Android polako umire? Generacija Z više preferira

poruka: 189
|
čitano: 70.781
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Android polako umire? Generacija Z više preferira ".
16 godina
Re: Android polako umire? Generacija Z više prefer
forumaš kaže...

Zato ih ja izjegavam dirati u širokom luku i živim sretno u neznanju 

Samo nemoj idući put kad dođeš u dućan previše razmišljati tko je stavio paštetu baš na to mjesto i zašto.

Život će ti se pretvoriti u pakao :-)

Ako poželiš nešto kupiti, odmah brzo odaberi neki drugi proizvod pokraj toga.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
15 godina

Ha ha pašteta ti treba da izguraš dan kad si gladan, tak da ove jabuke i dalje ne mislim ni taknut, jer ak takneš vezala bi se za teba ko žena 

Sigurno je sigurno 

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2023 11:01 (forumaš).
16 godina
Sve je objasnio

4 0 hvala 0
16 godina
  • Bio sam u dva navrata prisiljen koristiti iPhone jer je politika firme nalagala da svi moramo imat Iphone-ove i nikako androide, inače sam Android korisnik.

Ovo sam zapisao što je bilo aktualno 2017/2018 (cirka) godine. Neću sve obješnjavati svaki bullet jer mi se neda, tko prepozna prepozna.

iPhone:

• Nakon isključivanja hotspota bluetooth i wifi ostaju upaljeni.

• Meni mobitel govori da će BT biti isključen na 24 sata, ma tko si ti da ti meni govoriš koliko će BT bit isključen, jesam ja kupio tebe ili ti mene. Isto za wi-fi. 
    Preseliš slike sa iPhone na komp da napraviš reda i onda kad ih trebaš vratiti, moraš upotrijebiti iTunes, i nakon toga ti ne vrati slike u camera roll folder nego u neki svoj.

Šalje slike na komp naopako zato jer ih slikaš horizontalno.

Zaglavljena aplikacija (facebook 14.03) se nemože unistalirat, morao sam stavit novi sustav 8.3, i to slučajno sam imao jer nisam updatedao.
    Nemožeš više od 5 slika poslat preko maila - to je taj premium feature koji košta 1000€. Ovo je bila debilana nad debilanama.
    Slike se prenesu na komp naopako, rjesenje je da volume tipke uvijek budu okrenute prema gore kad slikas sliku, ma nemoj, a slikam uvijek sa desnom rukom.
    iOs 10 swipe to unlock nestao.
    Za čišćenje cache-a aplikacija najbolje je maknut aplikaciju i ponovo ju instalirat????
    Ograničavanje Internet prometa? Nemoguća misija, samo po aplikacijama je moguće odabrat dali će koristit wifi ili 3g.
    Prebaciš slike na komp, oćeš ih vratit natrag na iphone preko file explorera, nemoguća misija (04.03.2017.)
    Neće uploadat slike na onedrive, pogotovo kada su iznad 2MB, traje vječno. Ako su male onda ide (01.03.2019) ovo koliko znam nisu dan danas ispravili.
    Mobitel nemožeš normalno resetirat jer šta ti imaš resetirat iPhone, iDrek se ne resetira on se gasi pa pali!

iPad

brisanje duplih pjesama ide samo jedna po jedna uz 2 klika po pjesmi! I svaki put se potvrda za micanje pjesme miče po ekranu! 2019!

Ovo su sve zabilješke iz praktičnog rada sa Apple-ovim uređajima, ništa nisam izmislio.

Ukoliko trebate pomoć, šaljite privatnu poruku!
Moj PC  
4 0 hvala 0
11 godina
Starci te djece su u vecem k nego sama djeca.
I da bez mozga su,osim ako se ne racuna obavljanje osnovnig zivotnih funkcija.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Atomic kaže...
  • Bio sam u dva navrata prisiljen koristiti iPhone jer je politika firme nalagala da svi moramo imat Iphone-ove i nikako androide, inače sam Android korisnik.

Ovo su sve zabilješke iz praktičnog rada sa Apple-ovim uređajima, ništa nisam izmislio.

2017, 2016, 2019. Tri godine i "probleme" (u navodnicima jer neki nisu problemi nego jednostavno Appleova filozofija) si stavio u par crtica. Zamisli da netko sad ide natipkati probleme i sve ono što mu se nije svidjelo u 3 godine korištenja Androida.

Osobno iOS ne volim i zato bi da mi netko poklanja, ali da ga moram koristiti 2 godine, radije uzeo Android srednje klase nego najjači iPhone no ljudima koji mobitel koriste na nekom osnovnom nivou iOS je sasvim dovoljan. S tabletima imam totalno suprotno iskustvo i radije najjeftiniji osnovni iPad nego najskuplji Android. Koristio sam neki Samsung od cca 1000€ i apsolutno po svemu osim za gledanje filmova je smeće u usporedbi s iPadom od 350€.

12 godina

Niakd nisam hebo mater nekom OS-u nego iskljucivo brendu telefona, i to nisam radio dok nisam zamijeno Xperia telefone za ove kineze. Iphone nisam nikad imao i necu, previse bezvrijednih ljudi u mom okruzenju mi je ubilo bilo kakvu zelju za imanjem istog pa o njemu ne mogu nista reci. Sto se tice odgoja, roditelji su krivi, djeca su slika nas samih. DOdje mi da vrisnem kad vidim da dijete koje nije jos ni izletilo a vec se postavlja tablet da ga gleda dok se vozi. Takodje se slazem se sa kolegom sto je rekao o zaposljavanju zejevaca. I kad dodje na probni rad, ne radi nista sem cackanja po telefonu i cekanja da ti odradis njegov dio posla. NIkakve volje i zelje za radom ili ucenjenjem nemaju. Ocekivanja za visinu plate su nenormalna, jer ono za sta su sposobni nije vrijedno jedne malice ali opet ocekuje platu kao da je specijalista u tome. Ni mi nismo bili sveci, ali bar smo znali da cijenimo dobijeno i trudili smo se..

Moj PC  
4 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
BluMax:

Iphone nije za one koji telefon koriste umjesto usb sticka. Za sve drugo, uključi i zaboravi. FaceID je čudo, a šeranje stvari u obitelji jednostavno genijalno prejednostavno.
Ja rekoh
17 godina

... pod uslovom da svi imaju iStvarčice. Da, dokle god su svi uređaji u okolini Appleovi, zaista sve radi super. I ukoliko nisi od onih koji svoje elektronske uređaje koriste umesto <unesi bilo koju funkciju za koju Apple smatra da ti ne treba>.

BTW, koliko god da je na iOS-u shareanje magično, nije da je problem podeliti nešto ni na Androidu. Otvorim Photos aplikaciju, izaberem album, shaream ga sa boljom polovinom, bum, eto ga kod nje.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
9 godina
neaktivan
Ivan(4):

Pa naravno, govorimo o eko sustavu. Jedan je napravljen da olakša život, drugi da ti uvali reklame. Normalno da ovaj drugi prima sve podatke koje im daš kako bi ti uvaljali još više reklama. Nevjerojatno je koliko dobro oko google ima. Gotovo da ti čita misli i sluša sve razgovore….

Pazi, ne možeš koristiti google karte dok si spojen na automobilski car play ako ne dopustiš pristup svojim kontaktima. Što mi, ofkors, ne pada na pamet. Here WeGo, dobrodošao opet

Uglavnom, nije poanta da nešto možeš već da su neke stvari jednostavno čista magija. FaceID mi svaki dan izvuče osmijeh dok gledam ljude okolo kako crtaju abecedu po ekranu… a meni se poruke rašire po lock screenu čim me telefon vidi. Bankovna aplikacija bez ikakvog pina a svaka transakcija autorizirana. Magija, susjed
Ja rekoh
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2023 0:27 (Feudalac).
6 godina
Feudalac kaže...
Ivan(4):

Pa naravno, govorimo o eko sustavu. Jedan je napravljen da olakša život, drugi da ti uvali reklame. Normalno da ovaj drugi prima sve podatke koje im daš kako bi ti uvaljali još više reklama. Nevjerojatno je koliko dobro oko google ima. Gotovo da ti čita misli i sluša sve razgovore….

Pazi, ne možeš koristiti google karte dok si spojen na automobilski car play ako ne dopustiš pristup svojim kontaktima. Što mi, ofkors, ne pada na pamet. Here WeGo, dobrodošao opet

Uglavnom, nije poanta da nešto možeš već da su neke stvari jednostavno čista magija. FaceID mi svaki dan izvuče osmijeh dok gledam ljude okolo kako crtaju abecedu po ekranu… a meni se poruke rašire po lock screenu čim me telefon vidi. Bankovna aplikacija bez ikakvog pina a svaka transakcija autorizirana. Magija, susjed

To sto je tebi magija je nekome uobicajena stvar. Evo moj android to radi identicno kao i tvoj. Samo ga uzmem u ruke i vec je otkljucan. Magija. Reklame nisam vidio nikad na andoridu osim ako instaliramn aplikaciju koju ne zelim platiti i svjesno pristanem na reklame. Magija. 

bankovna aplikacija bez ikakvog pina takodje. Dodirnem ekran i voila. Autorizovana... Magija.....

Pricas kao da pricas o djetetu.... Cista ljubav. nadam se platonska :)

Ps. Maps ima pristup samo GPSu i radi... Magija....

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2023 7:21 (Posmatrač).
9 godina
neaktivan
Posmatrač:

A onda je svizac zamotao čokoladu dok se pravio da je postavljeno sasvim drugo pitanje…
Ja rekoh
6 godina
Feudalac kaže...
Posmatrač:

A onda je svizac zamotao čokoladu dok se pravio da je postavljeno sasvim drugo pitanje…

Ajd uozbilji se. Nisi balavac da o telefonu pricas kao o magiji...

To sto Vi appleovci zivite u svom svijetu i ne postoji nista izvan njega ne znaci da je to tako... 

9 godina
neaktivan
Posmatrač:

Jasno da boli. Osjećaj posjedovanja inferiornog produkta se mora kompenzirati kvantitetom. Imam pravo na svoje mišljenje kao i na korištenje parabola i drugih govornih figura da ga izrazim. Doživljaj korištenja FaceID-a je kao dobra mađionačarska predstava. Vrijedi svakog centa. Imaš nešto protiv mog izbora? Bmk
Ja rekoh
14 godina
Feudalac kaže...
BluMax:

Iphone nije za one koji telefon koriste umjesto usb sticka. Za sve drugo, uključi i zaboravi. FaceID je čudo, a šeranje stvari u obitelji jednostavno genijalno prejednostavno.

U principu se ne uvlačim u rasprave sa ”clickbait” naslovima, ali se ovdje počelo udarati ispod pojasa i hraćkati po nekom zbog nekoga, jebiga moram se i ja pojaviti 
Imao sam iPhone XS Max, imam iPad 12.9 5th generation i oba (su) dva imaju Face ID, i koliko sam i sam osobno bio i jesam još uvijek iznimno impresioniran, zadovoljan kako dobro fercera, skidam kapu onom tko je to izmislio i tako kvalitetno implementirao. 

Feudalac kaže...
Ivan(4):

Trenutno imam samo MBP 16' i iPad, i dok pripremam prezentacije za predavanja na tečajevima, komunikacija i povezivost među njima je instantna. U jednom me je trenutku čak i zaprepastila, čitaj šokirala iznenadila, obzirom sam imao namjeru ih povezat čim otvorim ”Pages” aplikaciju, prvo sam upogonio MBP i dok sam palio iPad, na screenu je već bilo radno sučelje. Svakako da je to normala, ali nekako nisam očekivao dok to sam ne podesim. 
Čak se sjećam kada sam prvi puta, prije moguće čak dvije godine, plaćao aplikacijom ERSTE banke preko mobitela, kako me je blagajnica samo gledala  ?!

Feudalac kaže...
Posmatrač:

Dotičan kolega je izvrstan zabavljač. 
Kada ga potrebujem za elaborirat nešto ili podnijeti kakav SS za dokaz, nestane netragom u zalasku sunca u vidu lastinog repa! 

Feudalac kaže...
Posmatrač:

Jasno da boli. Osjećaj posjedovanja inferiornog produkta se mora kompenzirati kvantitetom. Imam pravo na svoje mišljenje kao i na korištenje parabola i drugih govornih figura da ga izrazim. Doživljaj korištenja FaceID-a je kao dobra mađionačarska predstava. Vrijedi svakog centa. Imaš nešto protiv mog izbora? Bmk

U 2024 izlazi iPhone Ultra (za kojeg se nadam, utvaram si, iščekujem kao ozebao sunce) koji bi trebao biti Uber svega bolji od bilo kojeg ”do sada” iPhonea, kako kapacitetom bakterije, rezolucijom, kamerama (navodno telephoto ako sam se dobro odrazio), materijali kućišta - titan navodno, pa me živo pere, do kada i kada će konkurencija, čitaj Samsung, početi kopirati  i trolati kako je nešto amazing ?!?!  

ATJ Lučko
17 godina
ATJLučko kaže...

...

Čak se sjećam kada sam prvi puta, prije moguće čak dvije godine, plaćao aplikacijom ERSTE banke preko mobitela, kako me je blagajnica samo gledala  ?!

...

U 2024 izlazi iPhone Ultra (za kojeg se nadam, utvaram si, iščekujem kao ozebao sunce) koji bi trebao biti Uber svega bolji od bilo kojeg ”do sada” iPhonea, kako kapacitetom bakterije, rezolucijom, kamerama (navodno telephoto ako sam se dobro odrazio), materijali kućišta - titan navodno, pa me živo pere, do kada i kada će konkurencija, čitaj Samsung, početi kopirati  i trolati kako je nešto amazing ?!?!  

Nekad nisam siguran da li se šališ ili si ozbiljan. Telefonom sam u prodavnici plaćao barem 2019, dakle pre 4 godine. U to vreme, Xiaomi od 250€, ali je naprosto imao NFC, što čak ni u to vreme nije bila posebna novost. Novosti kojima se raduješ na narednom iPhoneu: velika baterija i telephoto kamera; čekaš kad će Samsung početi kopirati? Da nisi istinski ljubitelj iStvarčica, bez razmišljanja bih ovo podveo pod sarkazam. Kamera sa efektivnom žižnom daljinom od 240mm pre pune dve godine, kapaciteti baterije koje jošuvek nema niti Pro Max ko zna otkad (a danas su kod Korejaca ti kapaciteti dostupni od najnižeg tržišnog segmenta, pa baterija na tim modelima traje danima...). Uostalom, šta će iPhoneu tolika baterija, pa sistem je optimiziran, nije kao Android koji sam rasipa, plus troše loše napisane aplikacije sa reklamama (a imaju i zgodno bežično punjenje, pa šta ih je problem dopuniti u bio kom trenutku, bolje nego cigla u džepu, ne)?!

Ovo me podseća na priču kako je 4" optimalna dijagonala, koje se Apple držao godinama, i koju su tada neumorno ponavljali njihovi korisnici, dok nisu izašli iPhone 6 i 6 Plus. I od jednom reklama na TV gde je između svake dve rečenice umetnuto "I veliki je... I jesmo li već pomenuli da je veliki..." I onda danas imamo situaciju da se Mini serija gasi jer se preslabo prodaje, iako je i ona, pogotovo veličinom ekrana, dobrano veća od klasičnih iPhonea (zaključno sa 5s). 

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.2.2023 11:13 (Ivan(4)).
2 godine
protjeran
Isto onako kako je Apple uzeo Live Photos od Nokie da bi predstavili kao prvi mob s tim fičerom?
15 godina
Ivan(4) kaže...
...Ovo me podseća na priču kako je 4" optimalna dijagonala, koje se Apple držao godinama, i koju su tada neumorno ponavljali njihovi korisnici, dok nisu izašli iPhone 6 i 6 Plus. I od jednom reklama na TV gde je između svake dve rečenice umetnuto "I veliki je... I jesmo li već pomenuli da je veliki..." I onda danas imamo situaciju da se Mini serija gasi jer se preslabo prodaje, iako je i ona, pogotovo veličinom ekrana, dobrano veća od klasičnih iPhonea (zaključno sa 5s). 

Ispravak netocnog navoda. Navodili su da je savrsena velicina/diagonala ekrana 3.5" i da je ista vece neupotrebljivo za rukovanje jednom rukom... Sjecate se onoga palca na reklami koji je isao od kuta do kuta ekrana? 

A da ne spominjem testove samog buga gdje odredeni gospodin proziva Sony Ericsson Xperia X10 ciglom usporedbi sa idealnim iphoneom 

16 godina

Jučer sam prebacivao korisnika iPhonea 8 na 11. Upalim 11, ponudi prebacivanje s drugog uređaja, super, ovo će lako biti, ipak je isti sustav. Ne, ne radi, neće, koliko god puta pokrenuo. Moram prvo cijeli 8 uploadati na iCloud pa onda na 11 sve povući s iClouda. Ok, traje 40 minuta duže. Ne, pokreneš na 11 preuzimanje svega s iClouda, ali nisi na najnovijoj verziji softvera 16xx pa se mobitel prije skidana podataka sa iClouda mora ažurirati na najnoviji iOS, što traje 40 minuta. Proces od pola sata je na kraju trajao preko 2 sata. Zažalio sam. Na svom Samsungu bi to sve obavio za 20 minuta. iOS je realno smeće za za bilo koga sa gramom mozga jer nije user-friendly već je napravljen za debile koji nemaju pojma o ničemu. Tako da se slažem s člankom u dijelu, generacija Z ga preferira, ali zato što su oni uglavnom biljke koje nemaju pojma o životu i što im je taj mobitel statusni simbol, ništa drugo.

Godinama se pokušavam prebaciti sa iOS i kada god ga koristim kroz sat vremena požalim što sam uopće probao. Nema T9 pozivanja, lista poziva pokazuje sve moguće aplikacije, nema brojeva red iznad tipkovnice, brzi izbornik ne možeš složiti kako želiš, prikazivanje obavijesti kasni svjetlosnu godinu za Androidom, nema otiska prsta, widgeti su drastično lošiji, ne možeš početni ekran složiti kako želiš itd itd. Mnogo je tu zapravo nedostataka, a jedini mjerljiv plus (meni osobno) je bilo trajanje baterije, koju se čini da je S23 serija dostigla jer su konačno dobili normalne procesore. Probao sam se par puta i na MacOS prebaciti, također isključivo zbog baterije, ali ne mogu se još uvijek natjerati prihvatiti taj nerealno loš sustav gdje je, kao i na iOSu, za sve potrebno jedan-dva dodatna klika u odnosu na Windows - pod uvjetom naravno da je ono što želiš uopće moguće na MacOSu. Da ne spominjemo činjenicu gdje im laptopi od 1500€ imaju SSD od 256GB, ili kupiš Pro za 2500+€ i dobiješ 512GB, istu količinu koju entry-level Lenovo od 400€ ima.

Win i Andriod, koliko god povremeno bili bugoviti, uvijek daju način za rješavanje svakog problema i mogućnost customizacije koliko god korisnik želi. Apple je tu na potpuno drugoj strani spektra i korisnik ne može ništa što želi raditi. Nekome to odgovara, nekome ne.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.2.2023 12:08 (Hacker002).
Moj PC  
7 1 hvala 0
6 godina
Feudalac kaže...
Posmatrač:

O kakvim osjecajima pricas? Meni je to komad potrosacke elektronike u koji nisam zaljubljen niti mi predstavlja ikakvu magiju. Pogotovo sto tu magiju sam koristio puno godina prije nego je to iphone iskopirao... Mene BK za telefonom. alat koji koristim i proslijedim dalje kad mi dosadi i kupim drugi. Imao sam nokie, SE, samsung, huawei, honor itd... Saram malo i manje vise svi isto rade. Nema tu nista magicno.....

13 godina

Zewa - magija!

0 0 hvala 0
14 godina
Hacker002 kaže...

Jučer sam prebacivao korisnika iPhonea 8 na 11. Upalim 11, ponudi prebacivanje s drugog uređaja, super, ovo će lako biti, ipak je isti sustav. Ne, ne radi, neće, koliko god puta pokrenuo. Moram prvo cijeli 8 uploadati na iCloud pa onda na 11 sve povući s iClouda. Ok, traje 40 minuta duže. Ne, pokreneš na 11 preuzimanje svega s iClouda, ali nisi na najnovijoj verziji softvera 16xx pa se mobitel prije skidana podataka sa iClouda mora ažurirati na najnoviji iOS, što traje 40 minuta. Proces od pola sata je na kraju trajao preko 2 sata. Zažalio sam. Na svom Samsungu bi to sve obavio za 20 minuta. iOS je realno smeće za za bilo koga sa gramom mozga jer nije user-friendly već je napravljen za debile koji nemaju pojma o ničemu. Tako da se slažem s člankom u dijelu, generacija Z ga preferira, ali zato što su oni uglavnom biljke koje nemaju pojma o životu i što im je taj mobitel statusni simbol, ništa drugo.

Godinama se pokušavam prebaciti sa iOS i kada god ga koristim kroz sat vremena požalim što sam uopće probao. Nema T9 pozivanja, lista poziva pokazuje sve moguće aplikacije, nema brojeva red iznad tipkovnice, brzi izbornik ne možeš složiti kako želiš, prikazivanje obavijesti kasni svjetlosnu godinu za Androidom, nema otiska prsta, widgeti su drastično lošiji, ne možeš početni ekran složiti kako želiš itd itd. Mnogo je tu zapravo nedostataka, a jedini mjerljiv plus (meni osobno) je bilo trajanje baterije, koju se čini da je S23 serija dostigla jer su konačno dobili normalne procesore. Probao sam se par puta i na MacOS prebaciti, također isključivo zbog baterije, ali ne mogu se još uvijek natjerati prihvatiti taj nerealno loš sustav gdje je, kao i na iOSu, za sve potrebno jedan-dva dodatna klika u odnosu na Windows - pod uvjetom naravno da je ono što želiš uopće moguće na MacOSu. Da ne spominjemo činjenicu gdje im laptopi od 1500€ imaju SSD od 256GB, ili kupiš Pro za 2500+€ i dobiješ 512GB, istu količinu koju entry-level Lenovo od 400€ ima.

Win i Andriod, koliko god povremeno bili bugoviti, uvijek daju način za rješavanje svakog problema i mogućnost customizacije koliko god korisnik želi. Apple je tu na potpuno drugoj strani spektra i korisnik ne može ništa što želi raditi. Nekome to odgovara, nekome ne.

Obzirom sam preko dekade i pol što na Windowsima bio, a u zadnjih  dvije godine na MacOSu, od HTC DHD pa preko Samsunga Note II se vratio sa android OSa na iPhone 8 Max i iOS, kategorički tvrdim kolega, biti ću jako blag, ne govorite istinu i nemate pojma o radu sa iOS gadgetima, niti MacOS. 

U zadnjih nekoliko godina, novih iteracija iOSa, do neki dan nisam trebao pa nisam niti znao kako je jednostavno učiniti svoj stari iOS gadget ”novim” odnosno u stanju prvo paljenje, ali kako mi je trebalo i to sam saznao. U roku dvanaest sekundi pokrenete proceduru i u roku nekoliko minuta imate iOS gadget vrlo prvog dana kupljen. 

Apropos prebacivanja sa jednog (starog) na drugi (novog) iOS gadgeta, samo je dovoljno pored uključenog starog uključiti novi iOS gadget, i dobijate upit na starom; ”želite li novi uređaj imati istovjetnog kao starog”?! Istina, ovisno o količini podataka i oblicima, mora se pričekati neko vrijeme, ipak 4K video ne ide o tren oka kao 720p, i bez ikakvog prebacivanja na iCloud!

MacBookPro, je Uvijek sveti Gral ekipe koja dela sa video, muzikom i slikom, htjeli vi to sebi priznati ili ne. Usprkos vašem nerazumijevanju, osobno imam MBP (2022 uzet u DE) sa procesorom Max M1, po 32GB RAMa, 10C CPU, 32C CPU, 2TB memorije, pa vas pitam (isključivo za rad sa fotografijom, videom i muzikom) koji Win, sa kojim performansama, kojom cijenom i potrošnjom juhe u bakteriji more parirati Mac računalu?!?! Ako vas zanima koliko me je izašao, cijena je bila 3.610.46€ura. 

Na kraju, osobno ne vidim koji prijenosnik Win OSa može se meni više dopasti/svidjeti od Maca, meni odgovara u svakom pogledu, a o dizajnu da ne spominjem, čak i dugotrajnosti trajanja ciklusa bakterije. Ima li makar jedan koji je u svim parametrima bolji, ma makar u jednom pa ukupno u zbroju, pitam ja vas kolega?!?! 

Dalje, što se dotikavle nadogradnje na novu verziju iOS mobilne platforme, može vas obavijestiti da je dostupna, ALI NE UVJETUJE ”MORAŠ” upgradeati prije ikakvog povezivanja i prebacivanja. Pa nisam jednom jedan iOS gadget uparivao i prebacivao podatke. Jedino sam imao ugodno iznenađenje kada sam sa Samsunga NoteII prelazio na iPhone 8Max kada mi je iPhone sam povukao telefonske kontakte, ma sve, čak i one koje nisam imao na Noteu, ali sam imao na prijašnjim mobilnim gadgetima.

Navodite kako je iOS realno smeće za bilo koga sa gramom mozga, što je vaše apasolutno ustavno pravo, ali to što vi nemate gram mozga za delati na tom istom iOSu, ili bar da upitate nekog tko evidentno bolje zna od vas, vama iz android tabora je 2mač prevelika to tlaka, sramota, nešto peto deseto?!?!   

ATJ Lučko
16 godina
ATJLučko kaže...

Obzirom sam preko dekade i pol što na Windowsima bio, a u zadnjih  dvije godine na MacOSu, od HTC DHD pa preko Samsunga Note II se vratio sa android OSa na iPhone 8 Max i iOS, kategorički tvrdim kolega, biti ću jako blag, ne govorite istinu i nemate pojma o radu sa iOS gadgetima, niti MacOS. 

U zadnjih nekoliko godina, novih iteracija iOSa, do neki dan nisam trebao pa nisam niti znao kako je jednostavno učiniti svoj stari iOS gadget ”novim” odnosno u stanju prvo paljenje, ali kako mi je trebalo i to sam saznao. U roku dvanaest sekundi pokrenete proceduru i u roku nekoliko minuta imate iOS gadget vrlo prvog dana kupljen. 

Apropos prebacivanja sa jednog (starog) na drugi (novog) iOS gadgeta, samo je dovoljno pored uključenog starog uključiti novi iOS gadget, i dobijate upit na starom; ”želite li novi uređaj imati istovjetnog kao starog”?! Istina, ovisno o količini podataka i oblicima, mora se pričekati neko vrijeme, ipak 4K video ne ide o tren oka kao 720p, i bez ikakvog prebacivanja na iCloud!

MacBookPro, je Uvijek sveti Gral ekipe koja dela sa video, muzikom i slikom, htjeli vi to sebi priznati ili ne. Usprkos vašem nerazumijevanju, osobno imam MBP (2022 uzet u DE) sa procesorom Max M1, po 32GB RAMa, 10C CPU, 32C CPU, 2TB memorije, pa vas pitam (isključivo za rad sa fotografijom, videom i muzikom) koji Win, sa kojim performansama, kojom cijenom i potrošnjom juhe u bakteriji more parirati Mac računalu?!?! Ako vas zanima koliko me je izašao, cijena je bila 3.610.46€ura. 

Na kraju, osobno ne vidim koji prijenosnik Win OSa može se meni više dopasti/svidjeti od Maca, meni odgovara u svakom pogledu, a o dizajnu da ne spominjem, čak i dugotrajnosti trajanja ciklusa bakterije. Ima li makar jedan koji je u svim parametrima bolji, ma makar u jednom pa ukupno u zbroju, pitam ja vas kolega?!?! 

Dalje, što se dotikavle nadogradnje na novu verziju iOS mobilne platforme, može vas obavijestiti da je dostupna, ALI NE UVJETUJE ”MORAŠ” upgradeati prije ikakvog povezivanja i prebacivanja. Pa nisam jednom jedan iOS gadget uparivao i prebacivao podatke. Jedino sam imao ugodno iznenađenje kada sam sa Samsunga NoteII prelazio na iPhone 8Max kada mi je iPhone sam povukao telefonske kontakte, ma sve, čak i one koje nisam imao na Noteu, ali sam imao na prijašnjim mobilnim gadgetima.

Navodite kako je iOS realno smeće za bilo koga sa gramom mozga, što je vaše apasolutno ustavno pravo, ali to što vi nemate gram mozga za delati na tom istom iOSu, ili bar da upitate nekog tko evidentno bolje zna od vas, vama iz android tabora je 2mač prevelika to tlaka, sramota, nešto peto deseto?!?!   

Ma pusti, puno je vjerojatnije da su balavci "uglavnom biljke koje nemaju pojma o životu i što im je taj mobitel statusni simbol" i zato preferiraju iPhone.

Osobno što sam stariji to sve više cijenim što jednostavnije proizvode. Prije sam si na svakom Androidu slagao home screen, customizirao ikone, slagao poredak opcija, melodije, vrste notifikacija i boja i svašta. Nakon 10 mobitela i hrpe factory resetova prilikom slaganja uređaja ženi i djeci, jednostavno više ne želim ni sekunde trošiti na nepotrebne gluposti. Bitno mi je samo da sve radi pouzdano i dobro. BTW, nemam iPhone iz razloga što do sad nije postojao always-on-display, a to mi je must have. Ne znam da li ću se i kada odlučiti na prelazak, ali i dalje mi je iPad najbolji tablet, a to dovoljno govori o samom Androidu. Nikakav hardver nije uspio s Androidom napraviti dobar tablet.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
2 godine
protjeran
A gle, iPhone je kao žena za klassik ses - skine se iz majice i hlača.
Android je više kao žena koja te dočeka u halterima, čipki, ovom, onom.

Meni je problem što iOS ne da punu kontrolu. Ono, hoću prebaciti Ilustrator setup file na mob, ne more! Mora neki iTunes ić. Hoću da mi ovako izgleda Home screen - ne može!
11 godina
Bitanga kaže... 

Osobno što sam stariji to sve više cijenim što jednostavnije proizvode. 

moja bakuta isto, ove godine puni 90

pretpostavljam da si barem duplo mlađi, ako ne i triput, pa ćemo reći da si napredan 

16 godina
silvio3105 kaže...
A gle, iPhone je kao žena za klassik ses - skine se iz majice i hlača.
Android je više kao žena koja te dočeka u halterima, čipki, ovom, onom.

Meni je problem što iOS ne da punu kontrolu. Ono, hoću prebaciti Ilustrator setup file na mob, ne more! Mora neki iTunes ić. Hoću da mi ovako izgleda Home screen - ne može!

Ne sviđa mi se paralela, ali ajd kad si započeo.

Da, ako želiš seks, ideš odmah u akciju.

Haltere, čipku ovo ono vidiš možda prvih par puta i nakon toga samo za rijetke prilike dok se ne udeblja i počne kukati da u ništ to više ne stane. Pa onda skužiš nakon nekog vremena da je i seks bez haltera i čipke vrhunska stvar.

To je i poanta da ti ne da punu kontrolu. Nije za one kojima treba puna kontrola. Prebaci Ilustrator di treba preko clouda, kakav iTunes.

Home screen je ionako samo nakupina ikona.

To je kao da kažeš da ti je problem što ti gaming konzola ne da punu kontrolu. Kome je to problem taj igra na PCu. Većini ljudi nije problem.

Opet kažem, nemam iPhone i ne znam kad ću ga imati jer me isto smeta par sitnica koje me na tabletu ne smetaju, drugačiju mi svrhu ima mob u odnosu na tablet.

Ali ne bih proglašavao ljude maloumnima ovisno o tome koju platformu koriste, pa jebemu nije to sve tako crno bijelo.

16 godina
picajzla0707 kaže...

moja bakuta isto, ove godine puni 90

pretpostavljam da si barem duplo mlađi, ako ne i triput, pa ćemo reći da si napredan 

Brutalno si me skurio, svaka čast!!  

To ti je životno iskustvo, bolje slušaj bakutu nego što ju ismijavaš.

2 godine
protjeran
Mora bit igra prije 😁

Ja se još čudim ljudima koji iskeširaju iljadu evra na uređaj koji im ne da punu kontrolu. I još budu sretni i podržavaju to. Vrh!
16 godina
silvio3105 kaže...
Mora bit igra prije 😁

Ja se još čudim ljudima koji iskeširaju iljadu evra na uređaj koji im ne da punu kontrolu. I još budu sretni i podržavaju to. Vrh!

A zamisli one koji kupe auto za 50k eura, a ne mogu ni START-STOP ugasit. Kakvi su to tek čudaci.

2 godine
protjeran
SS se može ugasiti na tipku. Ako se ne varam, zakon tjera da bude uključen, nešto sam tako čuo.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice