EU ozbiljno planira uvođenje carine na jeftinu rob

poruka: 36
|
čitano: 11.436
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "EU ozbiljno planira uvođenje carine na jeftinu rob".
6 godina
EU ozbiljno planira uvođenje carine na jeftinu rob

e da,

Nije da kupujem manje pakete,  zbog toga što posebno želim izbjeći carinu.

nego iz praktičnih razloga,

1.) ako me zavaljaju bit ću oštećen za manji iznos.

2.) zato što ako naručim nekakvu veću robu smatram da bi se mogla oštetit u transportu iz kine (ovo je možda neopravdano)

Naručivao sam i iz Njemačke, roba , pakiranje top topova, kvaliteta vrhunska, dostava za manje od tjedan dana.

ali ponekad , zapravo dosta često nemaju robu, a nekad ti ju ne žele prodati, jer neka glupa regulativa , gdje nesmiju to prodavati van Njemačke...

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2024 16:53 (gpd).

0 0 hvala 0
11 godina
Re: EU ozbiljno planira uvođenje carine na jeftinu
Stric_Jura kaže...

Carina treba biti, može se ostaviti neku vrijednost kao necarinjenu, ako ništa drugo, kad su novci u pitanju, bar se pazi što se i kako stavlja na tržište...

ali onda ne treba cviliti kad Kinezi koji proizvode 50% sve neprehrambene robe odgovore..

o američkom štitu ne bih, nisam ga imao '90-ih..

ako nam nije tad trebao, ne treba mi ni sad - jedino nažalost neće biti ni nekakve EU vojske, jer za to treba fiskalna unija prije svega, a ne monetarna, briga me jel se plaća kauri školjkama ili eurima - ionako svi sad guraju negotovinsko plaćanje, a mislim da i najslabiji mob ima dovoljno procesorske snage za konverziju valuta...

Pa naravno da će odgovoriti. Loptat će se EU-Kina-US carinama dok ne skuže svi skupa da je vrag odnio šalu. Dokle god to prolazi da mi sve to plaćamo do tad će šibati carine. Smješno je da svo troje ne može jedni bez drugih. Svi skupa jedni drugima br.1 ili br.2 trgovinski partneri.

Ma ne govorim o nama. Štit je isključivo za zapadni dio. Istok i jugoistok se ne računa. Ni dan danas.

EU je najviše što Europa može postići. To je najveći mirovni i ekonomski projekt u povijesti. Ali više od toga neće ići. Europa je previše podjeljena kulturno, povijesno itd da bi unija bila dublje povezana jer povijesne rane su još uvijek tu i podsjećaju na razna carstva, kraljevstva itd.

Nadglednik dina
15 godina
Entry Point kaže...

....

Pa naravno da će odgovoriti. Loptat će se EU-Kina-US carinama dok ne skuže svi skupa da je vrag odnio šalu. Dokle god to prolazi da mi sve to plaćamo do tad će šibati carine. Smješno je da svo troje ne može jedni bez drugih. Svi skupa jedni drugima br.1 ili br.2 trgovinski partneri.

..

-da, tj kupac-građanin u tom igrokazu ne primjećuje najbitniju-najočitiju stvar, on plaća ceh.. odnosno, da je to stvar konkurentnosti na tržištu pa da tad domaća-eu proizvodnja ima prednost, tad bi to bilo stvar tržišta-različito, no nije, jer se većina roba pogotovo jeftinih proizvodi u kini i samo je razlika hoću li kao kupac kupiti direktno od kineza ili preko domaćeg prekupca koji nabije maržu sedme ruke.. nema domaćih npr miševa ili gpu.. rama, nema hdd-ssd-a.. nema zaštite domaće proizvodnje, a tad kolika god bila carina nevažna je tj nije važno kako se postotak nazove, marža, porez, carina ili neki deseti naziv, iznos-kranji je ono što kupac plaća a za njega je kriterij samo skuplje-više vs jeftinije za istu robu pri čemu oboje kupuje online s dostavom a tu je jedina veća razlika recimo +tjedan čisto zbog dostave-udaljenosti-logistike..

-eu i eu kupac naprosto nije usa, proizvođač, čak ni kad je brand sa sjedištem u eu.. ili smijurija od 'naših domaćih brandova proizvođača' kao noa-hangar.. pri čemu je jedino domaće logo-naziv i sjedište, sve ostalo proizvodi kinez..

-u čemu je razlika kad npr poskupi gorivo ili hrana, pa svi inflatorno podignu cijene svega, usluga, dostave, .. tj kupcu koji plaća ceh za total je apsolutno svejdeno kako se do tog iznosa dođe, formula.. bitan je iznos-total. .. tj ono što kupac plaća, a on plaća sve, i maržu i poreze i carine ako postoje odnosno u kojem su iznosu-postotku uračunati u kranju cijenu robe na tržištu s dostavom.

-kome tad eu nanosi štetu? kinezu koji će i dalje proizvoditi i prodavati istu robu u istoj količini kao miša? kupac treba miša, platit će ga koliko mora, domaća trgovina ili kina, miš je isti.. zabrinajvajuće je jedino što to eu građani kao ne vide, dok je za američke rednekove to normalno.. a oni čak nešto i proizvode, barem u IT branši (pošto je ovo primarno IT forum, računala..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
Amazon radi trgovinu unutar trgovine gdi se bude prodavala jeftilen roba iz Kine i gdi se to bude odma vidjelo, ali budu imali zagarantiranu dostavu unutar dva tjedna.
Znaci Amazon moze prodavat jedno te isto, po zericu vecim cijenama ili mozda duplo skuplje i biti osloboden carinjenja ali ako ja kao fizika osoba nesto kupim onda me carine.

99% robe kupujem na Amazonu, a trash i bedastoce direkt iz kine. Znaci kable, punjace, maskice za telefone, armbands za pametne satove. Uglavnom trash, koji na amazonu kosta najmanje duplo vise a u biti je identicni proizvod sa identicnom fotkom. Zakaj da platim armband 5 € ako mogu dobiti iz kine pet komada za 5 €?

Gledal sam reportazu na DW o auto industriji i elekricnim autima koje budu oporezivali. Ameri deru 100% carinu! Sad i EU dere jer kao stite svoju proizvodnju a EU proizvodaci, njemacki dapace, vecinu dobiti ostvaruju u pogodite gdje? Kini! Zato su ovi iz VW rekli da ne podrzavaju carine jer ako im Kineska vlada sjedne u kini za vrat onda bude veca steta nego konkurencija u EU.

Manje vise su problemi radi glupana u politici jer su to u pravilu luzeri koji nisu uspjeli u realnom sektoru pa su isli za birokrate. Politika i politicari su rak rana drustva jer su budimo realni, krajnje nesposobni, a mnogi od njih korumpirani.
11 godina
NEW_MAN kaže...
Gledal sam reportazu na DW o auto industriji i elekricnim autima koje budu oporezivali. Ameri deru 100% carinu! Sad i EU dere jer kao stite svoju proizvodnju a EU proizvodaci, njemacki dapace, vecinu dobiti ostvaruju u pogodite gdje? Kini! Zato su ovi iz VW rekli da ne podrzavaju carine jer ako im Kineska vlada sjedne u kini za vrat onda bude veca steta nego konkurencija u EU.

a jesu li spomenuli da su kinezi do prije 25 godina imali 100% carine na uvoz automobila, a prije 40 godina 250%

kad je njihovu autoindustriju trebalo štitit carinama opleli su koliko su mislili da treba, kad su postali dovoljno konkurentni da im stariji proizvođači iz eu i usa ne mogu parirati spustili su carine

pa i sad su od 15-25% ovisno koliko kineskih dijelova ima u autu

carine su svugdje u svijetu desetljećima alat za zaštitu vlastite industrije od damping cijena

6 godina
ihush kaže...
Entry Point kaže...

....

..

jer se većina roba pogotovo jeftinih proizvodi u kini i samo je razlika hoću li kao kupac kupiti direktno od kineza ili preko domaćeg prekupca koji nabije maržu sedme ruke.. 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice