Acquisitum Magnum - ADM

poruka: 2.586
|
čitano: 928.319
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Acquisitum Magnum - ADM

Pozdrav! Kakav je postupak kod njih za reklamaciju? Kupio sam prosli tjedan graficku i primjetio cviljenje, coil whine, i unutar sedam dana tj jucer ju odnio na zamjenu. Predao sam ju u servis i isti dan mi je odobrena zamjena i u servisu sam podigao drugu graficku. Nisam ju jos instalirao posto sam iz drugog grada pa sam ostao u ZG do danas. Zamjenska koju mi je dao covjek malo je poderana kutija tamo na rubu gdje se otvara i stavio je onu malu kutiju s power konektorima i driverima i dviem iz prve kutije u ovu novu i antistatic bag je rekao da je zamjenio ili ostavio sebi ovu iz nove kutije nisam sad siguran. Ocekivao sam da cu dobit neki papir da odem u trgovinu iznad po tu novu. Pa vas pitam da li je to uobicajen postupak ili bi se trebao jos danas tam vratit dok sam tu. Ne bi bilo lijepo da su mi uvalili tamo neku servisiranu ili kakvu vec graficku.

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Acquisitum Magnum - ADM

nisam siguran pošto nisam još ništa reklamirao njihovo, ali mogu reći da su jedna od najboljih trgovina u zagrebu sa računalnom opremom, vrlo profesionalni. A ti pošto si još uvijek tu, radje odi tamo pa ih pitaj za papir i sve to, jer meni je isto malo čudno da nisi dobio papir :/

13 godina
Acquisitum Magnum - ADM

Vjerujem da je normalno. Meni je tako bilo sa servisom u drugom ducanu (inozemstvo), dali su mi novu graficku ali u ambalazi od stare. Preporucam da ju jednostavno instaliras i ako je s njom sve ok, zanemari i uzivaj.

EDIT: Ali ja sam dobio potvrdu o zamjeni proizvoda i novi serijski broj zamjenske kartice! Valjda si dobio nekakvu potvrdu?

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.3.2015 14:55 (Minneyar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Minneyar kaže...

Vjerujem da je normalno. Meni je tako bilo sa servisom u drugom ducanu (inozemstvo), dali su mi novu graficku ali u ambalazi od stare. Preporucam da ju jednostavno instaliras i ako je s njom sve ok, zanemari i uzivaj.

EDIT: Ali ja sam dobio potvrdu o zamjeni proizvoda i novi serijski broj zamjenske kartice! Valjda si dobio nekakvu potvrdu?

Dobio sam u servisu samo papir da sam ju predao i kasnije dok sam ju podigao ( mislio sam da dobijem papir s kojim u trgovini podignem novu graficku ). Ma jedino sto mi je malu brigu zadalo je ovo s ambalazom. Mislio sam da cu bas sve u paketu novo dobit. Nista onda. Veceras kad stignem doma cu naravno vidjet da li radi normalno.

12 godina
iAvenger kaže...

Dobio sam u servisu samo papir da sam ju predao i kasnije dok sam ju podigao ( mislio sam da dobijem papir s kojim u trgovini podignem novu graficku ). Ma jedino sto mi je malu brigu zadalo je ovo s ambalazom. Mislio sam da cu bas sve u paketu novo dobit. Nista onda. Veceras kad stignem doma cu naravno vidjet da li radi normalno.

Cudno...kod njih sam 2x reklamiro grafu i to u roku 2-3mj.  Prvi puta reklamirao AMD grafu(r9 280x) te trazio zamijenu za NVIDIA (MSIgtx 770 Lightning) i 2mj.kasnije pregorjela mi je MSI te sam uzeo ASUS. Za sva 3x puta dobio sam novu novcatu kutiju sa svim njezinim original dodacima te  isprintan nanovo racun.

14 godina
neaktivan
Sandro HR Zagorje kaže...
iAvenger kaže...

Cudno...kod njih sam 2x reklamiro grafu i to u roku 2-3mj.  Prvi puta reklamirao AMD grafu(r9 280x) te trazio zamijenu za NVIDIA (MSIgtx 770 Lightning) i 2mj.kasnije pregorjela mi je MSI te sam uzeo ASUS. Za sva 3x puta dobio sam novu novcatu kutiju sa svim njezinim original dodacima te  isprintan nanovo racun.

Pa dobro nanovo isprintan račun mora ići kada dobiješ skroz drugu grafičku. Ovo je samo bila zamjena tak da nema problema. Osim toga riješio sam problem ;) Sve pet.

13 godina
Acquisitum Magnum - ADM

Javi samo jel cvrčanje ostalo ili ga nema više ;)

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

Javi samo jel cvrčanje ostalo ili ga nema više ;)

Ma zapravo je isto i kod ove, kao što rekoh, to se jedva čuje uhom kada približiš uz grafičku i vrtiš igru neku. Ali iz nekog razloga zvučna na matičnoj kupi tu frekvenciju i emitira ju zajedno sa zvukom koji mikrofon kupi i onda nastaje ta smetnja. Uspio sam maknuti tu smetnju u Realteku tako što sam uključio noise supression. Jedino što vidim kao iduće riješenje je neka PCI ili USB zvučna kartica. Ali otom potom, zasad je ovo ok. 

10 godina
Acquisitum Magnum - ADM

Pozdrav,

kupio sam jučer Fortron Raider 650w u ADM-u, ali ne radi baš najbolje - ventilator proizvodi čudan zvuk (kao da je ležaj otišao) te mi se čini da se stalno poprilično brzo kao da je u full loadu, iako nije (reviewovi kažu da bi se vent trebao čuti samo pri jako velikom loadu).

Unutar koliko dana imam pravo na zamjenu proizvoda za novi/povrat novca? (bez da ga oni šalju na servis ili što već)

0 0 hvala 0
13 godina
Acquisitum Magnum - ADM

14 dana, ali jedino ako je kupljeno preko weba "naslijepo".

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Acquisitum Magnum - ADM

Ništa od toga.
Ja sam preko weba uzeo komp u kojem je između ostalog bila 280x koja cvrči i slali su na servis i rekli da se ne čuje, a čuje se.

No, uzeli su nazad dva brundava XFX napajanja i dali Corsaira. Tj. za napajanja je zaslužan jedan lik šta tamo radi i svaka mu čast. 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2015 13:15 (chutac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Acquisitum Magnum - ADM

Riješeno! Predao sam na servis, gdje su ga testirali, te me nakon 2 sata nazvali i rekli da nisu uspjeli reproducirat te zvukove, ali da mi je svejedno odobrena zamjena. Kako nije bilo raidera više, uzeo sam hyper 700. Prezadovoljan uslugom, jako se brzo sve riješilo. Ovo napajanje je jako tiho, jedina zamjerka je što ima previše kablova.

edit: bilo je kupljeno u poslovnici, a ne preko webshopa

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.4.2015 15:18 (sime123456).

1 0 hvala 0
12 godina
Acquisitum Magnum - ADM

RAZOČARALI ME TOTALNO !!!

Nagovorim prijatelja da kod njih kupi komponente i oni mi bezočnom laži zabiju nož u leđa.

Nakon barem dvi godine i tko zna koliko konfiguracija složenih iz njihovih dijelova i nekoliko uspješno riješenih reklamacija nanijeli su mi gadan udarac toliko gadan da VIŠE NIKAD NEĆU S NJIMA POSLOVAT a poslova sam i previše a koliko sam tek ljudi nagovorio na njih.

Evo što je bilo:

Matična je MSI za socket 1150 (nemogu se sad sitit tocnog modela Krait nesto, neznam)

Na nju je isao i7 4790k i lipo kad smo ukljucili komp on nije dava znakove života i krenuo je sistem eliminacije i da ne dužim nista nije pomoglo i komp je kompletan poslan kod njih na servis. Danas su nazvali s pričom da nemogu priznat garanciju za matičnu jer su dva pina (u socketu) skrivljenja pazite sad za 180 stupnjeva ( nikako mi nije jasno kako sam to uspio a montirao sam stotinu cpeuova kroz dugi niz godina).

Nakon opetovanih poziva nikakvo suvislo objašnjenje nismo dobili osim da je to fizičko oštećenje koje gara ne pokriva.

Zbilja mi nije jasno kako jedan cpu može izvrnut dva pina za 180 stupnjeva ???

NIKADA VIŠE NEĆU POSLOVAT S NJIMA NITI ĆU IH IKOME PREPORUĆIT

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
1 2 hvala 0
12 godina
Acquisitum Magnum - ADM

Jesi li slikao ploču prije slanja? Teško da bi te prevarili za ploču, ionako uvoznik sve mjenja, njima niti iz džepa niti u džep.

1 0 hvala 0
12 godina
Texpi kaže...

Jesi li slikao ploču prije slanja? Teško da bi te prevarili za ploču, ionako uvoznik sve mjenja, njima niti iz džepa niti u džep.

Niti sam ja to vidio niti mogu šta dokazat ipak sam ja u Sibeniku a oni i komp u ZG mamicu im spapatrljim kretensku

13 godina
protjeran
nicky.sl kaže...
(nikako mi nije jasno kako sam to uspio a montirao sam stotinu cpeuova kroz dugi niz godina).

Za sve postoji prvi puta.

Ti si slagao PC, tebi nije radio odma u startu, znači ti si savio pinove, nemoj na druge okretat krivnju.

12 godina
bill_jobs kaže...
nicky.sl kaže...
(nikako mi nije jasno kako sam to uspio a montirao sam stotinu cpeuova kroz dugi niz godina).

Za sve postoji prvi puta.

Ti si slagao PC, tebi nije radio odma u startu, znači ti si savio pinove, nemoj na druge okretat krivnju.

Na koji način sam ja to savio pinove za kako oni kažu 180 stupnjeva.

Zajebali su me il slučajno il namjerno to neznam al poslali su mi neispravnu ploču i viruj mi "reklamiraću" ih di god stignem.

Tko može tvrdit da me nisu namjerno zajebali, poslali mi ploču koju je neko sjebao pa vratio i našli žrtvu u mom frendu koji prvi put natućuje s drugog kraja države. Tko će mi dokazat da nije tako bilo isto ka šta ja nemogu dokazat da ju nisam ja sjeba.

NIKAD VIŠE ADM a radio sam im dobar promet.

13 godina
protjeran
Acquisitum Magnum - ADM

Nicky.sl.

Ovako.. nemoj ADM blatit jer kao šta znaš to nije u njihovoj domeni.

Oni su otvorili komp pogledali e vidi pinovi nisu ok i javili su stranci.

E sad.. ima caka 

Neznam koliko je ADM kao trgovina upoznata ali ASRock i ASUS su imali ploča sa skrivljenim pinovima i osobno dok sam radio u Linksu sam ih vidio desetke takvih.

Pošalješ MSANu i dobiješ novu

Znam to se događa jednom u tisuću dvije ploča

Lijepo nazovi ADM reci neka pošalju u ASBIS, Lost ili Microline matičnu ploču i nek probaju sredit reklamaciju ako uspije uspije a ako ne novu ploču kupi i to je to

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Acquisitum Magnum - ADM

Nije bitno za koliko stupnjeva su savijeni, bitno je da s njima nešto nije uredu, a to može biti jedino tvoja greška.

Jesi li pregledao pinove prilikom montiranja procesora?

Jesi li pregledao pinove nakon što PC nije davao znakove života?

Jesi li siguran da su svi pinovi bili ravni kada si im poslao PC na reklamaciju?

Ako nisi siguran onda nemoj ni pričati napamet.

Provjera pinova je osnova koja se radi, a ti koji si montirao stotine PC-eva bi to trebao znati.

Neće tebi ADM ili bilo koja druga trgovina uvaliti matičnu sa savijenim pinovima, to su priče za malu djecu.

0 4 hvala 0
12 godina
Acquisitum Magnum - ADM

Jedan prijatelj iz ZG-a će sutra priuzet komp pa će vidit šta se da napravit (on je isto u toj branši)

Mene je najviše naljutio njihov pristup, nisu uopce pokusali pomoć jednostavno su rekli mi nemožemo priznat garu jer je fizicko ostećenje. Ok to razumim al pokaži malo ljudskosti pokusaj umirit stranku koja upravo gubi 1000 kn.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.4.2015 21:10 (nicky.sl).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Acquisitum Magnum - ADM

Jako mala vjerojatnost je da ces dobiti novu ploču sa iskrivljenim pinovima...a 90% ljudi koji reklamiraju tako i odbije im se garancija su sami spigali pinove, nenamjerno, slučajno...ali jesu....

Neka ti vrate ploču, izravnaj pinove i vjerujem da ce proraditi... ADM je jedna od boljih trgovina i 100% nece da te prevare i sami iskrive pinove, mogu ruku u vatru dati za to. Sorry ali ili si sam prilikom stavljanja, ili prilikom skidanja ili prilikom pakiranja...Ali 99% je sigurno da je tvoja krivica jer znam i sam sam tako ne pažnjom uspio malo svinuti pin, jer eto hebaj ga osjetljivo je to ako ne pažiš. A na žalost niti jedan uvoznik nece ni pomirišati takvu ploču i odbiti će ti.

Kazem, neka ti vrate i potrudi se da izravnaš, 99% ce raditi ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
bill_jobs kaže...

Nije bitno za koliko stupnjeva su savijeni, bitno je da s njima nešto nije uredu, a to može biti jedino tvoja greška.

Jesi li pregledao pinove prilikom montiranja procesora?

Jesi li pregledao pinove nakon što PC nije davao znakove života?

Jesi li siguran da su svi pinovi bili ravni kada si im poslao PC na reklamaciju?

Ako nisi siguran onda nemoj ni pričati napamet.

Provjera pinova je osnova koja se radi, a ti koji si montirao stotine PC-eva bi to trebao znati.

Neće tebi ADM ili bilo koja druga trgovina uvaliti matičnu sa savijenim pinovima, to su priče za malu djecu.

Bilu ne poteži me za jezik nije mi do rasprave s tobom koji ocito radis za njih

12 godina
Acquisitum Magnum - ADM

Zeznija sam ja dosad nekoliko komponenti i nisam nikog optuživa jer sam si sam bio kriv ali kad nisam onda nisam.

Znaci ja mogu pogrisit i iskrivit pinove i ta mogucnost uvik postoji a tko kaze i tko moze tvrdit da ih oni prilikom testiranja nisu iskrivili, znaci njima se bezuvjetno viruje ja sam lazljivac i varalica.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.4.2015 21:22 (nicky.sl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Acquisitum Magnum - ADM

Ja ti za 300kn promijenim socket ako oćeš

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Acquisitum Magnum - ADM

A gle kolega, 99% je veliki postotak, a taj postotak je na strani ljudi koji sami potrgaju. Svatko bi ti odbio garanciju, bio to ADM ili bila neka druga trgovina.

Ja iskreno nisam u svojih 15god slaganja računala, vidio niti jednu ploču koja je došla sa svinutim pinovim. Ako je ploča bila nova i zapakirana tvronički, vjerujem da takva nije došla i da je nešto tokom slaganja bio problem.

Nemreš sada tu ništa, možeš prestati kupovati kod njih ako smatraš da je njihova krivica. Ali to je na tebi ;) Ali iskreno, tak pisati post da su glupi, seronje itd mislim da nema potrebe jer znamo da su ok, a i ti znas da su ok jer ipak si puno kupovao kod njih ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Bilu ne poteži me za jezik nije mi do rasprave s tobom koji ocito radis za njih

Ma je, čim je netko kontra tebe odma radi za njih, lol.

Meni se čini da je ovo čista APP metoda s tvoje strane.

Slagao si frendu PC-u i zeznuo si stvar, možda si čak i skužio grešku ali normalno da mu ne želiš priznati jer ćeš morati platiti matičnu, pa zato prebacuješ krivnju na trgovinu koja nema baš nikakve veze s time.

Ako nisi skužio da si savio pinove to je opet tvoja sramota.

Koliko god to bio rutinski posao, stavljanje procesora je jako osjetljiva stvar, a saviti pinove je prelako.

Trgovina je tu najmanje kriva, bio to ADM ili bilo koja druga, takva matična se automatski odbija i jamstvo se poništava, a ti slobodno pljuj po njima.

15 godina
neaktivan
Acquisitum Magnum - ADM

Ajd da te pitam, koliko je dugo trajala RMA?

Ja sam poslao napajanje i danas je vjerovatno stiglo, pa me zanima koliko da očekujem da čekam.

A da mislim da će me odbiti, nikako. Em su dečki susretljivi, em je to Corsair, firma koja ne cijepidlači s reklamacijama :)

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Acquisitum Magnum - ADM

To ja nisam napisa, nisan napisa ni da su glupi ni da su seronje to nisu moje rići i nemoj mi ih nametat.

Tko može tvrdit da ih oni nisu iskrivili prilikom provjere ?!!?

Njima se viruje a mene tko šljivi.

Jucer ujutro je poslan komp a danas oko podne su se javili, zbilja brzo i efikasno s te strane neman zamjerku

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.4.2015 21:28 (nicky.sl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Acquisitum Magnum - ADM

Kod bill-a odbijaju garanciju prije nego vide ploču

nicky.sl kaže...

To ja nisam napisa, nisan napisa ni da su glupi ni da su seronje to nisu moje rići i nemoj mi ih nametat.

Njima se viruje a mene tko šljivi.

na ovo sam mislio

nicky.sl kaže...

mamicu im spapatrljim kretensku

nicky.sl kaže...

nitko, ali isto tako nemaš ni ti dokaze da dokažeš suprotno.. da si poslikao prije slanja bilo bi drugačije ja npr uvijek slikam prije slanja ili nosim osobno i miran sam ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.4.2015 21:31 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Acquisitum Magnum - ADM

Jbg napisano u bijesu koji me obuzeo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice