Blu-ray prešao u nišu: LG prekida proizvodnju play

poruka: 28
|
čitano: 4.317
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Blu-ray prešao u nišu: LG prekida proizvodnju play".
16 godina

Nišu? Koji je to k....

Moj PC  
4 5 hvala 0
14 godina
Re: Blu-ray prešao u nišu: LG prekida proizvodnju
A količina BD diskova koji su išli ili idu u ps3/4/5?
Još uvijek jako relevantan medij.
Za pospremit bitne podatke u dulju arhivu nije loše upržit ih na Mileniata (Mdisc) BD kad pržilice već imaju podršku a medij nije skup.
Tako bar neće parnut nakon 10godina kao sve ostalo (trake ne računam)
Moj PC  
5 0 hvala 1
12 godina
Hrco kaže...

Nišu? Koji je to k....

Tako je. Kakva drskost koristiti riječ koju tvoj vokabular još nije naučio.

Origin: klemp0, Steam: Klempo, Battle.net: Klempo, Uplay: klemp0
16 godina
Imaš li primjer u literaturi da se engleska riječ niche (koja u ovom kontekstu znači: A situation or activity specially suited to a person's interests, abilities, or nature.) prevodi kao "niša" ? Ja prvi put vidim takvo nešto.
16 godina
Imam UHD player od Oppo-a, model: 203. Kupia sam ga ima nekih 7 godina. Čuvam ga ka oči u glavi, a da ne govorim da vridi sada vise nego kad sam ga kupia.
Ima misec dana mi je doša “Stardust” na disku, jedna od najljepših modernih bajki od staroga lisca Neil Gaiman-a. Dicu indoktriniram s tim barem jednom misečno…

Neka naše niše.
Computers will never take the place of books. You can't stand on a floppy disk to reach a high shelf. -- Sam Ewing

12 0 hvala 3
16 godina
idelac kaže...
Imaš li primjer u literaturi da se engleska riječ niche (koja u ovom kontekstu znači: A situation or activity specially suited to a person's interests, abilities, or nature.) prevodi kao "niša" ? Ja prvi put vidim takvo nešto.

"tržišna niša" je poprilično ustaljen pojam i prijevod.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
15 godina
idelac kaže...

engleska riječ ?????

to može jedino biti i jest - francuska riječ...

a to kaj vi gospodo ne znate da se u ovom slučaju koristi u značenju tržišnog segmenta je do vas...

Ju je je? Je ju je!
3 godine

A što je s M diskovima? Nigdje ih za kupit, aukoliko se negdje nađu skupli skoro od SSD-a...

0 0 hvala 0
16 godina
Istina, ali bez pridjeva "tržišna" zvuči čudno u ovom naslovu.
13 godina

Baš nepotrebno komplicirate jednostavnu stvar. Znači, u gradu Nišu je Blue Ray pretekao LG koji zbog toga gasi tamo proizvodnju.

16 0 hvala 0
5 tjedana
J-man kaže...
Imam UHD player od Oppo-a, model: 203. Kupia sam ga ima nekih 7 godina. Čuvam ga ka oči u glavi, a da ne govorim da vridi sada vise nego kad sam ga kupia.
Ima misec dana mi je doša “Stardust” na disku, jedna od najljepših modernih bajki od staroga lisca Neil Gaiman-a. Dicu indoktriniram s tim barem jednom misečno…

Neka naše niše.

Fantastičan film, a takodje je i Neil Geiman učestvovao u stvaranju. Svaka čast za izbor, tim prije jer ga prikazuješ djeci i razvijaš im maštu. 

14 godina
Kupio prije par dana Nolanovu Batman trilogiju i LOTR trilogiju, moje prve BluRaye. "Samo" fullHD ali izgleda 10x bolje od kojekakvih 4k ripova.

Vjerojatno ću nastaviti širiti kolekciju.
Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
Samo kaj ssd nije dobar za hladnu arhivu. Mdisk je oko 50e za 250gb. Ne prejeftino, ne preskupo, za specifičnu namjenu.
3 godine
Stric_Jura kaže...
engleska riječ ?????

to može jedino biti i jest - francuska riječ...

a to kaj vi gospodo ne znate da se u ovom slučaju koristi u značenju tržišnog segmenta je do vas...

Mislim, da sam toliko neobrazovan ne bih ništa napisao, nego bih prvo otišao na Google i ukucao; "Korijen riječi niša" 

Zamisli koja prednost u odnosu na nas koji smo se morali ustajati, prevrtati rječnike stranih riječi, leksikone, ćitabe što više itd.

Samo sjediš, ukucaš i gle

Još, ako lukav si, ukucaš; "Niša značenje" i gle

Nego, imam još uvijek dva bluraya od 25 GB prazna kupljena 2015. (nikako kupiti snimač)

U skaj urolani u niši skriveni.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2024 0:50 (Zaporožac).
14 godina
Što se mene osobno tiče fizički mediji su umrli još sa DVD-om, tamo još u doba videoteka. Imam usb Dvd player samo zbog starih medija na kojima imam snimke svoji klinaca kad su bili mali...
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
srco1978 kaže...
Što se mene osobno tiče fizički mediji su umrli još sa DVD-om, tamo još u doba videoteka. Imam usb Dvd player samo zbog starih medija na kojima imam snimke svoji klinaca kad su bili mali...

Presnimi na nešto drugo dok su još čitljivi.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
3 godine
Bitanga kaže...
Presnimi na nešto drugo dok su još čitljivi.

Na nove DVD medije.  

合氣道
14 godina

Imam backup na 2 HDD za svaki slučaj

3 godine
Bitanga kaže...
idelac kaže...

"Tržišna niša" jest ustaljen hrvatski izraz, "prijeći u nišu" nije i nije nikad bio. Preveli su engleski izraz polupismeno riječ po riječ, nije čudo da naslov zvuči neprirodno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.12.2024 18:36 (Majmun.net).
2 mjeseca
Majmun.net kaže...
Bitanga kaže...
idelac kaže...

"Tržišna niša" jest ustaljen hrvatski izraz, "prijeći u nišu" nije i nije nikad bio. Preveli su engleski izraz polupismeno riječ po riječ, nije čudo da naslov zvuči neprirodno.

Prijeći u tržišnu nišu

14 godina
Majmun.net kaže...

U ovom kontekstu je dodatak "tržišna" nepotreban jer je odmah jasno na što se točno misli. A to što se netko nije nikad susreo s tim izrazom je isključivo do njegovog obrazovanja.

Da imaš naslov "Car Wash Simulator 2024 pronašao svoju nišu" većini bi bilo odmah jasno o čemu se tu radi bez da piše gamerska niša, tržišna niša itd.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
10 godina

A jeste ga natrkeljali s ovim "niša".

Niša, izvan arhitekture, označava područje rada, poziciju nečega u nekoj struci/djelatnosti ili nekom djelovanju. Nekome je možda uobičajen izraz "tržišna niša", ali isto tako može biti ekonomska, proizvodna, prodajna, ekološka... niša.

https://www.eionet.europa.eu/gemet/hr/concept/2456

Staviti u naslov "nišu" bez definiranja područja je čisti promašaj i u pravu je kolega koji se pobunio, trebalo je stajati "u tržišnu/prodajnu nišu" (kao da i do sada nije bio u toj niši ) ili još bolje da je napisano da "Blu-ray izlazi iz proizvodne niše".

Naslov mora biti točan, jasan i nedvosmislen - to sam naučio još u osnovnoj školi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2024 14:19 (Thinker).

2 0 hvala 0
3 godine

Ali uvijek znači da je nešto u nekom udubljenom mjestu, na svojoj poziciji. (ali , unutar nečega)

Možemo mi riječ "niša" koristiti za svašta, npr., "stavim ti u nišu" 

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2024 11:56 (Zaporožac).

3 0 hvala 0
10 godina
Zaporožac kaže...

Ali uvijek znači da je nešto u nekom udubljenom mjestu, na svojoj poziciji. (ali , unutar nečega)

Možemo mi riječ "niša" koristiti za svašta, npr., "stavim ti u nišu" 

Mislim da do sada nitko nije koristio tu riječ u tom smislu. 

6 tjedana
@Hexfire greškom si napisao gejmerska niša 😅
6 tjedana
@Hexfire greškom si napisao gejmerska niša 😅
3 godine

Pokojni Toza živi u nišu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2024 22:07 (notloB).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina

oko Niša kiša, a u Nišu suvo.

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice