Ovisnost o igranju videoigara je bolest, kaže WHO

poruka: 21
|
čitano: 8.704
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ovisnost o igranju videoigara je bolest, kaže WHO".
10 godina
neaktivan

šta me briga, mogu je kvalificirati ko drogu što se mene tiče

CAUSE BABY I COULD BUILD A CASTLE OUT OF ALL THE BRICKS THEY THREW AT ME
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Ovisnost o igranju videoigara je bolest, kaže

Taj isti WHO će uskoro proglasiti da muškarci koji misle da su žene i obrnuto nije mentalna bolest. 

12 godina

Neka odmah ubace i ovisnost o internetu... Drustvenim mrezama... Smartphonima... Selfijima... Wait a minut o.O

Moj PC  
23 0 hvala 0
14 godina

Ja iman ovisnost o bug forumu, barem jedanput na dan moram otvoriti inace nije to, to.

everyday i'm shuffling...
Moj PC  
20 0 hvala 0
12 godina

Totalno sam bolestan 

MISCREATED
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

A bokte... Pa ovisnost o bilo čemu je bolest. Ili samo o videoigrama?

Ovisnost o kocki nije bolest? Ovisnost o lupanju glavom o ormar prije spavanja također?

17 godina
odjavljen

Ovisnost o TV sapunicama, filmovima, pračenju politike, vrtlarenju, seksu, šminkanju i sl. sve su to bolesti ovsinosti jer neke ljude blokiraju u svakodenvnim obavezama. Jednostavno neda im se obavljati svakodnevne dužnosti jer je jednostavnije praviti se bolestan :D

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Možda je nekome ovisnost, meni dođe kao terapija kada stignem, mozak isključim, belaje odjebem i privremeno uđem u virtualni svijet igara.

Međutim, igre nikada nemaju prioritet, nego su sekundarna zabava u odnosu na sve ostalo. Promijenim pelene, nahranim dijete, uljuljkam dijete i ženu, pa onda upalim PC ako stignem. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
11 0 hvala 0
17 godina
Ne gledam tv tak da ono mogu kopat nos ili igrat nekaj. Kad bude toplije budem vani s djecom a do onda pew pew.
13 godina
Baš je cool,kad iz kvalitetnog članaka otkriš svoje nove simptome bolesti. :-? ~o)
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Gdje se treba naruciti na pregled?lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
Stjepanj kaže...

Stipe, amo ja i ti ponovit onu konstantaciju na glas: ''Igranje je sastavni dio odrastanja svakog muškarca.''

15 godina
neaktivan

Problem je sto ljudi kada vide nekoga da igra igre, misli da je ovisan i niskorist. 

Kako netko gleda TV, cita knjigu(sto je danas super duper kul), tako netko igra igre. Sto je najbolje, igre razvijaju razne vjestine, kako psihicke, tako i fizicke. Da, postoje ovisnici, ali uglavnom to nisu nifi ovisnici nego noliferi koji doslovno nemaju sta drugo za raditi pa zato igraju toliko. 

Ja vec par dana nisam nista igrao, a pred tjedan dana sam bio bolestan, bio doma, nisam radio i tukao po igrama doslovno cijeli dan. Po 13-14 sati dnevno. Da, tada su me mogli okarakterizirati kao ovisnika, ali ja nisam nista drugo imao za raditi.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ovisnist o "drustvenim" mrezama? Turno je kada nemos prici curi jer je ona zarucena za smarthophone.. 

Moj PC  
6 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Naravno. I vrijeme je. Iz populacije umjerenih konzumenata se regrutiraju/novače ovisnici, ljudi s posebnom potrebom da anesteziraju neku svoju duševnu tlaku s kojom se ne znaju nositi u stvarnosti. Kako između onih koji samo "društveno" piju alkohol, tako i među nama koji samo malo štrcnemo dopamina u mozak kad pobjedimo u igri. Takvom klasifikacijom te gejmerske ovisnosti može se medicinski pomoći mnogima da na vrijeme uzmu odgovornost za svoj život, svoje odluke i da budu društveno funkcionalniji.

Let go of any expectations and look to generate curiosity in the process, rather than expectation in the result. ~Andy Puddicombe

2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Psihijatrijska bolnica Jankomir

8 godina
neaktivan

Jučer sam bio ovisan. Završavao Witcher 3 Blood and Wine i nisam imao mira satima dok ne dođem do kraja. 
Danas ništa ne gejmam.
Prošla me ovisnost :)

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
Kad prvi put prebijem starce i otmem im lovu da kupim igru i usput prodam nesto iz kuce onda da, ovisnost je.
Moj PC  
4 0 hvala 1
14 godina

đe je klinika za odvikavanje i kakve su sestre?

What could possibly go wrong?

9 0 hvala 0
17 godina

tako znaci, onda moram pod hitno na bolovanje, uostalom kako narod kaze - klin se klinom izbija

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Hornet_93 kaže...

đe je klinika za odvikavanje i kakve su sestre?

Samo se prijavi kod Šemse...

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice