Opera Mini 5 Beta

poruka: 17
|
čitano: 4.311
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Opera Mini 5 Beta

Evo dostupna je nova verzija najpopularnijeg browsera za mobitele i slićne uređaje i moram priznati da sam se oduševio.

Iako je još u beti, radi sasvim solidno i donosi gomilu novosti u usporedbi sa verzijom 4.2, neke od njih su tabed browsing, speed dial, povećanje u brzini i potpuno redizajnirano sučelje.

Na Nokiji 5800 je sad užitak surfati, stara verzija (4.2) je bila malo neprilagođena za nju, a na defaultni browser sa novom Mini peticom možete zaboraviti, Opera se stvarno maksimalno približila desktop preglednicima.

Članak možete pročitati ovdje, a skinuti je možete ovdje.

Uživajte u surfanju :)

A man will rise, a man will fall, from the sheer face of love, like a fly from a wall, it's no secret at all.

2 0 hvala 6
17 godina
neaktivan
Opera Mini 5 Beta

Budem probao na svom SE P1i pa javim dojmove.

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Opera Mini 5 Beta
moram i ja na C510
Bubamara s minigunom. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
17 godina
Opera Mini 5 Beta

Upravo isprobao na svom K550i. Čini se da je Opera opet napravila odličan posao. Čak su uvedeni i tabovi te poznati Operin Speed dial.

Kompletno je izmijenjeno sučelje u odnosu na četvorku i njene prethodnike. Dodana je i pretraga unutar stranice, a izbornici su sada pregledniji i logičniji.

Sve u svemu, izvanredna aplikacija s kojom će surfanje po netu sad biti još ugodnije.

Svakako preporuka!

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2009 13:31 (cro_blue).
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Opera Mini 5 Beta

Dobra je ta opera mini. Probao sam 

Betu 5 na Nokiji N79, i super je, al mi se ne sviđa kaj je hodanje po history-u sada nešto sporije nego na operi mini 4.

Vrtim ju uz pomoć microemulatora i na laptopu kad mi treba mobilni internet. Jedina zamjerka je sto baš ne podržava najnovije JavaScript/DOM stvari, tako da ne radi dobro sa nekim web 2.0 web sajtovima.

Sve u svemu, za moju nokiju N79 i dalje najbolji browser.

razmjenavjestina.org
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Opera Mini 5 Beta

Evo mali update - Opera je izdala i Mobile 10 beta verziju svog preglednika za Symbian, a kasnije stiže verzija za Win Mobile.

Glavna razlika između Opere Mini i Mobile je java kôd Mini verzije i Symbian kôd Mobile verzije pa je ona namijenjena smartphoneima Nokie, Samsunga i Sony-Ericssona (naravno temeljenima na Symbianu). Još jedna bitna razlika je to što Opera Mobile potpuno podržava flash pa će i surfanje biti ugodnije.

Onako po prvotnim dojmovima, čini mi se još trun brža od Mini i naravno sada više nema stranica koje zbog flasha stvaraju probleme, orginalni članak s videom - link i stranica sa downloadom.

A man will rise, a man will fall, from the sheer face of love, like a fly from a wall, it's no secret at all.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Opera Mini 5 Beta

Opera Mini 5 Beta 2 na BlackBerry 9000 Bold

Upravo sam instalirao Beta 2 Operu 

i za sada je sve OK.

- novo sučelje (u odnosu na 4.2)

- poboljšana brzina

- stabilna u radu

- design nikad bolji

U nastavku screen shot i nešto od mogućnosti.

Subjektivan dojam,

- Bolt Browser i nadalje je najbrži

- Opera ima naj friendly sučelje

- BlackBerry (default) najfunkcionalniji

Instalacija Instalacija
Početni zaslon Početni zaslon
Izbornik Izbornik
Defaultne postavke Defaultne postavke
Prebacivanje sa klasičnog prikaza stranice na mobilni prikaz Prebacivanje sa klasičnog prikaza stranice na mobilni prikaz
Rezultati pretraživanja na Google za m.bug/hr Rezultati pretraživanja na Google za m.bug/hr
Mobilni Bug Mobilni Bug
Prijava na forum Prijava na forum
Pretraživanje stranice Pretraživanje stranice
Rezultati pretraživanja za pojam mobiteli Rezultati pretraživanja za pojam mobiteli
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2010 11:49 (mci).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ja je koristim svaki dan, ima par manjih bugova, ali je odlična. Jedino je bezveze što se stranice u speed dialu ne mogu mijenjati
Intenzivno koristim: m.bug.hr ///// Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa).
17 godina
neaktivan
Šef kaže...
Ja je koristim svaki dan, ima par manjih bugova, ali je odlična. Jedino je bezveze što se stranice u speed dialu ne mogu mijenjati

eheheh, mogu se :P to sam ja otkrio prije 3 dana

klikneš srednjom tipkom na stranicu u speed dialu i držiš tipku pa se pojavi izbornik gdje odabirešclear ili edit. tako sam ja maknuo one defaultne stranice i stavio svoje

na taj način sa srednjom tipkom ima još dosta caka. npr link možeš otvorit u novom tabu. stisneš i držiš pa se pojavi izbornik open in new tab ili select text. select text je isto dobra stvar. meni dosta treba nekad

tako možeš i sa slikama. pojavi se izbronik open image, save image, select text

u bookmarksu isto vrijedi. dobiješ izbornik open in new tab, delete, edit i new folder

http://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-cool.gif

Atomska bubamara. | tinyurl.com/erepna - registrirajte se i igrajte. samo 2 min dnevno!
16 godina
neaktivan
Hahaha, super, hvala puno, sve radi
Intenzivno koristim: m.bug.hr ///// Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa).
17 godina
neaktivan
takoder koristím i mogu reci da na mobitelima opera jos uvijek nema jaku konkurenciju...
[img]http://wiipowered.com/portal/dp-progress.php[/img]
16 godina
neaktivan

Ne da nema jaku konkurenciju, nego konkurencija na Java mobitelima (non smartphone) i ne postoji

16 godina
neaktivan
Opera Mini 5 Beta

poz, koliko dugo traje instalacija na mob?

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Opera Mini 5 Beta
kameni kaže...

poz, koliko dugo traje instalacija na mob?

izašla je već cijela verzija, pogledaj malo, tema je od prije 2 godine

instalacija traje nekoliko sekundi, ovisi koji mobitel imaš

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
16 godina
neaktivan
Opera Mini 5 Beta

BB 8520, skinuo sam je ali zastalo mi je na nekih 20% i sad stoji.... ne kužim šta bi????

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Opera Mini 5 Beta
kameni kaže...

BB 8520, skinuo sam je ali zastalo mi je na nekih 20% i sad stoji.... ne kužim šta bi????

a prekini pa probaj opet

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
16 godina
neaktivan
Opera Mini 5 Beta

uspio sam.... jel se netko kuži u taj BB8520, spojio sam se preko wlan, i sad mi učitava google cijelu viječnost.... ima li nešto za podesiti? hvala

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2011 10:47 (kameni).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice