Lansirana je Pythagora, domaća AI platforma za raz

poruka: 11
|
čitano: 3.991
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Lansirana je Pythagora, domaća AI platforma za raz".
17 godina

Disclaimer: nisam developer. Radim u ITu.

Meni koncept vibe codinga je fora i ako se AI koristi kao alat - sve 5. Ako znas citati njegov kod, ispraviti greske, vidjeti da li koristi dobre patterns (ili koristi anti-patterns) - odlicno, velika pomoc i ubrzanje.

Problem vidim kada hrpa ljudi sada pocnu se toliko oslanjati na AI da iskljuce mozak ili vec u startu ne znaju napraviti quality check koda koji AI generira.

E sada, "generiranje kompletnih aplikacija iz jednog prompta" mi nekako zvuci kao recept na hrpu izgeneriranog koda za front end, back end, security itd. Ako su to simple aplikacije mozda moze funkcionirati. Ali ako se napravi codebase za neki v1 iz toga i onda nastaviti graditi na tom kodu bez dubinskog poznavanja (i korekecije ako treba!) toga koda to mi izgleda ko recept za katastrofu.

Ili, hrpa posla za 1% (ili 0,01%?) developera koji ce biti "fixers" i spasavati firme koje su previse zabrijale sa vibe codingom.

Samo misljenje jednog ne-developera :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Working... se vrti u petlji. U startu upitnik koji me pita kako sam doznao za Pythagoru, nema niti jednog domaćeg izvora na popisu. Preskačem

0 0 hvala 0
11 godina

Baš je divno i prelijepo surađivati sa bahatim, bezobranim i umišljenim ljudima. Dolaze neki novi klinci bahati u startu.

Ko' ne bi želio dio toga??

U HR IT svi si međusobno potpomažu i surađuju na zdravim osnovama. Ko pređe njima je izdajnik, te kao takav treba biti označen. Da znamo s kim imamo posla.

Nekima ništa neće pomoći, nikakav AI/ML. Najbolje bi bili da se prekvaliciraju i drže postavljanja pločica koje toliko vole.

Uskoro će i ovi tim putem.

dzg
Moj PC  
0 7 hvala 0
14 godina

Vidim potencijalni problem, skuplje je od konkurencije ($50 mjesečno). Ali inače svaka čast, da imamo domaći AI Vibe projekt :-)

A ovi što pljuju po svemu, uskoro ćete radit u Konzumu na blagajni 

2 4 hvala 1
16 godina
Re: Lansirana je Pythagora, domaća AI platforma za
maxus182 kaže...

Vidim potencijalni problem, skuplje je od konkurencije ($50 mjesečno). Ali inače svaka čast, da imamo domaći AI Vibe projekt :-)

A ovi što pljuju po svemu, uskoro ćete radit u Konzumu na blagajni 

Svakim danom mi je to sve privlačnije! Ne mogu ti ni opisati koliko.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
17 godina
Originalni_manic kaže...

Meni koncept vibe codinga je fora i ako se AI koristi kao alat - sve 5. Ako znas citati njegov kod, ispraviti greske, vidjeti da li koristi dobre patterns (ili koristi anti-patterns) - odlicno, velika pomoc i ubrzanje.

Problem vidim kada hrpa ljudi sada pocnu se toliko oslanjati na AI da iskljuce mozak ili vec u startu ne znaju napraviti quality check koda koji AI generira.

E sada, "generiranje kompletnih aplikacija iz jednog prompta" mi nekako zvuci kao recept na hrpu izgeneriranog koda za front end, back end, security itd. Ako su to simple aplikacije mozda moze funkcionirati. Ali ako se napravi codebase za neki v1 iz toga i onda nastaviti graditi na tom kodu bez dubinskog poznavanja (i korekecije ako treba!) toga koda to mi izgleda ko recept za katastrofu.

Ili, hrpa posla za 1% (ili 0,01%?) developera koji ce biti "fixers" i spasavati firme koje su previse zabrijale sa vibe codingom.

Tebi je koncept iluzija.

Niti je odlicno, niti je velika pomoc nisti ista ubrzava.
Ostatak tvog posta, dio koji je kritika ti dobro zvuci.

P.S. Da dodam.
Tko visoko leti, nisko pada.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.6.2025 22:51 (Psiho246).
11 godina

.. :) ..

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.6.2025 22:54 (W2000).

0 0 hvala 0
16 godina

Nisu rekli koliko indijaca radi u pozadini?

It is always darkest just before the dawn.
Moj PC  
3 0 hvala 1
7 godina

Prvi put čujem za Vibe Coding.

kaže wiki :

Vibe Coding je način programiranja kada ti AI model generira kŏd, a ti ne razumiješ kako kŏd radi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.6.2025 16:10 (gpd).

4 0 hvala 2
17 godina
Originalni_manic kaže...

Problem je i ekipa, koja radi tutorijale, a ne objasni sve u detalje, a rang je za početnike.

Ili objašnjava tako loše, da je AI jedino riješenje, pošto je i dokumentacija očajna.

Pa, onda nešto što možeš relativno brzo ili brzo naučiti, otegne se na 2-2+ tjedna. 

Neke projekte za portfolio sam radio po 2 tjedna, a da sam se jedva pomaknuo. Danas je druga priča, ali da su stvari bolje, odrađene, tamo gdje trebaju biti i ja bih osobno bio sretniji i brži u pisanju tadašnjega koda.

I thought that I heard you laughing I thought that I heard you sing I think I thought I saw you try But that was just a dream That was just a dream
17 godina

Danas svi vajbaju :), tako da će biti posla u budućnosti.

https://vibecodefixers.com/

King in the castle, king in the castle ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.6.2025 22:34 (tjodalv).

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice