ljudima treba "guidance". To je normalno i oduvijek je tako bilo, treba im i guidance kako razmisljati i postoje odredjenje metode da se zadobije vece povjerenje. Zasto su nasi odlucili ici svojim nacinom a ne onako kako je EMA-a savjetovala - to mi nikada nece biti jasno.
Pisao sam tu po forumu jos prije godinu dana kako vjerujem da bude procjepljenost u HRV dobra, tu sam pogrijesio. Ocekivao sam od nasih da nece posezati za jadnim prijetnjama i ucjenama jer to ima kontra efekt.
Postoje nacini za zadobiti povjerenje, ali izgleda da su kod nas antivaxeri krivi za sve - ja ih ne stitim, al sam jos uvijek misljenja da je antivaxera mali %, problem su ljudi koji jos uvijek ne vjeruju cjepivu, i tu je apsolutno kriva strategija.
Ljudima treba guidance, ako žele slušati. Ako ne žele, nema pomoći.
Prvo mrkva, onda batina. Da su antivakseri krivi za dio ljudi koji se ne žele cijepiti, jesu.
A da je država mogla bolje (uključujući i za prijave antivakserima), mogla je.
No opet radis istu gresku,to sta je sada organizacija dobra, ne znaci da je bila dobra i kada je to bilo najvise potrebno, tocnije kada je velik broj ljudi isao na cijepljenje. Dal smo mogli imati bolji postotak sada da je tada organizacija bila bolja - vjerujem da smo mogli.
Ocito smo pratili razlicite portale, ali poprilicno sam siguran da je index jako dobro popratio i izvijestio o svim slucajevima kad su ljudi stajali na suncu i bili poslani doma nakon sto im je bilo receno da mogu doci bez najave.
Jos jednom napominjem - ne poricem da je SADA organizacija dobra ali je isto tako interes za cijepljenjem manji.
Tehnički, organizacija cijepljena je izvrsna 99% vremena.
Problemi su nastajali kod ljudi koji nisu dolazili kad bi trebali, preko reda, van reda i slično. Dolazak bez najave je praktički omogućen u rijetkim terminima i to tek zadnjih mjesec dana.
Pravi problemi su bili na početku, web prijava nije dobro funkcionirala i nije bilo dovoljno cjepiva.