price oko covjeka na stranu, mislim da jedan VW/Porsche ne bi ulagao u nesto mutno?

Nije da ga branim ili sl, samo previse je tu velikih riba da se sad izvodi Balkanski dribling u toj prici

To što VW/Porsche ulaže nije potvrda da će to i uspjeti - evo akcije  (6/24)  "spašavanja" Riviana od strane VW (uložili 1 milijardu dolara + 4 milijarde u planu do 2026. u "gubitaša"), a istovremeno želi zatvoriti 4 tvornice u EU (!?). 

Citiram dio teksta: 

Prema sporazumu, VW je rekao da će u početku uložiti 1 milijardu dolara u proizvođača električnih kamiona i SUV-ova, a još 4 milijarde dolara koje će biti uložene u tvrtku do 2026. Osnovan 2009., Rivian još nije ostvario tromjesečnu dobit. U prva tri mjeseca 2024. tvrtka je zabilježila neto gubitak od više od 1,4 milijarde dolara.

Dakle 15 godina tvrtka proizvodi samo gubitke (i to muški, u milijardama)  i netko stalno u nju ulaže - mislim na Riviana  . Kolika mora biti dobit prodaje za povrat ulaganja ? I to VW kojem "ne cveta cveće u preduzeće"

Inače Golf se bolje prodaje nego svi VW elektromodeli zajedno. 

17 mjeseci

bmk za Rimca, ali evo pitanje za prisutnu ekipu. postoji li nekakav limit ovakvih tema koji bi napokon doveo do zasićenja i prestanak drobljenja uvijek istih priča, floskula, anegdota... po n-ti put? ili smo otkrili još nešto što je beskonačno, prigodno ide uz ljudsku glupost, za svemir još čekamo rezultate.

dakle, dobitna formula: iphone, musk, rimac, btc... i encore une fois 

8 1 hvala 1
16 godina
Prijatelj sam sa sucem koji je presudio Rimčevom ocu. Lik je kriminalno smeće, sin će to postati, ako već nije. Ne kažem da djeca moraju odgovarati za grijehe svojih roditelja te da je kriminalni karakter nasljedan, ali upravo je Tatica Rimac sa ukradenim novcima omogućio Sineku da se igra. Sjetite se toga sljedeći put kad čekate 8 sati na KBC-u da vas liječnik primi, pa vas uputi kod privatnika na pregled jer se "ne čeka". Da se distancirao od oca, vratio ulaganje i javno ga osudio, onda bih prihvatio njegovu proizvodnju i proizvod. Ovako nikako i nikada, on ga još hvali. Govorim to kao osoba koja se pod punom sviješću odrekla najbližih članova obitelji jer sam shvatio da su upleteni u kriminal, zato danas živim kako znam, a mogao sam imati apartmane prvi red do mora.
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2024 17:22 (ivaninho).

12 0 hvala 3
16 godina
Thinker kaže...

Sve investicije su ulaganje u obećanje.

I kad si ti digao kredit u banci za nekretninu, obećao si da ćeš redovito plaćati rate. Hoćeš ti to uspjeti sljedećih 30 godina? Ne plače banka nakon 5 godina "oh, kakva je to bila bezvrijedna investicija, on već 5 godina ima lijepi stan, a meni nije pokrio ni glavnicu."

Kako to da investitori ne ulažu u AD-Plastik?

Vidi kako lijepe Auto-dijelove rade: https://www.adplastik.hr/en/productsŠareni su i zaobljeni!

Kako definiraš "prosperitet Europskoj uniji ili Hrvatskoj"?

a) Low-end proizvodi? Nisko kvalificirana radna snaga? Slaba kupovna moć radne snage? Onda investiraj u adplastik. Imamo još par kandidata, recimo izrada ambalaže, drvna industrija...

b) High-end proizvodi? Visokokvalificirana radna snaga? Jaka kupovna moć? Onda investiraj u Rimac Technology.

Nemamo baš puno sličnih kandidata pod b). Satelitska tehnologija? Čipovi? Biotech? Rijetko kod nas, po meni takve treba maziti i paziti.

2 mjeseca
NEW_MAN kaže...
BYD, CATL ili npr. Zeekr imaju najmanje 4x bolje baterije od Rimac Tehcnology i vjerojatno imaju bolje hladenje te gustocu uz manju cijenu. Ne kuzim zakaj bilo ko bilo kaj kupuje od Rimca. Imam osjecaj da bude Rimac kroz dvije godine propal kad ljudima dojde iz guzice u glavu.

Vrlo si konkretan, super, to znači da imaš konkretne podatke za podijeliti, kako si došao do 4x bolje te da vjerojatno imaju bolje hlađenje i gustoću?

11 godina
Thinker kaže...

rimac grupa ili službeno kako je upisano u sudski registar:,

Rimac Group d.o.o. za upravljanje društvima

EnglishRimac Group LLC for company management

Rimac Group d.o.o.English

Rimac Group LLC

...jest tvrtka koja upravlja svim ostalim tvrtkama u rimac grupi i kao pravna osoba nije isto kao i ostale tvrtke u grupi, a samim time se u fini ne mogu izlistavati ukupni podaci svih povezanih poslovnih subjekata podaci o zaposlenima, prihodima, dobiti itd.

ljudi moji, ajte barem osnove osnova naučite prije nego krećete u raspravi i stvarate teorije zavjera kako rimac ima 26 zaposlenih, a ostalih 2000 mu valjda radi na crno ili su prijavljeni u bangladešu kod adeze podružnice bangladeš hdz holding

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2024 19:16 (picajzla0707).
16 godina
mr.potter kaže...

Inače Golf se bolje prodaje nego svi VW elektromodeli zajedno. 

Kad krumpir ima veci domet od njihovih elektro i uz to je jeftiniji. Da su htjeli mogli su napraviti hit automobil, ali ne.

picajzla0707 kaže...

Rimac Group LLC

Mogla je to sve biti jedna firma, ali eto, zongliranje iz razloga u koje ne smijemo.

Linux, Arch Linux.
15 godina
picajzla0707 kaže...
Thinker kaže...

Rimac Group LLC

...jest tvrtka koja upravlja svim ostalim tvrtkama u rimac grupi i kao pravna osoba nije isto kao i ostale tvrtke u grupi, a samim time se u fini ne mogu izlistavati ukupni podaci svih povezanih poslovnih subjekata podaci o zaposlenima, prihodima, dobiti itd.

ljudi moji, ajte barem osnove osnova naučite prije nego krećete u raspravi i stvarate teorije zavjera kako rimac ima 26 zaposlenih, a ostalih 2000 mu valjda radi na crno ili su prijavljeni u bangladešu kod adeze podružnice bangladeš hdz holding

- znaš li koliko firmi ima rimac? zašto?

- odnosno, tko miješa-brka firme, broj zaposlenih..? provjeri postove.. :)

.. i kao btw, hoćemo li tad kao jednu firmu ubrojiti i zaposlenike audija, bugatija, ....? svih nadzornika u krovnoj firmi? 'nas i rusa 300milijuna'? smiješno ili tužno, pri čemu se u vicu smijeh ide na kraju no s fondovima obično nije vic nego remetinec..

edit: ili možda ovako, ameri imaju e.muska, šovmena, za sve pa i za predsjedničke izbore.. svako malo nešto radi, twita, šalje rakete.. što ima o rimcu posljednjih pola godine od (ne)uspjele prezentacije nevozila? ništa.. ni twita, ni medija, ničeg.. ni lopate-bagera gradilišta, ni novih rekorda, ni .. pa se pojavi veliki biz, creed, po svim hr medijima (koji prenose istu vijest..) u kojoj vidimo što, dvojicu koji se rukuju.. a količine-cifre, što je ugovoreno, rokovi.. ništa? šejking i to je to? narednih pola godine opet ništa? .. musk će u tom razdoblju ratovati s klingoncima, dimiti maricu, twitati s putinom, bušti tunele, gurati traktore.. pa i igrati diablo ili što već, dok ne daruje ponyje jednoj od žena za sex s kojima ima koliko 11tero djece.. ono, stigne sve, ko djedmraz s poklonima, a rimac.. ništa? ni onaj jedan kotač koji je formalno razlog neuspjele prezentacije .. da barem to poprave, da pokažu da to vozilo iza kulisa vozi.. barem to. .. ništa?

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2024 20:45 (ihush).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice