IPhone 7, rasprava!

poruka: 3.507
|
čitano: 541.575
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Tek kada dodjes u neke godine i shvatis da je sve ovo oko sve ove moderne digitalije, prvenstveno mobitela, jedna velika k....i da nam se previse toga u zivotu vrti oko njih te enormno puno vremena gubino na to i pocnes ih koristiti samo i iskljucivno kao nuzno pomagalo i prestanes se nervirati oko gluposti, onda si na dobrom putu da imas i malo zivota :)

Iskreno zaboli me vise za bateriju (kada je prazna napunim), sve mi je ukljuceno 24/7, dostupan sam kada ja to zelim, ne nosim fon u wc, koristim ga samo za ono sto mi nuzno treba (zaboli me djoka za fejzbuk, tviter i ostala moderna cuda ljudske gluposti), ne radim selfije (svi koji me znaju, znaju kako izgledam a za ostale me nije briga), vise ne stavljam zastitu na fon (on je moj rob a ne ja njegov) i da, vise mi ne pada na pamet dati par tis. kn za fakin mobitel.

3 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Re: IPhone 7, rasprava!

Hehehe kriza srednjih godina ;) I ja sam u toj fazi ;)

FB deinstalirao a niti jednu drugu soc mrezu ne koristim svakako. Ostao viber samo ;)

14 godina
robee1 kaže...

Tek kada dodjes u neke godine i shvatis da je sve ovo oko sve ove moderne digitalije, prvenstveno mobitela, jedna velika k....i da nam se previse toga u zivotu vrti oko njih te enormno puno vremena gubino na to i pocnes ih koristiti samo i iskljucivno kao nuzno pomagalo i prestanes se nervirati oko gluposti, onda si na dobrom putu da imas i malo zivota :)

Iskreno zaboli me vise za bateriju (kada je prazna napunim), sve mi je ukljuceno 24/7, dostupan sam kada ja to zelim, ne nosim fon u wc, koristim ga samo za ono sto mi nuzno treba (zaboli me djoka za fejzbuk, tviter i ostala moderna cuda ljudske gluposti), ne radim selfije (svi koji me znaju, znaju kako izgledam a za ostale me nije briga), vise ne stavljam zastitu na fon (on je moj rob a ne ja njegov) i da, vise mi ne pada na pamet dati par tis. kn za fakin mobitel.

, a kakve to veze ima sa ikakvim gadgetom kao iPhone, ovdje 7/7 Plus ???? 

A još manje koju društvenu mrežu koristiš/pratiš, iskreno to je tvoja fazona, koga uopće briga?! 

Zadnji "mobitel" koji sam imao da mi je bio po ukusu je bio NOKIA E72, apasolutno za sve, osim interneta, čak je i mail uredno šljakao. 

Od onda, imam smartphone, i sve aplikacije koje imam su ON, pa i sa svim notifikacijama, jer mi gadget izdrži od 00.00 do 00.00 svaki dan, bez obzira koliko ga i kako cjedim! 

I da, imam ga već preko dvije i pol godine, i još je uvijek U vrhunskoj formi, a i ja sa njim 

ATJ Lučko
10 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Neposredno ima posto se raspravlja o mobilnom i desktop surfanju pa o trajanju baterije i sl :)

Samo navodim da sve to oko cega se ljudi opterecuju nema smisla i ide u krajnosti.

0 0 hvala 0
14 godina
robee1 kaže...

Neposredno ima posto se raspravlja o mobilnom i desktop surfanju pa o trajanju baterije i sl :)

Samo navodim da sve to oko cega se ljudi opterecuju nema smisla i ide u krajnosti.

U redu, onda je to riješeno! 

Oni koji imaju smartphone njima desktop stranice a onima sa gadgetima manjih dijagonala i rezolucija mobile verzije stranica. 

Simple as that! 

BTW; iPhone 7/7 Plus je smartphone gadget, tako daaaaaaaaaa, sve je još jasnije 

ATJ Lučko
9 godina
neaktivan
Svi imamo neke svoje navike korištenja interneta, ali brate mili pet inča je suludo koristiti za desktop stranice koje su sve odreda zatrpane reklamama pa je korisni sadržaj sveden na trećinu ekrana po visini. Pa onda zamah, pincaj i kaj već ne. Otvoriš mobilnu, odmah dobiješ popis članaka preko puno ekrana i rokaj. To je toliko jednostavno i praktično plus dodatak da si odmah odbacio dvije trećine reklama. Čudo.

Kad fali neka opcija na mobilnoj, žrtvuješ se bas ako moraš i to je to, srećom pa su barem u mom slučaju takve situacije rijetke.

Mirko, stvarno te žalim. Toliko se mučiš a za sto? Da bi mogao reci da gledaš desktop stranicu. Pa šta si korisnog dobio s time? Vise informacija? Brzi, pregledniji pristup? Straaaasno
Ja rekoh
9 godina
neaktivan
Safari ima prijelom, jednim klikom ti očisti stranicu od svega, ostavi samo tekst. Dovoljno je pametan da učita i ostatak stranica ako se članak sastoji od vise povezanih stranica sto ubrzava konzumaciju
Ja rekoh
15 godina
neaktivan
Feudalac kaže...
Svi imamo neke svoje navike korištenja interneta, ali brate mili pet inča je suludo koristiti za desktop stranice koje su sve odreda zatrpane reklamama pa je korisni sadržaj sveden na trećinu ekrana po visini. Pa onda zamah, pincaj i kaj već ne. Otvoriš mobilnu, odmah dobiješ popis članaka preko puno ekrana i rokaj. To je toliko jednostavno i praktično plus dodatak da si odmah odbacio dvije trećine reklama. Čudo.

Kad fali neka opcija na mobilnoj, žrtvuješ se bas ako moraš i to je to, srećom pa su barem u mom slučaju takve situacije rijetke.

Mirko, stvarno te žalim. Toliko se mučiš a za sto? Da bi mogao reci da gledaš desktop stranicu. Pa šta si korisnog dobio s time? Vise informacija? Brzi, pregledniji pristup? Straaaasno

lol, ti si totalno zabrijao... Kaj bih se mučio? Kakav zamah, kakvo pinčanje? Naravno da je korisno, šta bih drugo trebao na internetu nego brži pregled i što više informacija i mogućnosti? A ne gubim apsolutno ništa korištenjem desktop stranica, baš ništa. 

15 godina
protjeran
Ja tebe ne kužim, m.bug.hr je bas dobro napravljen i sve imaš sto ti treba u obliku velikog fonta i gumbica.
Isto kao i za sve ostale mobilne stranice, rijetko koja ne valja.
Otvarati desktop stranice nema logike nikakve.
HTC Hero-iP 3GS-Nexus S-N7-Htc 8S-iP4-Galaxy S2-Sensation-Lumia 625-N8-Dell Venue 8-Z1C-M2 Note-M8-Z1C-BB 9900-Z1C-L630-Xperia E-OPO-HOX-N5-Nokia 6120-Nokia 5310-N5-iP4S
15 godina
neaktivan
EZY-E kaže...
Ja tebe ne kužim, m.bug.hr je bas dobro napravljen i sve imaš sto ti treba u obliku velikog fonta i gumbica.

Majok dobro napravljen, vidim jedan i pol naslov ili 5 tema na forumu. A kod pisanja odgovora nema usporedbe, doslovno mogu citirati, formatirati tekst, ubacivati slike gdje ih trebam, štogod, za razliku od ovog full okljaštrenog mobilnog. Zašto bih se tako ograničavao kad mogu učitati desktop site i vidjeti i raditi doslovno sve normalno kao na PC-u, čak i više kad sam u situacijama gdje mi ne treba zoom. Za velikim fontom poput onog na mobilnim stranicama stvarno ne vidim potrebe osim kod starih ljudi i baš izrazito slabovidnih osoba. 

Ja ne vjerujem da itko tko je u mogućnosti koristiti desktop site svjesno i namjerno bira te retardirane mobilne... 

Btw, jeste vi, ekipa koja zagovarate mobilne sajtove, pokušali kad koristiti desktop sajtove na mobitelu bar na par dana? Stvarno mi je jako teško povjerovati da netko tko zna kako to izgleda rađe bira mobilne.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.5.2017 20:22 (Mirko935).
9 godina
Čak niti u idealnim uvjetima, kući, kada bez brukanja mobitel mogu staviti 15 cm od nosa - ne koristim desktop verzije.
Srećom, zbog godina mi još ruke nisu postale prekratke.

9 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

lol, ti si totalno zabrijao... Kaj bih se mučio? Kakav zamah, kakvo pinčanje? Naravno da je korisno, šta bih drugo trebao na internetu nego brži pregled i što više informacija i mogućnosti? A ne gubim apsolutno ništa korištenjem desktop stranica, baš ništa. 

Pa ja sam te pitao šta dobivaš. Evo kad gledam ovaj forum, desktop stranica ima vise mogućnosti samo zato sto je bug odlučio ne implementirati isti set u mobilnu varijantu. Sto se tiče preglednosti ugodnosti i brzine korištenja, desktop je k...ina u odnosu na mobilnu. Svaki dan biram mobilnu stranicu bilo čega - jednostavna lista članaka, tekst samo u jednom stupcu, nema flasha i nema dodatna dva stupca reklama sa strane. Volim kad je ekran koji sam masno platio ispunjen korisnim sadržajem u preglednoj veličini fonta od ruba do ruba. To je opis mobilne stranice, desktop je za ljude koji npr bez ikakva posebnog razloga kupuju telefone s tipkovnicom. Iz navike i tvrdoglavosti

Ja rekoh
15 godina
neaktivan
Feudalac kaže...

Pa ja sam te pitao šta dobivaš. Evo kad gledam ovaj forum, desktop stranica ima vise mogućnosti samo zato sto je bug odlučio ne implementirati isti set u mobilnu varijantu. Sto se tiče preglednosti ugodnosti i brzine korištenja, desktop je k...ina u odnosu na mobilnu. Svaki dan biram mobilnu stranicu bilo čega - jednostavna lista članaka, tekst samo u jednom stupcu, nema flasha i nema dodatna dva stupca reklama sa strane. Volim kad je ekran koji sam masno platio ispunjen korisnim sadržajem u preglednoj veličini fonta od ruba do ruba. To je opis mobilne stranice, desktop je za ljude koji npr bez ikakva posebnog razloga kupuju telefone s tipkovnicom. Iz navike i tvrdoglavosti

E, ja isto "Volim kad je ekran koji sam masno platio ispunjen korisnim sadržajem u preglednoj veličini fonta od ruba do ruba", to je jedan od razloga i zašto koristim desktop stranice i zašto koristim mobitel s tipkovnicom. Veličina fonta i sadržaja na mobilnim stranicama je daleko od korisnog, kao što je i gubitak polovice ekrana tokom tipkanja. Za ovo drugo su i razlozi poput toga da mogu pisati cca 50% brže u prosjeku uz u pravilu savršenu preciznost, mogu tipkati bez gledanja, bez problema mogu tipkati istovremeno na tri jezika bez da prebacujem išta i bez da swype totalno omašuje što želim reći, dijakritičke znakove također bez problema mogu ubacivati, razne simbole, čak i emojije; osim tipkanja imam hrpu shortcuta, mogu skrolati s tipkovnicom pa opet "vidim korisni sadržaj od ruba do ruba" umjesto da ga prekrivam prstom itd., no sve ovo je već totalno off topic.

Nadam se da će se ATJLučko, fer-de-lance ili netko treći uključiti da ti objasni zašto desktop sajtovi. Ja triput već pis'o pa ne shvaćaš, mislim da to onda više nije problem u meni...

12 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
EZY-E kaže...

Majok dobro napravljen, vidim jedan i pol naslov ili 5 tema na forumu. A kod pisanja odgovora nema usporedbe, doslovno mogu citirati, formatirati tekst, ubacivati slike gdje ih trebam, štogod, za razliku od ovog full okljaštrenog mobilnog. Zašto bih se tako ograničavao kad mogu učitati desktop site i vidjeti i raditi doslovno sve normalno kao na PC-u, čak i više kad sam u situacijama gdje mi ne treba zoom. Za velikim fontom poput onog na mobilnim stranicama stvarno ne vidim potrebe osim kod starih ljudi i baš izrazito slabovidnih osoba. 

Ja ne vjerujem da itko tko je u mogućnosti koristiti desktop site svjesno i namjerno bira te retardirane mobilne... 

Btw, jeste vi, ekipa koja zagovarate mobilne sajtove, pokušali kad koristiti desktop sajtove na mobitelu bar na par dana? Stvarno mi je jako teško povjerovati da netko tko zna kako to izgleda rađe bira mobilne.

Mirko dosadan si ko proljev i pusti ljude da koriste stranice koje hoće. Ti voliš desktop stranice zbog boliikogkuraczašto, neki vole mobilne iz istog razloga.

Evo ja vidiš sam jedan od onih retarda što surfaju na Chromu. I što sad? 

Dosadan si brate. Ekstremno. Svaki tvoj post je pametovanje. 

Dosadani si.

P.S. dosadan si.

jaska jaska jaskaja
17 godina
Mobilne stranice ne moraju biti inferiorne u odnosu na desktop verziju. Sve je stvar postavljenog cilja prilikom izrade i razvoja stranica. Pričam o mogućnostima za koje se spominjalo da mobilne stranice nemaju.
15 godina
neaktivan
KRISTIJANJE kaže...

Mirko dosadan si ko proljev i pusti ljude da koriste stranice koje hoće. Ti voliš desktop stranice zbog boliikogkuraczašto, neki vole mobilne iz istog razloga.

Evo ja vidiš sam jedan od onih retarda što surfaju na Chromu. I što sad? 

Dosadan si brate. Ekstremno. Svaki tvoj post je pametovanje. 

Dosadani si.

P.S. dosadan si.

A šta sam drugo ja rekao, par puta, nego da su to moje preference?

Mirko935 kaže...

Očito većini to ne smeta i meni je to sasvim fine, ali osobno mi je za "surfanje" iPhone sranje (prije nego skoči ATJLučko banda, isto mislim i za Android, tj. Chrome, samo što njega Opera spašava).

Na što sam dobio odgovore poput ovog:

EZY-E kaže...

Ili, još bolje, ovog:

Feudalac kaže...

Tako da nemoj mene je*at', molio bih lijepo.

Sil kaže...
Mobilne stranice ne moraju biti inferiorne u odnosu na desktop verziju. Sve je stvar postavljenog cilja prilikom izrade i razvoja stranica. Pričam o mogućnostima za koje se spominjalo da mobilne stranice nemaju.

Naravno da ne moraju, meni bi bilo drago da postoje stranice koje su zapravo prilagođene današnjim smartphoneima, tj. onome kako ja zamišljam da bi trebale biti prilagođene. No, nažalost (moju ), većina ih daleko prevelik naglasak stavlja na nekakvu fejk jednostavnost i onda to završi na tome da je sav tekst i sadržaj daleko veći nego je potrebno, svaka dodatna funkcija je u nekakvom podmeniju tako da mi je teže doći do nje nego ako koristim desktop site i zoom itd.

Ustvari, off-topic, većina sajtova općenito, a i foruma (nadam se da bug.hr neće otići u tom smjeru), pa čak i appova i drugih čuda, sve više briju na to nešto da je samo ključni sadržaj odmah dostupan, a svaka iole kompliciranija funkcija je u petom submeniju. Meni je to blesavo budući da su i PC-evi i mobiteli sve moćniji pa bih očekivao sve više, a ne sve manje mogućnosti, ali šta ćeš.

15 godina
protjeran
Ja mobitel koristim većinom za sto je i zamišljen a ne kao zamjenu za kompjuter.
Ne pada mi na pamet raditi ista zahtjevnije od browsanja i odgovaranja na njemu, to mi je prije bilo ful kul i bio sam si faca i wannabe pavr juser sa 5 različitih browsera, 5 tipkovnica, 5 music playera, stalno neki k drmao po mobu i prilagođavao ga i trošio hrpu vremena na njega.
Nakon nekog vremena skuzis da su sve te mogucnosti k i obično gubljenje vremena i trošenje dragocjenog vremena na krive stvari.
HTC Hero-iP 3GS-Nexus S-N7-Htc 8S-iP4-Galaxy S2-Sensation-Lumia 625-N8-Dell Venue 8-Z1C-M2 Note-M8-Z1C-BB 9900-Z1C-L630-Xperia E-OPO-HOX-N5-Nokia 6120-Nokia 5310-N5-iP4S
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
EZY-E kaže...
Ja mobitel koristim većinom za sto je i zamišljen a ne kao zamjenu za kompjuter.
Ne pada mi na pamet raditi ista zahtjevnije od browsanja i odgovaranja na njemu, to mi je prije bilo ful kul i bio sam si faca i wannabe pavr juser sa 5 različitih browsera, 5 tipkovnica, 5 music playera, stalno neki k drmao po mobu i prilagođavao ga i trošio hrpu vremena na njega.
Nakon nekog vremena skuzis da su sve te mogucnosti k i obično gubljenje vremena i trošenje dragocjenog vremena na krive stvari.

Ja se apsolutno slažem s tim. Imam jedan browser, jednu tipkovnicu, jedan music player i, vezano za "drmanje", prilagođavanje, mobitel koji je nemoguće rootati.

Ali meni nije jasno čemu smartphonei od 'iljadu eura za gledanje mobilnih stranica, koje su više-manje iste kao WAP stranice po kakvima sam surfao (koji glupi izraz ) na T300 2003. godine i, izuzev boje, iste kao stranice kakve sam gledao na ranijim mobitelima s monokromatskim zaslonom. Svakom njegovo, ovo ono, ali stvarno mi nije jasno šta će ikome onda procesori s Antutu skorom od 200 'iljada, 8 GB RAM-a i ostala čudesa. Za to je sasvim dovoljan neki low-end mob od 600 kuna. Čak mi ni touchscreen nije nimalo potreban za to.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.5.2017 11:35 (Mirko935).
9 godina
Sad već trolaš...
15 godina
neaktivan
Umbel kaže...
Sad već trolaš...

Majok... Možda sam glup što ne shvaćam, ali ja stvarno ne kužim zašto bacate pare na tako skupe mobitele da bi na njima koristili tako pojednostavljene stvari. Ja sam uvijek zamišljao da ljudi i kupuju te uređaje zato što onda ima manje kompromisa na koje moraju pristati, poput tih mobilnih stranica, jel. Abvijusli aj voz rong.

9 godina
Pretpostavljam da i Facebook ne koristiš preko aplikacije sa velikim i ružnim slovima, nego desktop view na mobu?
Kakvi su ti običaji sa YouTube?
A Gmail? Odvratna aplikacija sa jedva 7-8 mailova po ekranu?
10 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
Umbel kaže...
Sad već trolaš...

Majok... Možda sam glup što ne shvaćam, ali ja stvarno ne kužim zašto bacate pare na tako skupe mobitele da bi na njima koristili tako pojednostavljene stvari. Ja sam uvijek zamišljao da ljudi i kupuju te uređaje zato što onda ima manje kompromisa na koje moraju pristati, poput tih mobilnih stranica, jel. Abvijusli aj voz rong.

Skupi fon kupis zato sto je to status (citaj smanjis svoje komplekse - vecina korisnika) i sto se osjecas da pripadas toj ''povlastenoj'' klasi koja eto ima mogucnosti koristiti te skupe igracke. Realno vecina korisnika samo zeli imati nesto od skupe tehnike a nema blage veze o tome sto neki uredjaj moze.

i7 je odlican fon i znam dosta ljudi koji ga imaju a na razini su korisnika onog djecijeg koji ima samo melodije.

9 godina
odjavljen

Sad je malo opravdanja za kupiti flagship ali do prije 2 godine ako si zelio telefon koji radi a da ti njega ne cekas morao si kupiti flagship....

15 godina
neaktivan
Umbel kaže...
Pretpostavljam da i Facebook ne koristiš preko aplikacije sa velikim i ružnim slovima, nego desktop view na mobu?
Kakvi su ti običaji sa YouTube?
A Gmail? Odvratna aplikacija sa jedva 7-8 mailova po ekranu?

Kod Facebooka nije tolika razlika kad je i inače njihov feed uzak kao i u aplikaciji. Koristim Facebook Lite i Messenger Lite jer mi onih milijardu njihovih funkcija baš nikako ne trebaju, ali nisam ti ja baš od Facebooka. Jedno vrijeme sam i koristio samo desktop site, što da ne, radi bez problema. Appove sam ustvari instalirao samo zbog notifikacija.

YouTube mi služi samo za gledanje filmića tako da nema potrebe za posjećivanje osim preko appa.

Gmail app ne koristim jer imam BB Hub. Uvijek me živciralo što uz Gmail moraš imati i Mail ako hoćeš još neki account (tj. moralo se donedavno, a tad sam već odustao od njega), a i kad si već spomenuo, u Hubu vidim 9-10 stavki istovremeno, u Gmailu 7. Plus što ima hrpu drugih funkcija, tako da...

Ali sad kad si me sjetio, možda bih trebao promijeniti DPI na mobu pa da mi općenito svega više stane na ekran... Moram samo vidjeti hoće biti kakvih bugova i bugića. Što se tiče općenito toga, Windows Mobile 6 je bio daleko bolji što se tiče iskorištenja prostora ekrana, iOS i Android su napravljeni primarno za ćorave.

robee1 kaže...

Skupi fon kupis zato sto je to status (citaj smanjis svoje komplekse - vecina korisnika) i sto se osjecas da pripadas toj ''povlastenoj'' klasi koja eto ima mogucnosti koristiti te skupe igracke. Realno vecina korisnika samo zeli imati nesto od skupe tehnike a nema blage veze o tome sto neki uredjaj moze.

i7 je odlican fon i znam dosta ljudi koji ga imaju a na razini su korisnika onog djecijeg koji ima samo melodije.

To se i meni čini, ali nisam htio reći da se ne bi netko uvrijedio.

A jesi ga našao primjer hahha, baš na iPhone skoro nemoguće staviti svoju melodiju. Moraš slobodan dan uzeti. Je*o ih ta ograničenja bezumna.

Torent kaže...

Sad je malo opravdanja za kupiti flagship ali do prije 2 godine ako si zelio telefon koji radi a da ti njega ne cekas morao si kupiti flagship....

Ma nisi... Pa ja kupio Kineza od 2 'iljade kuna prije 3 godine, bio zmajski telefon. Čak i desktop sajtove učitavao bez problema. 

9 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Ali sad kad si me sjetio, možda bih trebao promijeniti DPI na mobu pa da mi općenito svega više stane na ekran... Moram samo vidjeti hoće biti kakvih bugova i bugića. Što se tiče općenito toga, Windows Mobile 6 je bio daleko bolji što se tiče iskorištenja prostora ekrana, iOS i Android su napravljeni primarno za ćorave.

Općenito nikakvih problema s promjenom DPI-a, jer se svi elementi proporcionalno skaliraju.

Osim kad povećaš iznad određenog DPI-a pa ne stane više sve na ekran.

Ali na manjim vrijednostima nikakvih problema.

Ja koristim neke aplikacije na većem DPI-u od zadanog, a neke na manjem.

Pretpostavljam da BB ima opciju da se zasebno za svaki app može postaviti DPI, pa si onda namjesti samo gdje treba.

Premda, tebi je ionak svejedno kad imaš fizičku tipkovnicu za navigiranje pa te ne brinu smanjeni virtualni gumbići itd.

Kruha i igala...
9 godina
odjavljen
Mirko935 kaže...
....

Torent kaže...

Ma nisi... Pa ja kupio Kineza od 2 'iljade kuna prije 3 godine, bio zmajski telefon. Čak i desktop sajtove učitavao bez problema. 

Nikakvi "kinezi" za koje nemam servis u blizini mi ne igraju ulogu....

15 godina
neaktivan
Torent kaže...
Mirko935 kaže...
....

Torent kaže...

Nikakvi "kinezi" za koje nemam servis u blizini mi ne igraju ulogu....

Bio je kupljen kod nas u dućanu, kome bi ga oni slali na servis da je bilo potrebe za tim nije moj problem. 

9 godina
Mobiexpress otvorio servis za sve marke mobitela u novigradu, tak da imas servis... A mozes i kod njih kupiti pa imas i njihovu garanciju
9 godina
odjavljen
Ja zivim u Bosni 😁
9 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Ali meni nije jasno čemu smartphonei od 'iljadu eura za gledanje mobilnih stranica, koje su više-manje iste kao WAP stranice po kakvima sam surfao (koji glupi izraz ) na T300 2003. godine i, izuzev boje, iste kao stranice kakve sam gledao na ranijim mobitelima s monokromatskim zaslonom. Svakom njegovo, ovo ono, ali stvarno mi nije jasno šta će ikome onda procesori s Antutu skorom od 200 'iljada, 8 GB RAM-a i ostala čudesa. Za to je sasvim dovoljan neki low-end mob od 600 kuna. Čak mi ni touchscreen nije nimalo potreban za to.

Meni nije jasno čemu osobni automobil kad imam kamion od 300 ks. Imam ga zato što se mogu parkirati ispred vrtića, dućana itd, manje troši i brži je za prijevoz osoba. Jasno? Tako i mobilni web. pet inča je premalo koliko god se vadili van iz toga nekakvim preslagivanjem, peterostrukim multitačom i ne znam čime. Čekić za čavle, akica za vijke. Svaki alat za točno određeni posao. Prosto ko' pasulj što bi rekli u torentovom kraju.

Svaka čast za tvoje osobne preference, ali kad izvališ da je nešto retardirano za (mobilno) surfanje, onda si umišljaš da si najpametniji na svijetu. Meni baš odgovaraju mobilne stranice jer su prilagođene za ovih pet inča. za pogledati vijesti i brzo naći informacije u pokretu - savršeno. Za nešto više, desktopa u svakoj sobi, kod prijatelja, na poslu, gdje god hoćeš. Nema problema osim ako ne odlučiš popraviti kamion sa švicarskim nožićem. Ne bi baš išlo, zar ne.

Ja rekoh
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice