Game.co.uk - pitanja i odgovori

poruka: 1.295
|
čitano: 364.425
|
moderatori: vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Kako kupiti igru na www.game.co.uk?
filip avril_fan kaže...

pa nije problem potrošiti na netu.

puno je eže zaraditi klikanjem i igranjem igrica na earn money spaceu ali se skupi

Evo tu mozes naci stvar od 5 kn sa postarinom pa na dalje, svakakvih stvari ima, vidjet ces kad se navuces kako ce lova pobjeci sa Paypala!:D

16 godina
protjeran
Luka kaže...
filip avril_fan kaže...

pa nije problem potrošiti na netu.

puno je eže zaraditi klikanjem i igranjem igrica na earn money spaceu ali se skupi

Evo tu mozes naci stvar od 5 kn sa postarinom pa na dalje, svakakvih stvari ima, vidjet ces kad se navuces kako ce lova pobjeci sa Paypala!:D

neče tako brzo jer moram imati 5$ za platiti nekaj što bi mi povečalo zaradu pa bi opet dobio više xD....

Sk8er Boi
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Dachande kaže...

Ne mozes kupovat sa debitnom karticom.

Treba ti ili Amex, Visa, Master i li Diners.

Visa Electron ako si englez i imas njihovu.

Nije to nikakva greska game-a. Game je odlican ducan.

Nemoj se ljutiti ali ti očito ne znaš što je to debitna kartica,

tj opcenito se bas i ne kuzis u to....

I da, mozes kupovat sa Visa Electron karticom od deviznog racuna,

npr imam PBZ devizni i vise puta sam kupovao bez ikakvih problema!

BUG 200/201, najsss!
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Dachande kaže...

Ja kazem kako su meni rekli u RBA.

RBA širi dezinformacije jer ni sami nisu sigurni u ispravan odgovor,

pa rađe vele da NE može!

Ako pogledas vidjet ces da postoje i Amex debitne kartice

Btw. prednost placanja Visa Electron karticom je sto mozes

npr preko internet bankarstva prebacit na devizni samo onoliko

novaca koliko ti treba, pa cak i u slucaju da ti netko "popali"

brojeve kartice sa svim podacima, ne moze ti nabit nikakav

trosak...

Dok kod "kreditnih" kartica to nije slucaj i nikad nisi 100% siguran,

niti kad kupujes po ducanima a kamoli na netu...

BUG 200/201, najsss!
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Luka kaže...

Osobno, jedva cekam dobiti American Student- kreditnu karticu

Samo mali info: Amex za studente vrijedi samo u HR, tako da nista od online shoppinga,

osim u domacim online ducanima!

BUG 200/201, najsss!
17 godina
neaktivan
Vicko kaže...

Samo mali info: Amex za studente vrijedi samo u HR, tako da nista od online shoppinga,

osim u domacim online ducanima!

Ako je tako, za sve ostalo tu je Visa Electron! ;)

16 godina
neaktivan
Kako kupiti igru na www.game.co.uk?

Može li mi netko preko game.co.uk naručit psp igru GTA VCS, pa da mi ju onda nekako pošalje ili sl. jer ja nemam te kartice. Ko možr nek se javi na privatne poruke.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pitanje za one koji su kupovali na game.co.uk:

Koliko se (ako išta) mijenja cijena od preordera do release-a? Gledam si uzeti Dragon Age Collectors Edition, piše da je ušteda nekih 5 funti (nije nešto, al čovjeka veseli :) ) pa me zanima da li se nakon izlaska igre ta cijena mijenja ili ne? Nije mi bitno igrati isti dan kada se pojavi, štoviše, rado ću pričekati recenzije i eventualno patch :) No ako se cijena stvarno mijenja, bacio bi se u "trošak" :) Pogledao sam cijenu za igru koja je izašla, Batman:Arkham Asylum i piše RRP £34.99 Save £10.00, a za Dragon Age (vulgaris) piše RRP £34.99 Save £10.00 iliti ista stvar :) Meni izgleda kao da je popust "samo" na to što kupuješ preko njih, te to što ne plaćaš davanja državi (ispod je 400 kn) i ne plaćaš trgovcu (Algoritam), a ovo preorder je samo marketing.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2009 14:34 (Dojo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

mene intersira ja nemam isto karticu i ostalo interesira me dali se moze kak uplatit u erste banki i onda koliko dugo se ceka sve to cijena itd

0 0 hvala 0
17 godina
Dojo kaže...

Pitanje za one koji su kupovali na game.co.uk:

Koliko se (ako išta) mijenja cijena od preordera do release-a? Gledam si uzeti Dragon Age Collectors Edition, piše da je ušteda nekih 5 funti (nije nešto, al čovjeka veseli :) ) pa me zanima da li se nakon izlaska igre ta cijena mijenja ili ne? Nije mi bitno igrati isti dan kada se pojavi, štoviše, rado ću pričekati recenzije i eventualno patch :) No ako se cijena stvarno mijenja, bacio bi se u "trošak" :) Pogledao sam cijenu za igru koja je izašla, Batman:Arkham Asylum i piše RRP £34.99 Save £10.00, a za Dragon Age (vulgaris) piše RRP £34.99 Save £10.00 iliti ista stvar :) Meni izgleda kao da je popust "samo" na to što kupuješ preko njih, te to što ne plaćaš davanja državi (ispod je 400 kn) i ne plaćaš trgovcu (Algoritam), a ovo preorder je samo marketing.

Preorder je odlično koncipiran kod njih.

Ovisno od igre, imaš najčešće 5 ili 10funti popusta na preorder. S tim da ako cijena padne dole kasnije pred izlazak, i tebi pada, a ako raste, tebi ostaje takva kakva je bila kad si izvršio preorder. Nadalje, ne plaćaš ništa dok oni igru ne pošalju fizički, tako da možeš otkazati u svakom trenutku.

A ovo s popustom, ne kužim kaj ti nije jasno?? Najnormalniji dućan. Imaš  i dvd.co.uk, svaki ponekad ima neke cijene niže od drugog. Neke igre imaju predviđenu cijenu višu, neke nižu. Recimo Modern Warfare 2 ima dosta visoku od čak 34.99funti.

A Dragon Age koji si gledao imaš i po 24.99, ovaj drugi je special edition, samim time i skuplji.

16 godina
neaktivan
Dachande kaže...

Preorder je odlično koncipiran kod njih.

Ovisno od igre, imaš najčešće 5 ili 10funti popusta na preorder. S tim da ako cijena padne dole kasnije pred izlazak, i tebi pada, a ako raste, tebi ostaje takva kakva je bila kad si izvršio preorder. Nadalje, ne plaćaš ništa dok oni igru ne pošalju fizički, tako da možeš otkazati u svakom trenutku.

Ma nije mi jasno da li je popust kozmetički (ona fora, digneš cijenu 20% i onda ju prekrižiš i napišeš 20% popusta :) )ili stvaran. Jer ovako mi izgleda kao da imaš npr 5 funti popusta na preorder, ali tih 5 funti ćeš imati i kasnije, da se preorder ne isplati financijski, nego samo vremenski. Zato sam napravio paralelu Dragon Age / Batman. Da detaljnije razjasnim:

Dragon Age običan na preorderu ima popust od 10 funti i dođe 25 funti. I sad si ti misliš super, isplati se preorder, i onda vidiš da Batman, igra koja je izašla prije tipa mjesec ili dva, ima isto popust od 10 funti i štoviše istu cijenu od 25 funti. Zaključak, tih 10 funti će uvijek biti, samo ćeš s preorderom prije dobiti igru. Zanima me da li mi je zaključak ispravan ili ne :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.10.2009 0:41 (Dojo).
17 godina

Kratko i jasno, ne. Namigiva

15 godina
neaktivan

Nikad nisam ništa kupovao na taj način, pa može pomoć?

Preorder CoD MW2 je £34.99 (igru su zasrali pa zasto bi je u hr platio 400kn :D), to ej koliko, oko 250kn?

Kod upisivanja imena ili prezimena se ne piše Č,Ć,Ž,Đ etc (da glupo pitanje al jbg nsiam niakd kupovao nesto preko neta)?

Kako se upiše adresa, birao sam Croatia (Hrvatska), onda se otvore 3 polja za adresu, pa kako da upišem, ne živim u gradu, a ime sela i broj i poštanski broj + općina ne stanu u ono polje?

Što pod "Town" pišem?

Sad što se tiče kartice (plačanja), nemam ja karticu, neg bi frend upisao podatke svoje, a ja bi mu ovak novce dao

Što ide pod "name on card", njegovo ime ili?

Što pod "start date" i "expiry date" stavim?

Hvala na odg :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
prihvaćeno rješenje
xG4M3 kaže...

Nikad nisam ništa kupovao na taj način, pa može pomoć?

Preorder CoD MW2 je £34.99 (igru su zasrali pa zasto bi je u hr platio 400kn :D), to ej koliko, oko 250kn?

Kod upisivanja imena ili prezimena se ne piše Č,Ć,Ž,Đ etc (da glupo pitanje al jbg nsiam niakd kupovao nesto preko neta)?

Kako se upiše adresa, birao sam Croatia (Hrvatska), onda se otvore 3 polja za adresu, pa kako da upišem, ne živim u gradu, a ime sela i broj i poštanski broj + općina ne stanu u ono polje?

Što pod "Town" pišem?

Sad što se tiče kartice (plačanja), nemam ja karticu, neg bi frend upisao podatke svoje, a ja bi mu ovak novce dao

Što ide pod "name on card", njegovo ime ili?

Što pod "start date" i "expiry date" stavim?

Hvala na odg :)

evo ovako

ne moraš pisati čćđž, staviš cdz... adresu svoju valjda znaš? pod address1 staviš ulicu i broj, pod town mjesto gdje živiš i postal code je poštanski broj.

name on card je ime koje piše na kartici

start date i expiry date ti isto pišu na kartici, datum izdavanja i do kad vrijedi kartica.

15 godina
neaktivan

Puno hvala, samo još jedna sitnica...pod postal code, adresa mi je 42245 Donja Voca, al se samo brojka pise ili?, jer ak napisem cijelo ne stane sve (42245 Do, samo to stane)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
pod postal code upises SAMO BROJ, a ime mjesta pises pod adresu ili grad (adress, town)
BUG 200/201, najsss!
17 godina

Evo baš sam pokušao rođaku naručit neke stvari sa dvd.co.uk, ali neće prihvatit plaćanje karticom. Navodi mi da ili nemam dosta veliki iznos na njoj ili ju rijetko/nikad koristim pa je moguće da je zloupotrebljena.

Kartica je Visa Electron od OTP banke i trajnim je nalogom vezana na moj žiro račun. Raspoloživi iznos na njoj je oko 7.000.

Hvala.

Heal The World

0 0 hvala 0
17 godina

Evo baš sam pokušao rođaku naručiti neke Blu-Ray filmove sa dvd.co.uk sa svojom karticom, ali ne prihvaća plaćanje. Kaže mi da ili nemam dosta novaca na kartici ili ju rijetko koristim pa postoji mogućnost da je ovo plaćanje zloupotrebljeno. Kad sam isključio tu mogućnost dodatnom autorizacijom, opet ništa.

Kartica je Visa Electron od OTP Banke i trajnim nalogom je vezana na moj žiro račun. Na njoj je raspoloživo oko 8.000 kn.

Hvala na pomoći.

EDIT: Sorry na duplom postu, tek sad vidim, srušio mi se Firefox dok sam pisao prethodni post, a nakon restarta popis tema mi se nije ažurirao pa sam mislio da mi nije prihvaćena poruka.

Heal The World
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2009 18:33 (Skywalker).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Ne znam jel to ima veze, no moja visa electron je od deviznog racuna, a iz tvog posta nisam skuzil od cega je tvoja? Druga stvar koliko se sjecam nemaju svi dobra iskustva s visom electron, ovisno od koje banke imas, znam da nitko nije imao problema s karticom od deviznog racuna u pbz-u.
BUG 200/201, najsss!
17 godina
Vicko kaže...
Ne znam jel to ima veze, no moja visa electron je od deviznog racuna, a iz tvog posta nisam skuzil od cega je tvoja? Druga stvar koliko se sjecam nemaju svi dobra iskustva s visom electron, ovisno od koje banke imas, znam da nitko nije imao problema s karticom od deviznog racuna u pbz-u.

Žiro račun i na njemu su kune.

Heal The World
17 godina
Skywalker kaže...
Vicko kaže...

E, onda nikako neće ići.

Minimum ti je Visa Electron s deviznog računa (provjereno najbolje prihvaćena od PBZ-a), inače ja sa svojom MasterCard od ZABA-e nisam nikad imao problema - naravno ima nekih dućana koji je ne prihvaćaju, ali uglavnom u Njemačkoj.

15 godina
neaktivan

Kakve su šance da mi nabiju carinu na CoD 6, dođe 280kn? i kolika bi bila?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
xG4M3 kaže...

Kakve su šance da mi nabiju carinu na CoD 6, dođe 280kn? i kolika bi bila?

po mom iskustvu, neces platit carinu... jedan savjet, nemojte narucivat na firmu,

vec na privatne osobe... jer u prvom slucaju znaju nabit carinu bez obzira na iznos...

BUG 200/201, najsss!
17 godina
neaktivan
Nikakve šanse budući da je do 300 kuna bez carine.
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
16 godina
neaktivan
TomoR kaže...
Skywalker kaže...
Vicko kaže...

E, onda nikako neće ići.

Minimum ti je Visa Electron s deviznog računa (provjereno najbolje prihvaćena od PBZ-a), inače ja sa svojom MasterCard od ZABA-e nisam nikad imao problema - naravno ima nekih dućana koji je ne prihvaćaju, ali uglavnom u Njemačkoj.

Ja imam Visa Electron PBZ-a, žiro račun, na njemu su kune, i do sada mi je radilo na nešto tipa 7 od 9 (stranih) site-ova na kojima sam nešto kupovao. Nekad umjesto Visa Electron trebam odabrati samo Visa, ali prolazi. Pitao sam u PBZu i rekli su mi da za devizni račun uvijek prolazi, a ovo može, ali ne mora.

17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Nikakve šanse budući da je do 300 kuna bez carine.

To sam i ja mislio sve do danas kad mi je stigla carinska prijava za paket vrijednosti 180 kn. Malo sam proguglao i naišao na ovo:

Sve pošiljke robe koje iz inozemstva prispijevaju primateljima u Republici Hrvatskoj, a rezultat su kupoprodaje (u što se podrazumijevaju i narudžbe putem interneta), neovisno o njihovoj vrijednosti (dakle, bila ona minimalna i ispod 300 kuna), podliježu carinjenju, te obračunu uvoznih davanja.

You only got one finger left And its pointing at the door
17 godina
neaktivan

A šta si kupovao?
Jako mi je neobično ovo jer sam carinu platio samo jednom i to kad je u pitanju bio sat za 1600 kuna. Nikda prije ni kasnije, a fala Bogu svaki tjedan bar jednu stvar naručim.

Budem malo prošvrljao okolo.

Zbilja, u pravu si:

Poštanske pošiljke (pismovne i paketne pošiljke) za koje sukladno stavku 4. članku 50. Carinskom zakonu, ne postoji obveza podnošenja carinarnici, su:

...

koja je u poštanskom prometu oslobođena od plaćanja carine. Sukladno članku 187. stavak 1. točka 3) i članka 12. točka 4. Zakona o PDV-u od plaćanja carine i PDV-a oslobođene su pošiljke koje fizička osoba iz inozemstva besplatnošalje fizičkoj osobi u Republici Hrvatskoj pod uvjetom da pošiljke nisu komercijalne naravi, te da ne prelaze ukupnu vrijednost od 300,00 kuna.

Po ovome bilo što kupljeno treba biti carinjeno, osim ako krivo shvaćam.

Međutim, još jednom kažem, nikada mi nije carinjeno ništa što je bilo jeftinije od 300 kuna, pa čak ni par kuna skuplje. Isto tako nekolicini prijatelja.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.10.2009 11:23 (Danny_HR).
17 godina
neaktivan
PES 2010
You only got one finger left And its pointing at the door
17 godina
neaktivan
Svašta. Evo zbilja se nisam susreo sa nečim ovakvim do sada.
16 godina

Ne razumijem ja sam kupovo igre i nikad ništa mi nije carinjeno.

Evo njihov mail.

Dear Mr SacirovicThanks for shopping with GAME. We have the pleasure of acknowledging
receipt of your order.Order Number(s):05302349/1ORDER NUMBER: 05302349/1
Available: [Immediate]Qty MediaID Description Price
Total1 328842 Call of Duty 2 - Game of the Year (PC) 9.99 GBP 9.99 GBP
DELIVERY: 2.95 GBP
TOTAL: 12.94 GBP----------------------------
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice