Ma nemoguce da ih ne zanima takva karijera, treba ih poslati na reedukaciju gdje ce im feministi objasniti sto se od njih ocekuje.
Iako su dobre u STEM-u učenice u Hrvatskoj ne zani
- poruka: 16
- |
- čitano: 8.630
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Žene su bile prve u toj profesiji.
Računalo je originalno naziv za ženu koja vrši kalkulacije. Kada je električno računalo postalo dostupno te žene Računala su postale prve programerke.
Bit će red da država donese neki zakon da određeni postotak djevojčica kad završi osnovnu školu mora upisati nešto iz STEM područja.
Dok god je cilj potaknuti interes i privući talente koja možda ni ne znaju da bi nešto mogli raditi - super. Ako je cilj natjerati ih da pola matematičara budu žene, dok bi one ipak htjele biti biokemičarke - ne.
Zanimljiva tema, ima li netko neki dobar blog ili video oko ove tematike? Mislim vezano za clanak, ne za komentare :)
Ma nemoguce da ih ne zanima takva karijera, treba ih poslati na reedukaciju gdje ce im feministi objasniti sto se od njih ocekuje.
To je tek prvi korak. Kad prihvate da moraju biti matematičarke, onda će im objasniti da one ni ne moraju biti žene već da mogu biti i muškarci, i ono i to; spol je zavjera muškaraca kako bi ih potlačili. Pa se sad spol kaže sex assigned at birth. Slobodni ste odabrati svoj ili nijedan. Dolje s okovima biologije!
Ionako velikoj vecini ljudi programiranje uskoro vise nece trebati. Ono sto je ocigledno je da ce samo najbolji od najbolljih opstati u tom poslu i da ce veliki jezicni modeli zamijeniti veliki dio danasnjih osrednjih programera. Umjesto da tvrtke placaju 100 neefikasnih programera, platit ce 10 kvalitetnih strucnjaka koji ce uz takve modele napraviti daleko bolji i kvalitetniji posao...
Ionako velikoj vecini ljudi programiranje uskoro vise nece trebati. Ono sto je ocigledno je da ce samo najbolji od najbolljih opstati u tom poslu i da ce veliki jezicni modeli zamijeniti veliki dio danasnjih osrednjih programera. Umjesto da tvrtke placaju 100 neefikasnih programera, platit ce 10 kvalitetnih strucnjaka koji ce uz takve modele napraviti daleko bolji i kvalitetniji posao...
E, a to će biti idealan ulaz za skynet - nigdje živog ni kompetentnog čovjeka da vidi kakav programski kod se pušta u produkciju...
Današnje programiranje ne preporučam nikome.
Imaš tamo 500 nekakvih frameworka, idelano za izludit.
Ako već mislite programirat u high level jeziku izaberite samo python. i deri sve u njemu.
Bolje će učit, pogotovo u tom emotivno osjetljivom periodu, lakše će doći do izražaja ako je u razredu.manje "informatičkih pametnjakovića" (i sam sam bio jedan takav) .
Izvedivo je, i na tjelesnom se razdvajaju.
Ideja nije originalna, čuo sam istraživanja na nekom pdcastu.
Ja cu samo pohvaliti mlade programerke koje samnom rade.
25 godina, 5 godina iskustva, zavrsen fakultet od 5 godina, dobra placa, perspektivna karijera, pozitiva, ima se, moze se...
a ove ljencuge, koje bi se slikale na instagramu ili malo se onlyfansale, sto da vam kazem! nisu jedine, i moje M drustvo bi to radilo, da moze... ne da se ljudima biti pametno, svi bi u HDZ pa da mi za njih radimo!
zato, izadjite na izbore i glasajte za SDP!!! haha, kako da ne!
Bolje će učit, pogotovo u tom emotivno osjetljivom periodu, lakše će doći do izražaja ako je u razredu.manje "informatičkih pametnjakovića" (i sam sam bio jedan takav) .
Izvedivo je, i na tjelesnom se razdvajaju.
Ideja nije originalna, čuo sam istraživanja na nekom pdcastu.
WTF?!?!?!jel to zajebancija poput onih gore ili ti to zaista mislis?
ne zivimo u UAE, seli se tamo i odvajaj!
WTF?!?!?!jel to zajebancija poput onih gore ili ti to zaista mislis?
Bez ironije, ideja bi nekim curama pomogla.
I idrasle žene to rade, pisao je i bug o tome: https://www.debug.hr/studenac-nastavlja-projekt-kodiraona-za-zene-u-digitalnim-tehnologijama/
Slažem se, pomalo je kontravezno: https://www.digit.fyi/are-gender-segregated-stem-classes-at-school-a-good-idea/
Ideja se bazira na mjerenjima koja pokazuju da je pad interesa za STEM u girls-only razredima znatno manji nego u mješanim razredima. (na žalost nemam link da potkrijepim to)
Zanimljivo je, sa društvenim predmetima nema tog efekta (ni za to nemam link).
Slažem se, pomalo je kontravezno: https://www.digit.fyi/are-gender-segregated-stem-classes-at-school-a-good-idea/
Ovo uopće nije istraženo