Procurili renderi iPada Pro 12.9 (2018)

poruka: 20
|
čitano: 5.392
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Procurili renderi iPada Pro 12.9 (2018)".
14 godina

Umjesto jabuke, staviti samsungov logo, i eto render od sljedeceg galaxy tab.a

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

4 5 hvala 0
8 godina
protjeran
Re: Procurili renderi iPada Pro 12.9 (2018)
Indestructible kaže...

Umjesto jabuke, staviti samsungov logo, i eto render od sljedeceg galaxy tab.a

Novi tab je vec izasao trogloditu. Hrabro je od Applea sto nisu isli na notch, ali ce morati ukinuti audio jack jer jednostavno nema prostora.

16 godina

Koliko god iOS imao super appove za telefone, fali konkretnog sadrzaja za iPad.

Jednostavno ne vidim zasto bi netko kupio ovo pored Windows 10 Pro 2u1, koji dolaze s i5 i 8GB RAMa.

0 3 hvala 0
11 godina
protjeran

Svaki ipad je u osnovi komad stakla s rubom i jednim gumbom pri dnu i na sredini.

Nisam siguran cemu dizanje i lijeve brve kod tih rendera kad ce svaki prosli i buduci ipad izgledati gotovo identicmo.

Moj PC  
4 0 hvala 0
10 godina

Lijepo izgleda, a sigurno će biti i jako brz. Možda si ga priuštim negdje u budućnosti.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Sada čekamo da Xiaomi izbaci nešto sličnih karakteristika i sa upola manjom cijenom i onda se to kupuje. Ovo se ubilo za čitanje stripova i časopisa (veliki ekran 4:3 omjera visoke rezolucije) i web surf i konzumiranje sličnog sadržaja.

Odavno već slinim na iPad pro, ali je cijena ipak prevelika, ali ako Xiaomi uleti sa kvalitetnom zamjenom za dio cijene ovoga uz nekoliko kompromisa koji neće uticati na iskustvo korištenja to bi bio pun pogodak.

Znam da ima nekoliko sličnih tableta ovih dimenzija od raznih kineskih proizvođača sa relativno niskom cijenom, ali nisam baš siguran u kvalitet istih pa se još nisam odlučio za kupovinu.

Još čekam i nadam se, sad je Xiaomi na potezu. :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2018 18:41 (Widowmaker).

0 0 hvala 0
17 godina
Mitch kaže...

Jednostavno ne vidim zasto bi netko kupio ovo pored Windows 10 Pro 2u1, koji dolaze s i5 i 8GB RAMa.

Kao netko tko je imao Windows Pro 2u1 mogu reći da si u zabludi: Windowsi na tabletu su mi totalna katastrofa i osobno su mi previše iritantni za korištenje kao tablet OS. Hardverski također katastrofa: ostavi Windows tablet 3-4 dana pa kad ga uzmeš u ruku baterija na 5%, iPad nakon tjedan dana tek malo pala baterija. Jasno mi je da se prazni kad ga koristiš, ali kad stoji... Na kraju mi je taj Win Pro uređaj bio skoro stalno spojen na struju ako sam ga želio bilokad uzeti u ruke i koristiti. Windows 10 update na tabletu - koma! Možda to moram prožvakati za posao, ali da svako malo to drba na tabletu i instalirava glupe igrice jer tako MS želi? S druge strane, iPad Pro sa nazivno lošijim hardverom pojede Surface sa i7 za doručak. I kad jednom kupiš takav Win 2u1 i shvatiš da si fulao tek onda nastaju problemi: na oglasniku to nitko neće kupiti, dok je iPad star 4 godine po cijeni višoj nego 10-inch Windows PRO 2u1 planuo. Windows 2u1 ili tablet - nikad više.

Ne znam na što konkretno misliš, ali aplikacija za iPad ima dosta i to za razne namjene. S druge strane, ako tražiš Windows iskustvo (što god to značilo) nijedan tablet osim Windowsa ti to neće pružiti.

A što se tiče ovih rendera, iskreno ne sviđaju mi se uopće, kao ni sve sa tim zaobljenim uglovima što se sad profurava. Ostajem na klasičnom iPadu zadnje generacije do daljnjega, sad kad su mu smanjili cijenu i omogućili korištenje pencila za moje potrebne ne treba više.

The best is yet to come, and wont that be fine You think youve seen the sun, but you aint seen it shine
17 godina
southy kaže...
Mitch kaže...

Kao netko tko je imao Windows Pro 2u1 mogu reći da si u zabludi: Windowsi na tabletu su mi totalna katastrofa i osobno su mi previše iritantni za korištenje kao tablet OS. Hardverski također katastrofa: ostavi Windows tablet 3-4 dana pa kad ga uzmeš u ruku baterija na 5%, iPad nakon tjedan dana tek malo pala baterija. Jasno mi je da se prazni kad ga koristiš, ali kad stoji... Na kraju mi je taj Win Pro uređaj bio skoro stalno spojen na struju ako sam ga želio bilokad uzeti u ruke i koristiti. Windows 10 update na tabletu - koma! Možda to moram prožvakati za posao, ali da svako malo to drba na tabletu i instalirava glupe igrice jer tako MS želi? S druge strane, iPad Pro sa nazivno lošijim hardverom pojede Surface sa i7 za doručak. I kad jednom kupiš takav Win 2u1 i shvatiš da si fulao tek onda nastaju problemi: na oglasniku to nitko neće kupiti, dok je iPad star 4 godine po cijeni višoj nego 10-inch Windows PRO 2u1 planuo. Windows 2u1 ili tablet - nikad više.

Ne znam na što konkretno misliš, ali aplikacija za iPad ima dosta i to za razne namjene. S druge strane, ako tražiš Windows iskustvo (što god to značilo) nijedan tablet osim Windowsa ti to neće pružiti.

A što se tiče ovih rendera, iskreno ne sviđaju mi se uopće, kao ni sve sa tim zaobljenim uglovima što se sad profurava. Ostajem na klasičnom iPadu zadnje generacije do daljnjega, sad kad su mu smanjili cijenu i omogućili korištenje pencila za moje potrebne ne treba više.

Pa mislim da malo pretjerujes sa ovim stavovima ovdje. Posjedujem Surface pro sa core m procesorom i 4 tige RAM-a, osnovni model i moram priznati da radi savrseno, nemam nikakvih problema sa njim i koristim ga pretezno za multimediju, office i povremeni rad u hodu i jos nikada sa njim nisam imao nekih lagova, zastajanua ili problema u radu. 

Windows update je prica za sebe ali moze se ponekad izdrzati i u zadnje vrijeme me lijepo pita da li zelim tada izvrsiti update ili kasnije.

Ne znam kakve i iz kojeg cjenovnog ranga si koristio windows 2u1 ali svi oni koji su u cjenovnom rangu iPad pro rade odlicno, one jeftinije ne vrijedi uporedjivati.

Isto tako posjedujem 12,9 inchni iPad pro sa kojega trenutno ovo i kucam i isto tako odlican uredjaj ali iOS i windows su kao kruske i jabuke. Ponuda specijaliziranih aplikacija na iOS za ipad pro je odlicna, alpikacije su odlice, posebno ako ga se upari sa olovkom medjutim veliki nedostatak ipada je taj iOS. Jednostavno nedostatak pravog file managera, nemogucnost umetanja vanjske memorije u vidu flash stikova, nedostatak misa, zatvorenost platforme su stvari koje ovako mocan uredjaj sputavaju u punom potencijalu.

kada bih birao uvijek bih izabrao surface pro ispred ipad pro. Jednostavno mnogo vise funkcionalnosti.

Vezano za ovu vijest ne znam na sta ce liciti drzanje uredjaja koji ima ekran od 13 incha u rukama, a uredjaj fakticki nema rubova oko ekrana. Totalna glupost ali vidjet cemo sta ce i kako ce biti.

14 godina
Mitch kaže...

Hmmmmmmmm, da nemam iPad Air iz 2013 istina uzet u siječnju 2014, vrlo vjerojatno bih ti i povjerovao Mika 

Obzirom na “SVE” proživljeno, dva ozbiljna pada u oklopljenim cover-ima, jedan cover poderao pa zamjenio tamo negdje u mjesecu svibnju, instalirao stvarno hrpu aplikacija, neke baš za iPad, a koliko ih imam za iPhone a kada sam vidio uz njih i ono x2 isto toliko puta i odustajao od njih, mali i dalje radi kao da sam ga kupio danas! 

A za osam dana dobivam “ŠESTI” veliki iOS update na verziju iOS12, iznimno sam zadovoljan njime i nebi me iznenadilo da iduće godine piknem jednog PRO komada! 

ATJ Lučko
17 godina
neaktivan
Widowmaker kaže...

Sada čekamo da Xiaomi izbaci nešto sličnih karakteristika i sa upola manjom cijenom i onda se to kupuje. Ovo se ubilo za čitanje stripova i časopisa (veliki ekran 4:3 omjera visoke rezolucije) i web surf i konzumiranje sličnog sadržaja.

Odavno već slinim na iPad pro, ali je cijena ipak prevelika, ali ako Xiaomi uleti sa kvalitetnom zamjenom za dio cijene ovoga uz nekoliko kompromisa koji neće uticati na iskustvo korištenja to bi bio pun pogodak.

Znam da ima nekoliko sličnih tableta ovih dimenzija od raznih kineskih proizvođača sa relativno niskom cijenom, ali nisam baš siguran u kvalitet istih pa se još nisam odlučio za kupovinu.

prijasnih gofina samsung lenovo huawei etc

ove godine xiaomi

iduce gofine cubot mozda

i t d

i t d

dokle cete brbljati gluposti ?

Za svakoga ima tablet, koji voli i moze si priustiti.

Sto vam ne valja Apple iPad, sto vam ne valja Samsung Galaxy Tab, Huawei MediaPab itd...

Zbilja ste blesavi.

zlu ne trebalo

17 godina
neaktivan
Mitch kaže...

..........

Ama  sto tebe mori u zivotu ?!?

16 godina

ATJ a za sto ga koristis konkretno?

Sto to moze iPad Pro 2018, a ne nijedan drugi slican tablet. Pa cak i stariji Air itd?
Primarno ekipi sluzi za browsing u krevetu ili uz kavu ili za gledanje filmova. Za takvo nesto nema smisla upgrade niti kupnja novog itd. Sam si rekao da je u super stanju jos Air iz 2013...

O tome pricam. Za ono sto ga oni zele prodat, iPad to zbilja nije.

Graficki dizajn nula bodova. Zamjena klasicne biljeznice nula bodova. Zamjena nekog pametnog "daljinca" odnosno prezentacijeke svrhe...to moze svaki...
iPad mora iskoristit svoju velicinu, nudit HDMI 2.1, USB 3.0/3.1 (bez donglova) i biti u pravom smislu mala zvijerka od prijenosnog racunala, koja moze mijenjat desktop po potrebi.
U 13" se zbilja moze spakirat svasta. Ali sigurno je to preraslo iOS.

U cemu je problem i zasto se ne moze ponuditi plug and play desktop? Autonomija vise sigurno nije problem.

Novce od posljednjih modela, updateova itd. ne zaraduju. Veci biznis su im dongleovi za Macbooke i iPhone.

Dakle nema niti nekog smisla da uopce izbacuju model svake godine, ako osim dizajna se nista ne mijenja. Funkcionalnosti tableta su identicne kao i 2010, a to tako ne bi smjelo biti uz 7nm procesore itd.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.9.2018 1:45 (Mitch).
17 godina
Jebodiah kaže...
Widowmaker kaže...

prijasnih gofina samsung lenovo huawei etc

ove godine xiaomi

iduce gofine cubot mozda

i t d

i t d

dokle cete brbljati gluposti ?

Za svakoga ima tablet, koji voli i moze si priustiti.

Sto vam ne valja Apple iPad, sto vam ne valja Samsung Galaxy Tab, Huawei MediaPab itd...

Zbilja ste blesavi.

zlu ne trebalo

Ako već spominješ brbljanje gluposti, pročitaj ponovo svoj post.

Nema boljeg primjera od ovog što si nadrobio.

8 godina

Prvi i vjerovatno zadnji tablet mi je bio ipad 2. U to vrijeme mi je bio zakon. Al tad sam još imao bezvezan mobitel...sad stvarno ne vidim svrhu. Možda kad bi omogućili da ga se koristi kao drugi ekran za laptop kad si na putu, i tako neke stvari da nadodaju. Ovako je samo preskupa igracka

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

da su navrijeme promijenili brtve, ne bi procurilo. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Mitch prijatelju, ako zbog nečeg cjenim  iPad, onda je to zbog ovakvih detalja, ali i vezano što možeš uraditi s njim 

LINK; https://www.gsmarena.com/85_of_iphones_and_ipads_are_running_ios_11_on_the_eve_of_ios_12-news-33105.php 

Slažem se sa tobom da postoji alat za svaki posao, pa i bolji, ali postoje i detalji, zbog kojih se neki gadgeti uvijek radije uzimaju! 

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Widowmaker kaže...

Izbacio je Xiaomi nedavno Mi Pad 4 (8" ekran) i Mi Pad 4 Plus (10.1" ekran). Solidni tableti i jako dobar omjer uloženo-dobiveno. 

17 godina
Dr. Vicko kaže...

Pa mislim da malo pretjerujes sa ovim stavovima ovdje. Posjedujem Surface pro sa core m procesorom i 4 tige RAM-a, osnovni model i moram priznati da radi savrseno, nemam nikakvih problema sa njim i koristim ga pretezno za multimediju, office i povremeni rad u hodu i jos nikada sa njim nisam imao nekih lagova, zastajanua ili problema u radu. 

Windows update je prica za sebe ali moze se ponekad izdrzati i u zadnje vrijeme me lijepo pita da li zelim tada izvrsiti update ili kasnije.

Ne znam kakve i iz kojeg cjenovnog ranga si koristio windows 2u1 ali svi oni koji su u cjenovnom rangu iPad pro rade odlicno, one jeftinije ne vrijedi uporedjivati.

Isto tako posjedujem 12,9 inchni iPad pro sa kojega trenutno ovo i kucam i isto tako odlican uredjaj ali iOS i windows su kao kruske i jabuke. Ponuda specijaliziranih aplikacija na iOS za ipad pro je odlicna, alpikacije su odlice, posebno ako ga se upari sa olovkom medjutim veliki nedostatak ipada je taj iOS. Jednostavno nedostatak pravog file managera, nemogucnost umetanja vanjske memorije u vidu flash stikova, nedostatak misa, zatvorenost platforme su stvari koje ovako mocan uredjaj sputavaju u punom potencijalu.

kada bih birao uvijek bih izabrao surface pro ispred ipad pro. Jednostavno mnogo vise funkcionalnosti.

Vezano za ovu vijest ne znam na sta ce liciti drzanje uredjaja koji ima ekran od 13 incha u rukama, a uredjaj fakticki nema rubova oko ekrana. Totalna glupost ali vidjet cemo sta ce i kako ce biti.

Nisam ni rekao da ima lagove i da je radio sporo kad sam ga koristio, problem je što se dešavalo kad ga nisam koristio. Nije to ni problem samog uređaja nego više toga da Windowsi 10 nisu idealan OS za tablet, cijelo vrijeme u pozadini rade nešto, skidaju updateove (svako malo su mi automatski instalirali neku glupu igru!) i troše bateriju. Uređaj je bio Lenovo i sasvim solidno je radio tako da na to nemam pritužbe, a Surface Pro me nije ničime baš oduševio da bih bio spreman platiti razliku u cijeni.

Ti kad bi birao bi izabrao Surface jer želiš Windowse i stoga nema smisla uspoređivati ta 2 uređaja.

The best is yet to come, and wont that be fine You think youve seen the sun, but you aint seen it shine
17 godina
Mitch kaže...

ATJ a za sto ga koristis konkretno?

Sto to moze iPad Pro 2018, a ne nijedan drugi slican tablet. Pa cak i stariji Air itd?
Primarno ekipi sluzi za browsing u krevetu ili uz kavu ili za gledanje filmova. Za takvo nesto nema smisla upgrade niti kupnja novog itd. Sam si rekao da je u super stanju jos Air iz 2013...

O tome pricam. Za ono sto ga oni zele prodat, iPad to zbilja nije.

Graficki dizajn nula bodova. Zamjena klasicne biljeznice nula bodova. Zamjena nekog pametnog "daljinca" odnosno prezentacijeke svrhe...to moze svaki...
iPad mora iskoristit svoju velicinu, nudit HDMI 2.1, USB 3.0/3.1 (bez donglova) i biti u pravom smislu mala zvijerka od prijenosnog racunala, koja moze mijenjat desktop po potrebi.
U 13" se zbilja moze spakirat svasta. Ali sigurno je to preraslo iOS.

U cemu je problem i zasto se ne moze ponuditi plug and play desktop? Autonomija vise sigurno nije problem.

Novce od posljednjih modela, updateova itd. ne zaraduju. Veci biznis su im dongleovi za Macbooke i iPhone.

Dakle nema niti nekog smisla da uopce izbacuju model svake godine, ako osim dizajna se nista ne mijenja. Funkcionalnosti tableta su identicne kao i 2010, a to tako ne bi smjelo biti uz 7nm procesore itd.

Mogu ti reći za što ga ja koristim (s time da nije Pro nego obični iPad jer nisam vidio smisla platiti razliku u cijeni); primarno na njemu navečer pročitam mail, koristim ga za pregled dokumentacije u MS Office formatu (ponekad i sitnije izmjene), za pisanje bilješki i ponekad neka skica, pregled fotografija koje snimim mobitelom, čitanje knjiga, surfanje, ponekad neki Youtube video. Pokušao sam to s Lenovo 2-u-1 prvenstveno jer sam mislio da će mi biti praktičnije sa tipkovnicom, a opet da ga mogu odvojiti, no kako to ne koristim svaki dan i samim time ne punim svaki dan Lenovo mi je bio praktički prazan nakon 3-4 dana i svaki put kad sam ga uzeo u ruke morao sam ga spojiti na struju što mi je strašno iritantno. Svaki veći update Windowsa "nake***" mi je opet iznova nove nepotrebne aplikacije i igrice. Sa iPadom sve datoteke mi se syncaju na iCloud i OneDrive i zaista ne vidim potrebu za USB ili SD memorijama. Ovakav način synca mi je mnogo praktičniji nego bilokoji konvergenti uređaj (taj koncept sam iskušavao pred nekoliko godina no završiš sa all-in-one uređajem koji u nijednom segmentu te ne zadovolji). Što se tiče dongleova nije baš ni sa ostalim uređajima sve uključeno - većina novih sad ima USB-C pa ti treba adapter za klasični USB (A), nemaju HDMI nego mini HDMI, itd. Svejedno mi je da li tablet ima jedan priključak ili onih koje ne trebam.

Znam ljude koji koriste Pro za grafiku i to prilično močno, no činjenica je da je više kojekakvih "managera" i pozera koji ga imaju samo zato jer je in. Do nedavno sam imao Air i imao je praktički sve mogućnosti kao ovaj novi osim korištenja pencila, no pojavila mi se prilika da za minimalnu doplatu dobijem iPad 2018 pa sam osvježio uređaj i opet imam Apple Care. Kad ću sljedeći put obnavljati uređaj razmislit ću o iPad Pro, ali kako stvari stoje ne vidim da bi mi trebao. Surface i ostale Win tablete preskačem u širokom luku.

16 godina
Ok, slazem se, ja zbog istih razloga imam 10.5 Pro koji ima 120 Hz...milina za web i te stvari po doma.
No to su sve phablet mogucnosti na vecoj dijagonali...

Surface Book je miljama ispred. Pro je smece iznutra i nedavno sam se rijesio 3ce.

No razlika u cijeni izmedu iPada i Booka je po meni vidljiva. Na posao dodem, ustekam HDMI, magsafe i rokam na dva 2K monitora kao desktop...

Kad cu dobit Macbook koji je tipa 12 inca i hoda kao tablet...pitaj boga.

Takoder macOS sada vrti iOS appove...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice