IPhone 7, rasprava!

poruka: 3.507
|
čitano: 549.606
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: IPhone 7, rasprava!
Čitam na fejsu neki debil komentira, lažu, šta će nekome toliko mobitela?

Onda sam otvorio profil pa vidio otkud je i da obrađuje zelene površine pa mi je sve bilo jasno.

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Pozdrav,

kolega ima problem na iphone 7 plus.

Problem je u tom da mu troši jako puno prometa preko mobilnih podataka za sync kalendara i kontakata te se mobitel jako zagrijava i nenormalno troši bateriju.

Resetira potrošnju mobilnih podataka u 9 sati ujutro i do sada ima 70 + MB potrošeno za kalendar i 70 + MB za kontakte.

Čim makne sync kalendara i kontakta problem nestane.

Ima nekih 5-6 kalendara da se sync-aju.

Kalendari su na cloudu i na mac-u.

Neki savjet, ideja ?

Ako sam fulao topic molim admine da prebace na odgovarajuće mjesto.

Na slici su podaci resetirani u 8:55 a u 8:56 je već vidljiv promet.

0 0 hvala 0
10 godina
barabones kaže...

Pozdrav,

kolega ima problem na iphone 7 plus.

Problem je u tom da mu troši jako puno prometa preko mobilnih podataka za sync kalendara i kontakata te se mobitel jako zagrijava i nenormalno troši bateriju.

Resetira potrošnju mobilnih podataka u 9 sati ujutro i do sada ima 70 + MB potrošeno za kalendar i 70 + MB za kontakte.

Neki savjet, ideja ?

Ako sam fulao topic molim admine da prebace na odgovarajuće mjesto.

Na slici su podaci resetirani u 8:55 a u 8:56 je već vidljiv promet.

Nisi naveo glavu stvar, na kojoj je verziji softvera. Trebao bi biti na 10.2 ili 10.2.1.. tu bi mu se najvjerojatnije trebalo popraviti stanje s baterijom. Sto se tice zagrijavanja.. to bi vrlo vjerojatno trebalo na servis poslati jer znaju iPhone 7 i 7 Plus (neki bar) patit od tog problema. Sto se tice potrosnje MB, pa sta kolega ne ugasi da mu koristi mobilne podatke za te stvari i ostavi da se sync-aju samo kad je na WIFI.

Edit: Ali to mi se cini stvarno malo previse potrosenih MB na to, moguce da je neki bug ili nesto drugo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2017 14:20 (Croshadow1234).
10 godina
neaktivan

Mislim da je zadnji ios

kažem kad se ugasi sync-anje tog svega bude normalno (mobitel je hladan, baterija se ne troši).

Bitno mu je da se synca na mobilnim podacima.

Definitivno je previše MB potrošenih za takve stvari, nema nikakvih slika na kontaktima ili kalendaru da bi syncao stalno i trošio toliki promet.

10 godina
barabones kaže...

Mislim da je zadnji ios

kažem kad se ugasi sync-anje tog svega bude normalno (mobitel je hladan, baterija se ne troši).

Bitno mu je da se synca na mobilnim podacima.

Definitivno je previše MB potrošenih za takve stvari, nema nikakvih slika na kontaktima ili kalendaru da bi syncao stalno i trošio toliki promet.

Neka proba skinuti softver za iPhone zadnji preko racunala i ponovo ga staviti na iphone, mozda to rijesi problem, ako ne onda bi mu predlozio da stvarno makne da mu moze koristit mobilne podatke, jer ce tako rijesit sve svoje probleme dok ne nade nekakvo rjesenje, trebao bi googlati malo o tome.. i ja sad malo da vidim jel ljudi imaju slican problem i mogu ti reci da ih ima.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2017 14:33 (Croshadow1234).
15 godina
neaktivan
barabones kaže...

Možda da probate pojedinačno uključivati syncanje jednog po jednog kalendara? Moguće da je problem samo u jednom od njih pa ako otkrijete koji stvara problem, vjerojatno ćete ga lakše riješiti.

9 godina
neaktivan
ne kuzim sto ce nekome 5 kalendara ?

Dolazi do "sukoba" najvjerojatnije.

iOS pokusava slozit nesto sto nitko ne bi mogao.

Obrisi, namjesti da ne synca sve kalendare.

Recimo moj primarni je na gmailu, kalendar od iClouda ne syncam i to je to, samo jedan i na jednom sve azuriram.
10 godina
Hehe, je li ovo onaj standardni odgovor kada nesto ne radi, "sta ce ti to"?

Zasto bi bio problem sinhronizovati vise kalendara?

4 0 hvala 0
13 godina
IPhone 7, rasprava!

Znači poludio jučer.

Kako je ženi došao resetiran iPhone sa servisa (zamjene baterije) reko budem joj vratio backup s iClouda.

Upalim mob, odaberem regiju, wifi, upišem user name i pass za iCloud i traži me Two-Step Verification Code. Reko ok, pošalji sms. Ništa. Pošalji opet sms. Ništa. Nazovi. Ništa. Reko koji bog. Opet šalji sms, i veli "Previše puta ste slali sms, upišite posljednji kod koji ste dobili". Kunem sujem prdnem rokćem useremse.

Zakaj sms ne dolazi? Zakaj poziv ne prolazi?

Vadim sim karticu iz šugavog ajfona, trpam u svoj samsung, odlazim na iCloud web i pokušavam se logirati unutra. Traži me Two-Step Verification Code. Stisnem šalji sms. Ništa. Šalji sms. Ništa. SIM kartica od žene i dalje u mom Samsungu. Ništa. Nazovi. Ništa. Nazovi opet - "Previše ste puta slali upit, upišite posljednji kod koji ste dobili". Sad sam već na rubu sloma.

Resetiram iPhone tvornički, pokrećem opet isto, opet traži isto, Two-Step Verification Code. Super, šalji sms. Ništa. Itd Itd.

Zovem bonbon, čiji je žena korisnik, jebem mater rokćem prdim serem, ne prolaze vam sms-ovi od Applea. Žena veli prolaze. Ja reko evo ne prolaze. Ni pozivi isto. Veli žena nije istina, prolaze. Zašto vama ne prolaze nemamo pojma, ali je sve ok kod njih.

Jebeno.

Jedina druga opcija (osim SMS verifikacijskog koda, koji kod googleta ili facebooka radi odlično) je prijaviti drugi broj mobitela kao "sigurni broj" ali to traje TJEDNIMA.

Znači, imam doma ciglu od 6 iljada kuna radi Applea koji ne zna poslati SMS verifikacijski kod ili nazvati da taj isti kod izrecitira.

Za poludit. Da ne košta toliko bacio bi ga u zid ko i hrpu mobitela dosad. Ovako prdim u kutu spavaće od muke. Ima ko ideju što još mogu učiniti?

(btw Apple nema korisnički support kod nas)

Fuck me I am famous.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Vjerojatno ona igranka - imala je iMessage, tupani šalju i dalje na iMessage i naravno da ništa ne dolazi.

Ništa, sjedi i plači. "It just works", jel?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Vjerojatno ona igranka - imala je iMessage, tupani šalju i dalje na iMessage i naravno da ništa ne dolazi.

Misliš da su tako glupi da ne šalju obični SMS?

Ako stvarno jesu, možda bi ovo pomoglo:

Deregister and Turn Off iMessage - Apple Support

17 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Kod registracije se šalje običan SMS bez obzira na iMessage i podešenja. Uvijek je SMS

13 godina
IPhone 7, rasprava!

Ne znam što je iMessage. Ali znam da ga se ne da deaktivirati za državu Hrvatsku.

https://selfsolve.apple.com/deregister-imessage/

Ali znam da Apple šalje sms, 100% sigurno. Koji ne dolazi. Ni na iPhone ni na Samsung.

Što je najbolje, ne rade ni pozivi. Jer nudi i mogućnost poziva, ne samo sms-a.

A Apple support za HR ne postoji.

Uglavnom, nalazim se u beskonačnoj petlji.

Za poludit s tim Appleom.

Fuck me I am famous.
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2017 9:38 (guls).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
IPhone 7, rasprava!

Ali ne dostavlja SMS na normalni mob... Malo čudno.

Ne znam, nisam imao problema sa time.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Kad smo kod toga, ja sam prije tjedan-dva imao sličan problem sa Samsung accountom. Isto mi nije htio SMS doći, onda mi je napisao da moram 24 sata čekati i drugi dan opet nije htio, ali je poziv prošao bez problema prvi put kad sam ga stisnuo.

Na tomatu i nije ni blizu toliko bitno jer mi je trebalo samo za aktivirati Together opciju u S Healthu.

Vjerojatno je totalna slučajnost, ali me podsjetilo na to pa je moguće stvarno da nešto naši operateri uje*avaju tu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Evo jedan relativno zanimljiv video, predugo nismo pričali o raznim usporedbama iOS-a i Androida.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
IPhone 7, rasprava!

Kolega guls, možda pomogne, možda i ne, ali ako niste probali pokušajte! 

Meni je danas "poludilo" ili iPhone ili aplikacija TuneInn za radio, odjedanput više se počela gasiti kada "ugasim" display!? 

Odradio sam light reset i sve je normalno proradilo, paaaaaa, ako niste i to probali, a nisam uočio da ste napisali da jeste! 

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
guls kaže...

Znači poludio jučer.

Kako je ženi došao resetiran iPhone sa servisa (zamjene baterije) reko budem joj vratio backup s iClouda.

Upalim mob, odaberem regiju, wifi, upišem user name i pass za iCloud i traži me Two-Step Verification Code. Reko ok, pošalji sms. Ništa. Pošalji opet sms. Ništa. Nazovi. Ništa. Reko koji bog. Opet šalji sms, i veli "Previše puta ste slali sms, upišite posljednji kod koji ste dobili". Kunem sujem prdnem rokćem useremse.

Vadim sim karticu iz šugavog ajfona, trpam u svoj samsung, odlazim na iCloud web i pokušavam se logirati unutra. Traži me Two-Step Verification Code. Stisnem šalji sms. Ništa. Šalji sms. Ništa. SIM kartica od žene i dalje u mom Samsungu. Ništa. Nazovi. Ništa. Nazovi opet - "Previše ste puta slali upit, upišite posljednji kod koji ste dobili". Sad sam već na rubu sloma.

Resetiram iPhone tvornički, pokrećem opet isto, opet traži isto, Two-Step Verification Code. Super, šalji sms. Ništa. Itd Itd.

Zovem bonbon, čiji je žena korisnik, jebem mater rokćem prdim serem, ne prolaze vam sms-ovi od Applea. Žena veli prolaze. Ja reko evo ne prolaze. Ni pozivi isto. Veli žena nije istina, prolaze. Zašto vama ne prolaze nemamo pojma, ali je sve ok kod njih.

Jebeno.

Jedina druga opcija (osim SMS verifikacijskog koda, koji kod googleta ili facebooka radi odlično) je prijaviti drugi broj mobitela kao "sigurni broj" ali to traje TJEDNIMA.

Znači, imam doma ciglu od 6 iljada kuna radi Applea koji ne zna poslati SMS verifikacijski kod ili nazvati da taj isti kod izrecitira.

Za poludit. Da ne košta toliko bacio bi ga u zid ko i hrpu mobitela dosad. Ovako prdim u kutu spavaće od muke. Ima ko ideju što još mogu učiniti?

Jedno mozda glupo pitanje (ispricavam se ako je stvarno preglupo).. dali je zena mozda mijenjala broj, pa je iCloud ostao na starom broju i tamo stizu kodovi ?

Edit: Koliko ja znam (moglo se prije) koristit iMesssage bez Apple ID, samo trebas imati na racunu, jer ti skine nesto novaca. Ali sumnjam da bih ti tamo stizalo jer meni nikad nije, uvijek je bilo kao SMS.

Evo meni odmah stiglo i to kao SMS :

Edit2: Evo jos jedno glupo pitanje (u slucaju da nije mijenjala broj) dal si pokusao se logirati preko racunala ili si cijelo vrijeme samo preko iPhone-a? ( https://appleid.apple.com/ )

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2017 13:26 (Croshadow1234).
14 godina
neaktivan
guls kaže...

Ne znam što je iMessage. Ali znam da ga se ne da deaktivirati za državu Hrvatsku.

https://selfsolve.apple.com/deregister-imessage/

Ali znam da Apple šalje sms, 100% sigurno. Koji ne dolazi. Ni na iPhone ni na Samsung.

Što je najbolje, ne rade ni pozivi. Jer nudi i mogućnost poziva, ne samo sms-a.

A Apple support za HR ne postoji.

Uglavnom, nalazim se u beskonačnoj petlji.

Za poludit s tim Appleom.

kako ne postoji? (ako mislis na telefonsku podrsku)

ja sam ih dva put zvao (jedino sto moras na engleskom) i oba puta rijesili problem iako je prvi put bilo za mac kojem je istekla garancija a drugi put za apple care koji legalno nit mozes kupit u hr nit aktivirat al eto aktivirali mi svejedno.

poziv je besplatan a broj ti je na apple stranici.

14 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Evo jedan relativno zanimljiv video, predugo nismo pričali o raznim usporedbama iOS-a i Androida.

hehe i onda prvi komentar ispod:

"gary must explain why android is slow and sluggish over time" 

btw fora video, sad mi je jasnije zasto moj 5s sa 1 gb rama radi gotovo isto ko i android sa 3gb.  

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2017 14:02 (brada09).
13 godina
brada09 kaže...

btw fora video, sad mi je jasnije zasto moj 5s sa 1 gb rama radi gotovo isto ko i android sa 3gb.  

Radi isto u čemu, otvaranju Facebook i Messenger aplikacije istovremeno?

Meni bi bilo žalosno koristiti mobitel polu-HD rezolucije, 1 GB RAM i baterijicom od 1560 mAh u 2017. godini a kinez od 1100kn ga potuče u svakom pogledu...

Xiaomi MIX 6/256GB 24K Gold Special Edition +Xiaomi Redmi 3S + Mi Wifi Router + Mi Band 2 - MIUI Super Moderator
12 godina
neaktivan
guls kaže...

Znači poludio jučer.

Jebeno.

Uzmi SIM karticu i stavi u drugi mobitel, pokreni opet proces aktivacije iPhonea te prepisi kod koji ce ti doci na drugi mobitel. Sta se tice Apple podrske postoji live chat (naravno na engleskom).

Sum_of_all_fears kaže...

Kao SMS se salje kod

15 godina
neaktivan
brada09 kaže...
Mirko935 kaže...

hehe i onda prvi komentar ispod:

"gary must explain why android is slow and sluggish over time" 

Radi isto u smislu da se dobro prebacuje kad imaš 7 igara otvorenih? Vrlo važno.

Vjerojatno je ovo jedan od razloga zašto su neke stvari skoro potpuno beskorisne na iOS-u, npr. Google Drive i Dropbox moraju biti otvoreni da bi nešto uploadali.

Is it just me or does Dropbox photo sync kinda... Just suck on iOS? : iphone

Ili moraju koristiti ovakve kretenske workarounde preko lokacije (!). Niđe veze.

https://www.dropbox.com/en/help/500

Nedavno žena radila backup kad se prebacivala na Android i Google Drive zaista mora biti otvoren. Konstantno. Sat vremena držiš ekran upaljen i aplikaciju u foregroundu. Gledam i ne vjerujem šta vidim...

edit: btw, ovo da Android postaje slow and sluggish je mit.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2017 18:55 (Mirko935).
14 godina
neaktivan
Cromaki kaže...
brada09 kaže...

Radi isto u čemu, otvaranju Facebook i Messenger aplikacije istovremeno?

Meni bi bilo žalosno koristiti mobitel polu-HD rezolucije, 1 GB RAM i baterijicom od 1560 mAh u 2017. godini a kinez od 1100kn ga potuče u svakom pogledu...

a jos zalosnije sto sam sony xperia x compact koji sam dobio prodao nakon 3 dana koristenja i vratio se na mob sa 1gb rama iz 2013.

15 godina
neaktivan
brada09 kaže...

a jos zalosnije sto sam sony xperia x compact koji sam dobio prodao nakon 3 dana koristenja i vratio se na mob sa 1gb rama iz 2013.

Šta, bio prekompleksan Android za savladati?  To jest žalosno.

14 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
brada09 kaže...

Šta, bio prekompleksan Android za savladati?  To jest žalosno.

da, muku sam mucio kako instalirat i otvarat aplikacije.. jako kompleksan sistem moram priznat

13 godina
@cromaki

Apropo baterijice na 5s, moze posluziti..
13 godina
IPhone 7, rasprava!

Ut takav light usage, pre malen SoT...

Xiaomi MIX 6/256GB 24K Gold Special Edition +Xiaomi Redmi 3S + Mi Wifi Router + Mi Band 2 - MIUI Super Moderator
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Za cijeli dan zajebavanja i dopisivanja na messengeru koji inace crpi bateriju kao lud, kao i whatsapp prezadovoljan.. uz tu mini bateriju kako god ga koristio izvucem barem 5 h sot sa 10-tak% preostalog kapaciteta..

Nije to xiaomi sa 4000 mAh
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice