Pitanje za brzine-iskon

poruka: 40
|
čitano: 9.271
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Pitanje za brzine od iskon-a?

Mislim uzeti iskonov duofun paket pa me zanima koje brzine mogu uzeti,piše da sam u bijeloj zoni(Slavonski Brod) i kad kliknem na naruči otvori mi izbornik brzina,itd.. ja bih uzeo 10mbps internet ali neznam jeli to valja ista?Jel mi moze itko reci svoja iskustva a da je sa ovog podrucija ili iz slavonije?

Ovo me zbunjuje znaci ako ja uzmem internet od 5mbps imati cu download od 512kbs ali isto i da uzmem 10mbps imati cu dl od 512kbs?

http://www.iskon.hr/extra/Vise-o-brzinama-ADSL-kod-Iskona

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.3.2013 22:11 (ivanzu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Pitanje za brzine od iskon-a?
ivanzu kaže...

Mislim uzeti iskonov duofun paket pa me zanima koje brzine mogu uzeti,piše da sam u bijeloj zoni(Slavonski Brod) i kad kliknem na naruči otvori mi izbornik brzina,itd.. ja bih uzeo 10mbps internet ali neznam jeli to valja ista?Jel mi moze itko reci svoja iskustva a da je sa ovog podrucija ili iz slavonije?

Ovo me zbunjuje znaci ako ja uzmem internet od 5mbps imati cu download od 512kbs ali isto i da uzmem 10mbps imati cu dl od 512kbs?

http://www.iskon.hr/extra/Vise-o-brzinama-ADSL-kod-Iskona

Ako već nisi, ni nemo uzeti iskon... mislim da su najlošiji od svih :/

13 godina
Pitanje za brzine-iskon

Ja imam Iskon Duo (Telefon + Internet 10mbps) već nešto više od godinu i pol i sve mi je u redu.

U svakom slučaju isplativije nego T-com, dok drugi provideri nisu dostupni za moje područje.

http://www.speedtest.net/result/2617746169.png

Sa ovom 10mbps brzinom na torrentima skida 1.1 mb/sec, upload je max 69 kb/sec.

Majke mi
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.4.2013 18:57 (Cromaki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pitanje za brzine-iskon

Koristim Iskonov internet malo više od godinu dana. Jedina dobra stvar kod njih je ta što internet ne puca. Barem meni! 
mana je ta što za svaki khurac koji ih budeš zvao,preusmjeriti će te na neki 062 broj,i fino ti naplatiti.
Druga stvar. Evo,plaćam 4 MB internet,a imam 2 MB,wi fi mi ne radi uredno,to mi se promijenilo u zadnjih mjesec dana. Hoće zajebat.

Ako te još nešto zanima,slobodno pitaj.  

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Pitanje za brzine-iskon

Ja sam korisnik Iskona oko 6 mjeseci i nije istina da si dužan riješavati probleme preko 062 broja. Na fejsu postoji help desk i preko njega možeš sve riješiti. Nakon što bih poslao dopis, mene su svaki puta samostalno nazvali te me nisu preusmjeravali nekamo drugdje.

Osobno imam duo pack (TV i internet) i sa upaljenim TV-om imam čistih 5 mbit/sek dok sa ugašenim TV-om ide na 8 mbit bez problema (1 MB/sek). Jedini nedostatak im je što osnovni paket programa možeš baciti u smeće. Možda FOX nešto vrijedi i oni National G i Discovery, sve ostalo banana. I da, nema poklona kod produžavanja pretplate kao kod nekih!

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.4.2013 13:52 (ChillyBoy).
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pitanje za brzine-iskon

Ha gle,mene su uvijek bacali na tja 062. Sad,jesam li ja imao drugačija pitanja od tebe,ili što,ne znam. 

A ovo preko fejsa mi je takva debilana! Mrzim kada se fejs tako iskorištava. Facebook je društvena mreža,a ne neka glupa mreža na kojoj ću ja slati privatnu poruku svom IP-u,kako bi on mene nazvao,i pomogao mi.

Sorry,možda je to lijepo od njih,ali meni je to veoma glupo,i jadno.

Izgleda mi neozbiljno,i ne zrelo. 

Da je mail,to bi bila druga priča. A i tko zna koliko dugo bi im trebalo da mi na mail odgovore,možda i ne bi trebalo dugo.

A za pakete ne znam baš puno. Imam telefon + internet,telefon ne koristim,i vidi sreće... Ne dobivam račun za telefon! :D 

Moj PC  
2 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Pitanje za brzine-iskon
turbojc kaže...

A ovo preko fejsa mi je takva debilana! Mrzim kada se fejs tako iskorištava. Facebook je društvena mreža,a ne neka glupa mreža na kojoj ću ja slati privatnu poruku svom IP-u,kako bi on mene nazvao,i pomogao mi.

Nisu nikakve privatne poruke niti javni postovi preko fejsa već imaš poseban obrazac (flash aplikaciju) koji pokreneš i pošalješ upit sa svojim podacima, nakon čega ti se jave nakon max 24h. Ja sam slao već 3-4 puta i svaki puta su se javili za razliku od nekih drugih operatera gdje ti se moraju složiti zvijezee i planete da bi ti netko pokušao pomoći. Nisam "neki Iskonovac" već samo govorim iz iskustva obzirom da sam prošao pretplate kod većine operatera.

15 godina
neaktivan
Pitanje za brzine-iskon

Sve pet,lijepo da si podijelio iskustvo. Mislio sam da je to ovo javljanje u inbox,i sve,pošto vidim da govore ljudima da im se jave u inbox,i slično. To mi je jako glupo,i ne profesionalno. 

Btw,imaju li kakav email? Baš mi ih se ne da zvati. {#}

Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo ti link. Pošalji i čekaj besplatan poziv

https://hr-hr.facebook.com/iskoninternet?sk=app_209330992502882

15 godina
neaktivan
Pitanje za brzine-iskon

Upravo ih zvao... Poslali me na 062 10 10 10 {#} 

A pitao ih samo zašto mi je internet sporiji u zadnjih mjesec dana,i što se tu može popraviti,tj. može li se resetirati sve,možda bi tako proradilo. xD 

Tolio o usluzi. :Đ  

EDIT : Hvala na linku,but no,thanks. Neprofesionalno mi je to. 
To da imaju na svojoj web stranici,u redu,no na Facebook stranici,nikako nije u redu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.4.2013 18:31 (turbojc).
Moj PC  
2 2 hvala 0
12 godina
neaktivan
Pitanje za brzine-iskon

Meni je frajer iz podrške pokušao popraviti WLAN, ali je uspio pokvariti SVE!
I na kraju me pokušao ostaviti bez interneta 3 dana, srećom pa sam zvao opet nakon
par minuta, gdje mi je drugi frajer sve to popravio...

Iskon, NIKAD VIŠE!! 

Moj PC  
2 2 hvala 0
17 godina
Hurki kaže...

I na kraju me pokušao ostaviti bez interneta 3 dana, srećom pa sam zvao opet nakon

Iskon, NIKAD VIŠE!! 

Znači za tvoj smrdani WLAN je kriv Iskon,Izlanuo se a ne tip koji je nekaj pokvaril i eto onda problema a to je kasnije rješil drugi tip.Ko drugo Iskon tehnička podrška, je ista ona koju ima T-Šrot, kad su meni došli doma iz Iskona radi sitnog problema dopeljali su se u Škoda Octavia karavan obljepljenoj T-Šrot oznakama.Izlanuo seCool

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
15 godina
neaktivan
Pitanje za brzine-iskon

btw meni isto nešto šteka unazad mjesec dana. Ne toliko brzina koliko usporeno otvaranje svakodnevnih portala (torrenti piče normalno).

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
rambox kaže...
Hurki kaže...

Iskon, NIKAD VIŠE!! 

Znači za tvoj smrdani WLAN je kriv Iskon,Izlanuo se a ne tip koji je nekaj pokvaril i eto onda problema a to je kasnije rješil drugi tip.Ko drugo Iskon tehnička podrška, je ista ona koju ima T-Šrot, kad su meni došli doma iz Iskona radi sitnog problema dopeljali su se u Škoda Octavia karavan obljepljenoj T-Šrot oznakama.Izlanuo seCool

Pa tko je tog tipa zaposlio? :D Zapošljavaju ekipu koja nema pojma o ičemu... baš kao i T-Šrot ^^

15 godina
neaktivan

A ti si IT stručnjak? U drugoj temi koju si pokrenuo ispada da niti poštenu konfiguraciju ne znaš složiti a ovdje dijeliš mišljenja o tuđim sposobnostima. Vjeruj mi da niti Iskon a niti T-Šrot neće zaposliti nekoga sa ulice tko kaže "Ja oko kompjutera sve kužim, ono kuiš!"

12 godina
neaktivan
ChillyBoy kaže...

A ti si IT stručnjak? U drugoj temi koju si pokrenuo ispada da niti poštenu konfiguraciju ne znaš složiti a ovdje dijeliš mišljenja o tuđim sposobnostima. Vjeruj mi da niti Iskon a niti T-Šrot neće zaposliti nekoga sa ulice tko kaže "Ja oko kompjutera sve kužim, ono kuiš!"

Pa ne čini se baš tako :) Inače poznato mi je tko radi u t-com službama... pošto mi je frend tamo radio, koji stvarno nema pojma o ničemu (što i sam priznaje), ali je ipak dobio posao... a i iz osobnih iskustava... 

Ah, grozota... neznam si konfu složit...  :'(

Inače, kratka pričica o jednom od mojih iskustava sa Iskonom

Dođe meni 22.8. router, lijepo ja to sve spojim, radilo to punih 30min, i paf... puče veza... probaj ovo, probaj ono, ne radi... zovi službu za korisnike, te mi obećaju poslati tehničara ...

Za divno čudo čovjek došao jutros, poprilično rano i uklonio kvar.

Dođem kući s posla, kad ono WLAN ne radi, pokušam ga upaliti, nikako neće... nazovem SZK, i frajer po imenu "Mario" zaključi da treba resetirati sve na tvorničke postavke. Nakon što je to napravio, prestao raditi i žični (LAN) internet...

Kaže frajer pokvaren vam router. Pa brate mili kako može biti pokvaren, sad si ga ti resetirao. Maloprije radio, i sad nekim čudom neće... i tupi frajer isto, i šalje tehničara opet na teren....

3333

Pa rekoh nemoj me je**t Mario, vrati samo kako je bilo čovječe. Očito je da si ti nešto tamo pokvario, jer je bilo oke dok nisi napravio taj svoj profesionalni podhvat... 

Tražim ga da me preusmjeri na nekog od svojih nadređenih, frajer neće, a neda ni broj... nego mi daje neke glupave mejlove na koje nitko ne odgovara...

Ali, neda meni vrag mira... nazovem ja opet SZZ, javi mi se drugi frajer, i u roku 30sec uspije popraviti LAN. WLAN nažalost nije mogao.

I tko je tu sada lud? Koga vi to zapošljavate?

Isto tako sam od svojih poznanika (starija ekipa 50+) saznao da ih vaši predstavnici na terenu muljaju i lažu.

Na prevaru sklapaju ugovore sa ekipom koja se ne konta u sve to, i osuđuju ih na robiju (ugovor) sa vama... 

To što si konfu neznam sastavit, ne znači da sam totalni seljober ;) Nije mi jasno samo zašto toliko braniš Iskon  i T-com, sigurno ti plaću daju ^^

15 godina
neaktivan
Hurki kaže...
 Nije mi jasno samo zašto toliko braniš Iskon  i T-com, sigurno ti plaću daju ^^

Bože sačuvaj  {#}

A ovo za muljanje sa ugovorima sam i ja živi svjedok. Prije potpisivanja ugovora jedna priča a poslije potpisivanja savim druga (u stilu tko te hebe kad ne čitaš što potpisuješ)

13 godina
neaktivan

Planiram sad uzet ubrzo DUOFUN bijela zona, al čitajući ovdje nisam niš skužio. Aj sad, jel valja (bolje od t-scum) ili je loše? I bit će wireless internet.

Steam ID: BOSS-FaiL. xFire ID: josipcod
15 godina
neaktivan
Pitanje za brzine-iskon

Bolje je. 

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
ExStazy kaže...

Planiram sad uzet ubrzo DUOFUN bijela zona, al čitajući ovdje nisam niš skužio. Aj sad, jel valja (bolje od t-scum) ili je loše? I bit će wireless internet.

Ovisi... ako internet koristiš samo za surfanje, onda je oke... ako se baviš online gamingom i sl. onda nije

13 godina

Ovisi... ako internet koristiš samo za surfanje, onda je oke... ako se baviš online gamingom i sl. onda nije

Po ovome ti govoriš da je za "gaming" bolji t-com, kako je to moguće ako oboje idu preko iste infrastrukture ?

Ja se bavim svakodnevno gamingom i nemam nikakvih problema na iskonu, niti sam imao na t-comu prije godinu dana jedino sam uštedio i dobio veću brzinu.

Majke mi
15 godina
neaktivan
Pitanje za brzine-iskon

Meni je ping manji na Iskonu,nego na T-Comu. Internet nije pucao,vjerojatno sada nešto jebu,i drndaju,pa malo sporije ide,i imaju problema,no prije,nije pucao internet,i nije bilo laga nikakvog na serverima.

Po meni,bolji su od T-Coma. Ali imaju i mane,2 za početak. Ako ćeš odmah iste sekunde pomoć,morati ćeš zvati ih na 062 10 10 10 broj,dok T-Com možeš na 0800 nešto,ne znam dalje,besplatni telefon. Druga mana je ta što ne dobivaš poklone kao što ih dobiješ kod T-Coma. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Cromaki kaže...

Po ovome ti govoriš da je za "gaming" bolji t-com, kako je to moguće ako oboje idu preko iste infrastrukture ?

Ja se bavim svakodnevno gamingom i nemam nikakvih problema na iskonu, niti sam imao na t-comu prije godinu dana jedino sam uštedio i dobio veću brzinu.

A vidi, dok sam bio na iskonu, ping mi nije išao ispod 80, sada je ~36 na t-comu... 

15 godina
neaktivan
Pitanje za brzine-iskon

Naravno,ovisi gdje si. Ne možemo svi imati istu brzinu interneta,niti jednaki ping. Eto,meni je bolje sjeo Iskon,što se interneta tiče.

Sjećam se prošlog ljeta,igramo CoD 4 war,3v3. 2 frenda,susjedi,ma nemaju ni minutu od kuće do kuće,obojica T-Com,jedino ja Iskon. I igramo CoD,odjednom ping 999 obojici u isto vrijeme,puca im internet. Frendu,koji je od mene jedno 10 min,ne puca internet,a na T-Comu je. Prijatelju iz Zagreba puca internet,a na T-Comu je. Sve ovisi gdje si. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da se razumijemo, T-Com je odličan, jedino što su skupi ko k*** i ja idem na jeftinije riješenje. Skidam dosta torrenta dak da mi treba brzina konstantna barem 500kb/s ili više

Steam ID: BOSS-FaiL. xFire ID: josipcod
14 godina
ExStazy kaže...

Da se razumijemo, T-Com je odličan, jedino što su skupi ko k*** i ja idem na jeftinije riješenje. Skidam dosta torrenta dak da mi treba brzina konstantna barem 500kb/s ili više

T-com

- ping 70ms

- DL 3.75 umjesto 4MBita

- UL 0.25MBita

- 180HRK net + 80HRK pretplata telefona bez besplatnih minuta

Iskon Duo Fun

- ping 10-30ms

- DL 4.15MBita

- UL 0.75MBita

- 208HRK flat net + pretplata telefona i 60 besplatnih minuta prema svima unutar toga

- jedini problem je bio stariji firmware koji su sredili u roku par dana i otad sve radi kao navijeno, WLAN uredan kao i modem

Sve je jasno. :)

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.4.2013 16:55 (zoharbizo).
15 godina
Pitanje za brzine-iskon

Mene su sad zvali iz iskona,ušao sam u njihovu bijelu zonu i nude mi prelazak sa t-com telefona na njih ( imam iskon duo paket - telefon i flat otprije) i time što sam ušao u bijelu zonu  ako pređem kod njih račun će me ispasti oko 210 kuna za tel i flat i nemoram plačati pretplatu t-comu i nema ugovorene obveze. zvuči zanimljivo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Pitanje za brzine od iskon-a?

Bijela zona, DUO Funky paket : brzina 10mbit downlaod 640 kb upload, za 210 kuna.Za tu brzinu i flat net nema povoljnije, razlike su par kuna kod drugih operatera ili puno više. Po meni vrlo dobra opcija, pod uvjetom da ta brzina i jest tolika s obzirom da oni garantiraju od 5 mbit do 10mbit ovisno o lokaciji, daljini od centrale, kvaliteti parica, kućne instalacije itd...Ako si u bijeloj zoni, i ako nisi pre daleko, na periferiji ili u predgrađu ne bi trebao imati nikakvih problema i brzina bi trebala biti dobra.

Pozdrav! 

14 godina
neaktivan
Pitanje za brzine-iskon

Mene isto zanima paket duo funky iz iskona, mislim dosta je povoljno, ali zanima me kakve su brzine, pa molim nekog ko koristi taj paket da podijeli svoje iskustvo {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.4.2014 15:22 (McWinner).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
McWinner kaže...

Mene isto zanima paket duo funky iz iskona, mislim dosta je povoljno, ali zanima me kakve su brzine, pa molim nekog ko koristi taj paket da podijeli svoje iskustvo {#}

Kad mi uključe za par dana javim :) čekam ih od zadnjeg pisanja posta, javili prije par dana da dolaze u roku od 7 radnih dana tako da trebaju doći svaki dan...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice