NASA na Mjesecu snimila mjesto nedavnog pada ruske zaključana tema

poruka: 300
|
čitano: 48.140
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "NASA na Mjesecu snimila mjesto nedavnog pada ruske".
11 godina
Re: NASA na Mjesecu snimila mjesto nedavnog pada r

dašta, putin je inače pacifist, ali su ga zločesti amerikanci natjerali da napadne tuđu državu...

osim što nije, kad ga nazivaju ruskim carom - smješka se, kad ga nazovu diktatorom (što i jest), lete kroz prozor

a rusku carevinu i 'vekovna srp..., ups, ruska ognjišta' su mu isto podmetnuli amerikanci

doktore, nema smisla, očito je da koristite narativ ruske propagande 

amerikanci su govna inače, ruse volim daleko više kao narod, ali putin i njegova diktatorska politika su u ovom slučaju glavni krivci za rat, s podrazlogom širenja majčice rusije, što on osobno vidi kao svoju ostavštinu

agresiju je pokrenuo putin, nitko drugi, zato je i pokušava nazivati 'specijalnom operacijom'

12 godina
NASA na Mjesecu snimila mjesto nedavnog pada ruske

Čudim se....zar ovaj forum nema moderatora koji ne bi dozvolio političke diskusije u thredovima koji nisu za to???

1 1 hvala 0
12 godina
E da. Šta je sa ovom sondom koju je Indija poslala prema suncu? Koji joj je glavni cilj? I da... Manite se politike...
Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine
danen kaže...

Već kad smo načeli tu temu, onda idemo do kraja. Rusija nije ušla u ovaj rat zbog "gladi za zemljom" nego zbog osiguranja svojih granica - to i Amerikanci kažu. Ukrajina hoće ući u NATO, a Rusi ne daju. Kad je zadni put Biden bio u Moskvi, tražio je od njega da mu garantira da Ukrajina neće ući u NATO, a on njemu (Putinu) da je svaka zemlja suverena i da može ući u vojni savez s kime želi. Zanimljivo. Kao da o SAD ne ovisi hoće li je u taj savez primiti. I kao da se zbog tih razloga ne pokreću ratovi (Kubanska kriza, napad Njemačke na Jugoslaviju i dr.). Pametni ljudi u Americi kažu da bi to bilo isto kao da Meksiko uđe u savez s Kinom ili Rusijom, pa da Rusi ili Kinezi tamo sidre svoju flotu i postavljaju nuklearne rakete. Bi li onda Biden rekao da svatko može sklapati savez s kim hoće? Ili pogledajte kakav se sve pritisak ne čini na Srbiju samo zato što ne želi uvesti sankcije Rusiji? A tek da uđe u vojni savez s njima! Putin je želio samo da Ukrajina ostane neutralna, recimo kao što je Jugoslavija bila. Ukrajinci bi od toga imali samo koristi, kao što ih je i Jugoslavija imala, da ne spominjemo Švicarsku ili Švedsku u Drugom svjetskom ratu. To je odgovaralo i općem raspoloženju pučanstva od kojeg je 40 % bilo sklono Rusima, 40 % sklono Zapadu, a 10 % je zauzelo neutralan stav. Da je uspio taj dogovor, rata ne bi bilo. Ako bi rata i bilo, ne bi bio gori od ovoga što upravo traje. Glupe li politike! Prijetiš da ćeš ući u NATO, a onda kad ti NATO najviše treba ne daju ti ući. Eto, to je ta dvolična, podmukla američka politika na koju su se Ukrajinci dali navući. A sad im ne preostaje ništa drugo nego da brane svoju zemlju. Na dan sloma Njemačke, kad se Hitler ubio, još ga je 80 % Nijemaca podržavalo - iako je među njima bilo vrlo malo zagriženih nacista. Ne možeš biti za one koji ti bacaju na glavu bombe, ma koliko mrziš sistem u kojem živiš. A ono o obrani demokratksih vrijednosti u Ukrajini? Rusku su pravoslavnu crkvu zakonom zabranili, a sada se spremaju ujediniti pravoslavne i grkokatolike. Baš me zanima što će papa na to reći. Ili je i on rusofil.

Ja sam u svom životu svašta želio ali nisam bio lud da to i ostvarim, hoću li zato unakaziti susjedu ili sjesti i razmisliti koliko sam kilav i nemoćan i ponašati se accordingly...

Ja bih radije jeo američku čokoladu nego ruska govna, makar mi dostojevski bio draži od svih američkih rokera, al' to sam ja i 90 posto ukrajinaca što god vi i ja mislili o tome, amerika i zapad ima privlačnu snagu, rusija ima moj da ne kažem koji ne možeš čitave narode kažnjavati jer ne znaš kako i čime...

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.9.2023 18:51 (notloB).
11 godina
danen kaže...

Već kad smo načeli tu temu, onda idemo do kraja. Rusija nije ušla u ovaj rat zbog "gladi za zemljom" nego zbog osiguranja svojih granica - to i Amerikanci kažu. Ukrajina hoće ući u NATO, a Rusi ne daju. Kad je zadni put Biden bio u Moskvi, tražio je od njega da mu garantira da Ukrajina neće ući u NATO, a on njemu (Putinu) da je svaka zemlja suverena i da može ući u vojni savez s kime želi. Zanimljivo. Kao da o SAD ne ovisi hoće li je u taj savez primiti. I kao da se zbog tih razloga ne pokreću ratovi (Kubanska kriza, napad Njemačke na Jugoslaviju i dr.). Pametni ljudi u Americi kažu da bi to bilo isto kao da Meksiko uđe u savez s Kinom ili Rusijom, pa da Rusi ili Kinezi tamo sidre svoju flotu i postavljaju nuklearne rakete. Bi li onda Biden rekao da svatko može sklapati savez s kim hoće? Ili pogledajte kakav se sve pritisak ne čini na Srbiju samo zato što ne želi uvesti sankcije Rusiji? A tek da uđe u vojni savez s njima! Putin je želio samo da Ukrajina ostane neutralna, recimo kao što je Jugoslavija bila. Ukrajinci bi od toga imali samo koristi, kao što ih je i Jugoslavija imala, da ne spominjemo Švicarsku ili Švedsku u Drugom svjetskom ratu. To je odgovaralo i općem raspoloženju pučanstva od kojeg je 40 % bilo sklono Rusima, 40 % sklono Zapadu, a 10 % je zauzelo neutralan stav. Da je uspio taj dogovor, rata ne bi bilo. Ako bi rata i bilo, ne bi bio gori od ovoga što upravo traje. Glupe li politike! Prijetiš da ćeš ući u NATO, a onda kad ti NATO najviše treba ne daju ti ući. Eto, to je ta dvolična, podmukla američka politika na koju su se Ukrajinci dali navući. A sad im ne preostaje ništa drugo nego da brane svoju zemlju. Na dan sloma Njemačke, kad se Hitler ubio, još ga je 80 % Nijemaca podržavalo - iako je među njima bilo vrlo malo zagriženih nacista. Ne možeš biti za one koji ti bacaju na glavu bombe, ma koliko mrziš sistem u kojem živiš. A ono o obrani demokratksih vrijednosti u Ukrajini? Rusku su pravoslavnu crkvu zakonom zabranili, a sada se spremaju ujediniti pravoslavne i grkokatolike. Baš me zanima što će papa na to reći. Ili je i on rusofil.

Opet jednostavno nije istina. Ukrajina prije rata nije imala nikakve, ali apsolutno nikakve šanse za ulazak u NATO. Biden nije podnosio Zelenskog, nije ga mogao smisliti, a osim političkog razloga, iz čisto tehničkog nije imala ni jedan uvjet za ulazak u NATO.

Zašto bi Putin određivao koja zemlja smije biti neutralna a koja ne. Na svakoj zemlji je da odluči svoj smjer. Ulazak Finske u NATO mu ne smeta? Švedske? Zašto Rusi prijete jednom Islandu zato jer im je zatvorio ambasadu? Zašto skoro svakodnevno prijete nuklearnim napadima? Doslovno svakom tko nije uz njih prijete ratom, razaranjem i nuklernim oružjem. Valjda ih je i Island stjerao u kut.

Koliko ćete izgovora naći za ovu agresiju?? Vama nije jasno da suverene zemlje imaju svako pravo na samoopredjeljenje, i u kakav savez će ući? Ili vam jednostavno nije jasan pojam samostalnost.

Pritisak na Srbiju se radi jer uzima novac od mrskog vam zapada, u pregovorima je sa EU, a kumovala bi sa Rusijom.

Jel vi uopće znate što je NATO, zašto postoji i koji su uvjeti za ulazak? Mislim da to vama i nije baš najjasnije.

Nisam očekivao od vas da na ovom forumu ovakve poluistine, nebuloze i osobna mišljenja servirate kao "istinu koju mi ne znamo".

Nadglednik dina
9 godina

Ovo je naiva. Drugi svjetski rat je izbio zato što je Hitler bio lud, a ovaj u Ukrajini valjda zbog istog razloga. Danas se ozbiljni povjesničari slažu da je pravi uzrok Dugog svjetskog rata bio Versajski ugovor. Da njega nije bilo, ne bi Hitler dobio podršku njemačkog naroda. To naravno ne oslobađa Hitlera krivnje, u moralnom smislu, ali slaba je vajda od morala u politici. Pravi uzrok ovog rata u Ukrajini je borba za utjecaj Amerike, Engleske i Europe s jedne strane i Kine, Rusije i Irana s druge za podjelu svijeta. Ne može se očektivati da će industrijski razvijene zemlje biti u vazalskom, polukolonijalnom odnosu prema Americi kao što su nekoć bile kada su bile nerazvijene. Je li to ruski narativ? Reći ćete da jest, ali zašto taj narativ prihvaćaju mnoge zemlje u svijetu koje se pridružuju BRIKS-u? Slažem se da zbog toga ne bi trebalo ratovati, ali kada se nakupe jake tenzije, onda rat izbije i zbog najmanje iskre, kao što je to bio slučaj u Prvom svjetskom ratu (Sarajevski atentat je bio samo povod, ali ne i uzrok). Amerika pak stoji u nezavidnoj poziciji jer joj nedostaje sirovinska, čak industrijska baza, pa se mora oslanjati na strane zemlje koje radi svoje sigurnosti mora držati u zavisnom položaju. Stoga je politika republikanaca, posebice Donalda Trumpa, vraća u svoje granice, oni žele od SAD napraviti o nikome ovisnu zemlju - kao što je bila sve do Prvog svjetskog rata (politika izolacionizma). Sada je na svjetskoj sceni globalizam, koji je samo maska za američki imperijalizam. Da se iza svih ovih događanja u Ukrajini ne kriju geopolitički interesi, zašto bi SAD potpomagala jednu Zemlju za koju 80 % Amerikanaca nije znalo da postoji? Možete biti za Amerikance ili (nedajbože) za Ruse, ali to ništa ne mijenja na stvari. Politički i geopolitički odnosi su onakvi kakvi jesu. 

13 3 hvala 4
17 mjeseci
protjeran
danen kaže...

Već kad smo načeli tu temu, onda idemo do kraja. Rusija nije ušla u ovaj rat zbog "gladi za zemljom" nego zbog osiguranja svojih granica

Znači, kako bi osigurao svoje granice oteo je trećinu teritorija susjedne, neovisne države. A što nećeš čuti ovdje? Ovo trkeljanje treba zaustaviti.

9 godina

Ovo je naiva. Drugi svjetski rat je izbio zato što je Hitler bio lud, a ovaj u Ukrajini valjda zbog istog razloga. Danas se ozbiljni povjesničari slažu da je pravi uzrok Dugog svjetskog rata bio Versajski ugovor. Da njega nije bilo, ne bi Hitler dobio podršku njemačkog naroda. To naravno ne oslobađa Hitlera krivnje, u moralnom smislu, ali slaba je vajda od morala u politici. Pravi uzrok ovog rata u Ukrajini je borba za utjecaj Amerike, Engleske i Europe s jedne strane i Kine, Rusije i Irana s druge za podjelu svijeta. Ne može se očektivati da će industrijski razvijene zemlje biti u vazalskom, polukolonijalnom odnosu prema Americi kao što su nekoć bile kada su bile nerazvijene. Je li to ruski narativ? Reći ćete da jest, ali zašto taj narativ prihvaćaju mnoge zemlje u svijetu koje se pridružuju BRIKS-u? Slažem se da zbog toga ne bi trebalo ratovati, ali kada se nakupe jake tenzije, onda rat izbije i zbog najmanje iskre, kao što je to bio slučaj u Prvom svjetskom ratu (Sarajevski atentat je bio samo povod, ali ne i uzrok). Amerika pak stoji u nezavidnoj poziciji jer joj nedostaje sirovinska, čak industrijska baza, pa se mora oslanjati na strane zemlje koje radi svoje sigurnosti mora držati u zavisnom položaju. Stoga je politika republikanaca, posebice Donalda Trumpa, vraća u svoje granice, oni žele od SAD napraviti o nikome ovisnu zemlju - kao što je bila sve do Prvog svjetskog rata (politika izolacionizma). Sada je na svjetskoj sceni globalizam, koji je samo maska za američki imperijalizam. Da se iza svih ovih događanja u Ukrajini ne kriju geopolitički interesi, zašto bi SAD potpomagala jednu Zemlju za koju 80 % Amerikanaca nije znalo da postoji? Možete biti za Amerikance ili (nedajbože) za Ruse, ali to ništa ne mijenja na stvari. Politički i geopolitički odnosi su onakvi kakvi jesu. 

5 3 hvala 2
3 godine

Bilo bi zanimljivo vidjeti koja to zemlja koja graniči s rusijom a da već nije shebana ruskim utjecajem želi s rusijom u savez, bilo kakav, moguće sjeverna koreja koja je shebana desetljećima pranja mozga vladajuće porodice, ajmo ukoliko je moguće razmisliti, što to imamo na vlasti u rusiji, žele li ljudi diktaturu ili bi radije privid ili što god mislili o zapadu ili onome što zapad u srži jest.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.9.2023 19:13 (notloB).
Moj PC  
2 3 hvala 0
6 godina
Uh nova epska tema (borba) , nakon globalnog zatopljenja imamo hladni rat SAD protiv Rusije i Kine 🥊🤛

Ovi koji ne prate geopolitiku će reći ono što čujemo na TVu stalno, kao papagaji će ponavljati Putin diktator, Rusija gladna teritorija.
Ono najveća zemlja svijeta gladna teritorija, kakav zaključak!

Oni koji prate geopolitiku znaju da je rat počeo u Ukrajini 2014, kad je izbio "prosvjed" ili "puč" u Ukrajini i kad je američka diplomatkinja Nuland dijelila kolače "prosvjednicima" i rekla "fuck EU" https://www.theguardian.com/world/video/2014/feb/07/eu-us-diplomat-victoria-nuland-phonecall-leaked-video

Još se naelektrizirala atmosfera kada su u Odesi nacisti zapalili zgradu punu Rusa koji su živi izgorili, 50 mrtvih i 200 ranjenih (što i dan danas neki Ukrajinci slave).

Bilo je tu puno incidenata sa obje strane.

Rusija je reagirala, "demokratski, referendumima" (šala), odcijepila je Krim i pokrajine gdje je većinsko rusko stanovništvo.

Malo po malo, nastade rat. Zatim je primirje potpisano uz posredništvo Njemačke, Francuske, EU.
Ukrajinci nisu baš poštivali primirje, a Nato je gomilao oružje (kao i Rusija) i spominjalo se pozivanje Ukrajine u Nato.

Ako se netko sjeća uoči invazije se oglasio Putin https://www.theguardian.com/world/2021/dec/17/russia-issues-list-demands-tensions-europe-ukraine-nato
ali političari na zapada su isprdali Putinovu prijetnju i tad su Rusi napali.

Ali tko želi shvatiti vanjsku politiku mora gledati malo bližu povijest. SAD već dugo ima misiju iscjepkati Rusiju na manje banana države. Evo primjer SAD je pokušao Rusiju "rasčetvorit" putem Čečenije (članica Ruske federacije) i nije uspjelo ali su uspjeli zaratit, rat je bio grozan u Grozni. Pa su SAD petljali sa Gruzijom kojoj su također obećavali NATO poziv (Rusija je odmah napala i rascjepkala Gruziju). Rusija je već pokazala modus operandi, kakav će biti ako netko opet pokuša (nije da se slažem s takvom agresivnom politikom i pacifist sam ali realpolitik je takav, Rusija nema meku diplomatsku moć kao što ima SAD, da može raditi medijske manipulacije nad vama, ratovati gdje hoće uz vaš blagoslov, ubijati koliko hoće uz vaš blagoslov, ali zato ima vojnu moć i to koristi).

I tako došla na red Ukrajina, možda prevelik kolač za Rusiju ali vidjet ćemo. Što prije diplomatsko rješenje tim bolje, nema kraja rata, može se pretvoriti samo u hladni rat.

Kako ide ona uzrečica iz Fallout "war never changes"!

8 6 hvala 0
11 godina
ajimerej kaže...
Ono najveća zemlja svijeta gladna teritorija, kakav zaključak!

mda, jer su kroz povijest postali najveća zemlja svijeta mirisanjem ljubičica, a ne osvajanjima od kojih nisu odustali do današnjeg dana

link na veću sliku

EDIT

ajimerej kaže...
Ali tko želi shvatiti vanjsku politiku mora gledati malo bližu povijest. SAD već dugo ima misiju iscjepkati Rusiju na manje banana države. Evo primjer SAD je pokušao Rusiju "rasčetvorit" putem Čečenije (članica Ruske federacije) i nije uspjelo ali su uspjeli zaratit, rat je bio grozan u Grozni. Pa su SAD petljali sa Gruzijom kojoj su također obećavali NATO poziv (Rusija je odmah napala i rascjepkala Gruziju). Rusija je već pokazala modus operandi, kakav će biti ako netko opet pokuša (nije da se slažem s takvom agresivnom politikom i pacifist sam ali realpolitik je takav, Rusija nema meku diplomatsku moć kao što ima SAD, da može raditi medijske manipulacije nad vama, ratovati gdje hoće uz vaš blagoslov, ubijati koliko hoće uz vaš blagoslov, ali zato ima vojnu moć i to koristi).

a i ovo je još zanimljivo 'pacifističko' gledište

kad god se netko želi izmaknut ispood ruske čizme, to su zapravo zločesti amerikanci koji žele iskomadat rusiju

kako da ne, ne bi vjerovao, ali stoljeća potlačivanja naroda rezultiraju i stoljećima pobuna tih istih naroda, a gaženje te želje za slobodom u krvi nije nikakav faking ralpolitik, nego čista krvava diktatura

probaj objasnit taj svoj realpolitik zemljama koje su se uspjele izmać rusima, i zapitaj se zašto se panično naoružavaju i traže svaku moguću zaštitu od ruskog medvjeda umjesto da se druže s medom

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.9.2023 19:36 (picajzla0707).
15 godina

Kako kaže jedan moj kolega - šira slika je:

SAD i Velika Britanija sole pamet svima sada kada su se razvili i svoje grijehe iz prošlosti (ponajviše mislim na Veliku Britaniju i njezin kolonijalizam i zločine tijekom toga razdoblja) pravdaju time da su evoluirali i nikom ništa za sranja koja su radili kroz povijest. To razdoblje su morali proći i "pojeo vuk magare". Te države su se ustoličile i izgradile carstvo i utjecaj. Dobro, Velika Britanija je pala u moći tijekom i nakon 2. svjetskog rata, ali i dalje ima utjecaj u svijetu, a SAD se razvio u supersilu. Slijedom toga se stvara nova polarizacija svijeta s Kinom na čelu i Rusijom kao, ako ništa, ogromnim izvorom sirovina nasuprot dobro ustoličenom "carstvu" s SAD-om na čelu. Nastoji se tu srušiti i dolar kao valutu. I sada kada Rusija, Rusi ide silom stvari mijenjati, oni su gamad. Dobro, jesu, jer rat je zlo. Samo, što je Američko širenje demokracije? Rijetki to dovode u pitanje u javnosti.

A uža slika je - Rusija je napala Ukrajinu. "Gladna" je teritorija. I to je to, ne postoje drugi okidači i razlozi napada. I tu priču "puši" masa ljudi. Čak i ovdje, gdje kao "kritički promišljaju".

Ipak, činjenica je da Rusi nisu cvijeće i stvari rješavaju silom i ne trude se previše "uljepšati" svoje poteze. Da, Gladomor je stravičan primjer toga što Rusi mogu uraditi. I koliko god SAD nije u redu kada pametuju svima oko sebe i razaraju, ovo što uživamo (elektronika, digitalija tj. ICT) ponajviše možemo zahvaliti toj državi. Općenito su doprinijeli iznimno puno tehnološkom razvitku.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.9.2023 21:15 (Izzy).
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
notloB kaže...
danen kaže...

Putin je izvršio agresiju kad više nije imao kud. Potpisali su sporazume koje Ukrajina nije htjela poštovati, a sada izlazi na vidjelo da ih nikad nije ni htjela ispoštovati. Kako to da su Ukrajinci s Rusima mogli živjeti stoljećima zajedno, a sada više ne mogu? Oni su samo oruđe u rukama SAD koja je htjela s Rusijom napraviti isto što je napravila u drugim državama (Irak, Afganistan, Sirija, Libija). No Putin nije Sadam Hussein. Žao mi je Ukrajinaca, oni su žrve američke imperijalističke politike, kao i Rusi, samo toga nisu svijesni. Kao ni mi Europljani. No kad-tad će zlo doći na vidjelo. Znam da s ovim skrećem s teme, i da mnoge čitatelja ljutim, ali moram po svojoj savjesti iznijeti svoje pacifističke stavove. Pacifizam? Baš to: da SAD prestane potpomagati Ukrajinu i da pristane na pregovore, rat bi završio u 24 sata - kao što kaže Donald Trump. Ovako tisuće ljudi ginu za interese američkog krupnog kapitala. Dokle? Sve dotle dok će neki utjecajni i manje utjecajni sveudilj ponavljati "Ničim opravdana agresija Rusije na Ukrajinu" - prazne li i glupe rečenice!  

Znači kad nemaš kud treba poći na ukrajinu, ukrajincima je bilo super i za vrijeme holodomora, uopće ne skrećete s teme i da je hilter bio dobroćudni slikar a ne bolesnik kakvim ga prikazuju i da kojim slučajem englezi i rusi nisu dobili pomoć od amerikanaca danas bi preko reda isto živjeli u europskoj uniji.

Meni je malo slabo, ne zato što želim unakaziti thread nego mi nikako i štošta nije jasno, valjda sam idiot.

1933 je gospodar život a ponajviše smrti u CCCPu bio jel'te Staljin - slobodoljubivi Gruzin,  vlast su imali i KPovci a glavni za Ukrajinu je bio Lazar Kaganovič, etnički Židov, ali Rusi su krivi svi...

https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Ukraine

i s tim idiotizmom "borbe protiv kulaka" je rasla sve do 2.SR po stanovništvu i dosegla vrhunc 1990 s 50-ak milijuna...

hoćeš primjer zatiranja nacije?

Irska se do dan danas se nije oporavila od nametnute gladi (faminemurder možd po angliski?) i ima i dalje manje ljudi nego 1840-ih, a manje od 3% govori gaelic (ali Hrvat'ne poput tebe ionako žele sve na engleskom)... joj da to je efikasnost...

Ju je je? Je ju je!
11 godina
Stric_Jura kaže...

1933 je gospodar život a ponajviše smrti u CCCPu bio jel'te Staljin - slobodoljubivi Gruzin,  vlast su imali i KPovci a glavni za Ukrajinu je bio Lazar Kaganovič, etnički Židov, ali Rusi su krivi svi...

i što bi taj cherrypicking trebao dokazati? da je čovjek čovjeku vuk?

pa ne pričamo o pojedincima, ili možda pričamo kad to nekom paše

janjičari su bili najgori turski koljači, iako nisu bili turci rodom

pa što je to značilo narodima koje su turci ugnjetavali stoljećima - da turci nisu ti koji su ih sjebali

ili imaš neku poantu koju ne razaznajemo?

3 godine
Stric_Jura kaže...

https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Ukraine

i s tim idiotizmom "borbe protiv kulaka" je rasla sve do 2.SR po stanovništvu i dosegla vrhunc 1990 s 50-ak milijuna...

hoćeš primjer zatiranja nacije?

Irska se do dan danas se nije oporavila od nametnute gladi (faminemurder možd po angliski?) i ima i dalje manje ljudi nego 1840-ih, a manje od 3% govori gaelic (ali Hrvat'ne poput tebe ionako žele sve na engleskom)... joj da to je efikasnost...

Ajmo slabije, Sssr je bio najmanje nacionalistička država, valjda i u tome ne griješim, i o tome bi se dalo pričati, ali narod je narod, stisnut glađu nije gledao jel ga glade nacisti, komunistička internacionala da se napuni što god i za kog god, rusi ili marsijanci, u svijesti je ostalo što je ostalo, neko smeće ga je izmorilo glađu, direktiva je došla iz moskve, od tzv. komunista iz moskve. I danas direktive dolaze iz moskve... 'oćeš biti bezobrazan i reći da danas dolaze i iz vašingtona?

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.9.2023 19:55 (notloB).
15 godina
picajzla0707 kaže...

dašta, putin je inače pacifist, ali su ga zločesti amerikanci natjerali da napadne tuđu državu...

osim što nije, kad ga nazivaju ruskim carom - smješka se, kad ga nazovu diktatorom (što i jest), lete kroz prozor

a rusku carevinu i 'vekovna srp..., ups, ruska ognjišta' su mu isto podmetnuli amerikanci

doktore, nema smisla, očito je da koristite narativ ruske propagande 

amerikanci su govna inače, ruse volim daleko više kao narod, ali putin i njegova diktatorska politika su u ovom slučaju glavni krivci za rat, s podrazlogom širenja majčice rusije, što on osobno vidi kao svoju ostavštinu

agresiju je pokrenuo putin, nitko drugi, zato je i pokušava nazivati 'specijalnom operacijom'

Nema ti smisla sa whatabout ekipom koja čita upute iz srpske/ruske tvornice laži i obmana.

Po njima bi mi BRE već od odavno pričali srpski jer i naš rat je mogao završiti za 24 sata da smo se naguzili Srbima.

Rusi jadni u zadnjih 30 godina izravnali do temelja Čečeniju, pa zatim oteli dio teritoraija Gruziji, prije toga Moldovi, pa sada krenuli na Ukrajinu prvo Krim pa kad su vidjeli da svi šute probali ostatak(Putko vadi karte carske Rusije i tvrdi da su Ukrajinci izmišljen narod od strane boljševika)....a sve ih Ameri natjerali na to.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.9.2023 20:05 (evincar).
11 godina

Povijest se ponavlja, ljudi zaboravljaju pa bi "jake" vođe koji će pokazati zube "dekadentnom zapadu", a u stvari su to slabići kojima treba netko da ih za ruku vodi kroz život jer si ne znaju sami ni gujscu obrisati. Treba im netko tko će ima dati posao u fabrici, reći kad će papati, što će papati i kad će kakiti. A ako treba ići umrijeti za velikog vožda (koji ima oko 200 miljardi dolara na računu), a jbg takav je život.

Uglavnom prisjetimo se pacifista i apologeta nekad i pogledajmo ih danas:

Nadglednik dina
Moj PC  
4 3 hvala 0
14 godina

Nema svijeta bez Rusije,kaže Putin......

Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina

No ako ćemo se vraćati u prošlost, u vrijeme Staljina, onda ćemo se vratiti i u doba kolaboracionista Bandere, kojeg i danas Ukrajinci slave kao osnivača ukrajinske nacije. Bandera je, da potsjetim, bio isto što i naš Pavelić, samo mnogo gori. Istrebljivao je Židove i Poljake. Sada u Ukrajini ima 50 spomenika. (Što bi Nijemci, Židovi i drugi rekli da u Hrvatskoj imamo 50 Pavelićevih spomenika?) No možemo i drugačije fantazirati. Ono što je Krim za Ukrajinu to je Kosovo za Srbiju. Zašto Srbi ne naprave ofenzivu za oslobađanje Kosova, a Amerikanci im zdušno u tome ne pomognu? Vidite li kako su svi ti politički narativi plitki. Drago mi je što ne gutate sve što Rusi kažu, ali zašto takvu izbirljivost ne pokažete prema informacijama što vam ih serviraju naši mediji? Dajte se malo informirajate što o tome kažu Amerikanci, ali ne oni na vlasti: vojni stručnjaci Scott Ritter i Douglas Macgregor te kandidati Republikanske stranke. Amerika je, hvala Bogu, demoktratska zemlja, pa svatko može slobodno izražavati svoje mišljenje. Sagledajte stvari sa svih strana, pa onda donesite mišljenje. Ako to ne učinite, onda ste pravi ravnozemljaši - jer ako odabereš samo ono što ti odgovara, možeš dokazati što god hoćeš, pa i to da je Zemlja ravna ploča. 

9 6 hvala 0
11 godina
danen kaže...

No ako ćemo se vraćati u prošlost, u vrijeme Staljina, onda ćemo se vratiti i u doba kolaboracionista Bandere, kojeg i danas Ukrajinci slave kao osnivača ukrajinske nacije. Bandera je, da potsjetim, bio isto što i naš Pavelić, samo mnogo gori. Istrebljivao je Židove i Poljake. Sada u Ukrajini ima 50 spomenika. (Što bi Nijemci, Židovi i drugi rekli da u Hrvatskoj imamo 50 Pavelićevih spomenika?) No možemo i drugačije fantazirati. Ono što je Krim za Ukrajinu to je Kosovo za Srbiju. Zašto Srbi ne naprave ofenzivu za oslobađanje Kosova, a Amerikanci im zdušno u tome ne pomognu? Vidite li kako su svi ti politički narativi plitki. Drago mi je što ne gutate sve što Rusi kažu, ali zašto takvu izbirljivost ne pokažete prema informacijama što vam ih serviraju naši mediji? Dajte se malo informirajate što o tome kažu Amerikanci, ali ne oni na vlasti: vojni stručnjaci Scott Ritter i Douglas Macgregor te kandidati Republikanske stranke. Amerika je, hvala Bogu, demoktratska zemlja, pa svatko može slobodno izražavati svoje mišljenje. Sagledajte stvari sa svih strana, pa onda donesite mišljenje. Ako to ne učinite, onda ste pravi ravnozemljaši - jer ako odabereš samo ono što ti odgovara, možeš dokazati što god hoćeš, pa i to da je Zemlja ravna ploča. 

Evo i Bandere. Nemamo spomenike ali imamo mise zadušnice u centru Zagreba svake godine. Imamo ekipe koje paradiraju u crnim uniformama svako malo, imamo i lika sa hitlerovim brčićima koji vodi jednu takvu ekipu.

Wow, koje neznanje. Prvo i osnovno, Srbi su ubijali, klali po kosovu. Ukrajina nije klala i ubijala po Krimu. Drugo ne mogu u ofanzivu jer tim činom pobijaju osnovu po kojoj je Rusija okupirala Krim, a to se gazdi u Moskvi ne bi baš svidjelo. Jer ako se Kosovo osamostalilo od Srbije, a Krim priključen Rusiji, kakav legitimitet u očima diktatora Putina bi onda imala ta ofenziva. Vidite kako plitko znate geopolitiku.

Zanimljivo u Rusiji ne možete izraziti svoje mišljenje bez duge robije, padanja s 10 kata iako živite u prizemlju, slatkog čaja s polonijem ili po novom bombom u avionu. To vi branite. Zastrašujuće.

Nadglednik dina
3 godine

Rusija je mordor, privlačna k'o moja baba, takva je ispala zbog divnog vođstva, uljepšajte se, sredite, nabacite šminku i silikone pa će svi k njima, do onda se mogu hebati, a putin može nabaciti još koju sliku jahanja na međedu, to nikoga ne pali osim domaćih oligarha kojima je dao da kidaju od ogromnih resursa.

Meka moć, to je ono što pali, nuklearke možeš baciti u smeće, nije sssr propao jer bilo što drugo, nije bio privlačan nikome, daj mi da živim, lijepe dućane, mogućnost da zaradim, mislim, vidi kako danas, možeš im hebati mater na sto milih načina i ništa a tamo te mrak pojede čim ga pogledaš kako ne treba... to ti je.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.9.2023 20:33 (notloB).
Moj PC  
1 5 hvala 0
11 godina
danen kaže...

Ono što je Krim za Ukrajinu to je Kosovo za Srbiju. Zašto Srbi ne naprave ofenzivu za oslobađanje Kosova, a Amerikanci im zdušno u tome ne pomognu? 

možda zato jer srbi nemaju nuklearno oružje od kojeg bi amerikanci strepili, a možda i zato jer situacija nije ista koliko god srbi o tome kvocali

milošević je kosovu ukinuo autonomiju, a zatim slao vojsku na njih u vrijeme kad je napadao ostale zemlje bivše juge, bio je agresor kao i danas rusija

srbi su dobili po pičci kao što bi trebali dobiti i rusi, samo što rusi imaju osigurač pa se nitko direktno ne želi kačiti s njima - tim više je narativ o jadnom putinu koji je započeo rat zbog ugroženosti rusije čista ruska mudologija

u nato su ušle ranije mnoge države istočne europe, pa nitko iz njih nije krenuo u osvajanje rusije

svi oni, kao i ukrajina, gledaju kako se zaštitit od agresivnog komšije, jer itekako s njima imaju iskustva kroz povijest

isto tako iskustvo imamo i mi sa srbijom, uvijek ih se treba paziti jer velika srbija ili trenutno 'srpski svet' je uvijek bila politika koju niti ne skrivaju, agresivna i osvajačka prema sujedima

uglavnom, riječ je o istim govnima

3 godine
picajzla0707 kaže...
danen kaže...

Ono što je Krim za Ukrajinu to je Kosovo za Srbiju. Zašto Srbi ne naprave ofenzivu za oslobađanje Kosova, a Amerikanci im zdušno u tome ne pomognu? 

možda zato jer srbi nemaju nuklearno oružje od kojeg bi amerikanci strepili, a možda i zato jer situacija nije ista koliko god srbi o tome kvocali

milošević je kosovu ukinuo autonomiju, a zatim slao vojsku na njih u vrijeme kad je napadao ostale zemlje bivše juge, bio je agresor kao i danas rusija

srbi su dobili po pičci kao što bi trebali dobiti i rusi, samo što rusi imaju osigurač pa se nitko direktno ne želi kačiti s njima - tim više je narativ o jadnom putinu koji je započeo rat zbog ugroženosti rusije čista ruska mudologija

u nato su ušle ranije mnoge države istočne europe, pa nitko iz njih nije krenuo u osvajanje rusije

svi oni, kao i ukrajina, gledaju kako se zaštitit od agresivnog komšije, jer itekako s njima imaju iskustva kroz povijest

isto tako iskustvo imamo i mi sa srbijom, uvijek ih se treba paziti jer velika srbija ili trenutno 'srpski svet' je uvijek bila politika koju niti ne skrivaju, agresivna i osvajačka prema sujedima

uglavnom, riječ je o istim govnima

Ono nije bilo normalno, mislim 80', čak imam osjećaj i da danas, nekako se na drugačiji način gleda na albance nego kako bi trebalo, s poštovanjem, ta priča s kraja 80' je i ovdje ostavila traga da ne govorim što i kako ih danas gledaju u naci medijima po srbiji, ne svima ali režimski su dno dna.

3 godine

Meni je u biti bezvezno poistovjećivati narod sa njegovim vođama, što je narod? frankenštajn sačinjen od gomile povodljivih jadnika koje možeš privući kolačićima, što reći o njemcima, 'ajmo kenjkati... narod koji je dao jednog goetea, leibniza je izrodio i tolike šupke poput kralja šupaka koji ga je poveo u drugi rat, ah sad, možda bi bilo pametno barem odvojiti narod od papka koji su na vlasti, trebao bih i sam pripaziti, zaserem s rusi su ovo, ameri su ono, nisu ništa niti rusi niti ameri nego putin, grozni ili tko je zasjeo ili američka administracija.

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina

ma i ne govorim o narodu i ljudima u nekoj državi, pričamo o državnoj politici

čak i onaj dio naroda koji ih podržava ustvari je zaveden, odnosno veći dio, manji dio su također govna, kao nacisti u njemačkoj, četnici u srbiji ili ustaše u hrvatskoj

9 godina
danen kaže...

Previse Fox news gledate, ako je to drugo misljenje amerike. Inace zanimljiv izbor "strucnjaka". Scott Ritter, osudjeni seksualni prijestupnik. Cherry picking. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.9.2023 21:45 (pravi_covijek).
3 godine
picajzla0707 kaže...

ma i ne govorim o narodu i ljudima u nekoj državi, pričamo o državnoj politici

čak i onaj dio naroda koji ih podržava ustvari je zaveden, odnosno veći dio, manji dio su također govna, kao nacisti u njemačkoj, četnici u srbiji ili ustaše u hrvatskoj

Ali, ostavimo sve to u vražju... bi li bili svi baćuške i babuške kad bi obrnuli priču, da je brus springstin iz svrljiga a tina tarner iz sankt petersburga, da se kola proizvodi u rusiji i da je rusija demokratska zemlja sa gomilu mogućnosti? Ja bih prvi tražio državljanstvo, i što reći ovim putinofilima koji ne samo da misle da je sssr bio komunistički raj nego im i to treba porušiti i reći da je sssr bila policijska država bez ikakvih predumišljaja da se popravi... čekaj sada kad krene whatabautizam... ....ma šta si ja umišljam, nitko me ne hebe ni 2 posto.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.9.2023 21:48 (notloB).
6 godina
Ne čudi me kad čeljad koja ne konta vanjsku politiku niti ih zanima išta i želi samo McDonald's, iPhone i tiktok. No čudim se kad ljudi koji se educiraju, čitaju, rade na sebi, koji se razumiju u štošta, koji su nažalost u manjini, kad oni zahtijevaju istu tu stvar, "kruha i igara".

Inače ne volim argumente na ovakvim raspravama da treba nacije pustiti da same biraju u koje će saveze, da narod kao izabere svoj put 😂 (Mislim složio bih se prvi kad bi to bilo tako jednostavno, da živimo u blaženoj demokraciji, no povijest je učiteljica života i sve ima svoju cijenu) . A ono jbe se narodu, naravno da bi narod tamo gdje se jede mastan big mek i pije koka kola, rijetki bi izabrali boršč 😁
Još kad im za vođe tih sitnijih nacija stave nekog koji je na platnoj listi "koka kole" eh bit će im veselja 🔫🔪⚔️ a kasnije bi kukali kako su prevareni, obećana im nova Švicarska. A zapravo samo završe u raljama druge velesile većinom uz mnogo mrtvih a mržnja postane još veća.

A velesile opet kao velesile naravno da im je cilj širiti se, širiti svoj utjecaj, svoju kulturu, svoju trgovinu (isto sve kao i nama malima) i naravno da im je u interesu zajebt i prestići druge velesile, čak ih i uništiti ako nema drugog načina.
Opet mi male i slabe nacije tu ne možemo mnogo ali u interesu nam je neka ravnoteža, neki dogovor među velesilama da postoji.
Osobno mislim da bi nam najgori ishod bio živjeti pod monopolom neke super sile, bila to Kina, SAD ili Rusija ili nekad Mongolija, Rim, Britanija.

Što se tiče istraživana svemira želim svakoj naciji uspjeh i veliku konkurenciju u svemiru, kad već ne možemo ujedinjeni istraživati kao u star treku. Tako da mi je žao ruskog neuspjeha, no više sreće dugi put i nadam se da će Rusi nastaviti svoj svemirski program i invaziju na mjesec 👹😁

Molio bih za jedan info. Nedavno sam naletio na video gdje jedan lik svjedoči kako su mudonje iz SAD još prije napada Rusa, znali da će Amerika hraniti Ukrajinu i da ne mogu nahraniti 50 milijuna nego (nemojte me držati za riječ) valjda 20 milijuna Ukrajinaca.
Ako je to istina onda je zbilja jezivo koliko se planira unaprijed i bolje ne znati što planiraju ti veliki tink tenk igrači.

1 1 hvala 0
3 godine

Meni je bila najbolja ona "komunizam (ili socijalizam, ne sjećam se više) s ljudskim licem", pa čekaj sada, što je bilo do sada? sa životinjskim licem? Bilo je takvih parola tko se sjeća, da povratiš od gluposti, još je naše samoupravljanje s teškom korupcijom bilo ok ali ovdje svaki izm pa čak i fašizam propada kao kula od karata kad kao izbor imaš partiju, hdz, nsdap a s druge strane siromaštvo i izrugivanje... snađi se druže ili izbjegni u demokratsku rusiju iz prošlog posta.

Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine
ajimerej kaže...
Ne čudi me kad čeljad koja ne konta vanjsku politiku niti ih zanima išta i želi samo McDonald's, iPhone i tiktok. No čudim se kad ljudi koji se educiraju, čitaju, rade na sebi, koji se razumiju u štošta, koji su nažalost u manjini, kad oni zahtijevaju istu tu stvar, "kruha i igara".

Inače ne volim argumente na ovakvim raspravama da treba nacije pustiti da same biraju u koje će saveze, da narod kao izabere svoj put 😂 (Mislim složio bih se prvi kad bi to bilo tako jednostavno, da živimo u blaženoj demokraciji, no povijest je učiteljica života i sve ima svoju cijenu) . A ono jbe se narodu, naravno da bi narod tamo gdje se jede mastan big mek i pije koka kola, rijetki bi izabrali boršč 😁
Još kad im za vođe tih sitnijih nacija stave nekog koji je na platnoj listi "koka kole" eh bit će im veselja 🔫🔪⚔️ a kasnije bi kukali kako su prevareni, obećana im nova Švicarska. A zapravo samo završe u raljama druge velesile većinom uz mnogo mrtvih a mržnja postane još veća.

Jel' ima šta bolje od više vrsta jogurta? Što će mi to dati rusija... neće niti boršč... btw. u tome i jest potka s ukrajinom, Reci mi za što bi se ti opredijelio i zašto? Kad bi te se pitalo, naravno...

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.9.2023 22:21 (notloB).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice