Firefox koristim prvenstveno za posao. Developer toolbar + Firebug su mi bili nezaobilazni alati, a stranice pinnane na new tab stranici početna točka za brzi početak dana.
Prvo su sredili new tab i umjesto grida kojeg sam ja sam sebi posložio krene mi gurati ono što FF sam zaključi da mi treba. Naravno, to radi očajno. Ajde, preko toga prođem.
Nakon toga ukinu podršku za Firebug. U početku je bilo gadno, ali su onda ugradili u FF funkcionalnosti koje su nedostajale (iako je po mom ukusu FB to bolje rješavao).
Sad ovaj update izbaci najkorisnije stvari iz developer toolbara, poput onemogućavanja JS-a (je*i ga, old school sam, volim provjeriti da je stranica upotrebljiva bez JS-a), te ponovno uništi new tab pločice (srećom to se može preko about:config vratiti na onu prethodnu, polufunkcionalnu varijantu).
Sad, što se tiče samo browser i korisničkog iskustva: sučelje je postalo nešto brže, web onako, na jednostavnim stranicama djeluje fluidnije, ali ako imaš išta naprednije odmah se osjeti štekanje (primjerice google maps radi lošije nego na prethodnoj verziji). Ok, to bih mogao pripisati Linux verziji, možda je na Windowsima bolje.
Međutim, samo sučelje je potpuno debilno riješeno. Nije nikakva optimizacija ili modernizacija, već je tabletizirano. Za neke jednostavne stvari (poput vračanja zatvorenog taba) je potrebno miljun klikova. Doslovno imam osjećaj da me netko pravi blesavim. Možda na touchu to ima smisla, ali guranje touch sučelja na desktop je jednako debilno koliko i sticky hover rješenje na tabletu.