Je li bolji Modrić danas ili Zidane nekad? Provjer

poruka: 9
|
čitano: 5.223
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Je li bolji Modrić danas ili Zidane nekad? Provjer".
16 godina

Mislim da bih se prije uhvatio kako proučavam heklanje nego statističke podatke nogometu

4 1 hvala 2
9 godina

Jedino što je sigurno jasno je da je nogomet strašno napredovao i da se danas igra puno bolji nogomet nego prije 20 godina. 

Sjećam se kad sam bio balavac, baš tamo prije 20ak godina kada su polufinale lige prvaka igrali Machester i Real Madrid, prošao je Real, a palo je oko 7-8 golova na utakmici, ne sjećam se točnog rezultata. Znam da je to bila zadnja utakmica Beckhama za Manchester, nakon te sezone je prelazio baš u Real i to se već znalo dok su igrali da je gotova stvar. U to vrijeme mi je to bila jedna od najboljih utakmica koje sam ikad gledao i godinama sam se prisjećao kako je to bio dobar nogomet. Baš nedavno mi je na fejsu iskočio video highlightsa sa te utakmice pa sam sav nabrijan odmah pogledao, a rezultat teško razočarenje. Puno sporija i slabija igra, danas prave ekipe puno bolje kontroliraju prostor, stoje čvršće na terenu, dodavanja su puno preciznija, greške se puno teže kažnjavaju. I osim toga jednostavno je puno više ekipa danas kvalitetno nego što je bilo onda.

Sjećam se jednog poznatog igrača NK Osijeka, kako je u bircu pio viski ko vodu i onda ode na stadion igrati tekmu i zabije 2 gola. To je nekad moglo, danas to nema teorije izvesti.

Moj PC  
4 0 hvala 1
16 godina
moderator
Re: Je li bolji Modrić danas ili Zidane nekad? Pro
Cansee kaže...

Jedino što je sigurno jasno je da je nogomet strašno napredovao i da se danas igra puno bolji nogomet nego prije 20 godina. 

Sjećam se kad sam bio balavac, baš tamo prije 20ak godina kada su polufinale lige prvaka igrali Machester i Real Madrid, prošao je Real, a palo je oko 7-8 golova na utakmici, ne sjećam se točnog rezultata. Znam da je to bila zadnja utakmica Beckhama za Manchester, nakon te sezone je prelazio baš u Real i to se već znalo dok su igrali da je gotova stvar. U to vrijeme mi je to bila jedna od najboljih utakmica koje sam ikad gledao i godinama sam se prisjećao kako je to bio dobar nogomet. Baš nedavno mi je na fejsu iskočio video highlightsa sa te utakmice pa sam sav nabrijan odmah pogledao, a rezultat teško razočarenje. Puno sporija i slabija igra, danas prave ekipe puno bolje kontroliraju prostor, stoje čvršće na terenu, dodavanja su puno preciznija, greške se puno teže kažnjavaju. I osim toga jednostavno je puno više ekipa danas kvalitetno nego što je bilo onda.

Sjećam se jednog poznatog igrača NK Osijeka, kako je u bircu pio viski ko vodu i onda ode na stadion igrati tekmu i zabije 2 gola. To je nekad moglo, danas to nema teorije izvesti.

Ako si u prilici pogledaj Netflix seriju Beckhem - uz neizostavni dio za širu publiku lifestyle tematike (o supruzi i njegovim nenogometnim aktivnostima), jako puno prostora je posvećeno nogometu, baš iz perioda o kojem pišeš. Puno toga sam zaboravio ili nisam ni znao, a u seriji je jako dobro dokumentirano i prikazano, pa se dobije bolja slika (osobito o odnosu MU i Reala tada, pa o vremenu kada je David bio psihički uništen, nakon što je Diego Simeone odigrao svoju prljavu rolu, itd. itd. - puno je toga, ima i niz drugih igrača u tom serijalu koji su također imali značajnu ulogu u nogometu onoga doba).

...
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.6.2024 16:25 (Miro).
12 godina

ne bi se baš složio da se danas igra bolji nogomet, tu utakmicu šta si naveo pogledao sam sad sažetke na yt pa sve pršti od šansi, možda se danas igra discipliranije(ko šah) i fizički su igrači napredovali. al prije je bilo veći gušt , pogledaj zidanovu loptu kroz obranu, pa beckhamov gol iz slobodnjaka, ronaldove prodore, pa kad se sjeetim kake, ibrahimovića, ronaldinha bilo je više magije nego danas. gledao sam nogomet zbog određenih igrača, danas sve taktika, a možda bolje izgleda na tv-u jer su uži dresovi, bolja rezolucija nego prije, ljepši tereni itd. prije se slobodnije igralo i otvorenije. a pitanje je li bolji zidane ili modrić ovaj video sve govori 

. meni osobno nitko mi nije u rangu sa zizu-om 

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.6.2024 16:17 (goran022).

5 0 hvala 0
9 godina
goran022 kaže...

ne bi se baš složio da se danas igra bolji nogomet, tu utakmicu šta si naveo pogledao sam sad sažetke na yt pa sve pršti od šansi, možda se danas igra discipliranije(ko šah) i fizički su igrači napredovali. al prije je bilo veći gušt , pogledaj zidanovu loptu kroz obranu, pa beckhamov gol iz slobodnjaka, ronaldove prodore, pa kad se sjeetim kake, ibrahimovića, ronaldinha bilo je više magije nego danas. gledao sam nogomet zbog određenih igrača, danas sve taktika, a možda bolje izgleda na tv-u jer su uži dresovi, bolja rezolucija nego prije, ljepši tereni itd. prije se slobodnije igralo i otvorenije.

O tome i pričam, odnosno prvenstveno o disciplini i profesionalnosti. Pršti od šansi jer se obrana igrala slabo ili nikako. Lako sada za atraktivnosti, meni osobno je puno draže gledati našu reprezentaciju da može igrati onako zrelu utakmicu protiv Brazila u četvrtfinalu u Kataru.

13 godina

Kako je Zidane prošao Materazzija, Luka bi dvojicu.

1 0 hvala 0
15 godina
Prije je mozda bilo više igrača invidualaca koji su bili talentiraniji ali danas su fizicki bolje pripremljeni svakako.no kad pogledas listu onda skuzis da svaka era ima svoje junake samo
se danas igra brži nogomet svakako.

Eto oni stari šmekeri Romario, Bebeto, Suker, Batistuta, Ronaldo Nazario, Raul, Ronaldihno, Roberto Carlos, Cafu, Ramos, Zidane, Seedorf, Redondo, Kaka , Ravanelli, Vieri, Totti, Paul Scholes, Giggs, Wayne Rooney, Crespo, Veron, Roy Makaay, Mauro Silva, Klinsman , Maldini , Pipo Inzaghi, Yorke, Cole, Tierri Henry, Weah, Figo, itd…

Pa onda jos malo stariji: Hugo Sanchez, Pele, Maradona, Breitner, Karlheinz Rummenige, Gerd Muller, mattheus, beckebauer, Di Steffano, Croyf, Garincha, george Best i drugi..

I sad najnovija generacija:
Iniesta, Modric, Xavi, Cristiano Ronaldo, Messi, Dani Alves, Ibrahimovic, Mbappe, Haaland, Neymar, Vinicius, itd..

Intel 80286
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.6.2024 17:23 (Horned Reaer).
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Hm, sumnjičav sam jako prema podacima iz prošlosti. Pitanje je kako su se prije prikupljali podaci.

Expretiznost onoga tko to prikuplja. Koji su izvori tih historijskih podataka?

Kad sam jednom imao priliku razgovorati sa ekipom iz SS-a, osim kaj su me htjeli napiti, nisu me baš previše uvjerili u pouzdanost prikupljanja podataka.

Druga je stvar, kako oni analiziraju te podatke. Kak' treniraju model, ....?

Ovo zvuči kao zabavni feature, al sumnjam u valjanost modela.

Kako mjeriti točnost njihovog modela?

Suradnja sa znastvenom zajednicom? Što je to? Koji ljudi i/il' institucija stoji iza toga?

Koliko ima objavljenih znastvenih radova i iz kojih područja?

dzg
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

modra lukić - alzheimer se ionako ničega ne sjeća tak da - soli na rep. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.6.2024 16:56 (Ajar).
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice