Pa i neće ,ja imam Note 4 za koji mjesec već 3 godine ,nemam nikakvu naznaku burn ina igdje na ekranu. Ovisi kakve sreće imaš itd .
edit : Btw ne branim apple samo kazem jel sto se tice oleda
Apple upozorava na mogućnost pojave burn-in efekta
- poruka: 99
- |
- čitano: 23.395
- |
- moderatori:
vincimus
Zašto bi apple morao davati to pod garanciju
zato sto to spada pod zdrav razum i zato sto svi drugi proizvodaci priznaju pod garanciju? ejpl ti samo hladno pljune u facu
ja cisto ne vjerujem da postoji osoba na planetu koja ima svoj mozak i koja brani tako neke nebuloze neke firme sa drugog kraja svijeta koja sprda svoje kupce, sto ljude natjera na tako nesto da mi je znati.. droga, seks, alhohol, religija.. ne znam
mercedes u svoje 2 godine pokriva pun kufer stvari dok kia daje 7 godina garancije na fcking limariju...a na sve ostalo sto je moguce nije ni blizu 7 godina ;) znam jer imam 2 kie 2016god. Just saying about that.
Ima mi frend Kiu i ovo što kažeš nije istina. Na potrošne djelove nije garancija na sve ostalo je kao i kod Mercedsa. Pročitaj uvjete garancije kod Mercedesa pa ćeš vidjet da je isti k... kao i kod Kie.
Možda je kod Mercedesa bolja usluga tj pristup naspram Kie ali sve ostalo je isto.
Pa normalno...šta si ti očekivao. Nije se taj automobil napravio kojeg ove naše ceste ne razjebu. Ništa čudno za cvrčke na plastici.
Jest da je čudno pošto je Sportage neki "terenac" ali jebi ga. Sljedeći put umjesto Kie pikni ML-a pa valjda neće biti cvrčaka.
Na ajpon je i u EU jamstvo 12 mjeseci. To je njihova politika. Dodatno jamstvo i zastite se placaju.
Zato sebi osobno nikad necu kupiti nista od njih - koristim samo ako dobijem od udruge, kao sadasnji 5S,
jer jednostavno sam skrt placati nesto u cemu mi podrska vrijedi samo ako dodatno platim kao i novi uredjaj.
LJudi još nisu shvatili da živimo u kapitalizmu. Postoji Američka izreka "In business of making money" znači glavni cilja je zarada novca pod svaku cijenu. Nije cilj dati kvalitetan proizvod kupcima već zaradit pare. Pogledajte gorenje štednjak ili veš mašinu koja je napravljena u vrijeme socijalizma tj prije rata i ove danas. Nekad je bijela tehnika trajala 20 godina a danas jedva da izdrži 5 godina koliko traje garancija. Za takvo ponašanje su krivi isključivo kupci dokle god ima budala koje kupuju appe proizvode oni će se dalje ponašati tako.
Zašto Mercedes daje samo 2 godine jamstva a ako hoćeš još 2 moraš dodatno platit. Kia daje 7 godina jamstva. Da li znaći da Mercedes svoje kupce radi budalama??? Jel pošteno da platiš Mercedes 100.000 eura a Kiu 20.000 eura i da imaš na Mercedes samo 2 godine garancije.
Zašto Mercedes ne daje garanciju dužu od 2 godine na svoje super skupe automobile?????
Zašto svi ostali daju 5-7 godina garancije???????
Zašto plačati maksimum, a za uzvrat dobit minimum????
Zato što su to kupci dopustili - eto zato.
Zar ti stvarno misliš da je ok što Mercedes danas radi???
Evo par pitanja za tebe pa mi slobodno odgovori.
Također da nadodam jedan prijedlog : Predlažem bojkot Mercedesa, BMW-a i Audija a kupovinu Kie i sličnih proizvođača.
Hvala.
ps Slažem se s večinom da bi se burn in efekt morao priznat pod garancijom...
Pa zar hoćeš reći da je ok dati npr. 50.000€ za Mecu, BMW-a ili Audija i imati samo 2 godine garancije, sada kada ostale marke daju minimalno 5 godina garancije ili na pređenih 100.000 km???
Gle može ti biti svejedno ako se kupaš u parama i boli te ona stvar za servise, održavanje auta, kvarove, garancije, itd.
Ako si racionalan i ne raspolažeš sa povećom svotom novca takve aute nećeš uzimati u razmatranje pa ni polovne nego ćeš odabrati srednju klasu auta i to je to.
Osobno da i imam para za takve aute, ne bi kupio niti jedan od te 3 marke koje si naveo. Osobno sam tip za Renault, Nissan, Honda, ovo drugo ne bi ni gledao da imam para jer ti su auti sasvim dovoljni pa me udobno i kvalitetno prevezu od točke A do točke B.
Imamo drugačiji pogled na svijet i poimanje racionalnog korištenja novca, oduvijek i svakom segmentu, bilo tehnika, bili auti ili nešto drugo odabirem best buy, drugo smatram bacanje novca i ne pada mi na pamet davati više para a za uzvrat dobiti malo ili ništa u odnosu na ono što sam odabrao.
Do sada se još nisam prevario niti zažalio.
Da se razumjemo, ne mislim ja da oni koji kupuju BMW, Audi ili Mercedes su bahati kreteni i budale, nego ja u tim automobilima ne vidim nikakovu prednost od npr. Renaulta, Nissana ili Honde koji su barem 20.000€ jeftiniji naravno zavisno od modela do modela.
Sto ljudi sto čudi.
Sve ovo navedeno se primjenjuje i na mobitele koji su ovdje tema.
Evo opet se okupila ekipa koja nema i ne misli imati ništa od Applea, nema volju provjeriti osnovne stvari ali ima jako puno volje pisati beskonačne traktate o ničemu.
Dakle, jamstvo na iPhone je dvije godine, točka. U EU pa tako i u Hr na snazi je zakon koji to zahtijeva. Apple kaže da je njihovo jednogodišnje jamstvo dodatno u odnosu na zakonski minimum. U SAD-u gdje nema takvog zakona jamstvo na Samsung je godinu dana i to samo na goli telefon, punjač slušalice i slično je šest mjeseci, na neke druge stvari još manje. Po zakonu kod nas i u EU jamstvo daje prodavač. Točka. Apple svoje jamstvo priznaje bilo gdje bez ikakvog papira. Probaj to sa Samsungom. Treće, za spaljivanje ekrana pošteno i unaprijed kažu sto se može očekivati. Samsungovo jamstvo ne možeš naći da se potrgaš, kupi telefon pa ga pročitaj iz telefona otprilike. Sto se tiče ekrana ništa ne obećavaju već je isključivo popravak od slučaja do slučaja - kako se izboriš. Primjedbi korisnika itekako ima, a po meni je to i normalno jer je oled takav kakav je i vjerojatno nikad neće biti potpuno otporan na burn-im bas kao i plazma. Netko je napisao da njegova plazma nema - laže. Imam je i ja i dijelu gdje su titlovi ekran je ne crni već lagano sivi. I šta sad, ubiti nekoga sto sam dao dvije hiljade eura? Pa znao sam to i očekivao kad sam je kupio.

Ovo prvi put cujem - daj mi malo objasni zasto bi to bilo tako? I jos toliko pausalno velis mercedes - koji, onaj za 20k ili onaj za 200k eura?
Imas li uopce vozacku da to razjasni neke stvari?

Dakle, jamstvo na iPhone je dvije godine, točka. U EU pa tako i u Hr na snazi je zakon koji to zahtijeva. Apple kaže da je njihovo jednogodišnje jamstvo dodatno u odnosu na zakonski minimum. U SAD-u gdje nema takvog zakona jamstvo na Samsung je godinu dana i to samo na goli telefon, punjač slušalice i slično šest mjeseci, na neke druge stvari još manje. Po zakonu kod nas i EU jamstvo daje prodavač. Točka. Apple svoje jamstvo priznaje bilo gdje bez ikakvog papira. Probaj to sa Samsungom. Treće, za spaljivanje ekrana pošteno i unaprijed kažu sto se može očekivati. Samsungovo jamstvo ne možeš naći da se potraga, kupi telefon pa ga pročitaj iz telefona otprilike. Sto se tiče ekrana ništa ne obećavaju već je isključivo popravak od slučaja do slučaja - kako se izboriš. Primjedbi korisnika itekako ima, a po meni je to i normalno jer je oled takav kakav je i vjerojatno nikad neće biti potpuno otporan na burn-im bas kao i plazma. Netko je napisao da njegova plazma nema - laže. Imam je i ja i dijelu gdje su titlovi ekran je ne crni već lagano sivi. I šta sad, ubiti nekoga sto sam dao dvije hiljade eura? Pa znao sam to i očekivao kad sam je kupio.
ok a sad da cujemo onaj stvarni komentar na; apple to ne pokriva jamstvom, svi drugi da, bez rasprave.?? kako moze normalno zivo bice planeta zemlje uopce pravdati tako nesto??? sto dobijas s tim? osim pljuvacke koja ti se cijedi sa face i vices daj jos!!
uhvatio se odma glupog samsunga i bljuv, srac, bla bla... koristio si ih ocigledno barem 10 godina pa imas iskustva sa servisima i ostalim..
osobno sam imao burnin na lg lcd-u, svi koj ja poznajem osobno a imali su na bilo kojem mobu takav slucaj ekran je zamijenjen bez prigovora! neki od njih par dana prije isteka dvogodisnje garancije
Neki ga trkeljaju ovdje za dobiti gadnu migrenu.
Burn in je greška proizvođača mobitela i u garantnom roku mora biti besplatno popravljen (zamjenjen) displej. Mene ne zanima što Apple stavlja unutra. Ako kupim uređaj očekujem da besprijekorno radi, a ako se nešto pokvari u garantnom roku bez moje krivnje isti mora otklonjen o trošku davatelja jamstva. Jamstvo na svaki uređaj u EU je minimum 2 godine i to čak ni Apple ne može izvrdavati svojim proljevima u uvjetima jamstva.
Prije 7-8 godina na plasmi Panasonic dobio sam watermark HRT u ćošku i TV je zamijenjen bez puno pitanja (u garanciji). Ljetos watermark u trayu na Sony Xperia (TFT), ekran zamijenjen putem T-Coma (garancija).
Kia daje 7 godina punog jamstva , imam ju u obitelji. Druga je stvar što deru na prečestim obveznim srvisima
Nemam ništa protiv Apple-a, u devet godina dobio sam od firme 7 ajfona od 3G pa do sedmice, sve sam dao ženi i klincima jer sam koristio prvo BB pa WP. Kad su oni umrli kao sistem uzeo sam Xperiu jer mi se dizajn šestice i sedmice nije sviđao. Ovaj ajfon X sviđa mi se i mislio sam ga zadržati kad ih dobijemo jer imam averziju prema Androidu. Ukoliko mi se desi burn u garantnom roku sigurno ću ostvariti zamjenu besplatno bez puno natezanja.
*Kada je Xperia ljetos bila na zamjeni ekrana koristio sam dvadesetak dana iPhone 3G pronađen u kući. Radio je OK, baterija držala 2 dana jedino je Safari malo štekao. Dakle, radi se o vrhunskoj kvaliteti uređaja, a Tim si može svoje baljezganje o ograničenom jamstvu prodavati u USA i zemljama trećeg svijeta.
.
Ili možda ja stvarno nemam taj problem, možda vrlo rijetko gledam stvari s titlovima, možda je ukupno manje ta plazma radila nego tvoja pa nije došla u takav stadij, puno je mogućnosti kad čovjek izađe iz svog ograničenog svijeta i počne uvažavati sugovornike. Obično to dođe kad čovjek sazreli, budeš jednog dana i ti došao tamo.
Pojava burn in ovisi i o rukovanju uređajem. Dugotrajan isti prikaz na displayu, podešenost na najjaču svijetlinu... Međutim kod AMOLED-a ustvari nema onog stvarnog burn in efekta. Tu dolazi protokom vremena do umiranja pixela pa tako imamo promjenu boja pošto plavi pixeli brže degradiraju od ostalih. Može se reći da pixeli AMOLED displaya brže degradiraju dužim korištenjem uređaja, forsiranjem jake svijetline displaya kao i svijetlih, bijelih prikaza na displayu dok LED IPS display nema nikakvih problema s dugotrajnošću. Ipak netko preferira bolju svijetlinu, zasićene jake boje i crniju crnu boju AMOLED displaya, dok ovi drugi vole točniji prikaz boja i bijeliju bijelu boju LED IPS displaya. Nisam sretan ako iPhone potpuno prijeđe na AMOLED jer mi takav prikaz ne odgovara.
Biijelija bijela
AMOLED je već prije jedno 2 godine šišnuo LCD po pitanju bijele i točniji prikaz. Zapravo u svemu...
Ili možda ja stvarno nemam taj problem, možda vrlo rijetko gledam stvari s titlovima, možda je ukupno manje ta plazma radila nego tvoja pa nije došla u takav stadij, puno je mogućnosti kad čovjek izađe iz svog ograničenog svijeta i počne uvažavati sugovornike. Obično to dođe kad čovjek sazreli, budeš jednog dana i ti došao tamo.
Možda si onda glupo uletio u priču da nemaš spaljeni ekran kad ti je TV ugašen zadnjih 10 godina? Možda si ćorav? Možda nemaš pojma o čemu pričamo? Svi emisivni ekrani imaju problem s ujednačenošću svjetline nakon nekog vremena korištenja, a neki bogme i vrlo brzo po prvom paljenju. Pitanje je samo koliko si to spreman vidjeti, odnosno u kojim uvjetima se bolje uoči, a ne ima li ili nema.
Biijelija bijela
AMOLED je već prije jedno 2 godine šišnuo LCD po pitanju bijele i točniji prikaz. Zapravo u svemu...
Točniji prikaz? govorimo o razlikama koje su jedan posto, ovisno o kalibraciji. I to samo kod Samsunga, ostali su katastrofa. Naglašavam da se radi o razlikama od 1 posto ili manje zato što ću te morati razočarati - najtočniji prikaz na mobitelu i uopće bilo kakvom drugom potrošačkom uređaju ikad - ima iphone 7. Da te preduhitrim, kontrast je naravno apsolutno manji nego na oledu, ali nećeš vjerovati u standardnim kalibriranim režimima rada - ima čak i veću svjetlinu. Još uvijek je LCD efikasniji sa 65% i više APL-a, a to je dakle recimo ovaj forum, većina interneta je oko 80% i ostalog. Kod videa je druga priča (apl oko 15%), zato recimo samy bez problema pojede iphone u youtube korištenju, dok je surfanje jednako unatoč znatno manjoj bateriji...
Moram se dopuniti: od danas novi kralj je stari kralj - iphone x ima najbolji ekran ikada testiran. DisplayMate. Ništa čudno, tu su neki stručnjaci iza tastature najavljivali da će Apple dobiti ostatke, a da najbolje ide u Samsungove mobitele. Samo kada bi znali da je Appleova narudžba PUTA ŠEST samsungovih internih potreba i dakako s drugim parametrima, malo drugačijom konfiguracijom podpiksela, gustoćom i sasvim sigurno s puno većim zahtjevima što se tiče uniformnosti prikaza i konzistenscije...
osobno sam imao burnin na lg lcd-u, svi koj ja poznajem osobno a imali su na bilo kojem mobu takav slucaj ekran je zamijenjen bez prigovora! neki od njih par dana prije isteka dvogodisnje garancije
opet hejteri s površnim čitanjem i nerazumijevanjem teme.
da se meni pojavi burn in na LCD-u, a da nisam tri godine neprekidno imao istu sliku na ekranu nafrljenom na najveću svjetlinu - ne da bih tražio popravak nego ne bih više nikad ništa kupio od te firme.
Ajde se malo skoncentrirajte, moram vas stalno, ko' malu decu, vući za rukicu po temi...
edit: ufatio sam se samsunga jer on jedini proizvodi OLED koji može parirati IPS-u i prestići ga (u kontrastu i vidljivom kutu po svjetlini ali ne i po boji), a ujedno je proizvođač za Apple. E da, kada je netko spomenuo cijenu zamjenskog ekrana za desetku - pitajte u Samyu koliko košta njihova zamjena za S8 hehe
opet hejteri s površnim čitanjem i nerazumijevanjem teme.
da se meni pojavi burn in na LCD-u, a da nisam tri godine neprekidno imao istu sliku na ekranu nafrljenom na najveću svjetlinu - ne da bih tražio popravak nego ne bih više nikad ništa kupio od te firme.
Ajde se malo skoncentrirajte, moram vas stalno, ko' malu decu, vući za rukicu po temi...
edit: ufatio sam se samsunga jer on jedini proizvodi OLED koji može parirati IPS-u i prestići ga (u kontrastu i vidljivom kutu po svjetlini ali ne i po boji), a ujedno je proizvođač za Apple. E da, kada je netko spomenuo cijenu zamjenskog ekrana za desetku - pitajte u Samyu koliko košta njihova zamjena za S8 hehe
znao sam da neces odgovoriti na pitanje, tipicno
odrasti. ne vrti se svijet oko firme koja ti sere na facu a ti svrsavas.
briga me za njih, mene vise brine sto ce druge retard firme vidjeti kako se sprdaju vlastiti kupci, pa ce i oni probati isto, pa smo onda svi skupa popusili.. sreca pa nismo svi ograniceni da 'moramo' kupit nesto od odredene firme koja te pravi budalom, pa ce im to teze proci
Kolega nisam ja rekao da ste Vi budala, nego da trenutačno (sada) Apple od svojih kupaca pravi budale. Zar Vi ne bi htjeli imati 2 godine garancije za njihove uređaje od minimum 800€, ako ja imam na npr. Philips peglu od 700kn i imam garanciju dvije godine (sada banaliziram).
Zašto Apple ne daje garanciju od dvije godine na svoje super skupe uređaje?????????
Zašto svi drugi proizvođači daju??????????
Zašto plaćati maksimum, a zauzvrat dobivati minimum??????
Zašto se svaki dodatni dio za njihov gadget mora masno nadoplaćivati dok je kod drugih proizvođača automatski u kompletu (besplatno) sa uređajem??????
Zato što su to kupci dopustili - eto zato.
Zar ti stvarno misliš da je to ok što Apple danas radi????
Evo par pitanja za tebe, pa mi slobodno odgovori.
Inače ja govorim šta Apple danas radi, ne znam kako se to tiče tvoga iPada Air iz 2013. godine (koliko si ga onda platio trebao bi ti savršeno raditi barem do 2030. )
Evo sad će ti odgovoriti, any minute now, any minute
Nevjerovatni su..na Samsungu bar priznaju garanciju.
Pojava burn in ovisi i o rukovanju uređajem. Dugotrajan isti prikaz na displayu, podešenost na najjaču svijetlinu... Međutim kod AMOLED-a ustvari nema onog stvarnog burn in efekta. Tu dolazi protokom vremena do umiranja pixela pa tako imamo promjenu boja pošto plavi pixeli brže degradiraju od ostalih. Može se reći da pixeli AMOLED displaya brže degradiraju dužim korištenjem uređaja, forsiranjem jake svijetline displaya kao i svijetlih, bijelih prikaza na displayu dok LED IPS display nema nikakvih problema s dugotrajnošću. Ipak netko preferira bolju svijetlinu, zasićene jake boje i crniju crnu boju AMOLED displaya, dok ovi drugi vole točniji prikaz boja i bijeliju bijelu boju LED IPS displaya. Nisam sretan ako iPhone potpuno prijeđe na AMOLED jer mi takav prikaz ne odgovara.
Biijelija bijela
Ne znam u ćemu je tvoj problem?! Kako izraziti netočnost bijelog i crnog prikaza nego na taj, preneseni način. Pročitaj okolo po stručnoj literaturi pa ćeš naći izraze whiter white i blacker black. Zvuči neobično, ali se zna o ćemu se govori. LED IPS ne može proizvesti 100% crnu boju dok AMOLED ne može proizvesti 100% bijelu boju. A to što govoriš da je AMOLED šišnuo..., točno je, osim kad je u pitanju LED IPS.
Pa sva struka govori kako je AMOLED superiorniji. Evo pogledaj video o svijetliti i bijeloj boji...
nedopustivo i da košta manje...
(izlozbeni primjerak na kojoj je cijelo vrijeme MediaMarkt reklama u gornjem dijelu, izgorilo doslovno)
Normalno... Vidio sam i ja po dućanima upečenih OLED-a na Samsunzima koji stoje tamo i po dvije godine 0-24 prikazuju jedno te istih 5 slika. Ali to nema nikakve veze sa stvarnim svijetom.
Ova cijela priča me podsjeća na dramu sa burn-inom na plazmi zbog čega je praktički izbačena iz proizvodnje iako je bila apsolutno superiorna LCD-u. A eto, imam plazmu u kući skoro 10 godina i nikakvog burn-ina. A nikad je nisam pazio i mazio i ne znam šta, znalo se dogoditi da pauziram nešto i da po par sati stoji slika, bilo scena iz filma, desktop PC-a, sučelje PS-a...
Tako je. Potvrđujem također da se burn in normalnim korištenjem neće pojaviti. No dobro, ja nisam luđak koji ne skida glavu sa upaljenog mobitela ni na ulici ni na wc-u ni u kreveu ni u crkvi ni na koncertu... Dakle, kad ga ostavim na miru, ugasi se kao i svaki drugi i problema nema. Potvrđujem međutim da burn in jednako može zapeći obični LCD. Imam jedan (poklonjeni) monitor na moru koji je bio uredski. Kad ga upalim, vidim davno upečene ikonice :) Apple je samo πzda jer se ovime želi ograditi od bilo kakvog kvara na ekranu. Za uređaj koji prodaju za fakin 10000 kn trebali bi dati doživotnu garanciju "no matter what".
Ali ako im ide i ovako, nisu ludi.
Ja sam imao burnin , na prvoj Xperia-i koja se prodavala tamo 2010 ( X10 mislim se zvala) , s naj običnijim TFT ekranom sa CCFL lampama vjerovatno , tako da ništa čudno za organski LED (OLED) da se to dešava.
(izlozbeni primjerak na kojoj je cijelo vrijeme MediaMarkt reklama u gornjem dijelu, izgorilo doslovno)
Normalno... Vidio sam i ja po dućanima upečenih OLED-a na Samsunzima koji stoje tamo i po dvije godine 0-24 prikazuju jedno te istih 5 slika. Ali to nema nikakve veze sa stvarnim svijetom.
Ova cijela priča me podsjeća na dramu sa burn-inom na plazmi zbog čega je praktički izbačena iz proizvodnje iako je bila apsolutno superiorna LCD-u. A eto, imam plazmu u kući skoro 10 godina i nikakvog burn-ina. A nikad je nisam pazio i mazio i ne znam šta, znalo se dogoditi da pauziram nešto i da po par sati stoji slika, bilo scena iz filma, desktop PC-a, sučelje PS-a...
Tako je. Potvrđujem također da se burn in normalnim korištenjem neće pojaviti. No dobro, ja nisam luđak koji ne skida glavu sa upaljenog mobitela ni na ulici ni na wc-u ni u kreveu ni u crkvi ni na koncertu... Dakle, kad ga ostavim na miru, ugasi se kao i svaki drugi i problema nema. Potvrđujem međutim da burn in jednako može zapeći obični LCD. Imam jedan (poklonjeni) monitor na moru koji je bio uredski. Kad ga upalim, vidim davno upečene ikonice :) Apple je samo πzda jer se ovime želi ograditi od bilo kakvog kvara na ekranu. Za uređaj koji prodaju za fakin 10000 kn trebali bi dati doživotnu garanciju "no matter what".
Ali ako im ide i ovako, nisu ludi.
Niti ja nikad nisam imao problema sa burn in-om, niti na S4 koji se danas koristi, na S6 i sad na S8 na kojem koristim i Always on display, ali to je sve kakve si sreće, poznanik je nakon mjesec dana vratio mob radi burn in-a i takve stvari jamstvo MORA pokrivat sve ostalo je jadno. Jer kao i sve u proizvodnji ekran može bit sa greškom u proizvodnji i što recimo ako se nekom korisniku nakom mjesec dana pojavi burn in radi greške u proizvodnji, takav korisnik mora dat koliko 500,600 eura za popravak mobitela. Apple očito ide vidjet do koje granice mogu radit bu*alama svoje korisnike, mobitel je vodootpotporan ali jamstvo to ne pokriva, mobitel može dobit burn in ali jamstvo to ne pokriva, sljedeće je vjerovatno da nema jamstva. Ne vjerujem ja današnjoj kontroli kvalitete nikako. Sve to ide na veliko danas.
Možda si onda glupo uletio u priču da nemaš spaljeni ekran kad ti je TV ugašen zadnjih 10 godina? Možda si ćorav? Možda nemaš pojma o čemu pričamo? Svi emisivni ekrani imaju problem s ujednačenošću svjetline nakon nekog vremena korištenja, a neki bogme i vrlo brzo po prvom paljenju. Pitanje je samo koliko si to spreman vidjeti, odnosno u kojim uvjetima se bolje uoči, a ne ima li ili nema.
Dijete drago, ajde za početak zamoli majku da ti objasni pravila bontona pa se onda javi. Može?
Niti ja nikad nisam imao problema sa burn in-om, niti na S4 koji se danas koristi, na S6 i sad na S8 na kojem koristim i Always on display, ali to je sve kakve si sreće, poznanik je nakon mjesec dana vratio mob radi burn in-a i takve stvari jamstvo MORA pokrivat sve ostalo je jadno. Jer kao i sve u proizvodnji ekran može bit sa greškom u proizvodnji i što recimo ako se nekom korisniku nakom mjesec dana pojavi burn in radi greške u proizvodnji, takav korisnik mora dat koliko 500,600 eura za popravak mobitela. Apple očito ide vidjet do koje granice mogu radit bu*alama svoje korisnike, mobitel je vodootpotporan ali jamstvo to ne pokriva, mobitel može dobit burn in ali jamstvo to ne pokriva, sljedeće je vjerovatno da nema jamstva. Ne vjerujem ja današnjoj kontroli kvalitete nikako. Sve to ide na veliko danas.
Istina, ovo sam već zaboravio... Na Gearu S3 sam imao pri vrhu nekakav kružić polu-mrtvih piksela koje sam skužio nakon par tjedana. Budući da nisam imao kako dokazati da je defekt bio prisutan čim sam ga izvadio iz kutije, a nisam ni siguran da je bio; divni Apple mi prema ovome očito to ne bi priznao pod garanciju. Totalno friendly kompanija, nema šta.