šta me briga, mogu je kvalificirati ko drogu što se mene tiče
Ovisnost o igranju videoigara je bolest, kaže WHO
- poruka: 21
- |
- čitano: 8.707
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Taj isti WHO će uskoro proglasiti da muškarci koji misle da su žene i obrnuto nije mentalna bolest.
Neka odmah ubace i ovisnost o internetu... Drustvenim mrezama... Smartphonima... Selfijima... Wait a minut o.O
Ja iman ovisnost o bug forumu, barem jedanput na dan moram otvoriti inace nije to, to.
Totalno sam bolestan
A bokte... Pa ovisnost o bilo čemu je bolest. Ili samo o videoigrama?
Ovisnost o kocki nije bolest? Ovisnost o lupanju glavom o ormar prije spavanja također?
Ovisnost o TV sapunicama, filmovima, pračenju politike, vrtlarenju, seksu, šminkanju i sl. sve su to bolesti ovsinosti jer neke ljude blokiraju u svakodenvnim obavezama. Jednostavno neda im se obavljati svakodnevne dužnosti jer je jednostavnije praviti se bolestan :D
Možda je nekome ovisnost, meni dođe kao terapija kada stignem, mozak isključim, belaje odjebem i privremeno uđem u virtualni svijet igara.
Međutim, igre nikada nemaju prioritet, nego su sekundarna zabava u odnosu na sve ostalo. Promijenim pelene, nahranim dijete, uljuljkam dijete i ženu, pa onda upalim PC ako stignem.
Gdje se treba naruciti na pregled?lp
Stipe, amo ja i ti ponovit onu konstantaciju na glas: ''Igranje je sastavni dio odrastanja svakog muškarca.''
Problem je sto ljudi kada vide nekoga da igra igre, misli da je ovisan i niskorist.
Kako netko gleda TV, cita knjigu(sto je danas super duper kul), tako netko igra igre. Sto je najbolje, igre razvijaju razne vjestine, kako psihicke, tako i fizicke. Da, postoje ovisnici, ali uglavnom to nisu nifi ovisnici nego noliferi koji doslovno nemaju sta drugo za raditi pa zato igraju toliko.
Ja vec par dana nisam nista igrao, a pred tjedan dana sam bio bolestan, bio doma, nisam radio i tukao po igrama doslovno cijeli dan. Po 13-14 sati dnevno. Da, tada su me mogli okarakterizirati kao ovisnika, ali ja nisam nista drugo imao za raditi.
Ovisnist o "drustvenim" mrezama? Turno je kada nemos prici curi jer je ona zarucena za smarthophone..
Naravno. I vrijeme je. Iz populacije umjerenih konzumenata se regrutiraju/novače ovisnici, ljudi s posebnom potrebom da anesteziraju neku svoju duševnu tlaku s kojom se ne znaju nositi u stvarnosti. Kako između onih koji samo "društveno" piju alkohol, tako i među nama koji samo malo štrcnemo dopamina u mozak kad pobjedimo u igri. Takvom klasifikacijom te gejmerske ovisnosti može se medicinski pomoći mnogima da na vrijeme uzmu odgovornost za svoj život, svoje odluke i da budu društveno funkcionalniji.
Psihijatrijska bolnica Jankomir
Jučer sam bio ovisan. Završavao Witcher 3 Blood and Wine i nisam imao mira satima dok ne dođem do kraja.
Danas ništa ne gejmam.
Prošla me ovisnost :)
đe je klinika za odvikavanje i kakve su sestre?
tako znaci, onda moram pod hitno na bolovanje, uostalom kako narod kaze - klin se klinom izbija