Ah, nekad davno bila je milina raditi s Macromediom i njihovim FreeHandom, Quark je još uvijek imao značajniji udio kao program za prijelom, KPT filteri u Photoshopu bili su nenadmašni. Bila su to zlatna vremena grafičke pripreme.
Adobe i Figma sporazumno raskinuli ugovor o akvizi
- poruka: 8
- |
- čitano: 5.926
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
a tko im brani uzajamnu suradnju i bez "akvizicija"? mislim, koje je to prodavanje roga pod bubrege ...
Ah, nekad davno bila je milina raditi s Macromediom i njihovim FreeHandom, Quark je još uvijek imao značajniji udio kao program za prijelom, KPT filteri u Photoshopu bili su nenadmašni. Bila su to zlatna vremena grafičke pripreme.
Iako se nikad nisam bavio grafikom i DTP-om dobro pamtim ta vremena devedesetih i ranih dvijetisućitih kad su navedeni softveri uz još neke "harali". Neka imena su već davno zaboravljena: Aldus (Page Maker), neka su gotovo nestala (Corel Draw i pripadajuća bratija alata), ... Ima ih sigurno još, tko bi se svega više sjetio.
a tko im brani uzajamnu suradnju i bez "akvizicija"? mislim, koje je to prodavanje roga pod bubrege ...
Ha, oni nisu zainteresirani za suradnju. No to ne smiju javno reći. Prema svemu dosad viđenom, cilj Adobea je da bude monopolist u svim područjima digitalnog stvaranja sadržaja, da nema konkurenciju (jer ju je pokupovao). Time dalje ne moraju ulagati takva sredstava u razvoj proizvoda, a kako je sad sve na pretplati, lova samo kapa, pa čim imaju pod sobom više proizvoda i usluga, kapa više love. U pitanju je i kontrola - kad je sve njihovo, imaju totalnu kontrolu (i ultimativnu mogućnost povezivanja proizvoda i sluga). To se, doduše, u konačnici opet prevodi u kapanje love...
Jako dobra vijest! Ko Figma korisnik super happy sam.
kao da si znao.. Canva ih je kupila, danas objavljeno
kao da si znao.. Canva ih je kupila, danas objavljeno
E, jbga :'(