Hrvatska kupuje dronove Bayraktar TB2 za 95 miliju

poruka: 30
|
čitano: 5.002
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hrvatska kupuje dronove Bayraktar TB2 za 95 miliju".
16 godina

Ovo je vrlo korisna i vrlo povoljna kupovina!

Jel zna neko šta zanči "dvostruka radio pokrivenost cjelokupnog teritorija Hrvatske" ?

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Hrvatska kupuje dronove Bayraktar TB2 za 95 mi
Ovo je kraj kaže...

Ovo je vrlo korisna i vrlo povoljna kupovina!

Jel zna neko šta zanči "dvostruka radio pokrivenost cjelokupnog teritorija Hrvatske" ?

Pa piše, stacionarna i mobilna. 

Stacionarna pretpostavljam u mirnodopsko doba, mobilna za ratna stanja ukoliko stacionarna bude onesposobljena.

15 godina
"Najveci operater je turska vojska..."
Ne upravlja cijela turska vojska s letjelicom u isto vrijeme, nego moze jedino biti najveci korisnik... a covijek koji upravlja/ leti BL-om je operater....
VenAtoR#2231
Moj PC  
3 2 hvala 0
15 godina
@Ovo je kraj
Vjerovatno se misli na operativni domet nesto ali kako je tekst uzas preveden ili sastavljen malo je mutno, ili copy/paste sa Wikipedie...
Inace i operativni domet moze biti recimo 10km (bl ode do 10km i vrati se) i to se vjerovatno moze produziti i na 20 (ja poletim, posaljem je 10 km, negdje oko 10-ke ju netko drugi preuzme i leti prema sebi i poduplas radijus...
VenAtoR#2231
8 godina

Hm.

Zasto TB2 (stari model koji su Rusi provalili u Ukrajini i hrpa informacija ce biti isporucena u susjedstvo), kad ima TB3 koji leti od 2023 i ima skoro duplo ogranicenje leta (27 vs 50 sati)?

Ako je plan opremanje regije s HR proizvedenim borbenim FPV dronovima i prodaja nase obrambene tehnike onda bez protesta. Zapravo bi Orqa mogla u sklopu nekog regionalnog projekta proizvesti nesto slicno. A imamo nekog iskustva s time od prije.

1 0 hvala 0
11 godina
Samo tako! Što više to bolje! Konačno se vojska pošteno modernizira i naoružava. U kakvom svijetu živimo, kasnimo s time 10 godina.
Moj PC  
12 3 hvala 0
15 godina
Evo za koje pizdarije mi placamo porez
Intel 80286
Moj PC  
7 16 hvala 0
11 godina
Nakon svega što smo prošli i što se događa u svijetu i gotovo u susjedstvu još uvijek ima onih kojima su ovo pizdarije. Omg...
Moj PC  
17 2 hvala 0
6 godina
Azmo kaže...
Nakon svega što smo prošli i što se događa u svijetu i gotovo u susjedstvu još uvijek ima onih kojima su ovo pizdarije. Omg...

nemam prigovor savjesti nego logike...radi okp-a mi nedaju da kupim zračnicu a danas sutra bi im tribao dati guzicu...manemoj...po zakon okp ne predstavlja problem nego samovolja ovih u PU koji odlučuju..pa se ti aj s rogatima bosti...stoga zaboli me za "domovinu"

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
15 godina
To se opcenito moze rec za nabavu oruzja... kao policajac dobijes dozvolu za nosenje, a vojnik ne iako je pistolj sekudarno oruzje za vojnika...
VenAtoR#2231
15 godina
Nisu ista klasa/kategorija....
VenAtoR#2231
6 godina
jocommb kaže...
@Ovo je kraj
Vjerovatno se misli na operativni domet nesto ali kako je tekst uzas preveden ili sastavljen malo je mutno, ili copy/paste sa Wikipedie...
Inace i operativni domet moze biti recimo 10km (bl ode do 10km i vrati se) i to se vjerovatno moze produziti i na 20 (ja poletim, posaljem je 10 km, negdje oko 10-ke ju netko drugi preuzme i leti prema sebi i poduplas radijus...

ak je dron letio 27 sati 130 km/h . teoretski može do turske.

teoretski turci ako hoće upale neku skrivenu funkciju, i ćao, dron se vrati u tursku.

16 godina
Jel netko čitao Orwella, 1984.? Ove naše akvizicije, potaknute događajima u svijetu, strahovito podsjećaju na cijelu poantu te knjige...

2 0 hvala 0
15 godina
Nije problem letiti... problem.je imati signala tako daleko...
A ba si ne bi rekao da imamo satelit kao ameri pa da iz Nevade lagano dignemo nesto na ovoj strani bare i letimo uredno....
VenAtoR#2231
6 godina
jocommb kaže...
A ba si ne bi rekao da imamo satelit kao ameri pa da iz Nevade lagano dignemo nesto na ovoj strani bare i letimo uredno....

mogu letit dronovi i bez signala. čak je i poželjno zbog ometanja.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.11.2024 22:40 (gpd).
13 godina
gpd kaže...
jocommb kaže...

Izbjegne se ometanje ako lete isprogramirani ali zar tada mogu gađati pokretne mete...? Rekao bih da mogu gađati samo zgrade ako ih nitko ne navodi...

Nisam ja ništa prčko.
15 godina
Gpd, za takve se stvari koriste balisticki projektili, rakete i sl. sto leti brže pa ih je teze oboriti. Ovo leti 220 km na sat... Ali naravno moze i to. Za pokretne, manje mete, manji jeftini FPV kojim upravlja operater blizu prve crte.
Brkoni
8 godina
Horned Reaer kaže...

BG jucer. Vidi zemljopisnu mapu na plakatu.

Toliko o pizdarijama.

15 godina
Naravno da mogu ali ne svi... i to je vise za male ubojice search and destroy.... ovo nit je jeftino niti je malo bas da bi slao na pamet...
VenAtoR#2231
15 godina
Pa to sto ovaj nosi oruzje ne znaci da je odmah napadacka letjelica... prije svega je izvidacka... svi vide nosi nesto naoruzanja pa odma mora stalno i gadat nesto.... ja se ne bih otkrivao osim u krajnjoj nuzdi... imat cemo i himars i pzh2000 pa ja samo obiljezim metu a oni neka rijesavaju...
VenAtoR#2231
6 godina
Spiridon kaže...
gpd kaže...
jocommb kaže...

Izbjegne se ometanje ako lete isprogramirani ali zar tada mogu gađati pokretne mete...? Rekao bih da mogu gađati samo zgrade ako ih nitko ne navodi...

pa sigurno da može, tome služi računalni vid, ili umjetna inteligencija, (neznam konkretno za bayraktare tb2 ali teoretski može.)

ali nisam ja rekao da će bayraktari to radit, nego da će se,  kad turak to poželi , oni vratiti kući, ili jednostavno odbiti poslušnost.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.11.2024 17:47 (gpd).
13 godina
Gebirgs kaže...
Horned Reaer kaže...

Toliko o pizdarijama.

A iznad velebne karte Trump i Musk. Doslovno ko da je netko radio plakat iz sprdnje na nivou stranica Vekovni Pejdž na fejsu. Mogu ja napravit kartu gdje je RH preko pola Europe i polijepit po cijelom ZG, hoće Švabe i Francuzi krenut u nabavku oružja? 

15 godina
Gefufno, to radi ekipa koja, kao i ti,
vjeruje da je zemlja ravna.
Brkoni
3 godine
Gebirgs kaže...

Toliko o pizdarijama.

Bolesna srbijanska velikosrpska politika.

Treba stalno biti na oprezu i nikada više ne biti bez dobre, snažne, hrvatske vojske.

❤️🤍💙

合氣道
13 godina

Srbi odavno imaju Bayraktara.

6 0 hvala 0
15 godina
Da eto i auto koji ti vozis ce svabo il tko vec vratiti kuci... lupanje gluposti sta ako...
A na kraju krajeva nisu netko s kim imamo problema pa da bi uopce trebali to raditi...
Ono gdje bi svijet bio kad bi stalno mislili na takve gluposti "sta ako"...
VenAtoR#2231
6 godina
jocommb kaže...
Da eto i auto koji ti vozis ce svabo il tko vec vratiti kuci... lupanje gluposti sta ako...
A na kraju krajeva nisu netko s kim imamo problema pa da bi uopce trebali to raditi...
Ono gdje bi svijet bio kad bi stalno mislili na takve gluposti "sta ako"...

bolje "što ako" nego "neće valjda oni".

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.11.2024 18:21 (gpd).
8 godina
Zaporožac kaže...

Treba stalno biti na oprezu i nikada više ne biti bez dobre, snažne, hrvatske vojske.

❤️🤍💙

Naivno je, na jednom Balkanu, misliti da su ratovi zavrsili. Jer ceka se, nestrpljivo, iduca runda razracunavanja.

6 godina
Gebirgs kaže...
Zaporožac kaže...

❤️🤍💙

Naivno je, na jednom Balkanu, misliti da su ratovi zavrsili. Jer ceka se, nestrpljivo, iduca runda razracunavanja.

slijedeći rat na balkanu će započeti "bitkom za Glovo" između nepalaca i indijaca. tako je netko tu jednom rekao.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.11.2024 21:00 (gpd).
6 tjedana
Ne znam čija je ova stara ali ima smisla promatrajući povijest,

"tko svoje mačeve u plugove pretopi za drugoga će orati"!

Barjaktar je na početku rata u Ukrajini uništavao ruske oklopnjake u velikom broju i bez problema. Sad malo teže pošto su se Rusi prilagodili na te spore i velike letjelice koje lako obore. HV sigurno uči iz ovog velikog i groznog rata pa će kombinirati velike i male bespilotne letjelice i dronove. Zlu ne trebalo 🤞
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.11.2024 9:34 (Sirotanovic).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice