Extreme Digital - iskustva

poruka: 2.398
|
čitano: 1.079.149
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Extreme Digital - iskustva
miranmatic kaže...

Pozdrav ekipa, novi sam ovdje, možda nije mjesto gdje da pitam, ali evo ukratko:

-planirao sam sa frendom otvoriti web shop ( znam da ih ima u RH mnogo ) ali pošto volimo ovaj tip djelatnosti , bilo što ako zaradimo biti ce nam dovoljno ( skromni smo)

Uglavnom vidim Extreme digital ima odlicne cjene , e sad me zanima , jel postoji neka caka u poslovanju, jer vidim da je to ipak Mađarska firma ?

P.S, sorry jos jednom na spamanju teme

Samo otvorite shop i to čim prije! Ima još dosta prostora između cijena u EU i cijena kod nas. Stavite cijene kao ED ali ponudite bolju komunikaciju s kupcima i pomest ćete ih. Što više konkurencije to bolje za sve nas; niže cijene za raju. To vam se zove kapitalizam.

14 godina
neaktivan
Silent horror1992 kaže...
Cek sad reci svi se urotili protiv njih LOL Prvi utisak je dobar gdje god kupio, sad dal ti dostavili za 2, 5 il 7 dana nebitno. Links je stekao reputaciju upravo zbog odgovornog I uljudnog odnosa prema kupcu, to je ono sto je ovim madjarima strano I zasto ih se blati, nisam ja idiot da ne znam da je tebi pozitivno I da ne vidis nista negativno sto usparas 100-200kn kod njih, al kak se ne zapitas nakon svih tih procitanih negativnih komentara ljudi koji su najebali sa njima joj sta da im nesto moram slat I drkat se po par mjeseci, posteno bi bilo rec preuzeo sam rizik zbog 100-200kn Ito je moj izbor I kak mi bude, a ne hvalit ih kad to nisu zasluzili.

Ali druga je računica ako kupuješ 5-6 komponenata. Tada ušparaš preko 500 kuna. Ako jedna krepa (procesor nikad neće) baciš ju i kupiš novu. I onda si na nuli kao da si uzeo konfiguraciju u drugim šopovima. ED ti kad tad mora vratit popravljenu komponentu ili poslat novu i onda ju prodaš i opet bolje prođeš nego da si uzeo u drugim dućanima.

14 godina
neaktivan
konjokradica kaže...
miranmatic kaže...

Pozdrav ekipa, novi sam ovdje, možda nije mjesto gdje da pitam, ali evo ukratko:

-planirao sam sa frendom otvoriti web shop ( znam da ih ima u RH mnogo ) ali pošto volimo ovaj tip djelatnosti , bilo što ako zaradimo biti ce nam dovoljno ( skromni smo)

Uglavnom vidim Extreme digital ima odlicne cjene , e sad me zanima , jel postoji neka caka u poslovanju, jer vidim da je to ipak Mađarska firma ?

P.S, sorry jos jednom na spamanju teme

Samo otvorite shop i to čim prije! Ima još dosta prostora između cijena u EU i cijena kod nas. Stavite cijene kao ED ali ponudite bolju komunikaciju s kupcima i pomest ćete ih. Što više konkurencije to bolje za sve nas; niže cijene za raju. To vam se zove kapitalizam.

Nije to baš tako jednostavno, stavite cijene kao taj i taj dućan i to je to. To kakve će koji dućan cijene moći imati bez sumnje ovisi o više čimbenika/faktora, među kojima prije svega valja spomenuti da puno ovisi o samim dobavljačima od kojih nabavljaju robu i njihovoj spremnosti/volji za niže cijene i popuste na količinu.

Hvala Bogu koji je ovom forumu podario Arendelle koja nasmijava i uveseljava sve vlastitim postovima; Bože, vrati nam Vladu da nastavi gdje je stao i sreći te zadovoljstvu neće biti kraja :).
12 godina
Cek sad reci svi se urotili protiv njih LOL Prvi utisak je dobar gdje god kupio, sad dal ti dostavili za 2, 5 il 7 dana nebitno. Links je stekao reputaciju upravo zbog odgovornog I uljudnog odnosa prema kupcu, to je ono sto je ovim madjarima strano I zasto ih se blati, nisam ja idiot da ne znam da je tebi pozitivno I da ne vidis nista negativno sto usparas 100-200kn kod njih, al kak se ne zapitas nakon svih tih procitanih negativnih komentara ljudi koji su najebali sa njima joj sta da im nesto moram slat I drkat se po par mjeseci, posteno bi bilo rec preuzeo sam rizik zbog 100-200kn Ito je moj izbor I kak mi bude, a ne hvalit ih kad to nisu zasluzili.

Nije prvi utisak svugdje dobar. Zbog prvog utiska ja sam ostao na jednoj kupnji u poznatoj HR trgovini. Ja ED nigdje nisam otvoreno pohvalio, rekao sam da sam do sad imao samo pozitivno iskustvo sa njima. Nigdje nisam rekao da su oni super ni nesto slicno, nikome nisam rekao idi kupuj tamo. Ova tema je predviđena za to da ljudi iznesu svoja iskustva i da potencijalni kupci sami zbroje 2 i 2 i odluče da li će ili neće kupovati ovdje. Tema sigurno nije za to da netko čita iskustva kupaca i onda iz nekog njemu poznatog razloga piše i iznosi svoja mišljenja. Ja mislim da nije dobro uzimati nikakvu kemiju za brže rezultate u teretani, i dosta sam čitao kako drugi govore protiv kemije, al nikad nisam otišao u neku temu gdje ljudi iznose svoja iskustva sa uzimanjem toga pa kenjao kako to ne valja. Koja je svrha?

Puno pišeš okolo kole a ništa nisi rekao što bi potencijalnim kupcima pomoglo, osim svog mišljenja koje si stekao čitajući tuđa iskustva.

12 godina
protjeran

Pobogu sta ti lupas. 

1.nemaju svi pare da to naprave, neki jedva skucaju za novi komp

2.odakle ti znas kolko dugo ce oni zavlacit, posaljes nest na reklamaciju I odma kupis novi dio, ma da kako da ne.

3.vrijednost gubi I to sto je na garanciji I ono sto nanovo kupis, to jest duplo govno jedes

Pitanje za tebe:

Kupio si kod njih graficku za 5000kn I sa njom radis neki posao I bitno ti je da ju dobijes sti ptije nazad, ti bi smekerski izvalio novih 5000kn samo da ne cekas na njih 2-3 mjeseca, tiojest prodao bi ovu kad dodje sa garancije I popusio vec na njoj razliku u cijeni I bio sretan sa takvim ishodom ?

12 godina

Uopće ne vidim smisao ovog tvog zadnjeg posta...

1. Nemam ni ja pare za Ferrarija to sam već rekao. Oni koji jedva skucaju za komp sigurno će dobro istražiti šta kupuju za te pare, i zato iskustva drugih pomažu. Ti dođeš bez iskustva u ovoj trgovini i kažeš ne kupuj tu jer se ljudi žale (što su već i pročitali iz iskustava ljudi koji su kupovali pa im tvoj mudri savjet nije potreban). Oni kupe u domaćoj trgovini, crkne im grafa i čekaju 45 dana što se nerijetko dogodi. I jesi li pomogao ljudima? Jel im možeš garantirati da ako su kupili ovdje da bi im isto tako crklo nešto?

2. Ne razumijem ovo pitanje. Nit sam rekao da znam koliko kome treba za reklamaciju nit... I tko to kupuje novi dio kad pošalje nešto na reklamaciju? Stvarno ne razumijem što si htio sa ovim?

3. Opet, tko kupuje nanovo dio koji je na reklamaciji?

Kupim grafu za 5000, i dok je na reklamaciji ja kupim novu za jos 5000, i onda mi ovi vrate ovu i imam 2 grafe. Idem malo razmišljati o ovome dok ne krene utakmica... 

13 godina

Neznam za vas, ali imam par konfiguracija kupljenih u njih i zasad sve radi kako treba (rade već 2-3 god). Moj savjet ja da u njih kupujete stvari za koje je poznato da se rijetko kvare, tipa kupujte u njih procesore, matične, rame... dok već grafičku, HDD uzmite negdje drugo :)

Posao oslobađa.
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Tikvane odgovor je bio za konjokradicu il kako vec nick ide, on dugomjesecno rijesavanje reklamacije tako rijesava da kupi isti novi dio a taj proda kad mu ga vrate I otud moj post, sam vi nastavite radit pitu od govana.

Ppz I drz gace da stogod ne crkne :)

I sad gdje je tih 500kn razlike  

Čak suprotno, u mnoštvo popularnih artikala kod nas su manje cijene, a onaj koji kupi kod njih da na 5000kn ušpara 100kn i ne treba bit žaljen kad dođe do višemjesečne jebade.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2016 22:13 (Silent horror1992).

4 2 hvala 0
10 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...
Kopsi1304 kaže...

Riješiti će problem samo treba dosta vremena jer su u mađarskoj, ne u hrvatskoj to morate shvatiti.

A reci, kad su bili u HR, zasto je onda trebalo dosta vremena?

kad su bili u HR su opet slali taj dio koji si im ti dao u Mađarsku jer im je gore servis. Edigital ne servisira djelove kao ni Protis, već samo pošalju pokvareni dio dobavljaču.

14 godina
neaktivan

Tikvane odgovor je bio za konjokradicu il kako vec nick ide, on dugomjesecno rijesavanje reklamacije tako rijesava da kupi isti novi dio a taj proda kad mu ga vrate I otud moj post, sam vi nastavite radit pitu od govana.

Ppz I drz gace da stogod ne crkne :)

I sad gdje je tih 500kn razlike  

Čak suprotno, u mnoštvo popularnih artikala kod nas su manje cijene, a onaj koji kupi kod njih da na 5000kn ušpara 100kn i ne treba bit žaljen kad dođe do višemjesečne jebade.

Cijene i5 4460 u Hrvatskoj:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=i5+4460

Cijene i5 4460 u Njemačkoj:

http://www.billiger.de/show/produkt/514027960-INTEL-Core-i5-4460-3-2-GHz-Box-BX80646I54460.htm

Neki dan sam ga na ED našao za 1225, ušteda je 125 kuna samo na procesoru. Drugi najjeftiniji tog dana je bio u 1450 kn ako se dobro sjećam. Sad kad je ED jedan dan smanjio na 1225 par drugih šopova je spustilo cijenu na 1340. Nakon toga ga je i ED digo na 1340.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2016 22:34 (konjokradica).
12 godina
protjeran

Ostavljam zadnji post o temi o madjarskim smecarima.Nisu uopce povoljniji kako sam mislio, dugo nisam usao na stranicu kod njih al sad sam bio I sve je jasno.

Mid range grafa gtx 950 koja se masovno prodaje 1300kn kod njih 1200kod nas ode 100kn sto je proc jeftoniji, hdd ista cijena, ssd kod nas bolja ponuda za iste pare z400s sa 2 god duze jamstvo, ram ista cijena, ploca ista cijena sa naglaskom da imaju slabu ponudu za 1150 socket, kuciste u 10 kb razlike, napajanje skuplje kod njih ili ista cijena kako koje.

Ajde nek na cjelokupnu konfiguraciju ispadnu povoljniji 250 kn al nema sanse jedino ako biras gluposti.

Sad vi meni recite vrijedi li tih 250 kn sklapanje I besplatno testiranje, pomoc oko bilo kojeg problema svaki dan, brze rijesavanje jamstva I sve ostalo sto spada pod pomoc kupcu ? 

Ako je nekom toliko stalo do 100-200 kn na 5000kn nek kupuje kod njih I nek kasnije proganja Atilu bica bozijeg I nek ceka na mail odgovor 10 dana I nek se znoji I zivcira od muke.

3 2 hvala 0
10 godina
Kopsi1304 kaže...

kad su bili u HR su opet slali taj dio koji si im ti dao u Mađarsku jer im je gore servis. Edigital ne servisira djelove kao ni Protis, već samo pošalju pokvareni dio dobavljaču.

Aha. A koja onda svrha poslovnice u Hrvatskoj ako je sve isto kao i kad su u madjarskoj?

12 godina
Kopsi1304 kaže...
D3lBoy kaže...

Dosta sam kupovao kod njih i ne vjerujem da su paketi bili otvarani, korišteni ili šta god... Nit se kvarilo *knock on wood*, ne kuzim ni zasto bi se od njih "više kvarilo" pa iz bilo kojeg drugog shopa također naručuju svu robu iz 'ko zna gdje. Jedino ta reklamacija, tog me strah, čekanje neki kažu i mjesecima. To baš nikako nije uredu, da to srede skroz bi uzimao kod njih.

Maloprije sam već ovo napisao, nemožeš imati i ovce i novce. Bože moj uvijek se komponenta neka može pokvariti bez obzira odakle ju naručiš ali edigital nisu scammeri da ti oće uzeti pare i ne riješiti problem. Riješiti će problem samo treba dosta vremena jer su u mađarskoj, ne u hrvatskoj to morate shvatiti.

PROS: jeftini su

CONS: nalaze se u Mađarskoj i treba dosta čekati za dostavu robe i popravak ukoliko dođe do toga jer se najviše vremena izgubi na transportu!

I to je to, bez puno filozofiranja. Ako ti nije problem čekati EDigital is the way to go! Ako sve hoćeš imati u dan-dva EDigital is not a way to go! Simple as that

pa da pješice dostavljaju trajalo bi manje od 3 mjeseca

14 godina
neaktivan

Evo stigle mi komponente iz ED, 3 radna dana nakon narudžbe, sve uredno tvornički zapakirane.

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...
Kopsi1304 kaže...

Aha. A koja onda svrha poslovnice u Hrvatskoj ako je sve isto kao i kad su u madjarskoj?

Brža dostava komponenti koje su bili u Zagrebu na lageru.. Isuse glupih pitanja stvarno. Neki ljudi isto više vole poći u trgovinu i kupiti tako nego naručiti preko interneta i čekati dostavu 

UUU pazi konjokradice, ED su ti lopovi znaš, u tom i5 paketu ti je zapravo celeron znaš.... 

Uživaj u slaganju kompjutera i happy gaming 

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.5.2016 10:57 (Kopsi1304).
14 godina
konjokradica kaže...

Evo stigle mi komponente iz ED, 3 radna dana nakon narudžbe, sve uredno tvornički zapakirane.

Na 48 str ove teme se većinom piše o negativni iskustvima sa ovom trgovinom.Bajo ti imaš ogromna muda kad kupuješ toliko stvari kod njih.Iskreno nadam se da će ti sve fercerati.

10 godina
neaktivan
Tomy Lee kaže...
konjokradica kaže...

Na 48 str ove teme se većinom piše o negativni iskustvima sa ovom trgovinom.Bajo ti imaš ogromna muda kad kupuješ toliko stvari kod njih.Iskreno nadam se da će ti sve fercerati.

Ajde sada ti nama svima opet obijasni što će se dogoditi ako mu se jedna od tih stvari pokvari 

12 godina
protjeran
konjokradica kaže...

Pa onda uslikaj komponente a ne tu stavio ss iz košarice i napisao stigle komponente hah

13 godina
protjeran

Ostavljam zadnji post o temi o madjarskim smecarima.

Ako si rekao da ostavljaš zadnji post, što se opet javljaš???

Kopsi1304 kaže...

Ma za ludu ti se svađati s ovim Silent horror1992 klincem, evo mene uhodi već par dana kako bi rekao da ne valja konfiguracija koju sam sastavio i na kraju ispadne glup jer nema pojma o čemu priča.. radiš sizifov posao pokušavajući njemu objasniti neke stvari.

Thnx Kopsi, vidim sad i ja da je neki klinjo u pitanju...

10 godina
neaktivan
konjokradica kaže...

Pa onda uslikaj komponente a ne tu stavio ss iz košarice i napisao stigle komponente hah

Evo ja ću ti ih slikati i staviti ovdje kad dodjem doma s posla samo da vec jednom prestaneš trollat sve nas na forumu.

10 godina
Kopsi1304 kaže...

Brža dostava komponenti koje su bili u Zagrebu na lageru.. Isuse glupih pitanja stvarno. Neki ljudi isto više vole poći u trgovinu i kupiti tako nego naručiti preko interneta i čekati dostavu 

Aha. Znaci oni su otvorili poslovnicu u HR radi brze dostave i ljudi koji vole poc u trgovinu da razgledaju komponente, pa su onda zakljucili da ipak mozda nema toliko ljudi sta dolaze u trgovinu razgledavat komponente pa su istu zatvorili a ostavili su "poslovnicu" u nekom skladistu gdje im je lager jer su ostavili lager da imaju "brzu dostavu", pa su onda valjda zakljucili da im ni brza dostava nije bitna i fino se povukli iz hrvatske kompletno te sad posluju iz madjarske.

Jesam dobro popratio tvoje razloga zasto su imali poslovnicu+lager, pa zatvorili poslovnicu, pa zatvorili i skladiste u hr i sad su samo u madjarskoj?

14 godina
neaktivan
konjokradica kaže...

čim dođem s posla...

10 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...
Kopsi1304 kaže...

Aha. Znaci oni su otvorili poslovnicu u HR radi brze dostave i ljudi koji vole poc u trgovinu da razgledaju komponente, pa su onda zakljucili da ipak mozda nema toliko ljudi sta dolaze u trgovinu razgledavat komponente pa su istu zatvorili a ostavili su "poslovnicu" u nekom skladistu gdje im je lager jer su ostavili lager da imaju "brzu dostavu", pa su onda valjda zakljucili da im ni brza dostava nije bitna i fino se povukli iz hrvatske kompletno te sad posluju iz madjarske.

Jesam dobro popratio tvoje razloga zasto su imali poslovnicu+lager, pa zatvorili poslovnicu, pa zatvorili i skladiste u hr i sad su samo u madjarskoj?

Tako nekako, zašto ne, ovako im se više i isplati jer svejedno je 90% narudžbi putem weba. Ne razumijem što pokušavaš dokazat s time što su zatvorili poslovnicu u Zagrebu

14 godina
neaktivan
konjokradica kaže...
konjokradica kaže...

čim dođem s posla...

Evo fotografija..

10 godina
neaktivan

Zahtjevat će i račun i pečat od edigitala.. 

Ali neka evo mojih pa neka se nagledaju 

http://imgur.com/a/JGYZv

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.5.2016 18:30 (Kopsi1304).
11 godina
konjokradica kaže...
konjokradica kaže...
konjokradica kaže...

čim dođem s posla...

Evo fotografija..

Jel to neki plus za ED sto su stvari dosle zapakirane tvornicke? A,cini se da je. 

10 godina
neaktivan

Evo pogledaj moj post prije, editao sam ga i stavio slike :) pogledaj datume i tako dalje 

11 godina
Kopsi1304 kaže...

Evo pogledaj moj post prije, editao sam ga i stavio slike :) pogledaj datume i tako dalje 

Ma znam,vidim. Meni bi bio veci plus da stvari dodju nezapakirane i u celofanu te da su dostavljene nasim lokalnim busom i ako nesto neradi ja kazem: Ej ED,neradi ove dvi komponente a oni kazu: Rodjo nema frke,salji to nazad evo nove za par dana na nas trosak.Necemo te zajebavati glupostima kojima smo dosad.

10 godina
Kopsi1304 kaže...

Ne razumijem što pokušavaš dokazat s time što su zatvorili poslovnicu u Zagrebu

Nista ne dokazujem jer nemam dokaza za nista, kao nitko od nas, nego me eto, cisto tako zanima tvoje rezoniranje takvih poslovnih promasaja. Ja imam neko drugo, koje sam naveo nema potrebe za ponavljanjem.

10 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...
Kopsi1304 kaže...

Ne razumijem što pokušavaš dokazat s time što su zatvorili poslovnicu u Zagrebu

Nista ne dokazujem jer nemam dokaza za nista, kao nitko od nas, nego me eto, cisto tako zanima tvoje rezoniranje takvih poslovnih promasaja. Ja imam neko drugo, koje sam naveo nema potrebe za ponavljanjem.

Ha čuj, njihova stvar, njihovo poslovanje, samim time su izgubili tebe i masu drugih ljudi kao kupce jer nemaju trgovinu u Hrvatskoj. Još jednom ovo je slobodno tržište i neka svatko kupuje gdje želi. Meni su iskustva s njima sasvim ok bila, brzo bih dobio službu za korisnike svaki put i čak su mi jednom izašli u susret oko stavki na R1 računu tako da stvarno nemam ništa loše za reći o njima eto toliko...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice