AI se samoorganizira i razvija značajke ljudskog m

poruka: 1
|
čitano: 1.521
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "AI se samoorganizira i razvija značajke ljudskog m".
6 godina
offline
AI se samoorganizira i razvija značajke ljudskog m

Wow. Mi smo na zx spectrumu tamo 1983-ce bez neuronskih mreza napravili strojno ucenje prolaska kroz labirint.Stroj je pamtio greske i cvorista labirinta birao drugi put i ucio. Na kraju je mapirao put i bez greske stizao do cilja odmah. Onda smo ukljucili vise ispravnih putova do cilja sa zahtjevom minimalnog puta i opet je stroj naucio naci minimalni put do izlaza sa nula pocetnih informacija. Zatim smo na postoji labirint nadodavali novi,a postojece nauceno je stroj koristio da bi prosao iz prve stare dijelove labirinta. Mogao je prepoznati uzorak poznatog labirinta.

Dakle ucio je, al ga nismo zato zvali inteligentni stroj. Informacija o tom je skoro zavrsila u nekom YU casopisu, al joj je neka igra valjda istisnula mjesto.Program je definitivno ucio ali nitko nije mislio da je zato inteligentan.A mis je na ekranu u labirintu izgledao tako pametno.

 

 
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice