IPhone 7, rasprava!

poruka: 3.507
|
čitano: 543.990
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
IPhone 7, rasprava!

Neznam zasto dizu te GB u nebo, bolje bi im bilo da se pozabave baterijom koja je preloša u usporedbi s konkurencijom. Danas kad mozes imati muziku u cloudu isto tak spremati fotke, nema smisla nabijati cijenu na storegu...  

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Re: IPhone 7, rasprava!
Mojpismonosa kaže...
drakula789 kaže...

Ne razumijem koja je fora da kod nas jet black verzija nema u 32 gb modelu.

Nema nigdje, tako je i najavljeno. Jet Black je "premium" model i dolazi u kapacitetima od 128GB nadalje, a prica se da ce uskoro i 512GB verzija

Osobno sam kao demo unit imao jet black iPhone 7 u rukama, sada kolika je dobavljivost, ostaje upitno!

Blade18 kaže...

Neznam zasto dizu te GB u nebo, bolje bi im bilo da se pozabave baterijom koja je preloša u usporedbi s konkurencijom. Danas kad mozes imati muziku u cloudu isto tak spremati fotke, nema smisla nabijati cijenu na storegu...  

Osobno imam onih "SAMO" 5GB na iCloud-u, ali plaćati nešto USD-a za takvu uslugu osobno za sada smatram preskupu. 

Uvijek sam zadovoljniji kada "imam više novca u džepu" nego negdje na računu, jer postoji niz okolnosti koje su u tom slučaju olakotne za uporabu resursa, pa bilo to slušanje muzike, gledanje filmova ili plaćanje ručka za društvo! 

ATJ Lučko
16 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

Osobno sam kao demo unit imao jet black iPhone 7 u rukama, sada kolika je dobavljivost, ostaje upitno!

Pa i ja sam imao, poanta je kolega pita zasto 32GB Jet Black modeli nisu dostupni, a moj odgovor je da su isti nepostojeci, samim time i nedostupni....

mojpismonosa
17 godina
ATJLučko kaže...

Osobno imam onih "SAMO" 5GB na iCloud-u, ali plaćati nešto USD-a za takvu uslugu osobno za sada smatram preskupu. 

Za $1.25 ($1+PDV) mjesečno dobiješ 50GB prostora u iCloudu što je sasvim dovoljno za slike i poneki video.

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being col
9 godina
neaktivan
Blade18 kaže...

Baterija je sasvim ok. Ima praktično jednako ili dulje vrijeme autonomije u raznim scenarijima kao i ostali top modeli poznatijih poizvođača...

Ja rekoh
13 godina
neaktivan

Ljudi jer uzivate u prelepom iPhone 7, naravno ko ima para.

Samo napred, nedajte da vas Androidi odgovore. Ja vidjam sve vise komentara ljudi prelaze sa Samsung S5 i S6 na mali SE i zadovoljni su.

Meni telefon nije toliko potreban tako dobar pa mi je i SE dovoljan ali iPhone 7 Matt Black 128GB je najbolj izbor koji se moze napraviti.

Kinezi su pribegli vanrednim merama besni zbog uspeha iPhone i neke kompanije zabranjuju svojim zaposlenima da kupuju iPhone.

IDIOTIZAM!. Zamislite to, zabrani ti da kupis za svoje pare ono sto najvise volis nego moras da potrosis na nesto drugo inace nisu patriota.

Bolestina. Izdali su i proglas. Besni su jer bez obzira na sve popularnost iPhone je CUDO.

http://bgr.com/2016/10/06/iphone-7-sales-banned-by-some-companies/

Kada cete vi uzeti vas model shodno vasim mogucnostima? 

Dobro je sto nisam uzeo CORSAIR Stealth Survivor 64GB ranije, sada cu umesto njega uzeti SanDisk iXpand Flash Drive sa mogucnoscu USB 3.0 i konekcijom za iPhone iPod.

Postoje 16/32/64/128GB verzije. Nije losa stvarcica. Mislim ja kupujem najvise zbog prebacivanja fajlova na komp i flesovanja BIOSa maticne, instalacije OS, ali kada sada vec uzimam neka budu 2 in 1 i da moze i na iPhone sadasnji i kasnije neki model. 

https://www.sandisk.com/home/mobile-device-storage/ixpand

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2016 10:56 (eVGA-011).
9 godina
odjavljen

Hehehhee koje otkrice ;) Pa ja godinama koristim stickove sa telefonima  i to bilo koji ;) NE mora biti ovako ruzan....Eh da. Zajeb. Moj telefon nije iphone.... Sad mi je jasno sto si ovoliko sretan....

9 godina
Tocno to, pravo otkrice, dok ja mjesecima vec koristim sandiskov dualusb na androidu... i odlicna ta stranica na koju je linkal, ispod clanka, prvi link je "iphone 7 now explodes"...

Ajfon 7 najbolki izbor? A lik koji je kupio sedmicu je reko da nije uopce tolko brza kak ju se hvali i da se ne isplati prelazit sa sestice..

Nego, jer uzivate? Jel to opet autocorrect ili jednostavno te tolko zagl***o ajfon?

I tko je to zabranio kupnju ajfona? Zamisli i koristenje note7 je zabranjeno u avionima i ostalo, to su sigurno celnici iz applea zabranili hahaha

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
eVGA-011 kaže...

Ljudi jer uzivate u prelepom iPhone 7, naravno ko ima para.

Samo napred, nedajte da vas Androidi odgovore. Ja vidjam sve vise komentara ljudi prelaze sa Samsung S5 i S6 na mali SE i zadovoljni su.

Meni telefon nije toliko potreban tako dobar pa mi je i SE dovoljan ali iPhone 7 Matt Black 128GB je najbolj izbor koji se moze napraviti.

Jeste... Nema boljeg izbora za 1000 € od telefona sa 750p ekranom hahahaha

Baš jučer uzmem u ruke 6-icu nakon što ga nisam koristio nekoliko dana i baš se lijepo vide pikseli. Simpatično za 2016. godinu, moram priznati.

Btw, zašto su third party tipkovnice tako ograničene što se tiče funkcija? Apple ne dopušta baš mnogo slobode ili samo developeri ne misle da su opcije potrebne iPhone korisnicima? Skinem iste tipkovnice koje sam koristio na Androidu i to je nebo i zemlja razlika. Probao sam SwiftKey i TouchPal.

13 godina
neaktivan

Malo je bezveze sitnicariti sa performansama i specifikacijama samo kada ionako dok otpakujete najbolji i napunite vec se pojavio novi kinez koji ima jednu od specifikacija bolju jos vas.

A posle 6 meseci pocinju problemi. iPhone je pouzdan i dobija redovno nove iOS koji su u toku sa novim desavanjima i aplikacijama, provereno, testirano,... Ovi sada iPhone SE, 6s, 7 ce doci i do ko zna kog 12-13 iOS. Kada i iPhone 5 moze da radi sa iOS 10. Pouzdanost uredjaja i kako lezi u ruci i dugotrajnost su bitniji od kamere i ekrana. Ionako ko zeli dobru sliku nijedan mobilni ga nece spasti. 

I to da kazemo da nisu specifikacije uvek najbitnije iako novi iPhone je uvek najaci u najbitnijim parametrima za mobilni telefon, za otvaranje maila, pristupanje nalogu, video klipove, itd.

Koliko je samo unapredjenje izmedju 6s i 7 u snazi procesora, skoro duplo, mozda i duplo...

https://youtu.be/Hm-WIZEzwyc
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2016 16:57 (eVGA-011).
16 godina
IPhone 7, rasprava!

Geekbench je ARM test pa je zato Macbook tako nisko...ni blizu realno

Ali da, 6S je duplo sporiji jer uz 10th gen iPhone (8) najvjerojatnije dolazi VR podrska.

Ona ce vjerojatno poceti od 7ice na dalje.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
eVGA-011 kaže...

Malo je bezveze sitnicariti sa performansama i specifikacijama samo kada ionako dok otpakujete najbolji i napunite vec se pojavio novi kinez koji ima jednu od specifikacija bolju jos vas.

A posle 6 meseci pocinju problemi. iPhone je pouzdan i dobija redovno nove iOS koji su u toku sa novim desavanjima i aplikacijama, provereno, testirano,... Ovi sada iPhone SE, 6s, 7 ce doci i do ko zna kog 12-13 iOS. Kada i iPhone 5 moze da radi sa iOS 10. Pouzdanost uredjaja i kako lezi u ruci i dugotrajnost su bitniji od kamere i ekrana. Ionako ko zeli dobru sliku nijedan mobilni ga nece spasti. 

I to da kazemo da nisu specifikacije uvek najbitnije iako novi iPhone je uvek najaci u najbitnijim parametrima za mobilni telefon, za otvaranje maila, pristupanje nalogu, video klipove, itd.

Koliko je samo unapredjenje izmedju 6s i 7 u snazi procesora, skoro duplo, mozda i duplo...

Izmišljaš. Moj Kinez dvije godine radio pouzdano i bez ikakvog problema. Na iPhoneu 6 više problema nego na telefonu od 2000 kn.

Šta znači kako leži u ruci i od čega je u toj priči po tebi iPhone bolji?

Po čemu je iPhone bolji za otvaranje maila? Kakvi nalozi? Kako su sad video klipovi među najvažnijim parametrima za mobilni telefon, a gore kažeš da ekran nije bitan? I kako je iPhone najbolji za to? AMOLED je puno bolji za prikaz video klipova.

Šta s duplim unapređenjem u snazi procesora? Kakve to veze ima s otvaranjem maila ili video klipova?

15 godina
neaktivan
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Lupeta bezveze...

0 0 hvala 0
10 godina
eVGA-011 kaže...

Dobro je sto nisam uzeo CORSAIR Stealth Survivor 64GB ranije, sada cu umesto njega uzeti SanDisk iXpand Flash Drive sa mogucnoscu USB 3.0 i konekcijom za iPhone iPod.

Postoje 16/32/64/128GB verzije. Nije losa stvarcica. Mislim ja kupujem najvise zbog prebacivanja fajlova na komp i flesovanja BIOSa maticne, instalacije OS, ali kada sada vec uzimam neka budu 2 in 1 i da moze i na iPhone sadasnji i kasnije neki model. 

lol upravo zbog ovakvih stvari ne podnosim ios

a dobro, jos jedno 10 generacija i moci ce se copy/pasteati pjesma sa sticka, ili mozda ne daj boze skinuti sa weba direktno na uredaju...

amazing

ljudi jos sa uzitkom placaju takve "posebne" stickove i aplikacije da dobiju neke osnovne mogucnosti... 

10 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Da, ovo sa C/P i tjunsima je jadno da ne moze jadnije :) kao i fora da cak evo i i7 nema stereo snimanje videa.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
blackeagle29 kaže...

Ajfon 7 najbolki izbor? A lik koji je kupio sedmicu je reko da nije uopce tolko brza kak ju se hvali i da se ne isplati prelazit sa sestice.. 

Svaki novi telefon se ne isplati kupiti zbog brzine jer je i prethodna generacija dovoljno brza. Šta znači 40% brže kad sve ionako leti?

Ja rekoh
9 godina
Pa to i velim, nema nikakve razlike osim u benchovima...
16 godina
odjavljen
eVGA-011 kaže...

Zakon! Apple korisnici mahnitom brzinom konačno stižu u.... 2001. godinu. Fantastisch!

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
IPhone 7, rasprava!

Čekao sam da ip7 izađe da vidim hoću li uzeti njega ili s7 edge. Prije sam  imao ip4, galaxy s3,s5, ip6. Uglavnom sad imam s7 edge i nije mi žao. Ono šta ipone ima je super i nista mi nije falilo, ali eto nakon tjedan dana koristenja s7 neznam dal bi se vracao na iphone tako brzo 

#fsb
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

'eVGA-011' je juce u 10:51 sati, međuostalim, napisao:
"Ljudi jer uzivate u prelepom iPhone 7, naravno ko ima para."

Znaci, ko ima para treba da kupi iPhone 7 (Plus) ili ... apple? Kako da uziva neko u njemu, ako ga vec nema ili da ga nije vec kupio?? Gledanjem, sanjanjem isl.? Kao oni obsesivni fanovi(fanatici) tj. mentalni bolestnici, kojim su prikazivani apple uređaji, cak samo napisi/znakovi i njim se u transu pocne trzat/trest celo telo?Itd.

Sta je s tobom? Procitao sam vise tvojih postova u ovoj temi i bas kod svakog me je vuklo, da te pitam ... Molim te lepo, odgovori mi objektivno, jesi li ti normalan? Imas li inace u zivotu kojih poteskoca u razumevanju i dozivljavanju zivotne filozofije? Itn.

Meni subjektivno iPhone nije lep("bezeli"), sad, crni nije ruzan pa nije ni najbolji na trgu, kao celina. Ali svakako nije los telefon. Spasava ga najbolje optimiziran OS, prosto lako, sto je urađen samo za njega i jos iznad vode ga drzi snob marka pa kome je to to, njegov izbor, da ne napisem problem, jer ja nemam poblema s samopodobom/samopouzdanjem, cak ni sa parama, da si kupim bilo koji telefon na trzistu, valjda, koji god dođe u prostu prodaju. Ipak, moj izbor nije iPhone.

Znaci, da li sam onda ja normalan? Nisam, je li.

Od kad sam odrastao i sazreo rec 'racionalnost' mi je postala puno bliza.

Sam sam otvoren i uvek znatizeljan pa napisem ... mozđa cu kupit (tek) iPhone 8s, da se pozabavim njime, jer verujem da ce tad vec dovoljno doci iz svojih togih okvira.

Moje izvinjenje stvarnim i zdravim ljudima, koji kod uređaj idr. koristili.
Nek vam doticni telefon dobro sluzi. Pozdrav svima.

5 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
god*
13 godina
neaktivan

Geekbench je odlican za prikazivanje performansi telefona. 

Samsung moze samo da pokusava sa jacim specifikacijama da parira iPhonu ali nikada nece imati takvu potraznju. Cak i uz sve besplatno sto nudi ljudima daleko je vise ljudi koji sa Samsunga predju na iPhonu i zadovoljniji su. Kod Androida je nekoliko puta bilo da su ocekivani modeli potpuni fail bili pa onda naredna generacija ispravi sto nije kod iPhone. I to je grozno kada das 500-600e na uredjaj i zakacis tako nesto.

Mogu da zamislim kakva bi tek prodaja bila da kostaju isto. Uglavnom vecina ljudi ozbiljnih i poslovnih koji kupuju pouzdan uredjaj i nece da razmisljaju koji ce da se samospaljuje nece mnogo da gleda na 10% vecu rezoluciju foto aparata i 

13 godina
neaktivan
Sosed kaže...

Znaci, ko ima para treba da kupi iPhone 7 (Plus) ili ... apple? Kako da uziva neko u njemu, ako ga vec nema ili da ga nije vec kupio?? Gledanjem, sanjanjem isl.? Kao oni obsesivni fanovi(fanatici) tj. mentalni bolestnici, kojim su prikazivani apple uređaji, cak samo napisi/znakovi i njim se u transu pocne trzat/trest celo telo?Itd.

Sta je s tobom? Procitao sam vise tvojih postova u ovoj temi i bas kod svakog me je vuklo, da te pitam ... Molim te lepo, odgovori mi objektivno, jesi li ti normalan? Imas li inace u zivotu kojih poteskoca u razumevanju i dozivljavanju zivotne filozofije? Itn.

Meni subjektivno iPhone nije lep("bezeli"), sad, crni nije ruzan pa nije ni najbolji na trgu, kao celina. Ali svakako nije los telefon. Spasava ga najbolje optimiziran OS, prosto lako, sto je urađen samo za njega i jos iznad vode ga drzi snob marka pa kome je to to, njegov izbor, da ne napisem problem, jer ja nemam poblema s samopodobom/samopouzdanjem, cak ni sa parama, da si kupim bilo koji telefon na trzistu, valjda, koji god dođe u prostu prodaju. Ipak, moj izbor nije iPhone.

Sam sam otvoren i uvek znatizeljan pa napisem ... mozđa cu kupit (tek) iPhone 8s, da se pozabavim njime, jer verujem da ce tad vec dovoljno doci iz svojih togih okvira.

Pa ti si jedan od retkih kome nije lep iPhone. Meni nije lep Samsung i vecina se slaze samnom. Akcije Apple i potraznja i postupci drugih kompanija govore o svemu.

I lepo sam napisao KO IMA PARE NEK UZIVA U IPHONE 7. Pogledaj samo Samsung S5, rupice, sacuvaj boze, totalno neprivlacni telefoni. Cak ima neki kineski koji su daleko simpaticniji.

Sa druge strane iPhone od 4 pa nadalje izgleda ekstra a 3 je bio cool za njegovo vreme. Vecina ljudi ce reci da je iPhone 5s najlepsi smartphone i jeste ili iPhone 7. Sa koje god strane da ih pogledas cool su.

I to govori potraznja i prodaja i cena za koliko se iPhone prodaje iako ne vredi toliko. Moj telefon kosta 500e a vredi 350e. Ali je cinjenica da se i tako prodaje dokaz da je ekstremno privlacan i da je bez obzira i kada ima losije specifikacije optimizovan dobro i dugotrajan.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2016 9:33 (eVGA-011).
16 godina
eVGA-011 kaže...

Samsung moze samo da pokusava sa jacim specifikacijama da parira iPhonu ali nikada nece imati takvu potraznju. Cak i uz sve besplatno sto nudi ljudima daleko je vise ljudi koji sa Samsunga predju na iPhonu i zadovoljniji su. Kod Androida je nekoliko puta bilo da su ocekivani modeli potpuni fail bili pa onda naredna generacija ispravi sto nije kod iPhone. I to je grozno kada das 500-600e na uredjaj i zakacis tako nesto.

Mogu da zamislim kakva bi tek prodaja bila da kostaju isto. Uglavnom vecina ljudi ozbiljnih i poslovnih koji kupuju pouzdan uredjaj i nece da razmisljaju koji ce da se samospaljuje nece mnogo da gleda na 10% vecu rezoluciju foto aparata i 

Haha smijesan si.

Kada je iPhone bio sporiji po multicore, onda je taj bench bio smece...

Uglavnim Geek je apsolutno nebitan onima koji ozbiljno koriste telefon i ne jgraju igrice kao ti.

9 godina
Znaci kad nes ide u prilog ajfona to je glavno i jedino bitno, a kad neide onda je sranje? Eh da i benchovi sa svakim update dobiju vise stvari po cem gledaju..
Oces rec da onaj koji nema ajfon da nema ni para?

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Geekbench je realan pokazatelj. A kako god da okrenes A10 je najbolji procesor za telefone.

Mozete brojati jezgra i frekvenciju kao AMD ali to je cinjenica. Dok se nije pojavio iPhone 7 svi Samsung vlasnici su pricali samo o kameri i benchmarku, i opet ce kada izadje novi Samsung.

Uglavnom najupecatljivije mesto gde manjina misli da je u pravu je ludnica. Bolkje sagnite glavu i priznajte i odajte mu postovanje zato sto dok iPhone 7s se ne pojavi iPhone 7 je dominantni mobilni.

Nebitno je da li ste u trendu ili samo volite vas telefoncic nijedan vam nece dati to sto iPhone 7 Jet Black ili Black 128 GB ili Plus ako volite vise.

Kada mi telefon bude prioritet i kada me bude zanimao najaci telefon ja cu uzeti iPhone 7s, dotle su mi dovoljni i dokazani telefoni koji su i posle vise godina i dalje atraktivni i trazeni sto se ne moze reci za Samsung.

iPhone 5s je kultni telefon tj SE koji je 5s samo poboljsan sa A9 CPU i PowerVR GT7600. A Samsungova rezolucija i kamera su vec prevazidjeni dok dodjete kuci i napunite telefon neki kinez je vec izbacen sa jacom.

Tako da druge stvari su bitne. Evo recimo ako se organizuje test vecina salabajzera sa niskim IQ ce izabrati Android, dok ce vecina iOS vlasnika biti iskusni poslovni i edukovani ljudi.

To se zna. I ja ne kazem da je bitno imati najaci CPU ili kameru ili bilo sta. Bitno je da budu jaki i da dobijaju redovan update kako se nove aplikacije pojavljuju i doradjuju.

A cinjenica je da iPhone uvek bude najbolji u najbitnijim parametrima za telefon kada se pojavi. Pa nece sigurno Apple da juri neke tamo firme i da budzi kameru kada je to sporedna stvar.

Samsung mora jer juri sve adute koje ima da bi tako parirao ili SONY.

Apple poboljsanja procesora od telefona do telefona su ogromna, najvise zbog toga koliko ce korisnici nositi taj uredjaj i koliko ce verzija iOS dobijati.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2016 9:47 (eVGA-011).
13 godina
neaktivan
Sosed kaže...

Šta je kolega krivo napisao.

Ljudi uživajte u preljepom Iphone-u., naravno tko ima para.

Kolega je htio reći da ako nemaš para nema smisla kupovat Iphone (izbor su ti kinezi)., a uživat u njemu - logično ako si ga kupio.

Ostali dio teksta je baljezganje i filozofiranje a to mi se ne komentira

eVGA-011 kaže...

Tu se kolega ne slažem s tobom. Ja sam imao Iphone., pa Android., pa sam ove godine probao ponovno Iphone i nakon mj dana sam se vratio na Android tj zamjenio S6 s S7edge. Meni banalna stvar na IOS-u - da bi upalio mobilni internet moram ući u postavke. Obavijesni centra mi je bezveze., widget isto loše napravljeni., grupiranje slika u Galeriji jako loše (treće aplikacije) itd.... Znači meni IOS ne odgovara., ali ne znači da je loš.

A sad ovi problemi - imala je i Toyota i VW problem pa nisu propali. I Tesla ima problema s samozapaljenjem pa i dalje posluju. Na toliku kolićinu uređaja različitih modela i spec imat neki problem nije ništa čudno. Događa se. 

Ova kupovina nema uopće veze s tim da li je uređaj pouzdan ili ne - to je čisto ljudska navika.

13 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Ma Samsung ima mnogo problema sa telefonima i nema neki dizajn, naravno sve su to dobri i skupi uredjaji ali takvi da bi uvek dodao jos malo za daleko atraktivniji iPhone.

iPhone i iMac, Mac Mini su mi prave stvari za office i telefoniranje. Nisu to stvari za zabavu, za zabavu je PC.

iPhone ce da mi sluzi za SMS, da zabelezim podatke i memorisem sta treba u dato vreme ili dan raditi, da procitam mail, da posaljem mail i hitno.

Zato sam i uzeo 16GB. Najvise se nadam od iPhone SE da ce za 2-3 godine raditi isto ovako. Naravno sa drugom baterijom.

Koliko kosta kod vas sada iPhone 7 32GB, Kod nas sam video za 780e najeftinije ali nigde nema oficijalno.

Meni je nekako tesko da dam oko 400e za telefon dok za Procesor bi dao i vise ili graficku. 

Posto su kod nas najtrazeniji iPhone ovi koji se dobijaju od operatera, mislim najtrazeniji kada neko prodaje po oglasima, zato sto su oni sigurno original i to a ljudi se plase prevara, bilo je dosta.

Ja sam mogao da prodam moj SE i doplatim oko 150e za iPhone 6s. Ali mi je bilo mnogo da me telefon izadje 420e. Nov neotpakovan za nov neotpakovan, oba zakljucana na istu mrezu.

Posto je najvise zastupljena onda bi bilo lako. To znaci da bi me telefon izasao 420-430e stim sto bi 150e platio odmah a ostatak na 24 meseca. Ja sam radije zadrzao moj od 275e.

Nekako mi je davanje vise od toga za uredjaj koji koristis samo telefoniranje, mail, SMS, MMS, podatke belezenje i podsetnik, eventualno alarm bilo mnogo 420e. Cak ni muziku ne slusam preko telefona.

Uopste je nepotrebno pricati o utisku kvaliteta koji ostavlja iPhone prema drugim telefonima.

Jedino mi nije jasno kako ljudi citao sam kod nas na forumu koji su imali 5s po prelasku na SE im se cini da lezi jos bolje SE u ruci i da je kvalitetniji. A oni su isti.

Dosta vlasnika 5s i onih koji su planirali da uzmu 5s je kupilo SE. Zato nisu mogli ni da naprave dovoljno prvih nekoliko meseci. Nisu se nadali tolikom uspehu. A u stvari ima mnogo ljudi kojima je muka da kupuju telefon zato sto tog dana ima najbolje specifikacije nego gledaju druge stvari koje je iPhone 5s recimo kao proveren telefon ispunjavao.

Pogledajte Androida star 3 godine i iPhone star 3 godine sa najnovijim iOS. Od kvaliteta izrade do rada bolji telefoncic.

Nadam se da cete shvatiti da je iPhone pun pogodak i da cete doplatiti preko Androida za njega i zaboraviti na decije gluposti i igranje sa androidima. Igrajte se na PC ili laptop kao covek.

Recimo odete i uzmete iPhone 6s sada kada padne cena malo bice super opcija. Za 2-3 godine cete mi biti zahvalni.

Nemojte da kupite najnoviji Samsung i da rizikujete da ga vracate ili da posle 12 meseci imate gomilu mana koje upozoravaju na netu druge ljude zato sto samo gledate specifikacije nego uzmete iPhone 6s. I sluzice vas kao telefon ekstra. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2016 10:11 (eVGA-011).
Moj PC  
0 6 hvala 0
16 godina
IPhone 7, rasprava!

Mac Mini je najvece smece sto se moze kupiti od Applea i on je poznat kao Mac za siromahe.

Od hladenja do performansi. Isto kao i 16GB telefoni. Ako u danasnje doba kupis flagship od 16 (sto fala bogu nije ni moguce) onda ti ni ne treba flagship.

E sad, ako nemas apsolutno nista pametno napisat sto bi moglo pomoci vlasnicima novog iPhonea, onda napusti temu.

Subjektivna misljenja, pogotovo neargumentirana, nemaju kaj radit u ovakvim temama.

Ako si ti kupio iPhone radi SMSa i Maila...onda tvoja prazna glavica zbilja ima neke komplekse. :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2016 9:58 (Mitch).

3 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice